פחד נוראי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד נוראי
    שירן
    14/10/2010

שלום בתי בת שנתיים ו4 ילדה מאוד רגישה ישנן מס בעיות: היא מאוד מפחדת מכל רעש קטן (צלצול פלאפון, מטוס רעמים אוטו חולף היא נבהלת נורא עד כדי בכי) אני מסבירה לה אך זה לא עוזר.
    2. היא במקלחת מאוד נהנית אך כאשר אני מפעילה את הדוש היא נעמדת מחבקת לי את הרגל ובוכה ולא נרגעת ומנסה לצאת
    3 יש לה חרדת זרים היא לא מוכנה ללכת למקומות חדשים או חנויות כי היא לא מכירה את המוכרים היא מורידה מבט ולא מוכנה להרים או ליצור קשר עין
    4. היא מאוד קשורה אליי אנחנו יושבות בסלון ואני אומרת לה שאני הולכת למטבח להביא כוס מים והיא בוכה " לא אל תלכי אמא אמא" אפילו שזה מרחק של מטר איני יודעת מה לעשות אני מרגישה כבולה אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד נוראי

הוספת תגובה

• פחד נוראי - תגובה

16/10/2010

שירן שלום,
    ייתכן שהסיבה היא רגישות יתר בשני תחומים : האחד - רגישות תחושתית : לקולות, אולי גם למגע.(לכן הבעייה במקלחת!). ילדים כאלה חווים את הגרוי בעוצמה יותר גדולה מהנורמה, ולכן נבהלים.
    הרגישות האחרת היא לשינויים, לאנשים חדשים.
    שני הגורמים יוצרים אצל הילד חרדה וחוסר-בטחון, ולכן הוא נצמד להורה.
    בגיל זה, כשהילד כל כך קטן, צריך להיות סבלני איתו : לאפשר לו להיות צמוד אלינו, כדי שיבנה את תחושת הבטחון. תני לה להתלוות אלייך, נסי לעשות דברים בעדינות, בהדרגה, לא בבת-אחת. כשהיא נבהלת - חבקי אותה והרגיעי.
    זה משתפר עם הזמן ברוב המקרים, וכשהילד מילולי ומפותח יותר, אפשר גם להסביר לו והוא נרגע.
    אם לא יחלוף בגיל 3, פני לפסיכולוג התפתחותי, או למרפאת בעיסוק, ויעזרו לך.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו