מתי לספר ומתי לא על איבחון הבן???

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי לספר ומתי לא על איבחון הבן???
    רונן
    21/06/2011

היום פגשתי רכזת של חוג מטעם ביה"ס של הבן ששאלה למה הוא לא מגיע לחוגים...
    אמרתי לה שלפעמים המצב רוח שלו מנהל אותו ואז היא ענתה :"כמו כל הילדים בני גילו"
    אני עניתי שאצלו זה קצת יותר קיצוני...הוספתי שהוא מפסיד הרבה בגלל ההתנהגות שלו אבל אין מה להיתחנן אליו וגם אף אחד לא יעשה זאת...ואז היא שאלה: "מה הבעיה שלו" ואני עניתי: "ODD "
    אחרי זה הרגשתי לא טוב עם עצמי שסיפרתי לה על ההפרעה שלו מפני שזה סודיות רפואית אבל זה היה בתמימות מפני שחשבתי שביה"ס מעדכן אותם ולא ידעתי שהם לא יודעים...מלבד זאת הוא ילד מקסים רק הבעיה שלו שהוא מתחיל משהו ואז באה הג'ננה והוא מפסיק בלי שום סיבה....ככה הוא לא אלים ולא מפריע רק סובל ממצבי רוח שגורמים לו לא לשתף פעולה בביה"ס או פשוט להבריז בלי סוף בלי שום הגיון...!
    השאלה שלי היא האם זה בסדר או לא שסיפרתי להם על ההפרעה שלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מתי לספר ומתי לא על איבחון הבן??? - תגובה

22/06/2011

שלום,
    אין לשאלתך תשובה "מדעית". לדעתי האישית, חשוב לשתף את צוות ביה"ס, שהוא צוות מקצועי, וצריך לטפל בילד כל יום, כמה שעות, ולכן חשוב שיידע, ויוכל לעזור בעת הצורך.
    לעומת זאת, יש כאלה החושבים שעדיף שלא לספר. זה תלוי ברמת האמון שיש בין ההורים לצוות החינוכי, וחבל שלפעמים האמון הזה לא קיים.
    כל טוב !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גישה לתת צ'אנס חדש ללא תיוג מקדים?

רונן
    22/06/2011

האם בכוונה היועצת לא מעדכנת מורות מחליפות וצוות חינוכי רחב יותר בכדי לא להכתים את הילד מראש ואני דווקא כאבא משחיר אותו???
    המחנכת יצאה לחופשת לידה באמצע השנה והמורה המחליפה התקשרה להתלונן על משהו שהוא עשה ואז הסברתי לה על הבעיה שלו והיא לא ידעה על זה בכלל...אני חשבתי שלא עידכנו אותה בכדי שלא תהיה לה עליו דיעה שלילית מוקדמת ואני בסך הכול התכוונתי "שיתפרו" לו תוכנית לימודית {ואולי גם תוכנית עיצוב התנהגותי} שתתאים לו ובשום פנים ואופן לא לפגוע בו עם דיעות שליליות מראש....!
    אבל באיזשהו מקום זה עושה לי הרגשה של חוסר נוחות כאילו אני מזמין דיעה שלילית מראש עליו מבלי לתת לו צ'אנס להתחיל דף חדש...הרי בסופו של דבר הם לא ההורים שלו ויש להם עוד 30 תלמידים ללמד...!
    מה דעתך???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גישה לתת צ'אנס חדש ללא תיוג מקדים? - תגובה

23/06/2011

שוב שלום,
    כפי שאמרתי, אני יוצאת מנקודת הנחה שהצוות החינוכי, היועצת והמורים הם בעל ידע וגישה חיובית לתלמידים. לפיכך, מבחינתי, עדיף שיהיו מיודעים לבעיות של ילדים, כדי שידעו לגשת לכל ילד בגישה המתאימה לו. אינני יכולה לדעת מדוע היועצת לא עשתה את מה שלדעתי היתה צריכה לעשות : האם זה במכוון, או מתוך שכחה או עומס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו