עוד חודש בן שלוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד חודש בן שלוש
    אורית
    23/03/2011

שלום,

בני בן שלוש עוד חודש, ילד מתוק, מדבר בהתאם לבני גילו לפי דעתי, עדיין פה ושם משפטים לא תקינים תחבירית, משתמש במילות יחס וכ"ו. לאחרונה מתעניין מאוד בפאזלים, במספריים,במספרים, בצבעים וכ"ו. מתפקד בתאם למצופה.
    הוא הצטרף בספטמבר לקבוצה של ילדים בני גילו וגדולים ממנו.
    בשלושה חודשים האחרונים הגננת מספרת כי הוא מחפש את תשומת הלב ע"י מכה או משיכה של צעצוע או חפץ ואינו פונה לילדים על מנת שישחקו איתו ומתקשה להתחבר אליהם.
    הוא מכיר ויודע את שמות כולם, קורא בשמם וניכר כי הוא רוצה בחברתם אך לא יודע כ"כ איך להצטרף אליהם.
    בחצר הוא נמצא יותר בסביבת הילדים הקטנים ממנו בני שנתיים וחודשיים ונהנה בחברתם לאחרונה אוהב להתנדנד עם חבר לקבוצה בנדנדה, ראוי לציין כי בני מאוד רגיש לזולת אם מישהו קבל מכה או עצוב הוא ניגש ומבקש לעזור.
    בבית משחק מאוד יפה עם אחותו בת 5 ומסתדר יפה גם עם חברותיה ופונה אליהן יפה.
    לא ברור לי מה קורה בגן? אבל הגננת מספרת שיש לו קושי להתחבר וליזום משחק רוצה ואינו יודע איך?
    בבית לעיתים מרביץ לי או לאחותו כשהוא כועס, אבל אני לא יכולה לומר שהוא אלים.
    מה צריך לעשות? האם יש סיבה לדאגה? זה יכול לחלוף פתאום? או תמיד יהיה קושי חברתי? אחותו בדיוק הפוך מלכת הילדים!
    אם יש רק קושי חברתי ולא שום קושי אחר, קראתי הרבה על אוטיזם ועל הרצף כולל אספרגר וזה לא נראה לי בכלל קשור לילד, כי באמת הכל בסדר כולל הבנת הומור וכ"ו.
    דבר נוסף, הוא עדיין לא מצליח לנשק כמו שצריך מכווץ שפתיים אך אין לו את האפקט של הנשיקה, את מי צריך לשאול בקשר לזה?

תודה מראש וסליחה על האריכות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוד חודש בן שלוש

הוספת תגובה

• עוד חודש בן שלוש - תגובה

24/03/2011

אורית שלום,
    לפי תיאורך, הילד רגיל ומפותח כצפוי, ואינך צריכה לדאוג.
    התגובות התוקפניות ככל הנראה נובעות מהקושי שלו להשתלב בחברה, אולי כי הוא מבולבל מהקשר עם ילדים קטנים ממנו, לעומת ילדים גדולים ממנו, ועדיין לא מצא את מקומו המדוייק בקבוצת הילדים בגן.
    בדרך כלל זה קורה בגיל מעט צעיר יותר, כשהילד מתקשה להתבטא באופן מילולי, אבל אני משערת שגם במקרה שלך זה יחלוף במהרה.
    תני לגננת להתמודד איתו. אני מניחה שהיא תדע איך.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת

אורית
    29/03/2011

הגננת אומרת(לא מוסמכת עם ניסיון של 8-9 שנים) שלדעתה קיים קושי חברתי.
    אין קשיים נוספים.
    מי הכתובת במקרה כזה???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת - תגובה

30/03/2011

אורית שלום,
    אצל ילד שעדיין איננו בן 3, לא מדובר ב"קושי חברתי". הוא עדיין צעיר מאד, במיוחד אצל בן, כל הנושא של השתלבות חברתית מתחיל להתפתח סביב גיל 3. וכפי שאמרתי קודם, חשוב מאד לקחת בחשבון את גורם השפה, ולבדוק אם השפה מפותחת במידה תואמת, והילד יודע להתבטא בצורה שוטפת לגילו.
    אני מציעה לך לא להתרגש. הגננת יכולה להעיר לילד שאסור להרביץ, כשם שאת בוודאי מעירה לו בבית, כשהוא מרביץ לאחותו, אבל אין שום סיבה לדאוג, זה איננו מעיד על שום בעייה חריגה.
    ואם את מתעקשת לבדוק את הדברים - הכתובת היא פסיכולוגית.
    כל טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו