מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם כדאי להירשם לגן עירייה?רוני26/01/2011
שלום,
רציתי להתייעץ לגבי התאומים שלי, היום בני 3 שנים וחודשיים.
הם נולדו פגים, חודשיים לפני הזמן. מבחינה התפתחותית, אחד מהם מתאים לגילו והשני באיחור של חצי שנה.
שנה הבאה הם אמורים להיות בגן טרום חובה, שאלתי היא האם כדאי לרשום אותם? מצד אחד אני לא מפרידה בינהם ככה שאם אני משאירה אותם בגן פרטי, הם יהיו מאוד גדולים מצד שני אני לא רוצה ש"יטבעו" בגן העירייה, כלומר שיוכלו לעמוד בקצב שם, הלימוד, החברה וכדומה, אני לא רוצה להקשות עליהם.
אני מדברת על ספטמבר שנה זו, הם יהיו בני שלוש ותשעה חודשים.
אשמח לעצה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי להירשם לגן עירייה? - תגובה
27/01/2011רוני שלום,
תאומים, ועוד פגים, הייתי משאירה שנה נוספת בגן פרטי, קטן וחמים,. כדאי שפער הגילאים ביניהם לילדים האחרים לא יהיה גדול מדי, ואולי, אם בגן הנוכחי הילדים כולם קטנים מאד, עדיף בכל זאת להעביר אותם לגן עם ילדים יותר קרובים לגילם.
גם לגבי ה"ביחד" יש לי הערה. כאשר יש פער בין התאומים, עדיף, פעמים רבות, לתת לכל ילד את הסביבה הנכונה לו. כך מתאפשר לכל אחד להתפתח באופן עצמאי. למשל , אולי את התאום החלש יותר את יכולה להשאיר בגן הנוכחי, עם ילדים קטנים, אבל את התאום השני - להעביר. ברור שאין תשובה מוחלטת לשאלה זו, אבל כדאי לחשוב עליה ביסודיות.
כל טוב ובהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)