מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין
- הפרעות שינה ועייפות
- פרחי באך
- פוריות הגבר והאישה, אמבריולוגיה,IVF
- ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית
- טרשת נפוצה
- פוריות רפואה סינית
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
- תזונת ספורט
- מיניות האישה, מין נשי
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- יעוץ זוגי ודייטינג
- רפואת שיניים לילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החיילפרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
- מינון של סידן ציטראטעליזה02/07/2012
לד"ר שלום רב,
אני בת 45 עם אוסטאופורוזיס בינוני בחוליות עמוד השידרה. עד היום נטלתי סידן קרבונט (לפי מרשם ממכבי) במינון של כדור אחד ליום (600מ"ג סידן), כאשר חציתי אותו לשני חצאים של 300 מ"ג כל אחד (כך נטלתי חצי כדור פעמיים ביום).
הבנתי שסידן ציטראט נספג טוב יותר בגוף ורכשתי כדורים של אלטמן בתכולה הבאה:
" 250 מ"ג (1190 מ"ג סידן ציטראט) ".
שאלותי הן:
1. מה משמעות שני המספרים השונים בתכולת הכדור?
2. כמה כדורים עלי לקחת ביום על מנת לקבל את אותה כמות הסידן שקיבלתי קודם?
3. האם מותר לי לקחת שלושה כדורים של סידן ציטראט ביום ?
4. האם יכול להווצר נזק בנטילת כדורים אלו "על בטן ריקה" ?
תודה רבה,
עליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון של סידן ציטראט - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב02/07/2012שלום !
אין הבדל גדול בספיגה בין תכשירים שונים של סידן .
יש להקפיד על נטילה נכונה: קלציאום ציטרט מומלץ לקבל לפני האוכל וקלציאום קרבונט לאחר האוכל.
יש לקחת בחשבון שתכשירי סידן הם תוספת מזון בלבד.
המלצה לצריכת סידן ( מזון או תוספת בכדורים) היא 1000-1200 מג ליממה.
אנשים שלא מגיעים לצריכת סידן המומלצת מקבלים תוספת בכדורים בהתאם לתזונה שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון של סידן ציטראט-המשך
עליזה02/07/2012לד"ר צבטוב, תודה לתשובתך.
במידה ובאופן תיאורטי אינני אוכלת סידן, כמה כדורים מהסוג שכתוב עליהם:
250 מ"ג (1190 מ"ג סידן ציטראט) עלי ליטול מידי יום ?
תודה רבה
עליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון של סידן ציטראט-המשך - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/07/2012באופן תיאורטי אם לא "אוכלים" סידן כלל , מומלץ עד -4-3 כדורים של קלציאום ציטרט .
צריך להסתכל כמה elemental calcium mg/tabl נכלל בכדור.
בכדורים שלך, יתכן המספר זה הוא 250 מג.
ב-calcium citrat שאני מכירה כמות הסידן הוא 350 מג לכדור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון של סידן ציטראט-המשך - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/07/2012באופן תיאורטי אם לא "אוכלים" סידן כלל , מומלץ עד -4-3 כדורים של קלציאום ציטרט .
צריך להסתכל כמה elemental calcium mg/tabl נכלל בכדור.
בכדורים שלך, יתכן המספר זה הוא 250 מג.
ב-calcium citrat שאני מכירה כמות הסידן לכדור בדרך כלל - 315 מג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון של סידן ציטראט - המשך
עליזה04/07/2012תודה להילה, אך חשוב לי והייתי רוצה לקבל תשובה מד"ר צבטוב.
האם תכולת כל כדור היא 250 מ"ג סידן או 1190 מ"ג סידן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהht29/06/2012
שלום אני בת 25 וסובלת ממחלת המתבטאת בספיגת מזונות במערכת העיכול (מטופלת אצל גסטרו ) כותאה מזה נמצאת בתת מישקל די גדול.
הומלץ לבצע צפיפות עצם והתקבלה תוצאה של -3.2. אני די בלחץ מזה מה ניתן לעשות?
חשוב לציין שאני מקבלת כדורי סידן וויטמין די
כמו כן מבצעת שיעורי פילאטיס עם פיזוטרפיסטית ועל מנת לחזק את הרגלים רכיבה על אופנים. מה עוד ניתן לעשות? והאם התוצאות עד כדי כך חמורות?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
ht30/06/2012לפי מה נקבעים כל האחוזים האלו בטבלאות? מה המשמעות שלהם? ניתן לקבל על זה הסבר מורחב כולשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב01/07/2012שלום !
יתכן ומדובר בצפיפות העצם נמוכה לגלך. קשה להסביר על אחוזים, צריך לראות את הבדיקה.
הטיפול הוא תזונה נכונה ועליה במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות מומלצת לבניית עצםדורית21/06/2012
אני בת 42 ונמצאת בסיכון גבוה לחלות באוסטרופורוזיס עקב רקע משפחתי. רצתי לשאול איזה התעמלות הכי מומלצת עבורי בשלב הזה לעשות כדי לבנות את העצם ולסייע במניעת האוסטרופורוזיס עד כמה שניתן. יש כל כך הרבה חוגים שאני הולכת לאיבוד ולא יודעת מה הכי טוב לי. יש חוג של טווחי תנועה,הליכון,בוסו באלנס,פלדנקריז ועוד. אשמח להצעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות מומלצת לבניית עצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/06/2012שלום !
התעמלות היא לא "בונה עצם", היא שומרת/מפתח מסת שרירים ובאופן עקיף שומרת מסת העצם. כל התעמלות שמכוונת לפיתוח ושמירת מסת שרירים ( פילטיס, התעמלות אארובי או שילוב בינהם) הוא טוב גם לעצם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כותרתשושנה20/06/2012
אני סובלת אוסטאופרוזיס קשה אני בת שישים ושמונה וקבלת מדה שנתיים דריקה אחת לשנה שאלתי האם דה עודר ואם אין לדה השלחות בתודה שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כותרת - תגובה
ד``ר שרי טל20/06/2012את כנראה מקבלת אקלסטה אחת לשנה. כמובן שאין אפשרות לקבל בפורום יעוץ אישי. באופן כללי טיפול זה נמצא יעיל בהפחתת הסיכון לשברים. רוב תופעות הלואי נמצאו לאחר קבלת הזריקה הראשונה והם היו תופעות דמויות שפעת הפיכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואיאורה18/06/2012
האים אקטונל יכול לגרום לקשיים בזיקפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי - תגובה
ד``ר שרי טל18/06/2012לא ידוע על תופעת לוואי זו בטיפול באקטונל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטולוסלאה13/06/2012
שאלות:
האם פרוטולוס הוא בסל הבריאות?
האם קופת החולים חייבת לספק לי את התרופה אם אני מביאה רצפט ממומחה מהדסה?
מה לעשות אם הקופה מסרבת בלי הנמקה רפואית משכנעת?
תודה על התשובות
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטולוס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב14/06/2012התרופה בסל לנשים עם אוסטאופורוזיס כקו שני לאחר מיצוי טיפולים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותעידית13/06/2012
בת 64 סובלת מאוסטאופורוזיס מזה כ- 20 שנים. טופלתי בעבר בפוסאלן ובשנים האחרונות באוויסטה. בבדיקה אחרונה נקבע אוסטאופורוזיס קשה ב- L2 L3. רופא המשפחה המליץ לעבור לאקטונל (או לגרסה הגנרית שלו ריבון 150. השאלה היא -
א. האם יש הבדל בין אקטונל לגרסה הגנרית?
ב. האם בכלל לעבור מאוויסטה לאקטונל?
ושאלה אחרונה בנושא שונה - אני פעילה גופנית. בשיעור פילטיס אחרון נאמר לי ע"י המורה כי כל הפעילות הגופנית של חוליות גב במצב עגול (כגון כפיפות בטן או ירידה הדרגתית עם החוליות למזרון) אינן בריאות לסובלת מאוסטאופורוזיס. האם אכן כן? האם לא לעשות שום פעילות גופנית שכרוכה בהפעלת גב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב14/06/2012פעילות גופנית חשוב להמשיך בהקשר של התפתחות מסת השירירים.
התעמלות לא משפרת צפיפות העצם אלא שומרת את מסת העצם.
לגבי שאלה איזה טיפול להמשיך ואם להמשיך בכלל : לא ניתן לתת ייעוץ בצורה וירטואלית בלי הערכה של יעלות טיפולים קודמים וסיכון לשברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיסאבי13/06/2012
בן 63, בבדיקת צפיפות עצם קיבלתי את התוצאה הבאה: עמוד שדרה 68% עם ערך T-Score -3.3 ירכיים ימין 64% עם ערך T-Score -3.0 וירך שמאל 71% עם ערך T-Score -2.4. 1. מה ניתן להבין מכך על מידת החומרה של האוסטאופורוזיס? 2. מהו הטיפול שבדרך כלל ניתן כדי לשפר את מצב האוסטאופורוזיס? 3. כיצד עוקבים אחר שיפור במצב האוסטאופורוזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב14/06/2012המספרים תומכים באוסטאופורוזיס.
לשאלות אחרות ניתן לתת תשובה רק לאחר הערכה של כל גורמי סיכון , נתונים קליניים ומעבדתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיסיעלה13/06/2012
בבדיקת צפיפות עצם קיבלתי את התוצאה הבאה:
עמוד שדרה 68% עם ערך T-Score -3.3
ירכיים ימין 64% עם ערך T-Score -3.0
וירך שמאל 71% עם ערך T-Score -2.4.
1. מה ניתן להבין מכך על מידת החומרה של האוסטאופורוזיס?
2. מהו הטיפול שבדרך כלל ניתן כדי לשפר את מצב האוסטאופורוזיס?
3. כיצד עוקבים אחר שיפור במצב האוסטאופורוזיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב14/06/2012המספרים תומכים באוסטאופורוזיס.
לשאלות אחרות ניתן לתת תשובה רק לאחר הערכה אישית של כל הנתונים קליניים ומעבדתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החדשות על תרופה בשם אויסטהמרים מגבעתיים12/06/2012
יום שלישי 12.6.2012
שלום דוקטור, לאחרונה נודע לי מרופא שיניים שמי שלוקח אוויסטה במשך שנים זה בעייתי
לעבור ניתוח חירוגי אפילו בחניכיים. יש לי אוסטופרוזיס ולוקחת את התרופה הנ"ל למעלה מחמש עשרה שנים. שאלתי: האם יצא מחקר חדש שהאוסר לעבור ניתוח חירוגי בשל טיפול בתרופה במשך שנים רבות. אני בת 74 שנים נוטלת תרופות של אוקסר,ליטורבה, לוסק,,נוטנסיל, אויסטה ואספרין .אודה לך דוקטור אם אקבל תשובה על שאלתי ותודתי מראש,
מרים מגבעתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החדשות על תרופה בשם אויסטה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב13/06/2012שלום !
1) לא מקבלים טיפול באווסטה מעבר ל-5-7 שנים.
הסיבה - זה הזמן שטיפול נבדק מבחינת יעילות
2) לא מקובל לתת טיפול באווסטה לנשים מעל גיל 70 עקב העדר יעילות נגד שברים בצואר הירך וסיכון לאירועים טרומבואמבוליים ( למשל אירוע מוחי).
הסיכון לשניהם עולה עם הגיל.
3) לא תואר שום מקרה של סיבוכים לאחר טיפול שיניים אצל אנשים שקיבלו או מקבלים טיפול באווסטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת המחלקה רק על סמך CTצבי04/06/2012
ההיתי אצל מומחה לעמוד שדרה ידוע (לשעבר מכרמל) עקב בעיות גב
לאחר הסתכלות בתצלום CT מלפני שנתיים וקבע נמרצות יש לך חוסר סידן גבוה(אוסטואופורוזיס),נשלחתי על ידו לצילום נוסף של CT (כי זה בשבילו מספיק!) .בהתיעצות עם רופאת משפחה הופנתי לצפיפות עצם,והיום ובמקום קיבלתי תוצאה מפתיעה ע.ש -0.9 מפרק -1.2 שזה סותר את קביעתו ,איך יתכן שרופא מומחה קובע אוסטואופורוזיס בודאות רק על סמך CT ,ומה עושים עם התוצאה שקיבלתי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קביעת המחלקה רק על סמך CT - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/06/2012ב-CT ניתן לראות דלדול העצם.
אך נכון להיום , האבחנה מתבססת על תוצאות של צפיפות העצם ( אם כי גם הבדיקה הזאות היא לא מושלמת)
ההחלטה לגבי כן או לא אוסטיאופורוזיס או טיפול נגד אוסטאופורוזיס צריכה להיות על סמך ניתנים קליניים ומעבדתיים בנוסף לתוצאות בדיקות הדמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר לתרופותתיתינה10/06/2012
אני בת 36 מזה 5 שנים נוטלת את התרופה סרוקסט במינונים 60מ"ל ליום , לאחרונה הובחן אצלי אוסטופורוזיס + 5 שברים בגב אוסטו -3.7 האם יש קשר בין נטילת התרופה סרוקסט והאוסטופורוזיס ,? אין שום גנטיקה משפחתית !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר לתרופות - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/06/2012קיים קשר בין עליה בשכיחות שברים אצל אנשים שמקבלים טיפול אנטי- פסיכיאטרי.
אך עדיין יש מקום לבירור סיבות נסופות לשברים בגב בגיל כל כך צעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופורוזיסתיתי10/06/2012
אני בת 35 לאחרונה בעיקבות כאב גב חזק נישלחתי לסיטי , בסיטי יתגלה שיש לי אוסטופורוזיס + 5 שברים בגב , בבדיקת צפיפות העצם ניראה -3.7 רופאת המשפחה נתנה לי תרופה פוסוונס , אנני יודעת לאין לפנות , ואך מטפלים במחלה זאת בגיל צעיר יחסית , התרופה גורמת לי למחזור חודשי ארוך וגדוש לכאבים בכול העצמות ???????? נישלחתי עכשיו למיפוי עצמות , האם הבדיקה הכרחית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/06/2012שלום !
לדעתי צריך לבצע בירור יותר עמוק לפני התחלת טיפול בפוסוונס בגיל פוריות.
לגבי צורך במיפוי - קשה לי להגיד בלי כל הנתונים.
המלצתי להגיע בדחיפות לבירור למרפאה מתמחה באוסטאופורוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסולאן ולחץ דםכרמי08/06/2012
אני בת 56 ובבדיקת צפיפות עצם התגלה שיש לי אוסטופרוזיס בעמוד השידרה,אני מטופלת בפוסולאן.
עד לתחילת הטיפול בפוסולאן, היה לי לחץ דם מעט גבוה 140/90וטופלתי בחצי כדור נורמיטן, מזה כחודש, מתחילת הטיפול בפוסולאן לחץ הדם ירד בהדרגה והגיע לערכים של 100/60 , ברצוני לדעת האם יש קשר בין הפוסולאן לירידת מלחץ הדם לכאילו ערכים.
תודה כרמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסולאן ולחץ דם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/06/2012שלום !
אין שום קשר בין פוסאלן ול"ד.
גם כן, לא ידוע על אינטרקציות בין תרופות ליל"ד ופוסאלן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צפיפות העצם - L3 גבוהה מהממויעל02/06/2012
שלום רב,
הנני בת 49.
לאחורנה עשיתי בדיקה של צפיפות העצם.
התוצאות שהתקבלו:
L1,L2,L4 - תקינה. L3- גבוהה מהממוצע.
מה שמדאיג אותי זה ה-L3.
למה הכוונה "גבוהה מהממוצע"?
מה פשר הדבר? האם דרוש טיפול כלשהו.
מודה מראש לכל העונים והעוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות צפיפות העצם - L3 גבוהה מהממו - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב03/06/2012שלום !
למה "גבוהה מהממוצה" צריך לשאל את המפענח.
צריך לראות את הצילומים כדי לענות לשאלתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?