בת שנה ועשרה חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שנה ועשרה חודשים
    יעל
    02/02/2011

שלום, הבת שלי בת שנה ועשרה חודשים מפותחת מוטורית היטב, רק לאחרונה החלה לדבר (אוצר מילים קטן אך כל יום יש שיפור ומשהו חדש),מזהה שירים ומשלימה אותם במילים שהיא מכירה (נדנד, אפצ'י, טיפטף וכו', עונה איך עושות החיות. היא בגן מזה ארבעה חודשים והגננת ביקשה שניקח אותה לבדיקת שמיעה בשל האיחור בדיבור- הבדיקה תקינה.
    לטענת הגננת הילדה לא פעילה במפגשי הגן, רק יושבת בחוסר עניין ולעתים אף מטיילת, בפעילות בקבוצה קטנה כמו ציור היא לא משתתפת, לא מבינה מה עושים על אף שמראים לה,לעתים נוגחת בראשה בילדים אחרים. בכלל נדמה לגננת שיש איזו בעיה בתקשורת.
    בבית היא מבינה כל הוראה, משחקת עם אחיה או אורחים שבאים, מתעניינת בספרים- אך יכולה לבצע פעילות לזמן קצר מאד (מקס' 10 דקות-לדעתי נורמאלי לגילה)ומביעה את רצונותיה בדרכה שלה- למשל אם היא רעבה היא סוחבת אותי למטבח ואומרת אממ.
    יש לציין שהיא ילדה מאד עקשנית.
    האם זהו קצב שונה ולהמתין להתקדמות או לגשת לאבחון במכון להתפתחות הילד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ועשרה חודשים

הוספת תגובה

• בת שנה ועשרה חודשים - תגובה

03/02/2011

יעל שלום,
    קשה לאבחן דרך האינטרנט, אבל לפי תיאורך, נראה שמדובר בילדה תקינה לחלוטין.
    היא מאד קטנה, ולא הייתי מצפה ממנה לטווח ריכוז כפי שהגננת מצפה.
    לפי תיאורך - אינני רואה סיבה לדאגה, או צורך לפנות להתפתחות הילד.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו