חשש מעליה לגן חובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש מעליה לגן חובה
    שקמה
    04/01/2011

שלום לכם,

בני בן 4 ובשנה הבאה צריך לעלות לגן חובה.
    הוא נולד בחודש דצמבר ולכן יהיה מהקטנים ביותר בגן.

הבנתי שמומלץ להשאיר את הילד שנה אם צריך בגן חובה ולא בגן טרום חובה,
    אבל יש לי חששות מכך שיעלה לחובה שנובעות מכמה סיבות:
    מבחינה קוגניטיבית הוא מעל הממוצע לבני גילו אבל:

1) מבחינת הגובה הוא מאוד קטן לגילו - ילידי דצמבר, באחוזון 3, נראה כילד בן 3 ואף רזה מאוד. ומאחר שהוא נולד בסוף השנה ההפרשים בגבהים נראים משמעותיים ביותר.

2)השנה נכנס לגן חדש ומשחק בעיקר עם בני השלוש פלוס וכמעט ובכלל לא עם בני השנתון שלו שעכשיו מתחילים לחגוג 5.

3) בשכונה בה אני גרה יש חטיבה צעירה ולא גן חובה.

4) מבחינה ריגשית הוא מאוד חששן, נקרות בעיות בוויסות החושי והרגשי (אנחנו עכשיו ממתינים לאבחון) וצריך תשומת לב מהדמות המטפלת.

האם תוכלו להביע את דעתכם בנושאים שפרטתי, אני בהתלבטות מאוד קשה ודעתכם מאוד חשובה לי.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשש מעליה לגן חובה

הוספת תגובה

• חשש מעליה לגן חובה - תגובה

06/01/2011

שקמה שלום,
    צריך להכיר את הילד. אינני רואה עצמי נותנת עצות רציניות דרך האינטרנט בעניינים כאלה.
    אני מציעה לך לבקש עזרה של פסיכולוגית מהשרות הפסיכולוגי החינוכי-עירוני. היא תוכל לצפות בילד בגן, לדבר עם הגננת ולשמוע מה דעתה עליו, יחסית לילדים אחרים, ובכך תעזור לכם להחליט.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו