צבעים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צבעים
    רוני
    30/04/2011

שלום. יש לי ילדה בת 3 ביוני שמה ענבל. ענבל עברה לפני 5 חודשים השתלת כילייה בשניידר.
    כאמור היא ביקרה הרבה אצל רופאים, היא נולדה בניתוח קיסרי בשבוע 34.
    ענבל מדברת יפה, משחקת ויודעת להכריב פאזלים,טבעות, צללים וכל שאר משחקי הקופסה. אך יש דבר אחד שמטריד אותי: היא לא יודעת צבעים. אני חוזרת ואומרת לה בכל משחק, בכל ארוחה ובכל הזדמנות איזה צבע כל דבר והיא אומרת לא יודעת אז אני אומרת לה לדוגמא: הנה עגבנייה אדומה העגבנייה בצבע אדום, ואז אני שואלת אותה איזה צבע העגבנייה והיא אומרת לא יודעת. יש לציין שההתפתחות שלה לפי דעתי קצת איטית כי היא יותר בבתי חולים מאשר בגן אבל הייתי שמחה לדעת אם יש משהו שאני יכולה לעשות. אשמח לתשובה.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צבעים

הוספת תגובה

• צבעים - תגובה

01/05/2011

רוני שלום,
    אין ספק שרוני נחשבת ילדה בסיכון לקשיים התפתחותיים, הן בשל הפגות (אם כי זה לא פגות בולטת) והן בשל המחלה שלה וכל הסבל שעברה.
    כדאי לבדוק, אם אין לה חסרים שפתיים מעבר לאי ידיעת הצבעים, ובהחלט הייתי מבקשת הפנייה לקלינאית תקשורת.
    בנוסף, כדאי לעשות בדיקה של ראיית צבעים. ייתכן שיש כאן בעייה. האם היא יודעת להבדיל בין צבעים ? למשל, לקבץ כמה חפצים בצבע כחול, לעומת חפצים אחרים בצבע ירוק ?
    רק לאחר שהדברים יתבררו, ניתן יהיה לדעת כיצד לקדם אותה.
    כל טוב ובהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו