מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינה בן שנהאתי24/07/2010
שלום רב,
בני בדיוק בן שנה. ילד מאוד מאוד מתוק וחכם אבל גם מאוד פעלתן (התהפך כבר בגיל חודשיים, זחל בגיל 5 חודשים, נעמד בגיל חצי שנה, והתחיל ללכת בעזרת תמיכה כבר בגיל 8 חודשים). הוא לא אוהב לשבת בכלל ומהרגע שלמד להתהפך גם לא יודע לשכב ולנוח... מסרב לקחת מוצץ או שמיכי או כל חפץ מעבר (או רגיעה) אחר. במהלך היום ישן בין שעתיים וחצי לשלוש בלבד בשעות שלפני הצהריים ובערך בסביבות 19:30-19:15 מתחיל לפהק, מקבל בקבוק ונרדם תוך אכילת הבקבוק. אני מכניסה אותו למיטה שלו ואז בד"כ מתעורר כעבור שעה כאילו היום רק התחיל ונכנס שוב לפעילות עד 22:00 ואז או שבעלי מסתובב אתו עם המנשא עד שנרדם או שוב בקבוק ונרדם ומוכנס למיטה. אין שום מצב להכניס אותו למיטה כשהוא ער מאחר והוא יכול לבכות אפילו רבע שעה רצוף תוך השתוללות ואיום לקפוץ מהמיטה! כבר ניסינו והוא הצליח להבהיל אותנו. סדר היום שלו משום מה אינו שגרתי. בעלי ואני וכן בתנו הבכורה מאוד מאוד קנאים לסדר יום קבוע אבל הקטנצ'יק לא מוכן להיכנס לאיזו שבלונה וכל יום ישן ואוכל בשעות אחרות. אנחנו מרגישים שהוא מנהל לנו את החיים במקום שזה יהיה הפוך. במהלך היום אנחנו עוד מסתדרים אבל הלילות בלתי נסבלים.
אני פונה אליכם כי בשבוע האחרון הוא מתעורר בין 3-4 פעמים בלילה לפעמים צריך נדנוד של 10 דק' על הידיים או בקבוק ואז חוזר לישון. אנחנו אובדי עצות מאחר ושנינו מותשים מסביב לשעון. במהלך היום בפעלתנות שלו ובלילות פשוט לא ישנים מה שגורם למתחים גדולים ביננו.
אציין שישן באותו חדר עם אחותו הגדולה (בת 4 ) שנרדמת בשעה שמונה ומתעוררת בשעה 6:00 החל מגיל 5 חודשים...
אודה על תגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה
24/07/2010אתי שלום,
צר לי, אך אין לי תרופת קסם עבורך.
יש ילדים שמתקשים לבנות סדר-יום קבוע, בעיר מחזור יום-לילה ושעות אכילה קבועות, וצריך להיות סבלנים.
אפשר לנסות ולהקפיד על קביעות בארוחות, בהשכבת הילד לישון, אבל יש תהליכים פיזיולוגיים, שאיננו יכולים לשלוט בהם.
בדקי אם אין בעייה. התייעצי עם רופא הילדים : אולי מדובר בשיניים, באוזניים, בגזים ?
הרבה בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)