מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסתגלות קשה לגן ושיוני דפוס התנהגותיונית18/09/2010
שנה זו התחילה בקשיים גדולים. אני אמא למתן בן עוד רגע 4 ועומר בן 1.4 .
שניהם החלו גן חדש השנה ומתן אף החל גן עירוני (מועצה).
מתן ילד חברותי ,שאוהב מאוד לעזור, ילד טוב בקיצור.
מאז החל ללכת לגן החדש מתן נעשה ילד עצבני,מתרגז בקלות,רוצה לישון יותר מהרגיל.
הוא כל הזמן מדבר על הגן וכמה הוא לא רוצה ללכת לשם,כששואלים אותו מדוע? אין לו ממש הסבר ממשי אבל אני גם לא בטוחה שהוא מצליח לומר את מה שבאמת רוצה. הוא אומר שקשה לו ושהוא מפחד,הוא יכול ככה סתם פתאום באמצע יום בבית להתחיל לבכות ולומר שהוא לא רוצה ללכת.
שבוע שעבר היינו אצל חברים ופתאום כשישבנו לאכול הוא אמר שהוא לא רוצה ללכת לגן הזה והתחיל לבכות. שנשאל ע"י החברה שלי מדוע הוא לא רוצה ללכת יצא לו שהגננת צעקה עליו להפסיק לבכות כי זה מפריע.אני לא יודעת אם זה נאמר סתם או שיש אמת בדבר. אבל אני יודעת כי לפני שנתיים אותה גננת באמת היתה צועקת בגן.
אני לא יודעת מה לעשות
האם לדבר עם הגננת ולנסות למצוא איתה את הדרך של מתן לגן הנוכחי או שמספיק וכדאי לנסות להעבירו לגן אחר.
דרך אגב עוד סימפטום של זה- כל בוקר הוא שואל אם הולכים לגן ואם התשובה היא כן הוא רץ לשירותים ומשלשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות קשה
19/09/2010יונית שלום,
התמונה שאת מתארת מוכרת לרבים, והיא מצביעה על משבר שקורה להרבה ילדים בתהליך השינוי. זה טבעי, וזה חולף, אין צורך לדאוג.
הייתי מנהלת שיחה עם הגננת, קודם כל. לא בטוח שהיא צעקה על הילד. אפילו קשה להאמין. זו כנראה החווייה שלו.
כדאי גם לנהל כמה שיחות עם הילד, לשקף לו אמפתיה ועידוד לקושי שלו, לומר לו שזה טבעי, שגם מבוגרים צריכים זמן להתרגל כשהם עוברים מקום עבודה, או דירה. חשוב לשוחח איתו כל יום אחרי הגן ולשמוע את החוויות שלו, לנסות לפוגג את הכעס שלו. לעודד אותו שהוא מצליח להתמודד. אין זה נכון לרוץ להעביר ילד גן אם קשה לו. להיפך, צריך לתת לו להתמודד. זה מחשל.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)