רעידות בגוף כאשר הילד מתרגש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רעידות בגוף כאשר הילד מתרגש
    ליאת
    18/08/2010

שלום,
    בני בן 4 במעקב מגיל חצי שנה במעקב אצל רופא התפתחות משום שההתפתחות שלו הייתה איטית ביחס לאחיו התאום (לא נולדו פגים, נולדו בחודש תשיעי במשקל 3 ק"ג כל אחד)

מגיל שנה בערך שמתי לב כשהוא מתרגש הוא רועד ז"א עושה אחיזת אגרוף עם 2 הידיים ביחד ורועד, בהתחלה אמרו שזה כנראה מטונוס גבוה... שלחו אותנו לפיזיוטרפיסט כעבור חודשיים הוא אמר שאין צורך ושהכל בסדר...
    ובכל מעקב אצל הרופא התפתחות (בכל שנה) גם הוא אמר שהכל בסדר ושזה מ"טונוס גבוה"

היום בני בן 4, אני דואגת לו מכיוון שילדים מחקים אותו בגן והוא אומר לי שזה יוצא לו...
    היינו אצל נויורולוג וגם הוא אמר שהכל בסדר ושאני אניח לילד
    אגב, הוא עושה זאת רק כשהוא מתרגש!! לדוגמא: הוא צייר ציור יפה ואמרתי לו כל הכבוד, הוא אוחז את 2 הידיים (כאגרוף) ורועד... קניתי לו צעצוע חדש אז כשהוא משחק איתו... הוא רועד

הייתי רוצה לדעת למי אני יכולה לפנות? האם זה עובר מתישהוא? יש טיפול?
    תודה מראש
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רעידות מהתרגשות

20/08/2010

ליאת שלום,
    אם הבדיקה הנוירולוגית בסדר, מדובר כנראה במין הרגל התנהגותי.
    כדי להכחיד אותו, אפשר לנסות טיפול פסיכולוגי בשיטה שנקראת קוגניטיבית-התנהגותית (CBT
    ייתכן שהילד מעט צעיר לטיפול כזה, וצריך יהיה לחזור עליו בגיל מבוגר קצת יותר (6-7), אבל כדאי כבר לנסות.
    חפשי פסיכולוג מומחה בטכניקה הזו ומומחה בילדים, באיזור מגורייך.
    רוב הפסיכולוגים האלה מאוגדים בארגון שנקרא איט"ה (ארגון ישראלי לטיפול התנהגותי).
    הם בוודאי יוכלו לתת לך שמות של מטפלים מוסמכים כפי שציינתי באיזור מגורייך.
    בהצלחה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו