מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עוד שאלה לגבי גןגל15/01/2011
בתי בת שנתיים וחודשיים אוטוטו אני רוצה להכניס אותה לגן היא ילדה מעט חרדתית נצמדת אלי מפחדת מרעשים מעולם לא הייתה בגן השאלה היא איזה קבוצה כדי להכניס אותה בגן יש 2 אופציות:
או להכניס אותה לקבוצה של הקטנים שזה מגיל שנה עד שנתיים שיש שם בני שנה וחצי ומעט שיהיו בינואר מרץ בני שנתיים ואז בספטמבר היא צריכה לעבור לקבוצה של בני 3 עד 4 עם אלו שהם בני גילה.
או להכניס אותה ישר לקבוצה של בני שנתיים עד 3 שבספטמבר היא עוברת עם אותה קבוצה לבוגרים.
ההבדל הוא שבקבוצה של הקטנים יש 15 ילדים שהיא תהיה איתם חצי שנה ואז תעבור לקבוצה של הבוגרים.
ואילו בקבוצה של בני שנתיים עד 3 יש 23 ילדים.
אז מה עדיף לילדה שלא הייתה מעולם במסגרת גנית והיא די חרדתית להכניס לקבוצה של הקטנים 15 ילד ובספטמבר שוב התסגלות לקבוצה הגדולה החדשה, או בכל זאת להכניס אותה לקבוצה של הגדולים מראש כלומר בני 2-3 ואיתם בספטמבר היא תעבור לבוגרים בקבוצה של 2-3 יש 23 ילדים.
אני ממש לא יודעת מה לעשות מצד אחד להתחיל בקטנים יתן לה ביטחון אבל מצד שני שוב תצטרך להסתגל לקבוצה עם ילדים שונים בספטמבר שזה די קשה לילד.
מבחינת דיבור לא יודעת לדבר ממש מעט מילים יש קצת איחור לגיל שנה נולדה ב נובמבר 2008
מה מומלץ לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר לקבוצות אם לא מובן
גל15/01/2011קבוצת פעוטות 1-2 15 ילדים
קבוצת צעירים 2-3 23 ילדים
קבוצת בוגרים
אופציה 1 מתחילה במרץ בקבוצת פעוטות וספטמבר עוברת לבוגרים (יהיו שם ילדים שונים.)
אופציה 2 מתחילה בקבוצת הצעירים במרץ ובספטמבר עוברת איתם לקבות הבוגרים.
מה עדיף לעשות
בהתחשב שמדובר בילדה שלא הייתה בגן והיא די חרדתית ומבחנית דיבור ממש אוצר דליל ביותר.
השיקול לשים אותה בקטנים רק בגלל שיש שם כמות של 15 ילידם והילדים יותר קטנים פחות מאיים והיא הייתה שם בחצר נינוחה אבל מצד שני שוב התסגלות בספטמבר לגדולים שהיא לא מכירה בעייתי גם.
אני ממש מתלבטת(:
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר לקבוצות אם לא מובן - תגובה
16/01/2011גל שלום,
כפי שאת מתארת את ילדתך, היא גם ילדה חרדה, וגם יש לה שפה מצומצמת מאד.
ראשית - היא זקוקה לאבחון של קלינאית תקשורת, ואולי חשוב להתחיל לטפל, כדי לקדם אותה בדיבור. כשילד מסוגל להתבטא, הבטחון העצמי שלו מתחזק, ויש לכך חשיבות רבה, במיוחד לילד חרדתי.
לגבי הקבוצות - כל הקבוצות נראות לי גדולות מדי לילדה כזו.
הייתי מחפשת מסגרת של משפחתון, או גנון עם 7-8 ילדים, לא יותר, כדי שתוכל לקבל יחס אישי מהגננת, ועזרה בתקשורת עם הילדים האחרים.
כל טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)