מודאגת לגבי בני בן ה4 וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת לגבי בני בן ה4 וחצי
    אמא פלפל
    25/12/2010

ערב טוב, לאחרונה עלתה סדרה ישראלית למסך, בשם, "פלפלים צהובים", כבר החל מהפרומו, הבענו, הזדהות רבה, בעלי ואני, לגבי דמות הילד בסדרה לבין הילד שלנו.

הבן שלנו, ילד מקסים,(כמובן) בעל אינטיליגנציה ריגשית מאוד גבוהה, מביע קשיים ביצירת תקשורת \ חברויות עם ילדים בגן, לא פעם, מספר לי שאף אחד לא שיחק איתו בגן, למעט איזו בת אחת או שתיים. או איזה בן שרוב הזמן גם מכסח אותו ומתעלל בו.

לא אוהב משחקי קופסא. ובגן, כמעט ולא עושה עבודות, גם בשנים קודמות, ואם כן, הן מאוד מינימליות. הוא נמנע ומתעלם כשאני רוצה לשבת איתו או לעניין אותו באותיות\מילים.... הרבה פעמים "נעלם" באמצע שיחה ויכול להגיד לי כמה פעמים : "מה" על שאלה, שהוא בכלל שאל...
    מנסה להתחמק מלעשות פעילויות שונות, לפעמים אפילו, לאכול, לצייר וכו', בטוענה, שכואב לו משהו...

אני לחוצה, וכמובן שאפנה לרופאת המשפחה.

מה אתם אומרים ? יש קווים לאוטיזם ??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת לגבי בני בן ה4 וחצי

הוספת תגובה

• מודאגת לגבי בני בן ה4 וחצי - תגובה

26/12/2010

אמא יקרה שלום,
    את מתארת את הבן כבעל אינטליגנציה רגשית גבוהה, וזו ההוכחה הברורה ביותר כנגד אוטיזם !
    מאידך, יש כמה תופעות שמטרידות אותך, אבל יש להן הסברים טבעיים :
    ייתכן שהילד אינו מקובל בחברה, דווקא משום שהוא כה מוצלח, ויוצא דופן, וקשה לילדים האחרים "להתחבר" אליו. זה קורה הרבה, לצערנו, עם ילדים מחוננים או יוצאי-דופן.
    לגבי הבחירה שלו במשחקים - גיל 4-5 הוא גיל הדמיון, בונים נהנים במיוחד ממשחקי כוח, עם דמויות של גיבורים שונים, עם הרבה תנועה במרחב.
    זה טוב ובעל ערך. כשתקופה זו תחלוף, תוכלי לראות אותו יושב רגוע ומשקיע במשחקי קופסה.
    לגבי פיזור-הנפש, או הקושי להתמקד בנושא - גם זה יכול להיות קשור בדמיון מפותח. מחשבתו של הילד עשירה, ו"רצה" לכיוונים שונים......
    אינני רואה סיבה לדאגה.
    תהני ממנו!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך

אמא פלפל
    28/12/2010

ווואו - אין לך מושג, איך התשובה שלך, מרגיעה אותי וגורמת לי בעצם להסתכל על כל התמונה - אחרת :)

תודה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו