מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה לא מספיק אסרטיביתדבי08/02/2011
שלום,
בתי בת 3.3 חברותית מאוד ואהובה מאד בגן .
לאחרונה היתה לי שיחה עם הגננת והיא העירה את תשומת ליבי למספר דברים שחלקם אומנם לא חדשים לי, אבל הם בהחלט מציקים ואיני יודעת איך לעזור לבתי בנושא,
למשל,
בתי מעולם לא בכתה בגן ,גם כאשר לקחו לה\חטפו לה, חלילה הציקו לה או קיבלה מכה- היא אינה בוכה ( בבית כמובן שכן ) בנוסף אם ילד ידחוף אותה , היא נשארת במקום, כמו קופאת מולו ולא מגיבה ,אני מנסה ללמד אותה לפחות שתצעק ,ותאמר לגננת לאיש צוות, שתגיב לילד אפילו בדיבור- אבל איני יודעת אם זה מספיק ואם זה נכון.
בשנה הבאה היא עוברת לגן עיריה והייתי רוצה שתגיע לשם קצת יותר אסרטיבית ושתדע קצת לפחות לשמור על עצמה.
איך אני מעודדת אסרטיביות? וכיצד יתכן שילד אינו בוכה בגן ?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה לא מספיק אסרטיבית - תגובה
09/02/2011דבי שלום,
אנחנו נולדים עם גרעין אישיות מסויים, לפחות לגבי תכונות יסודיות בנו : אקטיביות או פסיביות, אינטליגנציה, פתיחות או סגירות, וכד'.
בהחלט ייתכן שבתך ילדה יותר פסיבית באופייה, פחות אסרטיבית, יותר סגורה, ולכן היא מתנהגת בגן בצורה כזו.
זה לא נראה לי מדאיג בגילה, ולא הייתי עושה כלום. אני בטוחה שהיא תתפתח, והדברים גם ישתנו בהדרגה, ככל שהילדה תבין בעצמה יותר, ותצבור יותר נסיון בחברה.
צריך לבקש מהגננת "להגן" עליה, במקרים קיצוניים, אם ילד פוגע בה, אבל פרט לכך - תנו לה להתחזק ולהתחשל לבד, ולבחור ולגבש את הדרך שלה להתמודד עם אתגרים בחיים ובחברה.
הרי כל החיים הם מאבק.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)