מידע רפואי
פורומים
- השתלת שיער
- פסיכיאטריה
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- הרטבת לילה
- רשלנות רפואית
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- אורתופדיה - כירורגית כף יד
- מילוי קמטים, עיבוי שפתיים, הזרקת בוטוקס
- הסרת משקפיים בלייזר
- חרדה, דיכאון - טיפול לא תרופתי
- הפרעות אכילה - תמיכה
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- הפרעות שמיעה, ליקויי שמיעה, חרשות
- גוף נפש, רפואת גוף נפש
- אלימות במשפחה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החיילד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
- התעמלות ואוסטואופורוזיסמיכל25/07/2012
שלום, איזה התעמלות טובה לשיפור מסת העצם כשיש אוסטואופורוזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות ואוסטואופורוזיס - תגובה
ד``ר שרי טל30/07/2012כל התעמלות טובה. העמסת משקל על השרירים והעצם חשובה לבניית העצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקולות
מיטל02/08/2012יש לי אוסטופורוסיס, האם עבודה עם משקולות לא מסוכנת,
היות ואני יכולה לשבור את החוליות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת צפיפות העצםשרית27/07/2012
שלום, אני בת 50 ובבדיקת צפיפות העצם שביצעתי נרשם: "אוסטאופורוזיס בינונית L1, 2,4 אוסטאופניה קשה. L2-L4 0.875 % מהממוצע של שיא מסת העצם בצעירות 73 T SCORE -2.7 % מהממוצע של גיל הנבדקת 79 צפיפות העצם בצוואר הירך 0.732 0.722 % מהממוצע בצעירות 75 74 T SCORE -2.1 -2.1 % מהממוצע של גיל הנבדקת 83 82 T SCORE TOTAL HIP -1.7 -1.7 מה אומרות התוצאות והאם זו בעיה שיש לה פתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת צפיפות העצם - תגובה
ד``ר שרי טל30/07/2012אין אפשרות ליעוץ אישי בפורום. כללית לפי התוצאות שהצגת עלייך לפנות למרפאה מתמחה בתחום האוסטיאופורוזיס או לרופא משפחה לקבלת יעוץ אישי והתאמת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוליהיעל27/07/2012
אני סובלת מאוסטופורוזיס בעיקר בעמוד השידרה(3.2-).התייעצתי עם שני רופאים שמסרו לי שתי חוות דעת שונות: האחד טיפול בפרולייה והאחר בפרותיאו לשנתיים.( בת 58 , טופלתי כ- 5 שנים באקטונל והפסקתי) שאלתי: האם התרופות בסל הבריאות? איזו מהן יעילה יותר למקרה כמו שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוליה - תגובה
ד``ר שרי טל30/07/2012אין אפשרות לקבלת יעוץ אישי בפורום (חסרים נתונים רבים). באופו כללי הטיפול בפורטיאו ובפרוליה בסל בקרטריונים שנקבעו לצורך כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקלסטהאילנה08/07/2012
הרופא המליץ לי לקחת אקלסטה. אבל לפני 7 שבועות שברתי את עצם הזרוע. האם מותר לי לקבל את התרופה כשיש לי שבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקלסטה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/07/2012שלום !
מטרת הטיפול היא מניעת שברים על רקע אוסטאופורוזיס.
שבר קודם מעלה סיכון לשברים הבאים, לכן ממליצים טיפול באקלסטה או כדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באקלסטה נגד אוסטאופורוזיס
אילנה13/07/2012שלום למרות שאקלסטה מטפלת באוסטאופורוזיס נאמר לי שאסור לקחת אותה בזמן השבר כי זה מפריע להתאחות השבר ויש לחכות עד לאחר הריפוי ואז ניתן לטפל באקלסטה .האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באקלסטה נגד אוסטאופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/07/2012אין שום דחיפות בטיפול באקלסטה לאחר שבר בזרוע.
ניתן להתחיל טיפול אחרי ריפוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקלסטה - תגובה
ד``ר שרי טל30/07/2012אין מניעה לקבל את הטיפול אך יש לדאוג לקבלת תוספים מתאימים של סידן וויטמין D.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת t.scoreמודאגת26/07/2012
אובחן אצל בעלי מינוס 1.6 בעמוד השדרה האם מדובר באוסטופורוזיס??? אשמח לקבל תשובה מכיוון שלא הצלחתי להבין לפי הגוגל תודה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת t.score - תגובה
ד``ר שרי טל30/07/2012ערך זה אינו מעיד על אוסטיאופורוזיס אלא על אוסטיאופניה. כדי לקבוע אם יש צורך בטיפול תרופתי יש לברר נתונים נוספים במסגרת רופא מטפל או מרפאה מיעצת בתחום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות בתוצאות שנרשמו קודם לכןמודאגת26/07/2012
אבוחן בעמוד השדרה מינוס 3.1 ובמפרק הירך אובחן מינוס 1.6 מזה זה אומר???? בבקשה ממתינה לתשובה מודאגת מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בתוצאות שנרשמו קודם לכן - תגובה
ד``ר שרי טל30/07/2012תוצאת צפיפות של 3.1- לפי T-score נחשבת לאוסטיאופורוזיס (כל ערך מתחת ל 2.5-). יש צורך בהתיעצות במרפאה מתמחה באוסטיאופורוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטינול-פוסלןנכדה19/07/2012
שלום ד"ר, סבתי בת 87 לקחה בשנים האחרונות פוסלן עקב אוסטרופורוזיס לפני כחודש הרופאה ביקשה ממנה להפסיק ליטול תרופה זו ולהתחיל לקחת אקטינול פעם בחודש. 2 שאלות ברשותך- 1.מדוע הטיפול בפוסלן הופסק? 2.האם יש אפשרת באקטינול למינון חד שבועי ולא חודשי? (סבתי חוששת מכך שהכדור יותר חזק ברגע שמדובר במינון כה גבוה שאמור להספיק למשך חודש שלם) מה המלצתך? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטינול-פוסלן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב23/07/2012שלום !
השאלה למה הופסק פוסאלן - היא במקום, אך אני לא יכולה לדעת שיקול של רופא משפחה. בדרך כלל אין הגיון בהחלפת פוסאלן לאקטונל או להפך.
אם לסבתך היה טוב עם פוסאלן , אולי כדאי להמשיך.
אם השיקול להפסיק היה בעקבות שהיא מקבלת טיפול כבר זמן רב, צריך לחשוב על אופציות אחרות ולא להחליף לאקטונל שדי דומה לפוסאלן.
אקטונל פעם בשבוע קיים בשוק actonel 35* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת סידן המומלצת לאוסטאופרוזיסנחמה17/07/2012
שלום רב, 1.מה ההבדל בין סיידן ציטראט לקרבונט? 2.האם יש יתרון לתוסף סידן "טבעי".? 3. מהו סידן המופק מפנינים ? מהו התוסף המומלץ ביותר? רב תודות על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת סידן המומלצת לאוסטאופרוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב18/07/2012שלום !
צריכת סידן המומלצת למבוגרים היא 1000-1200 מג ליממה .
לא משנה האם לצריכה זאות מגיעים עם תזונה או עם תוספת מזון כמו תכשירי סידן שונים.
הבדל בין קלציאום ציטרט וקלציאום קלטרט הוא קודם כל במינון , בציטרט יש רק 300 מג של סידן ובקלטרט- 600 מג. קלציאום קרבונט מומלץ לקחת לאחר האוכל ולא עם אוכל חלבי. קלציאום ציטרט רצוי לקחת לפני האוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נחמה20/07/2012תודה רבה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין dריקי ב16/07/2012
שלום שמי ריקי ובבדיקת צפיפות עצם התגלה לי אוטפורוזיסקלה באגן רשמו לי ויטמין d אני צורכת 2000 יחידות עשיתי בדיקת דם ויש לי ערך ויטמין d8.8 האם אני צריכה להמשיך לקחת את אותה כמות? אשמח לקבל את תשובתכם בתודה מראש ריקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין d - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב18/07/2012שלום !
יש לפנות לרופא מטפל, לבצע בדיקה חוזרת ובהתאם לתוצאה להחליט על המשך טיפול ומינון.
הרמה הבסיסית שלך מאוד נמוכה.
לכן , יתכן מאוד שיש צורך להמשיך טיפול באותו מינון או יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי עצמות פלנרירות11/07/2012
אימי בת 80,בבדיקה שנעשתה לפני חצי שנה להלן התוצאות .יש עדות לשינויים אוסטאוארטריטיים דיפוזיים בכל הגוף.בתף מודגמת קליטת יתר של ראש ההומרוס ,כעדות לנזק משמעותי ל:ROTATOR CUFF .GNUS AH. עמוד שידרה עקמת גבית,בחוליות D5-12 הדגשת קליטה חוליות D11-12 ללא דינמיקה ל- FACET JOINFT DISEASE. וכן בגפיים התחתונות .שינויים ניווניים . אימי אינה לוקחת שום טיפול וסובלת מכאבים עזים בכל הגוף. אודה לך אם תמליצי על טיפול שיקל ל הכאבים או לפחות יעצור את ההתקדמות. גם תרופות או טיפולים שאינם בסל התרופות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מיפוי עצמות פלנרי - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/07/2012יש להפנות שאלתך לפורום אורטופדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוליהצחי15/07/2012
אמי בת 83 סובלת מאוסטופורוזיס שנים ולאחרונה יש החמרה. אנדוקרינולוג המליץ על פרוליה אבל היא צריכה לקנות את הזריקה באופן פרטי. מה מחיר התרופה אפילו בערך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוליה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/07/2012התרופה נמצאת בסל התרופות.
לכן קודם כל צריך לברר למה אמך לא קיבלה אישור וזקוקה לטיפול באופן פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתמור12/07/2012
בת 56 חולה באוסטאופורוזיס ולוקחת פוסלן. מבצעת פעילות גופנית כמו הליכות ורכיבה על אופני כושר. שמעתי שאסור לבצע כפיפות בטן כדי לא לפגוע בעמוד השידרה. האם זה נכון? איזה תרגילים נכונים לחיזוק הבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/07/2012כל התעמלות לחיזוק שרירים ( בטן וכדומה) מומלצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OSTEOARTHROSS. GENERALIZEDסימה03/07/2012
שלום.מה פרוש למונח הרפואי הזה לעיברית תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OSTEOARTHROSS. GENERALIZED - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/07/2012שינויים ניוונים בפרקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור תוצאות צפיפות העצםאודליה05/07/2012
דר' שלום.
מהו שיפור שנחשב טוב?
לפני שנתיים קבלתי 2.4- בירך והשנה 2.1-.
בגב לעומת זאת הערך 2.2- ללא שינוי.
האם יש איזשהו פעילות מותאמת רק לגב? למה בגב לא חל שיפור? אציין שאני בת 44.
ועוד שאלה קטנה- האם זה בסדר לקחת כדור סידן ממש לפני השינה (בשכיבה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור תוצאות צפיפות העצם - תגובה
השוואה של צפיפות העצם ומסקנות לגבי שינויים מקבל לבצע בהסתכלות של צילומים ולא לפי המספרים. לכן לא ניתן לעונות על שאלתך באופן וירטואלי
סידן חשוב לקבל לאחר האוכל בדרך כלל בערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונלשולה07/07/2012
שלום, לקחתי במשך 3 חודשים אקטונל 150 מ"ג, את הכדור האחרון לקחתי ב 26.5 מאז אני סובלת מצריבה בגב וחולשות כלליות (שבאות והולכות..), האם זה שתופעות לוואי של הכדור נמשכות זמו רב (יותר מחודש ממועד לקיחת הכדור)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל - תגובה
לא ברור לי מה זה "צריבה בגב" .
תופעות לוואי שכיחות הם צרבת, כאבי בטן, פחות שכיחות - כאבים בעצמות.
מכיוון שהטיפול הוא פעם בחודש, התופעות יכולות להמשך עד חודש ימים לאחר נטילת כדור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?