מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פשוט נואשת כברקיילי14/04/2011
שלום, אני אמא לשני ילדים, והבכור בן 3 וחצי סובל מבעייה רצינית בתחום האוכל
מיום היוולדו לא היה אכלן גדול, אבל אכל סביר ועלה בסדר במשקל.
המצב הדרדר לאט לאט, המגוון של האוכל הלך והצטמצם וגם הכמויות
כעת, הוא שוקל 15 קילו נראה מאוד מאוד רזה
הוא לא אוכל שום דבר, יכול להתקיים מפרוסת לחם עם פסטרמה במשך כל היום
לא מוכן לטעום דברים חדשים בשום אופן
אם מציעים לו, נכנס להיסטריה, צועק ולפעמים רועד
מוכן לאכול רק לחם, נאגטס מוכן, צ'יפס ולשתות שוקו/חלב
וגם זה בכמויות מאוד קטנות
כל ארוחה נמשכת המון זמן, אף פעם אין לו תיאבון ולא מראה שום עניין באוכל, אפילו לא גלידה, שוקולד, ממתקים. פשוט כלום. אני ממש אובדת עצות :(
הינו אצל רופא לדים, דיאטנית וגם במרפאה להפרעות אכילה, שהתגלה כאכזבה גדולה. הם לא חידשו לי שום דבר, אמרו הוא יאכל בסוף, בלי לחץ
מבחינה פיסית, אין לו בעיות בפה/לשון
בגלל שלא מקבל ויטמנים, כנראה, כל הזמן חולה. עד גיל שנתיים היה ילד בריא לגמרי, לא חלה כמעט אף פעם.
אציין שהוא גם מטופל אצל קלינאית תקשורת בגלל בעיות היגוי ובעיית תקשורת קלה
אני ממש נואשת כואב לי הלב בשבילו, למי אני יכולה לפנות?? אולי פסיכולוג ילדים?? איך פונים? כי לדעתי הבעיה פסיכולוגית ולא פיסית
אודה מאוד על כל עזרה,
חג שמח
קיילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשוט נואשת כבר - תגובה
15/04/2011קיילי שלום,
נראה לי שעברת את כל אנשי המקצוע שהיו יכולים לעזור, ואולי באמת נוצר על הילד לחץ, והפתרון הטוב ביותר הוא לעזוב אותו לנפשו, ולהתעלם מהעניין, ואז - הוא יתחיל לאכול !
חשוב לעשות לילד בדיקות תקופתיות, כדי לברר שתמונת הדם שלו תקינה, ואין לו חסר של חומרים מסויימים. אבל אם הוא בריא והכל בנורמה, באמת לא צריך ללחוץ, והרבה פעמים הלחץ גורם לתגובה חריפה יותר של התנגדות אצל הילד.
השתדלי לא לדאוג, ולא לחשוב על העניין כל הזמן. עדיף להיות רזה, מאשר להיות שמן, ועדיף שיהיה ילד רזה ושמח, מאשר אכלן ועצבני בגלל הלחץ של אמא.
כל טוב וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח!
קיילי15/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי קלי ,עצה מלב אל לב
יסמין15/04/2011גם אני בילדותי לא הייתי אכלנית גדולה,גם אותילקחו לרופאים,ניסו את כל התרגילים האפשריים.
בגלל שאוכל היה כזה אשיו רציני,אוכל הפך להיות "עונש" בעיני.
במשך שנים רבות לא הבנתי איך אנשים מדברים על אוכל באהבה ,אני אכלתי כי צריך וממש לא נהנתי מזה.
רק בנס לא הפכתי לאנורקסית!!
כשיצאתי מהבית בתקופת הצבא התחלתי לאכול ואחרי הצבא כשגרתי מחוץ לבית התחלתי ממש לאהוב אוכל ולהנות ממנו.
היום אני אמא לתינוקת בת שנה וחצי שמורדת לעיתים באוכל ומוצאת את עצמי חוטאת גם בלחץ של הילדה לא אוכלת,אבל מייד אני מזכירה לעצמי לא לעשות "מה שעשו לי" .
למען הסר ספק,ההוים שלי רצו את הטוב ביותר בעבורי,אבל פעלו לא נכון בשיטת הלחץ.
המסקנה : אל תלחיצי אותו,ילד רעב אוכל !!
אם לא בא לו עוף אז שיאכל גבינה,העיקר שיהיה משהו בבטן,עם הזמן הוא יצטרף לבד לארוחות כי אף אחד לא מכריח אותו.
תהי רגועה והכל יהיה בסדר :)
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה...
רוני30/04/2011נכון. גם לי יש ילדה בת 3 שבקושי אוכלת היא שוקלת 10 קילו בסך הכל!!!!
יש ימים שהיא אוכלת 2 או 3 פרוסות של לחם עם שוקולד (שנקניק הרבה יותר טוב...) ועל זה היה חייה במשך כל היום. בימים שהיא בקושי אוכלת אז ביום אחרי היא ממש מפצה על היום הקודם היא לא מפסיקה לאכול...
גידול ילדים זה לא קל אבל צריך המון המון סבלנות. ב ה צ ל ח ה לכולנו... :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקת מכניסה דברים לפה
גמילה מחיתולים והתאפקות לפיפי
ראש שטוח לתינוקת בת חודש
התהפכות תינוקת מהבטן לגב
יעוץ והכוונה אחרי לידה
בן שנתיים מכור למסכים
מציצה של בגדים וכרסום ציפורניים
בני בן שנה ותשעה חודשים שבועיים אחרונים הוא התחיל להכות את הראש בידיים וגם לזרוק את עצמו על הרצפה..
נפילת תינוק אחורה בניסיון לעמוד
התלבטות על מעבר ממשפחתון לגן
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)