מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות הילדשרונית7428/10/2010
שלום,
הבן שלי בן 4 ולפני כחודש רשמתי אותו לחוג התעמלות המתאימה לגיל שלו.
בתחילת כל חוג - 10 דקות ראשונות מותר להורים להיות נוכחים באותו אולם התעמלות עם הילדים. לאחר ב- 10 דקות ההורים יוצאים מהאולם.
באותם 10 דקות יצא לי לראות כי בני לא מתעמל כמו יתר הילדים כלומר התנועות שלו מגושמות והוא לא רץ כמו כולם, לא קופץ כמו כולם וכו'.
לפני כשבוע ביקשתי מהמדריכים של החוג להיות נוכחת לאורך כל החוג על מנת לראות איך הוא מתעמל וראיתי כי הוא מתקשה לבצע תרגילים שילדים אחרים בני אותו הגיל עושים ללא כל בעיה.
חוץ מזה - באותו חוג שאני הייתי נוכחת המדריך אמר לילדים לקפוץ על רגל אחת. בני התקשה בתרגיל, וכשהמדריך שאל אותו - עשית, הבן שלי ענה לו - כן. בזמן שאני עומדת שם בצד ורואה שהוא לא עשה (כי קשה לו). כלומר הבן שלי שיקר למדריך שהוא עשה את התרגיל.
יש לציין כי לבני היתה בעיית התפתחות גסה מאוחרת. הוא הלך עצמאית בגיל שנתיים וחודש. היינו מטופלים בזמנו במכון להתפתחות הילד.
בני הולך לחוג הזה פעמיים בשבוע כי חשוב לי שהוא ילמד לבצע את התרגילים בצורה תקינה.
כמו כן אנחנו לוקחים אותו לגן משחקים בסופי שבוע והוא עומד ולא זז. קשה מאוד לגרום לו לעלות על מגלשה ולעשות איזשהי פעילות.
מה אפשר לעשות כדי לגרום לו להתעמל כמו כולם.
האם יש דרך אחרת לקדם אותו בנושא ההתעמלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות הילד - תגובה
ד''ר יהודה ברק28/10/2010לאם שלום
יש ילדים שההתפתחות המוטורית שלהם פחות טובה מאשר בילדים אחרים. זה אינו אומר שהם אינם יכולים להצטיין בתחומים אחרים. השאיפה לגרום לכך שהוא יהיה כמו כול הילדים האחרים בחוג, לעתים אינה ריאלית. עם זאת חשוב מאוד שילך לחוג התעמלות או חוג שחיה או כול חוג אחר שישפר את הכושר הגופני שלו. בתנאי שהדבר אינו נעשה בכפיה. רצוי שילך לחוג שהוא אוהב ונהנה ממנו גם אם השגיו פחות טובים. עצם ההשתפות בחוג חשובה והיא גם תשפר בכול זאת את יכולתו המוטורית. יש גם חוגים יעודיים שבהם יש מדריכים שמטפלים בילדים עם סרבול מוטורי. הבעיה היא שלרוב מדובר בחוגים שעולים כסף רב וצריך לבדוק היטב המלצות של כאלה שהיו בחוג זה או אחר. עצם העובדה שהילד היה בעבר בטיפול בבעיות המוטוריות שלו, מעידה על כך שיש בעיה מובנית. בחלק מהילדים הבעיה מסתדרת עם הזמן ובחלקה היא נשארת. השאיפה לתיקון המסורבלות המוטורית חייבת להיות ריאלית כדי לא לפגוע בילד. חושב לטפח את היכולות שבהם הוא טוב יותר.
בברכה
דר' ברק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)