מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצובה בשבילואישה15/03/2011
שלום וברכה
בני בן ארבע וחמישה חודשים בן יחיד.רוב הבקרים הוא מעוניין ללכת לגן אבל פעמים נוספות ממש מתעקש שהוא לא רוצה ללכת .הוא אומר שהוא חולה או עייף. בזמן משחק אם הילדים לא משחקים כמו שהוא רוצה הוא מכה אותם והולך ולא נשאר לשחק איתם.
שאני שואלת אותו לגבי חברים בגן הוא עונה בכלליות שיש לו חברים אבל אין לו חבר קבוע.הוא לא רוצה להזמין חברים הבייתה וכשהוא כבר הזמין ברגע שנגעו לו במשחקים הוא סילק אותם מהבית או הרביץ.
בני ילד מאוד חכם יודע לקרוא ודברים שהרבה ילדים בגילו לא יודעים. הוא מתעניין בספרים וסיפורים , הוא אוהב שיושבים ומסבירים לו על העולם. משחקים כמו פאזלים ולגו הוא הוא בונה מהר ומיד מודיע לי שזה משעמם אותו.שהוא נכנס לגן הוא ממש מתבייש ונצמד אליי בכל בוקר כמעט אותו סיפור. הוא נרגע רק כאשר המטפלת או הגננת נותנות לו משחקי אותיות או ספרים.
הוא ילד שמח בבית מחבקים אותו המון ומנשקים ומרעיפים עליו אהבה.
1)אני רואה שקשה לו ליצור קשר ראשוני עם ילדים בחצר ילדים שהוא מכיר.
2)הוא אינו מוכן להיכנס למסיבות ימי הולדת .
3)הוא נצמד לספרים שלו והולך לישון איתם .
4)שהוא נכנס למקום זר הוא שם ידיים על העיניים.
5)כשהוא מקבל מכה הוא ישר רץ אליי ואומר לי תרימי אותי אני תינוק כואב לי ואז ממשיך עם בכי בלי דמעות רק קול של בכי ומסתכל עליי בחצי עין ובוחן אותי.
קשה לי שאין לו חברים ועם הקושי שלו ליצור חברויות
הוא הולך לישון בזמן, הוא אוכל לבד מתרחץ לבד ודורש עצמאות. ואפילו מתקן אותי שאני טועה.
תודה וסליחה שזה כל כך ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצובה בשבילו - תגובה
איריס ברנט16/03/2011אישה שלום, מתיאורך נשמע שבנך מאד נבון אך שיחסים חברתיים מהווים אתגר עבורו . לעיתים ילד יחיד צריך תיווך בנושא זה מכיוון שאינו רגיל להתחלק ולקיים קשרי גומלין עם אחאים. את יכולה לעודד אותו להזמין ילד מהגן, אולי ילד עם תחומי עניין משותפים לשלו, ולהכין אותו מראש לכך שכשילד מגיע לביתו צריך לאפשר לו להתחלק בצעצועים . להזכיר לבנך שהצעצועים נשארים בסוף בביתו שלו. מלבד הכוונות ברורות כאלה לבנך, לא הייתי לוחצת יותר מידי שכן זה יכול להשיג את התוצאה ההפוכה ולהגביר את התנגדותו. בסך הכל בנך מרגיש שיש לו חברים אם כי לא מציין שם אחד במיוחד. בגיל הזה חברויות אינן חייבות להיות עם חבר אחד קבוע והן יכולות להתקיים סביב פעילויות משותפות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
אישה16/03/2011הזמנו אתמול חבר הבייתה והבן שלי נתן לו הוראות במה לשחק ובמה לא לגעת הילד אחרי רבע שעה הלך הבייתה , הסברתי לו שכמו שהוא ייתן לשחק במשחקים שלו ככה הוא יכול לשחק במשחקים של אחרים והוא אמר המשחקים שלי ושל אבא שלי ותלכי את מפה הכל שלי אני המלך.
אני מיואשת...תודה רבה לכם והמשך נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)