מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 3.8 שמפחדת מהצגות מופעיםשרון06/04/2011
דר' יוכי שלום רב,
ביתי בת 3.8 מאוד מפחדת מהצגות מופעים בובות מתנפחות מוזיקה רועשת וכד'.
הדבר מתבטא בסתימת אוזניי ובדרישה ללכת "עכשיו ומיד"!!
להצגות כבר הפסקתי לקחת אותה אבל אני מנסה לחשוף אותה לדברים האלה על ידי מופעי רחוב, פעילויות יצירה שיש לפעמים באזורים פתוחים בחגים וכו'.
אני מכינה אותה מראש לאן אנחנו הולכים ומה הולך לקרות שם והיא ממש נרתעת הדרך היחידה שלי לשכנע אותה לבוא היא בהבטחה שאם היא תחליט שהיא ממש לא יכולה אז אני מבטיחה שאקח אותה הביתה.
כשאנחנו מגיעים למקום היא כבר מתחילה להילחץ ואני מנסה לאט לאט להסיח את דעתה על ידי מפגש עם החברות שלה או על ידי טיול בתחנות היצירה במקום אבל זה לא מחזיק הרבה זמן כי היא ממש מבוהלת ולא משוחררת , ומיד כשמתחיל המופע ואיך שמתחילים לדבר במקרופון היא דורשת לעזוב את המקום ולא מוכנה לראות את ההצגה אפילו מרחוק ואני חייבת לקיים את הבטחתי ולקחת אותה כדי שהיא תמשיך לסמוך עליי.
הדבר מגביל אותנו מאוד בבילויים משותפים עם חברים שילדיהם הם חברים טובים שלה שהיא מאוד אוהבת את חברתם.
אשמח לעצה כיצד עליי להתנהג והאם עליי לוותר ולהפסיק לחשוף אותה למופעים והצגות של כוכבים וספרים שהיא בעצם מאוד אוהבת .
תודה מראש,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3.8 שמפחדת מהצגות מופעים - תגובה
07/04/2011שרון שלום,
אין גישה אחת מוחלטת.
מבחינתי, אין צורך בעניין כזה "להלחיץ" ילד, וכדאי להניח לה. קרוב לוודאי שבהמשך היא תתמודד טוב יותר עם מצבים אלה, ועוד תספיק להינות ממופעים בהמשך חייה.
יש כאלה שיציעו לך טיפול פסיכולוגי, שמבוסס על נסיון להרגיל את הילד בהדרגה למצב המופע - להביא אותו ל-10 ד' ולצאת, אח"כ ל-15 ד', וכו', ובכל פעם לתת לו פרס קטן על יכולת ההתמודדות. את יכולה לנסות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)