התפתחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות
    סיון
    10/02/2011

שלום,
    הבן שלי נולד בשבוע 36 במשקל 2.450 ק' (אחוזון 22) בלידה רגילה. הוא הדביק מהר את פער המשקל והגובה והיום הוא באחוזון 65 במשקל ובאחוזון 80 בגובה.
    בגיל חודשיים כשהלכנו לבדיקת אורטופד (מפרקי ירך-שגרה) הוא כתב המלצה לבדיקת פיזיוטרפיסטית כיוון שהתינוק סובב את הראש רק לצד אחד. פיזיוט' הפנתה למדריכת התפתחות ונפגשנו 3 פעמים גם לנושא הרמת ראש בשכיבה על הבטן(לא נשען על האמות). סיבוב הראש הסתדר, גם הרמת הראש על האמות ועל כפות הידיים. אבל יש נטייה של הצוואר לצד ימין, נראה בעיקר בתנוחת ישיבה אובשכיבה על הגב. בגיל 6 ח' התחיל להתהפך מהבטן לגב וגם מסתובב "סיבוב ציר". היום בן 7.5 טרם מתהפך מהגב לבטן וגם לא מנסה, לא זוחל (מעט גחון) ולא יושב. בחצי שכיבה בעגלה "נופל" תמיד הצידה ונצמד לדפנות. שוכב המון על הבטן ובשלב כלשהו שולח ידיים הצידה (מטוס) וישן על הבטן. רופא ילדים הציע מעקב של התפתחות הילד דווקא בגלל שיחסית הוא איטי בהתקדמות אבל לי זה לא נראה קריטי ודווקא הטיית הצוואר מפריע לי שלא הסתדר עדיין. האם מומלץ לבקש בטיפת חלב פיזיוט' או ללכת לאורטופד או להתפתחות הילד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות

הוספת תגובה

• התפתחות - תגובה

11/02/2011

לין שלום,
    לגישתי, מדריכות התפתחות אינן מספיק מקצועיות, וצריך להתעקש על טיפול אצל פיזיותרפיסטית התפתחותית. כדאי שתבקשי הפנייה ובוודאי צריך יהיה עוד טיפול קצר. אני מעריכה שההמשך יסתדר.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סיון
    11/02/2011

הבנתי שבטיפת חלב מפנים לפיזיוטרפיסטית, אין לי מושג אם התפתחותית.
    הרופא מלא שאלון למרכז להתפתחות הילד.
    האם זה אותו דבר? האם הרופא יכול להפנות גם לפיזיוטרפיה ?

תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

12/02/2011

אינני יודעת לענות לך במדוייק. בכל מקום זה קצת אחר. בכל מכון להתפתחות הילד יש פיזיותרפיסטית התפתחותית, ויש מקומות שבהם ניתן לשלוח לפיזיותרפיסטית באופן ישיר.
    העיקר שתגיעו לאיש מקצוע טוב, ותטפלו !
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו