מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 3 בעיה עם גמילהשירה22/08/2010
שלום ביתי בת שלוש בפסח האחרון התחלנו תהליך גמילה בהתחלה היה קושי בקקי אך עם הזמן זה יסתדר כלומר קקי יושבת על האסלה והכל בסדר לגבי הפיפי בהתחלה התלהבה מאוד והיתה רצה לשירותים כל הזמן כלומר בילתה בשירותים המון לאחר חודש היתחילה הבעיה של הפיפי היא עושה כל הזמן במכנסיים בהתחלה כעסתי כי נדמה לי שהיא עושה דווקא איך מתנהגים במצב כזה הילדה עושה קקי בשירותים ופיפי בתחתונים אני מאוד מיואשת יש לפעמים שהיא כן רצה לעשות פיפי בשירותים אבל שטיפות מטפטפות בתחתון בגדול עושה מעט מאוד פיפי בשירותים אני מפחדת שאין לה בעיה רפואית ולכן היא עושה בתחתונים יש לציין גם שיש לה אחות בת 10 חודשים ואולי היא עושה זאת על מנת לקבל תשומת לב אני מיואשת לגמרי ניסיתי תחתוני גמילה והיא יכולה כל היום להשתין בתחתון גמילה לא מזיז לה היא ילדה מאוד חכמה מדברת בשפה גבוהה ובוגרת בגן הגננת אומרת שהיא מאוד חכמה לגילה וכראה הי תה פשלה בגמילה . היא גם ילדה מאוד עקשנית פלפלית מקרה כדי לתאר אותה עשתה פיפי על הספה אצל הוריי ואמרה לאבא שלי סבא בוא תשב על הפיפי שלי וצחקה מה לעשות ? איך עלי להתנהג היום עשתה לי כל היום שלוליות בבית מה עושים ? יש גם לציין עוד דבר שהילדה כבר תקופה גילתה את איבר מינה והתחילה לאונן הסברתי לה שעושים זאת רק בחדרה יכול להיות שזה משבר אודה להתייחסות ועוד דבר קטן לקראת סוף השנה בגן טענו שיש מעט מאוד פיספוסים אך בבית או איך שיוצאת מהגן חופשי פיפי בתחתון אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה
23/08/2010שלום,
קשה לי להבין מהתיאור שלך אם מדובר בבעייה אורגנית, או בהתנהגות מרדנית, "דווקא".
כדי להיות שקטה, אני מציעה שתתייעצי עם רופא. יש רופאים מומחים למערכת השתן (נפרולוגים) שיגידו לך, אולי לאחר בדיקות, אם יש בעייה שהילדה לא מסוגלת להתאפק.
אם הכל בסדר, אז כנראה יש כאן בעייה התנהגותית, וצריך לבדוק למה הילדה מחפשת "להרגיז".
אולי כי את לוחצת אותה בעניין האוננות? אולי כי את קשה איתה בדברים מסויימים ?
עצה שלי היא לא להעניש, אלא להיפך : לעשות איתה הסכם, שעל כל יום שלא תרטיב, תתני לה בערב פרס קטן. תני לה מחמאות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בת 3 --גמילה
שירה23/08/2010היום הלכנו לקניון, והיא ביקשה פיפי לקחתי אותה לשירותים עבר בערך דקה או שתיים עד שהיא נטלה שתן והתחתון שלה היה יבש ואח"כ ביקשה קקי לקחתי אותה לשירותים ובדרך היא אמרה לי אני רוצה שתראי כבר שאני עושה בשירותים ואכן עשתה צואה שבאנו הביתה היא כבר התחילה לעשות בתחתונים אבל בקניון היא ביקשה והתחתון היה יבש זה נראה בעיה בהתאפקות? אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה
24/08/2010כמו שניסיתי להסביר, כל תהליך הוא הדרגתי, לפעמים כן, ולפעמים לא. בהחלט ייתכן, שבחוץ ההתאפקות היתה מלאה יותר, וכשהגעתם הבייתה, הילדה שחררה יותר מוקדם.
אני מציעה לך להיות סבלנית, להבין שתהליכים לוקחים זמן, והכל בסדר, גם כשקורים "פנצ'רים".
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)