ילדה לא מספיק אסרטיבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה לא מספיק אסרטיבית
    דבי
    08/02/2011

שלום,
    בתי בת 3.3 חברותית מאוד ואהובה מאד בגן .
    לאחרונה היתה לי שיחה עם הגננת והיא העירה את תשומת ליבי למספר דברים שחלקם אומנם לא חדשים לי, אבל הם בהחלט מציקים ואיני יודעת איך לעזור לבתי בנושא,
    למשל,
    בתי מעולם לא בכתה בגן ,גם כאשר לקחו לה\חטפו לה, חלילה הציקו לה או קיבלה מכה- היא אינה בוכה ( בבית כמובן שכן ) בנוסף אם ילד ידחוף אותה , היא נשארת במקום, כמו קופאת מולו ולא מגיבה ,אני מנסה ללמד אותה לפחות שתצעק ,ותאמר לגננת לאיש צוות, שתגיב לילד אפילו בדיבור- אבל איני יודעת אם זה מספיק ואם זה נכון.
    בשנה הבאה היא עוברת לגן עיריה והייתי רוצה שתגיע לשם קצת יותר אסרטיבית ושתדע קצת לפחות לשמור על עצמה.
    איך אני מעודדת אסרטיביות? וכיצד יתכן שילד אינו בוכה בגן ?
    אודה לתשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה לא מספיק אסרטיבית

הוספת תגובה

• ילדה לא מספיק אסרטיבית - תגובה

09/02/2011

דבי שלום,
    אנחנו נולדים עם גרעין אישיות מסויים, לפחות לגבי תכונות יסודיות בנו : אקטיביות או פסיביות, אינטליגנציה, פתיחות או סגירות, וכד'.
    בהחלט ייתכן שבתך ילדה יותר פסיבית באופייה, פחות אסרטיבית, יותר סגורה, ולכן היא מתנהגת בגן בצורה כזו.
    זה לא נראה לי מדאיג בגילה, ולא הייתי עושה כלום. אני בטוחה שהיא תתפתח, והדברים גם ישתנו בהדרגה, ככל שהילדה תבין בעצמה יותר, ותצבור יותר נסיון בחברה.
    צריך לבקש מהגננת "להגן" עליה, במקרים קיצוניים, אם ילד פוגע בה, אבל פרט לכך - תנו לה להתחזק ולהתחשל לבד, ולבחור ולגבש את הדרך שלה להתמודד עם אתגרים בחיים ובחברה.
    הרי כל החיים הם מאבק.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו