האם אני פועלת כשורה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אני פועלת כשורה?
    עינת
    22/05/2011

שלום רב,
    בני בן שנה וחצי - ילד מקסים חייכן ומאוד חברותי. ואהב מגע מחק ונותן המון אהבה. מאז היותו תינוק אהב מאוד שערות (כשאכל בקבוק ליטף לעצמו את השיער) וכיום הוא "מת" על שיער - כמה שיותר ארוך ככה יותר טוב! אפילו אם אני עומדת בתור באיזשהו מקום ולפניו עומדת מישהי עם שיער ארוך ולרגע לא שמרתי מרחק הוא מיד תופס לה בשיער. הסברתי לו כמה פעמים כי זה לא נעים והראיתי לו איך ללטף ולעשות טובה אז לפחות לעשות טובה הוא למד אבל זה עדיין לא עובר. כנ"ל שהוא בגן ומשחק עם ילדים כשהוא משחק עם ילדים ולאחת מהם יש שיער ארוך אז הוא משחק לה בשערות ולעיתים מכאיב - מה ניתן לעשות?
    דבר נוסף שהתחיל לאחרונה ולעיתים התדירות עולה ולעיתים יורדת. כשהוא מתלהב הוא נותן לנו, לאחרים, לילדים בגן ובכלל בגינה סטירות. אנחנו מסבירים לו כי אנחנו עצובים וזה שוב, לא נעים לנו אז לעיתים הוא מבין ולעיתים הוא ממשיך - אם הוא על הידיים אז אנחנו מורידים אותו ומסבירים לו שוב כי אני או בעלי עצובים ולא נעים לנו לקבל סטירה. אז הוא נעלב ובוכה, לפעמים זה עובד לרוב לא. לפעמים בגלל שהוא נעלב שהורדתי אותו אז הוא נותן עוד סטירה. אני לא יודעת אם אני ובעלי פועלים כהלכה? האם יש דרך אחרת להסביר לו זאת? האם אנחנו צריכים לערב ייעוץ מקצועי קבוע בעניין? או שאני סתם בסטרס ........ כי באמת שהוא ילד נפלא, חברותי וכולם אוהבים אותו הוא משחק יפה עם כולם, עוזר ונדיב רק הקטע של השערות והסטירות - לא יודעת איך לפתור אותו. תודה רבה מראש, עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אני פועלת כשורה?

הוספת תגובה

• האם אני פועלת כשורה? - תגובה

23/05/2011

עינת שלום,
    הילד שלך אינו חריג. יש הרבה ילדים שזקוקים למגע, ונהנים ממגע, במיוחד המגע עם שיער. גם הסטירות הן למעשה חיפוש חווייה של מגע, סוג של מגע חזק, המהווה דרך לתקשורת בגיל זה.
    צריך לזכור שההבנה בגיל זה מצומצמת, וגם יכולת השליטה בהתנהגות, אבל בהחלט אין לדעתי סיבה לדאגה או ללחץ, ו אפשר להבטיח לך באופן מוחלט שזה יחלוף, כאשר השפה תתפתח, והילד יוכל לבטא עצמו טוב יותר במלים, וגם יבין טוב יותר, במיוחד את כללי התקשורת החברתית.
    אינני רואה צורך לפנות לייעוץ מקצועי. נסו אתם בעצמכם להגיב לסטירות שלו בדרך תקיפה ועקבית : להגיד "לא", או "אסור" בטון תקיף, או לתפוס לו את הידיים ולהחזיק אותן מספר שניות בחוזקה.
    כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו