אובססית שיער לתינוקת בת שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובססית שיער לתינוקת בת שנה
    לילך
    22/03/2011

בתי בת שנה ויש לה אובססית שיער ואני אסביר. היא לא לוקחת מוצץ אלא מוצצת אצבע ועל מנת להירגע ו/או להירדם היא זקוקה לתפוס קצוות שיער. גם לי וגם לבעלי יש שיער ארוך ואנחנו מאוד סובלים מהמשיכות שיער שלה.
    ניסיתי לחבר אותה לאיזה טיטול, מוצץ, בובה עם שיער על מנת שיהיה לה חפץ אשר יהווה עוגן ואמצעי רגיעה ושום דבר אינו עוזר.
    אני חייבת לציין שזה מאוד מאוד מפריע לנו. כאשר היא מתעוררת בלילה היא תירדם שוב (למרות שהיא במצב של שינה חלקית) רק אם היא תתפוס שיער.
    חשב בנוסף לציין שאני גם מאוד חוששת שאיזו שיערה תיכרך סביב האצבע וחלילה תעשה נזק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אובססית שיער לתינוקת בת שנה - תגובה

איריס ברנט
    22/03/2011

לילך שלום, את נשמעת מותשת ומודאגת . חשוב שתדעי ,השיער שלך ושל בעלך משמש עבור ביתכם גם להרגעה אך בעיקר גם מייצג את הקשר ביניכם. השיער שלכם קיבל איכויות של קשר חם, קרוב, אינטימי ובטוח ומרגיע עבורה. אכן, "חפץ המעבר" שלה הוא חלק מגופכם. חפץ נוסף שמשמעותי לה הוא האצבע שלה . לא תיארת את עמדתכם לגבי כך, אך זה בפירוש יכול לשמש כתחליף בחלק מהפעמים. כפי שנכחת לראות, לא תמיד יש להורים יכולת לכוון איזה חפץ יבחר התינוק כמרגיע.
    חשוב לי שתשימי לב לשאלות הבאות: האם ביתך במהלך היום מראה סקרנות כללית, חוקרת את סביבתה? האם היא מראה חששות או פחדים מיוחדים? איך עוד היא מראה קשר במהלך היום? אם יש קשיים בתחומים הללו, הייתי מציעה לשוחח עם פסיכולוגית שגם תראה את הילדה.
    בקשר לתלות בתפישת השיער אפילו בהתעוררויות בלילה, שם יכולה להיות לכם יותר שליטה וזה יותר תלוי בכם. אני מניחה מדברייך, שהיא איננה ישנה איתכם בחדר. חכו מעט בטרם תיגשו אליה. אם תתמידו בכך שלא תאפשרו לה להירדם עם תפישת השיער , כאשר היא מתעוררת באמצע הלילה, אלא תחכו מעט, אולי היא תתמודד לבד ותרדים את עצמה ואם עדיין לא, אז תיגשו אליה למספר שניות , תרגיעו ותצאו מהחדר. התמדה בדרך זו תפסיק את ההרגל הזה.

בהצלחה,
    איריס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משתתפת במצבך

רינת
    23/03/2011

לילך,
    חשוב לי מאוד להגיד לך ולשתף אותך שגם אנו חווים תופעה דומה של משחק בשיער.
    ויש לי עוד חברות ששותפות למצב הזה. אולי זה יעודד אותך שאת לא לבד.
    הבן הבכור שלי בן 5 ועדיין לפני השינה רוצה שאני אשכב לידו 2-3 דקות כדי לשחק לי בשיער וזו התקדמות נהדרת. הבת שלי, בת 3, מגלה פחות עניין בנושא.
    בשעות הערב, בזמן שאני מקריאה להם סיפור לפני השינה הוא רוצה תמיד לשבת לידי לשחק לי בשיער ואני לא נותנת לו. אני אומרת לו שהוא מספיק גדול, השיער שלי הוא שלי וזה לא נעים לי. אם הוא לא מצליח להתאפק אני מבקשת שיש מולי ולא לידי.
    בכל מקרה, אני שולחת לך אהדה וחיזוק מרחוק.
    רינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו