מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאגתאמא24/03/2011
בני בן 3 , אנחנו במהלכו של איבחון במרכז להתפתחות הילד אצל המאבחן הראשון [ד"ר קליין] נאמר לנו שכנראה מדובר בבעיה ריגשית, אני במקצועי עובדת עם ילד pdd ואחת השאלות שלי בסוף נמפגש הייתה האים לדעתו יש ליד בעיה מסוג זה והוא שלל. לאחר מיכן היינו באיבחון ריפוי ועיסיק גם שם עלו מספר דברים ואיילת דיברה בעיקר על משהו ריגשי אצל טובה הקלינאית תיקשורת עבר מצויין והיא ציינה את הילד ממש לטובה ואילו היום במיפגש הראשון עם הפסיכולוגית, היה נורא הילד לא שיתף פעולה ולא ממש הצליח במיבחן קאופמן שנערך לו. הפסיכולוגית סירבה לתת לי כל תשובה או אמירה לגביו ואמרה שיש לחכות למיפגש הנוסף כששאךתי אותה האים הוא יצטרך מסגרת מיוחדת היא אמרה שאין היא יכולה לענות על כך בשלב זה.
אני מודאגת האים היא רמזה שזו אפשרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
25/03/2011אמא יקרה שלום,
אצל הרבה ילדים, השיתוף פעולה הוא שונה עם כל איש מקצוע, וזו גם אחת הסיבות שבמכון להתפתחות הילד עובדים בצוות. כל אחד רואה את הילד מהזווית שלו, והרושם הוא אחר, גם לפי ההתייחסות של הילד לנושא. אם לילד קשה בתחום השפה, הוא ישתף פעולה פחות טוב, או יגיב בצורה יותר קיצונית וקשה, מאשר כשהאבחון הוא בתחום שלילד קל.
כשמסתיימים כל האבחונים, אנחנו יושבים יחד, ודנים בילד, ורק אז מגבשים דעה ברורה, אבחנה וטיפול, כולל המלצה (או לא) על גן טיפולי.
אני יודעת שזו תקופה קשה של מתח ואי-וודאות, אבל כדאי שתחכי בסבלנות כדי שהתהליך יסתיים בצורה מלאה - האבחון של הפסיכולוגית, והדיון בצוות, ואז תקבלי תשובה מלאה.
נקווה לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שאלה קטנה
אמא25/03/2011ד"ר בן נון,
נראה לי לילד לא ממש הייתה כימיה אם הפסיכולוגית והיא גם לא ממש עשתה מאמץ להתקרב אליו היא הייתה מאד מרוכזת במיבדק [ קאופמן], בתור המנהלת האים יש מקום לדבר על כך אצלכם..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שאלה קטנה - תגובה
26/03/2011אמא יקרה שלום,
בהתחלת ההיכרות עם ילד, במיוחד בתהליך אבחון, לא צריך "לעשות מאמץ להתקרב אל הילד". אנחנו רוצים לראות אותו כפי שהוא, גם כלפינו, וגם כלפי ההורים שמגיעים איתו.
זה עניין של גישה מקצועית, שאולי כאמא לא נוח לך איתה, אבל זו הגישה המקובלת.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא26/03/2011תודה רבה ,
על היתיחסות והתשובה,
נח לי אם כל שיטה מקובלת, אך כאמור תמיד יש מקום לשמיעה של דעות נוספות, בשיטות שונות,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)