האם כדאי להירשם לגן עירייה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם כדאי להירשם לגן עירייה?
    רוני
    26/01/2011

שלום,

רציתי להתייעץ לגבי התאומים שלי, היום בני 3 שנים וחודשיים.
    הם נולדו פגים, חודשיים לפני הזמן. מבחינה התפתחותית, אחד מהם מתאים לגילו והשני באיחור של חצי שנה.

שנה הבאה הם אמורים להיות בגן טרום חובה, שאלתי היא האם כדאי לרשום אותם? מצד אחד אני לא מפרידה בינהם ככה שאם אני משאירה אותם בגן פרטי, הם יהיו מאוד גדולים מצד שני אני לא רוצה ש"יטבעו" בגן העירייה, כלומר שיוכלו לעמוד בקצב שם, הלימוד, החברה וכדומה, אני לא רוצה להקשות עליהם.

אני מדברת על ספטמבר שנה זו, הם יהיו בני שלוש ותשעה חודשים.

אשמח לעצה, תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם כדאי להירשם לגן עירייה? - תגובה

27/01/2011

רוני שלום,
    תאומים, ועוד פגים, הייתי משאירה שנה נוספת בגן פרטי, קטן וחמים,. כדאי שפער הגילאים ביניהם לילדים האחרים לא יהיה גדול מדי, ואולי, אם בגן הנוכחי הילדים כולם קטנים מאד, עדיף בכל זאת להעביר אותם לגן עם ילדים יותר קרובים לגילם.
    גם לגבי ה"ביחד" יש לי הערה. כאשר יש פער בין התאומים, עדיף, פעמים רבות, לתת לכל ילד את הסביבה הנכונה לו. כך מתאפשר לכל אחד להתפתח באופן עצמאי. למשל , אולי את התאום החלש יותר את יכולה להשאיר בגן הנוכחי, עם ילדים קטנים, אבל את התאום השני - להעביר. ברור שאין תשובה מוחלטת לשאלה זו, אבל כדאי לחשוב עליה ביסודיות.
    כל טוב ובהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו