עזרה דחופה בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה בבקשה
    נ
    16/09/2010

שלום רב,

אני האמא הפולניה שמרימה ידים. יש לי 2 ילדים בת בת שנה ו10 חודשים ובן בדיוק בן 3 וחצי. הוא ישן איתי במיטה מגיל חצי שנה , אני מוציאה אותו כל יום מהגן בשעה 13:30 (גן עריה) רציתי להקל עליו את הצהרון ....הוא חוזר כל הזמן לא מרוצה וכל הזמן מבקש ממני דברים ואין לי כוחות ודרך כבר להתמודד..... איך משנים? האם יש סופר נני שמגיע לבתים לעזור< ?. לעשות שינוי

מה עושים , אני לא אוהבת לכעוס אבל אין לי ברירה ולא יודעת איך להתמודד כבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה בבקשה

הוספת תגובה

• ילד תובעני

16/09/2010

נועה שלום,
    מה שאת מתארת שכיח יותר אצל ילדים בכורים : פינקנו אותם כילדים יחידים עד שנולד ילד נוסף. אח"כ הם כועסים עלינו שיש להם מתחרה בבית, וקשה להם !
    ייתכן גם, שמדובר באופי תובעני של ילד, כפי שיש גם אצל מבוגרים.
    עם זאת, גם עלינו מוטלת אשמה מסויימת, ובעיקר - מוטלת עלינו האחריות כהורים לעזור לילד כזה לקבל גבולות, וללמוד להתמודד עם עולם, שהוא בדרך כלל לא מפנק.
    לכן, את צריכה להיות תקיפה יותר, וסמכותית יותר, ולהחליט מה אפשרי ומה לא אפשרי. זה רק בידייך. הוא יבכה, הוא יכעס, אבל בתוך חודש יפנים, שאין דרך אחרת.
    אם לך יש צורך בתמיכה - תמורת כסף בוודאי תמצאי גם מטפלת שתבוא אליכם הבייתה.
    כל טוב, שנה טובה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מדהימה עוד שאלה בבקשה.

נ
    16/09/2010

יש לי בעיה שאני לא יודעת מה נכון לעשות ומאוד חשוב לי לא לפגוע בהתפתחות איך מענישים או כועסים מה צריך לעשות שאני אומרת לו לך תחשוב הוא מתנהג לא יפה עוד יותר ואז אני כמו "סתומה " מעבירה נושא בשביל להפסיק את המתח מה נכון לעשות?

אני יודעת שבגן ובכלל הוא מדהים אבל נעשה לי קשה מאוד איתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תשובה

16/09/2010

הכל תלוי. צריך למצוא מה מתאים לך, ומה פועל על הילד, בדרך של הרגעה. יש הורים שמתעלמים, וזה פועל הכי טוב. יש "פינת המחשבה" = פינה שאליה שולחים את הילד להרגע ולחשוב על ההתנהגות שלו (בדרך כלל טוב לבחור פינה מסויימת, ששמים בה כסא קטן, במטבח למשל, שאין שם רעש או אטרקציות). יש הורים ששולחים את הילד לחדר שלו להרגע, ואפילו סוגרים עליו את הדלת ל-10 דקות.
    תבחרי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - שאלה

נ
    19/09/2010

שלום ד"ר יוכי

הילד שלי מאוד פחדן ניסיתי יום אחד להשאיר אותו בחצר הבית והוא ממש בכה וביקש סליחה, עוד שאלה האם בעיות "בזוגיות " משפיעות על הילד גם לשינוי כזה בהתנהגות , בעלי לא שולט על עצמו ומדבר ורב לעיתים לא קרובות אבל בכל זאת ליד הילד לא הצלחתי לשכנע אותו שילד לא צריך להיות מעורב בנושאים ובמריבות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה וחוסר בטחון

20/09/2010

נועה שלום,
    בהחלט ייתכן שהדברים קשורים. ילד שהוריו רבים, שחש מתח בבית, מכל סיבה שהיא, חושש לגורלו. ילד תמיד עלול לתפוס את המצב כחמור יותר מאשר באמת, הדמיון של ילד עלול להביא אותו למחשבות קיצוניות, וכך ליצור חרדה גדולה אצלו.
    לכן, בהחלט חשוב שילד יגדל באווירה שקטה ורגועה, ובמידת האפשר, טוב לשתף אותו במה שקורה בבית, לדבר איתו ולהסביר לו.
    כל טוב. שתהייה שנה של שלום ביניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו