מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 4 וחודשיים, שלא מצליחה להתחבר...גלית03/04/2011
הבת הגדולה שלי בת 4 וחודשיים והקטנה בת שנתיים ו-8ח'. שתי הבנות חברות מאוד טובות, משחקות הרבה יחד. הבעיה היא בקשרים חברתיים עם ילדים אחרים. הקטנה בסדר גמור, יודעת להשתלב אולם לעיתים מושפעת מהגדולה ועומדת בצד ולא משתתפת. הגדולה, ילדה עדינה, ביישנית ועקשנית. בחברת ילדים ברוב המקרים היא משתלבת ומשחקת אבל, היא הרבה מתעקשת, רוצה שישחקו לפי הכללים שלה, הרבה מאוד בוכה, וגם לפעמים לא משחקת כלל. אתמול היינו עם חברים, והיו בנות בגילה. הבנות שיחקו יחד והיא פשוט התלוננה על כל דבר ורק בכתה. מה עושים? אני מפגישה אותה עד כמה שאני יכולה עם חברים, למרות שאם אני לוקחת ילדים שאני מכירה כדוגמא, אף הורה לא משקיע ומפגיש עם חברים כמו שאני עושה ועדיין הילדים שלהם משתלבים ושלי לא. מה עושים? זה מאוד מפריע לי , הייתי רוצה שהיא תשחק כמו כל הילדים, עוד דוגמא, לכל מקום שהיא הולכת היא רוצה שאתלווה אליה, דבר שגם מפריע לי, ואם אני לא הולכת אז היא לא מוכנה לכלום.
אשמח לכל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4 וחודשיים, שלא מצליחה להתחבר... - תגובה
03/04/2011גלית שלום,
את רואה את הפער בין הבנות, כאשר כל אחת עם האופי המיוחד שלה. הגדולה כנראה מסוגרת יותר, פחות עצמאית, אולי יותר חסרת בטחון ולכן דבוקה אלייך, בעוד הקטנה חפשית ועצמאית, חברותית ופתוחה.
נסי להיות סבלנית איתה, ולהתעלם מהבכי והתלונות. תני לה להתמודד, ולבחור, אם היא רוצה להשתלב במשחק או לא. גם אם תשב בצד ורק תסתכל, זה בסדר.
רובם של ילדים כאלה מתקדמים יותר לאט בקשר החברתי, אבל משתפרים עם הזמן.
סבלנות. המשיכי לנסות לעזור לה, אבל אל תבטאי כעס אם זה לא מצליח. להיפך, עודדי אותה שזה לא נורא. הרי באמת קשה לה.
אם בגיל 5 התמונה עדיין תהייה קשה, תוכלי לחשוב על טיפול רגשי. כרגע, אפשר להמתין.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)