מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורים מפוחדים לשלום הקטןאריק08/12/2010
היי יוכי,
בני בן שנתיים ושלושה חודשים, נמצא בביתו (לא בגן).
הדברים החיוביים בהתפתחות שלו בעיניי:
1. אוכל לבד.
2. לא נרתע מילדים אלא מתעניין וניגש. לא משחק אבל אני מבין שלשחק זה קצת מוקדם לו.
3. מחפש בכל הבית דברים שימשכו תשומת לב, מסתכל עלינו ומנסה אותנו. יוצר יופי קשר עין עם חיוך כשהוא סליחה על הביטוי עושה ריח לא נעים בכוונה (הוא למד את זה) או מחטט בכוונה בצלחת אוכל של הכלבה ומסתכל.
4. מנסה לדבר, במיוחד כאשר אני עוזר לו קצת - אוהב להשלים שירי ילדים (את המילה האחרונה בכל חרוז).
5. חייכן מאוד, כיפי - לפחות בשבילינו - לא ממש שם על אף אחד מהסבים והסבתות (במיוחד על אלה עם האופי הפולני יותר). אני לא חושב שיש לו התקפי זעם יותר מכל ילד אחר בגילו - לא נוח מידי אבל גם לא מעייף מידי.
הדברים השליליים והמפחידים:
הלכנו לפסיכולוגית התפתחותית בהפניה מטיפת חלב בגלל בעיות שינה. בטיפת חלב עשו לו בדיקת התפתחות ולא נראו מודאגים מזה שהוא לא מדבר בגיל הזה, הפסיכולוגית ההתפתחותית (אנחנו עדיין אצלה פעם בשבוע) אמרה שהוא יצר מעט קשר עין בזמן משחק (למרות שאחרי שמסיימים לשחק הוא תמיד מחייך אליי ואליה, ואומר להתראות עם מבט מלא צחוק). היא אמרה גם שבמשחק שלו חסרה משמעות, הוא רק הורס הכל. עם זאת היא אמרה שאין לו חזרתיות במשחק. הוא גם לא מדבר בתבניות או דברים כאלה.
הוא כן אוהב לסובב דברים- גלגלים של מכונית, אוהב מאורר (קטע מלחיץ אחרי כל הפורומים על אוטיזם וכו'). אבל לא באופן כזה שהוא מתעסק בזה כל היום. עם זאת כל פעם שהוא רואה מאוורר הוא מפנה את תשומת הלב שלי אליו.
בקיצור אנחנו מבוהלים למוות, אני במיוחד (אשתי חושבת שאני קצת מגזים) - האם כדאי למהר לאבחון או שכמו שהפסיכולוגית ממליצה לחכות כמה חודשים ולראות איך הוא מתפתח?
היא נותנת לנו ש"ב כל שבוע, והוא כן התקדם אם כי לא הרבה במשחק ובדיבור.
אולי להכניס לגן זאת התשובה? ואולי להכניס לגן ילד חס וחלילה אוטיסט תהיה טעות איומה.... אנחנו בסטרס איום, מבחינתו איבחון כזה הוא סוף החיים כפי שאנו מכירים אותם
לעזרתך נודה,
הורים מודאגים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורים מפוחדים לשלום הקטן - תגובה
10/12/2010אריק שלום,
אני בהחלט חושבת שלילד יש איחור שפתי משמעותי, וצריך להתחיל לטפל בו ע"י קלינאית תקשורת, לפני שיתחיל להתפתח פער גדול בינו לבין הילדים, ותחושה של תסכול בעצמו, בגלל הקושי להתבטא.
בס"ה, לפי תיאורך, לא נראית תמונה של אוטיזם, אם כי יש סימנים מסויימים של חזרתיות במשחק שלו, והתמקדות יתר בגרויים מסויימים (המאוורר, כפי שציינת).
אין טעם להיות מבוהלים סתם. ואין גם צורך לחכות. גם אם זה אוטיזם, ולא נראה לי שכך ! חשוב להתחיל לטפל מוקדם ככל השאפשר.
לכן - פנו למכון להתפתחות הילד, ותקבלו תשובה, קרוב לוודאי תשובה שתרגיע אתכם, וגם תתחילו לטפל באיחור השפתי.
לגבי גן - זה בהחלט חיובי וחשוב ! ובהחלט ייתכן, שאחרי כמה חדשים בגן, תראו שיפור משמעותי.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא דואג
שחר06/03/2011שלום
יש לי ילד בן שנתיים הוא הולך לגן כחצי שנה
הוא עדיין לא מדבר כמו שבני גילו צריכים לדבר בשבועיים האחרונים התחיל אצלו משהו חדש כשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה הוא מרביץ לעצמו על הראש ומתעצבן
כאשר הוא התחיל ללכת הוא היה הולך על קצות האצבעות אבל זה היה לחודשיים שלוש
מצד שני הוא משלים את המילים שאנחנו שרים לו הוא יודע לזהות בעלי חיים בקלפים הוא יודע להרכיב פאזלים שמתאימים לבני גילו הוא מתמסר עם כדור הוא יודע לזהות איברי גוף מסתכל על ריקודים בטלוויזיה ורוקד אחריהם
הייתי רוצה לדעת בבקשה אם יש סימנים שאנחנו צריכים לחשוש מהם שקשור לאוטיזם [מלחיץ אותנו בעיקר העניין של הדיבור]
תודה מראש שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבא דואג - תגובה
06/03/2011שחר שלום,
לא נראה לי שמדובר באוטיזם, אבל מסתמן שיש לילד איחור בהתפתחות השפה, ובהחלט הייתי ממליצה לכם לפנות לקלינאית תקשורת.
בהחלט ייתכן, שהמכות בראש הן תוצאה של תסכול מכך שאינו יכול להתבטא.
חשוב שיטופל, ושיעזרו לו ללפתח שפה.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)