קושי רגשי??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי רגשי??
    לילי לב
    25/05/2011

שלום. בתי בת 3 ו-4 חודשים, ילדה טובה, מקסימה וממושמעת. יש לה שני אחים גדולים ממנה. בן 10 ובת חמש וחצי. התפתחות מוטורית תקינה, עיכוב קל בהתפתחות שפתית, עדיין לא מדברת בשטף, מתקשה לספר סיפורים, מקרים או חוויות ברצף כמצופה מגילה. כרגע אנחנו בתהליך אבחוני אצל קלינאית תקשורת.
    היא גמולה מפיפי כחצי שנה אך עדיין מסרבת לעשות קקי בשירותים (אומרת שמפחדת) ואני לא מאוד לוחצת בעניין רק מציעה. היא מוצצת אצבע ונרגעת עם טולי (טיטול בד).
    בפאן הרגשי- מדובר בילדה מאוד רגישה, עדינה ופגיעה, רגישה גם לרעשים חזקים וצעקות. הגננת שלה בגן הפרטי, די מוטרדת בעניין, טוענת שמעולם לא נתקלה ברמה גבוהה כ"כ של רגישות אצל ילד. היא יכולה להעלב/לבכות גם אם מישהו מעיר לה , ללא הרמת קול, כל שכן עם ילד מציק לה או דוחף, היא אף פעם לא מחזירה ומתקשה להתמודד.
    בשנה הבאה עוברת לגן מועצה ואני קצת מוטרדת מיכולת ההשרדות שלה עם כ"כ הרבה ילדים ומעט צוות.
    הגננת די לוחצת על אבחון רגשי בהתפתחות הילד.לאור האמור לעיל, אשמח לשמוע חוות דעתך בעניין...תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי רגשי??

הוספת תגובה

• קושי רגשי?? - תגובה

איריס ברנט
    25/05/2011

לילי שלום , יכול להיות שמדובר בעיקר בעניין רגשי, של בשלות רגשית או רגישות יתר כללית או משהו אחר. עדיין לא קיבלת הערכה מהקלינאית תקשורת. ייתכן והרגישות יושבת גם על רגישות יתר של מערכת השמיעה. נראה לי שבנוסף לאיבחון בדיבור, רצוי לעשות איבחון התפתחותי-קוגנטיבי-רגשי כדי לדעת מה המוקד המרכזי ולפי זה היכן להתמקד בטיפול.

בברכה,
    איריס ברנט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקושי רגשי

לילי לב
    26/05/2011

היכן מומלץ? בהתפתחות הילד? והאם במקביל לקלינאית או להמתין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו