כמעט בן שלוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמעט בן שלוש
    תמי
    10/04/2011

שלום רב,
    בני היקר עוד חודש בן שלוש - לא גמול...
    ניסינו מס' פעמים קיץ שעבר, בחגים, בחנוכה אך נראה היה שאינו מוכן.
    לפני שבועיים וחצי נולדה לו אחות חדשה והוא מקבל אותה ומתמודד יחסית בסדר (כמובן שהוא מקבל מאיתנו המון המון תשומת לב).
    אני מאוד רוצה לגמול אותו ולנסות למנף את לידת הקטנה לצורך העניין. יש לציין שהוא לא שולט בעשיית פיפי - לא יודע לזהות מתי יש לו , אך כן יודע להגיד מתי יש לו קקי - למרות שעד כה לא רצה לעשות בישבנון/סיר/אסלה.
    איך אוכל לזהות אם הוא מוכן לגמילה? איך לעודד אצלו את הנושא?
    תודה מראש
    תמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמעט בן שלוש

הוספת תגובה

• כמעט בן שלוש - תגובה

איריס ברנט
    10/04/2011

תמי שלום, קודם כל הייתי רוצה לדעת האם התפתחותו בשאר התחומים תקינה. אם כן, ייתכן וכל תהליך הגמילה שלו מושפע מהתמודדותו עם ההריון והלידה. בכל מקרה, אני מציעה לך לא לערבב כרגע בכלל את לידת האחות עם שינוי נוסף של התמקדות בגמילה. קחי לך את החודשיים-שלושה הבאים כדי להסתגל כולכם לתוספת המשפחתית. בינתיים רק תציעי לו באופן רגיל את הישבנון או הסיר, בקצב שלו. נראה שהוא מבחינתו בשל לגמילה במובן של לזהות את תחושות הגוף. אם אין בעיה פיזיולוגית הוא יכול גם להתאפק. אך מבחינה רגשית הוא עדיין לא מראה מספיק מוטיבציה ורצון. וכמו שאמרתי, יכול להיות אפילו שזו כרגע דרכו לשלוט במצב או לקבל תשומת לב, אז לא יקרה כלום אם זה יחכה קצת.

בברכה ובהצלחה,

איריס ברנט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו