תינוק בן 3 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן 3 חודשים
    יעל
    22/03/2011

שלום,
    הבן שלי בן 3 חודשים בריא וללא ממצאים חריגים
    לפני כחודש התחלתי להרגיל אותו לפחות הרמות ידיים מאחר ועוד מעט הוא נכנס למשפחתון.
    מאותה התקופה הוא כל הזמן בוכה.
    הוא אוכל יפה לגילו (160/140cc), יציאות לפחות פעם ביום.
    אני משתדלת לגוון בפעילויות (טרמפולינה/ספר צבעוני/בובות התפתחות/אוניברסיטה)
    כל הפעילויות בהדרגה ואני משתדלת לא להעמיס עליו חפצים
    בנוסף משכיבה אותו על הבטן לטובת המשך ההתפתחות הוא בוכה בשכיבה על הבטן אך אין ברירה (הוא מרים את הראש יפה)
    בנוסף משמיעה לו נעימות לפעוטות
    בוא בוכה גם כשאני משכיבה אותו על הגב והוא נרגע כאשר אני מרימה אותו על הידיים, מכך אני משערת שהבכי נובע מזה שהוא רגיל על הידיים.
    המצב הזה נמשך כחודש ואין שיפור......
    מבקשת אם תוכלו להמליץ לי מה לעשות כדי לשפר את נושא הבכי שנמשך כבר הרבה זמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 3 חודשים

הוספת תגובה

• תינוק בן 3 חודשים - תגובה

איריס ברנט
    22/03/2011

יעל שלום, אני רוצה להתיחס קודם לתקופה שבה את נמצאת, מאחר ולהיפרד מתינוק בן שלושה חודשים ולשים אותו בפעוטון ולחזור לעבודה - זה ממש יכול להיות קשה מבחינה רגשית! וזה בהחלט מזמין סערת רגשות אצל שניכם. נשמע ששמת על עצמך המון לחץ שגם קשור לרעיונות שיש לך לגבי פעוטונים. נכון, שפעוטון זה לא כמו עם אמא או עם מטפלת אחד על אחד, אבל עדיין , אם המקום מנוהל בהתאם לתקנים אז התקן הוא מטפלת על שלושה תינוקות (אם אינני טועה). כך שבכל זאת הוא אמור לקבל טיפול חם ואוהב וגם שיקחו אותו על הידיים בפעוטון. גלית, בגיל הזה התינוק באמת זקוק לרגישות לצרכיו וזה כולל גם הרבה על הידיים. אל תחששי לתת לו זאת בגלל הפעוטון. אין דרך להכין תינוק לפעוטון בשלב זה. החשוב הוא שהוא יקבל את ההענות לצרכיו כמה שיותר במהלך היום, אם זה בפעוטון ואם זה בבית.
    שנית, ברור שאם את נלחצת מאד מהבכי זה לא עוזר בלהפחית אותו, ויכול אף להגביר אותו. אז תמשיכי להיות קשובה אליו כפי שאת במצבך הרגוע - לא יותר מידי להעמיס עליו, לא יותר מידי ללחוץ, גם לא לוותר יותר מידי. ייתכן והוא אכן יודע להגיב בצורה אינטנסיבית כאשר לא נעים לו והוא אכן מתנחם על הידיים, אז תתני לו זאת ותעדכני גם את המטפלות בגן שהוא תינוק שיודע להביע את רצונותיו. עם הזמן נסי גם להרגילו למשהו מרגיע כמו מוצץ או בקבוק וכן הלאה.
    ושוב, כאשר הוא בוכה, לא להיבהל יותר מידי, זה לא אומר שהוא לא יסתדר בגן. אם תעבירי לו תחושת רגיעה וביטחון, יש סיכוי יותר גדול שהוא גם כן ירגע.
    בברכה,
    איריס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו