מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לילד יש טראומה כלשהי?מיטל25/11/2010
שלום,
בני בן 6 וחצי חודשים ונכנס למשפחתון בן 7 ילדים עם 2 מטפלות מדהימות בגיל 1/2 שנה.
היה 3 ימים בגן מבסוט אכל טוב ואז היה לנו חולה איזה שבוע וחצי וירוס בטן חום ונזלת. אני מרגישה שמאז המחלה הילד שכבר לא חולה הוא לא אותו הילד.
נתחיל מזה שאח"צ הוא ממש חלשלוש קשה להצחיק אותו ולשחק איתו מצידו רק לטייל בעגלה ולבהות או ככה לשכב ולנוח להתפנק עלי הרבה ולהיות עלי.
חשוב לציין שהוא היה ילד עליז מאוד צוחק בקול מלא מצב רוח ואני ממש מתגעגעת לימים האלה.
בנוסף מאז המחלה הוא בוכה באמבטיה וממש לא אוהב להיות בה, שכן לפני זה מאוד נהנה ושיחק. מה שכן כשנולד הוא היה חודש וחצי בוכה באמבטיה עד שעבר לו.
אני ממש מבואסת שהגן הזה עשה לו רע הרבה יותר מטוב,
אני לא יודעת אם ההתנהגות שלו זה טראומה מהגן, עשו לו משהו או שזה משהו רגשי עם כל השינויים והמרחק ממני.
או שככה תינוק מתנהג אחרי יום שלם בגן.
אני התחלתי לתת לו לישון חצי שעה בשעה 17-18 בערך כדי שהיה לו כוח עד 20 בערב ואולי מצב רוח וזה לא ממש עוזר,
אודה לתשובתך ודעתך..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לילד יש טראומה כלשהי? - תגובה
26/11/2010מיטל שלום,
את מעוררת שאלות לגבי דברים שבאמת ייתכן שהם לא נוחים לילד שלך.
קודם כל, ברור שהילד היה חולה, ואולי עדיין לא התאושש מכך, וזה כלל לא תלוי בגן. תני לו עוד קצת זמן, ונקווה שיחלים לגמרי.
בנוסף, ייתכן שהפעילות בגן עד שעה 4 באמת מעייפת עבורו, ואולי צריך לקחת אותו הבייתה בצהריים, כדי שיישן בחדר שלו, בשקט. יש ילדים שזקוקים לכך, אחרת הם באמת עייפים מדי, ונכנסים לאי-שקט.
אני מקווה עבורכם שהילד יתחזק, ויחזור להיות שמח וצחקן, וגם את תהיי שמחה ומרוצה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)