מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר איזוןריקי07/11/2010
שלום רב,
ביתי בת שנה וחודשיים ומזה זמן מה שמנו לב לכך שכאשר היא משחקת היא מפעילה רק את יד ימין וביד שמאל שלה היא חייבת להחזיק צעצוע . כאשר מנסים לקחת לה אותו היא מתחילה לבכות. חשוב לי לציין גם שיש ל העדפה מאוד ברורה לצבע כתום והיא תמיד תבחר להחזיק חפץ בצבע כתום גם כאשר הוא קיים בצבעים נוספים (כגון במגדל כוסות או בחישוקים להשחלה במוט) .
ושאלתי היא ממה זה נובע ומה ניתן לעשות כדיי לגרום לה להפעיל את יד שמאל מבלי זה ילווה בבכי? מה ההשלכות של זה במידה ולא יווצר שינוי?
והאם יש משמעות לכך שיש לה העדפה לכתום?
הדבר מטריד אותי מאחר וזה גורם לכך שהיא מוגבלת בתנועה שלה . לדוגמה כאשר היא זוחלת- זוחלת לרוב זחילת גחון שהחלה בגיל 11 חודשים, היא זוחלת על צד ימין תוך שהיא אוחזת חפץ ביד שמאל. בימים האחרונים החלה להעמד תוך שהיא נשענת על הספה, אך חוסר השימוש ביד שמאל מקשה עליה ואפילו במקלחת היא אוחזת צעצוע .
חשוב לי לציין שהיא ילדה מאוד פעלתנית, סקרנית, תקשורתית חייכנית ומאוד מפותחת . מבחינה מוטורית היה עיכוב בהתפתחות שלה אך היא כבר דיי מצליחה לגשר עליו.
הדבר מאוד מדאיג אותי ואשמח לקבל את התייחסותכם לנושא.
תודה,
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר איזון - תגובה
08/11/2010ריקי שלום,
כדאי להתייעץ עם רופא הילדים בעניין זה. אולי ישלח אתכם להתייעצות עם פיזיותרפיסטית התפתחותית , כדי לברר מדוע הילדה מעדיפה צד אחד. ייתכן, שזה קשור לאיחור המוטורי שלה. כדאי לבדוק.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)