קצת ארוך... זקוקה לדעתכם המלומדת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצת ארוך... זקוקה לדעתכם המלומדת
    שני
    26/07/2010

שלום,
    אשמח לדעתכם אודות בני בן השנה. הסביבה רואה בי אמא חרדתית ודי כועסת עליי בשל מחשבותיי והדאגה שאני מתייגת את הילד ואני מרגישה קצת לבד...
    יש לי ילד בן שנה - שמח, מקסים, חייכן, חברותי. יצר קשר עין מצויין מגיל 6 שבועות. נהנה להיות בחברה ודורש זאת, מנסה למשוך תשומת לב של מבוגרים וילדים שידברו איתו ויסתכלו עליו ע"י מלמולים ומבטים ביישניים (לדוג', בנדנדה בגינה יתבונן אל ילדים, ידבר אליהם ויחייך).
    בד"כ מגיב כשקוראים לו (אלא אם מבין שמעצבנים אות בקריאות חוזרות, לדעתי).
    ההתפתחות המוטורית שלו מאוחרת. קושי ביניקה, אך אכל בלי בעיה מבקבוק (והחל לינוק היטיב בגיל חודשיים), התהפכות בגיל 6-7 חודשים. לאחרונה אובחן כהיפוטוני ואנחנו בטיפול פיזיותרפיסטי בהתפתחות הילד (תוך 3 שבועות החל לזחול גחון בגיל 11 חודשים ומהר מאוד למד להתיישב. כיום עומד טיפונת על 6 וקורס). מעבר למוצקים היה חלק והוא אוכל היום חלק מהאוכל לבדו ואני משלימה עם כפית (וקצת בקבוקים).
    מבחינה שפתית הייתה קצת נסיגה ונאמר לנו שהדיבור לא מגוון דיו לגילו. הוא מג'ברש ומדבר עם עצמו ועם צעצועם. לפני כשלושה חודשים אמר בה-בה-בה והפסיק. לא מחקה דיבור, על אף שאני מנסה לדבר לאט מולו ולהדגיש. אין מילה מכוונת.
    אוהב משחקי "קו-קו" ובימים האחרונים גם הוא מכסה פרצופו ומגלה, שמח לכך שאני מתלהבת.
    עוד לא מצביע, לא מוחא כפיים, לא "ידיים למעלה", לא ביי-ביי, לא "רוקד" למשמע מוזיקה. כשמנסים ללמדו הוא נהנה וצוחק, אבל לא מחקה.
    לימדתי אותו תוך זמן קצר "איפה אור", "תן לי" ולהכניס חפץ לקופסא והוא למד די מהר. מבין "לא", אם כי בוחן ומנסה.
    עניין המחוות מאוד מלחיץ אותי וגם שלוש התנהגויות נוספות שלו: 1) לפעמים הוא מחייך לעצמו (הוא מאוד חייכן בלי כל קשר...) כאילו ראה משהו מצחיק - לדוג', יושב באוטו ומחייך לעצמו, מתלהב מאוד כשרואה דברים תלויים ומתנפנפים דוגמת עלים שזזים ברוח (משהיה קטן הראנו לו עלים, פרחים, הסברנו על כך).
    2) אוהב גם להיכנס מתחת למתלה כביסה ונהנה מהכביסה המתנדנדת. אוהב להסתתר באוהל.
    3) מאוד אוהב ספרים. יכול להתעסק עם ספרים כרבע שעה, לדפדף בספר, להתבונן במתרחש בספר, לחייך לדמויות, שוב לדפדף. ממש נראה שהוא קורא, לפעמים מדבר עם עצמו תוך כדי. נראה שהוא אוהב את זה אפילו יותר ממשחקים, אם כי גם במשחקים אחרים משחק ולא עוזב מהר - יכול להתמיד כמה דקות. כשמקריאים לו מקשיב בעיון ומתבונן (מגיל קטן)
    בבדיקה בהתפתחות הילד נמצא שהוא סביב גיל 9 חודשים במדדים שונים, סביב 7 חודשים שפתית (ובמוטוריקה פחות).
    לדאוג? משהו מעבר להתפתחות הילד שבה אנחנו נמצאים?
    האם היעדר המחוות עשוי להעיד על אוטיזם?
    יש ילדים שמבצעים מחוות בגיל יותר מאוחר וזה תקין? האם ההתנהגויות שציינתי הן חריגה מהתנהגות רגילה. האם לצמצם לו מגע עם ספרים?
    אני יושבת איתו המון ועובדת איתו על תרגילי פיזיותרפיה, מחוות, משחק סיבה-תוצאה, דיבור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דאגה אימהית

26/07/2010

שני שלום,
    לא אומר לך לא לדאוג, כיוון שדאגה היא תכונה אינטגרלית לכל אמא יהודייה, ואי אפשר בלי זה.
    מאידך, כל מה שאת מתארת הוא בתחום התקין, כולל האיחור הקל שאת מציינת (תפקוד ברמת גיל 9 ח', כשהילד בן שנה). אין בתיאור שלך שום סימן לאוטיזם !
    לגבי המחוות - ילדים רבים מתחילים אחרי גיל שנה.
    ההתנהגויות שאת מציינת - נורמטיביות, אפילו מראות על סקרנות ובדיקת העולם.
    לדעתי - המשיכי בקשר עם התפתחות הילד, בטיפול פיזיותרפי ובמשחקי גרייה שונים. אין צורך ביותר מכך.
    כל טוב !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו