מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות מיפוי עצמות פלנרירות11/07/2012
אימי בת 80,בבדיקה שנעשתה לפני חצי שנה להלן התוצאות .יש עדות לשינויים אוסטאוארטריטיים דיפוזיים בכל הגוף.בתף מודגמת קליטת יתר של ראש ההומרוס ,כעדות לנזק משמעותי ל:ROTATOR CUFF .GNUS AH. עמוד שידרה עקמת גבית,בחוליות D5-12 הדגשת קליטה חוליות D11-12 ללא דינמיקה ל- FACET JOINFT DISEASE. וכן בגפיים התחתונות .שינויים ניווניים . אימי אינה לוקחת שום טיפול וסובלת מכאבים עזים בכל הגוף. אודה לך אם תמליצי על טיפול שיקל ל הכאבים או לפחות יעצור את ההתקדמות. גם תרופות או טיפולים שאינם בסל התרופות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מיפוי עצמות פלנרי - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/07/2012יש להפנות שאלתך לפורום אורטופדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקלסטהאילנה08/07/2012
הרופא המליץ לי לקחת אקלסטה. אבל לפני 7 שבועות שברתי את עצם הזרוע. האם מותר לי לקבל את התרופה כשיש לי שבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקלסטה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/07/2012שלום !
מטרת הטיפול היא מניעת שברים על רקע אוסטאופורוזיס.
שבר קודם מעלה סיכון לשברים הבאים, לכן ממליצים טיפול באקלסטה או כדומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באקלסטה נגד אוסטאופורוזיס
אילנה13/07/2012שלום למרות שאקלסטה מטפלת באוסטאופורוזיס נאמר לי שאסור לקחת אותה בזמן השבר כי זה מפריע להתאחות השבר ויש לחכות עד לאחר הריפוי ואז ניתן לטפל באקלסטה .האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באקלסטה נגד אוסטאופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/07/2012אין שום דחיפות בטיפול באקלסטה לאחר שבר בזרוע.
ניתן להתחיל טיפול אחרי ריפוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקלסטה - תגובה
ד``ר שרי טל30/07/2012אין מניעה לקבל את הטיפול אך יש לדאוג לקבלת תוספים מתאימים של סידן וויטמין D.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונלשולה07/07/2012
שלום, לקחתי במשך 3 חודשים אקטונל 150 מ"ג, את הכדור האחרון לקחתי ב 26.5 מאז אני סובלת מצריבה בגב וחולשות כלליות (שבאות והולכות..), האם זה שתופעות לוואי של הכדור נמשכות זמו רב (יותר מחודש ממועד לקיחת הכדור)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל - תגובה
לא ברור לי מה זה "צריבה בגב" .
תופעות לוואי שכיחות הם צרבת, כאבי בטן, פחות שכיחות - כאבים בעצמות.
מכיוון שהטיפול הוא פעם בחודש, התופעות יכולות להמשך עד חודש ימים לאחר נטילת כדור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור תוצאות צפיפות העצםאודליה05/07/2012
דר' שלום.
מהו שיפור שנחשב טוב?
לפני שנתיים קבלתי 2.4- בירך והשנה 2.1-.
בגב לעומת זאת הערך 2.2- ללא שינוי.
האם יש איזשהו פעילות מותאמת רק לגב? למה בגב לא חל שיפור? אציין שאני בת 44.
ועוד שאלה קטנה- האם זה בסדר לקחת כדור סידן ממש לפני השינה (בשכיבה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור תוצאות צפיפות העצם - תגובה
השוואה של צפיפות העצם ומסקנות לגבי שינויים מקבל לבצע בהסתכלות של צילומים ולא לפי המספרים. לכן לא ניתן לעונות על שאלתך באופן וירטואלי
סידן חשוב לקבל לאחר האוכל בדרך כלל בערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OSTEOARTHROSS. GENERALIZEDסימה03/07/2012
שלום.מה פרוש למונח הרפואי הזה לעיברית תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OSTEOARTHROSS. GENERALIZED - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/07/2012שינויים ניוונים בפרקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של סידן ציטראטעליזה02/07/2012
לד"ר שלום רב,
אני בת 45 עם אוסטאופורוזיס בינוני בחוליות עמוד השידרה. עד היום נטלתי סידן קרבונט (לפי מרשם ממכבי) במינון של כדור אחד ליום (600מ"ג סידן), כאשר חציתי אותו לשני חצאים של 300 מ"ג כל אחד (כך נטלתי חצי כדור פעמיים ביום).
הבנתי שסידן ציטראט נספג טוב יותר בגוף ורכשתי כדורים של אלטמן בתכולה הבאה:
" 250 מ"ג (1190 מ"ג סידן ציטראט) ".
שאלותי הן:
1. מה משמעות שני המספרים השונים בתכולת הכדור?
2. כמה כדורים עלי לקחת ביום על מנת לקבל את אותה כמות הסידן שקיבלתי קודם?
3. האם מותר לי לקחת שלושה כדורים של סידן ציטראט ביום ?
4. האם יכול להווצר נזק בנטילת כדורים אלו "על בטן ריקה" ?
תודה רבה,
עליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון של סידן ציטראט - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב02/07/2012שלום !
אין הבדל גדול בספיגה בין תכשירים שונים של סידן .
יש להקפיד על נטילה נכונה: קלציאום ציטרט מומלץ לקבל לפני האוכל וקלציאום קרבונט לאחר האוכל.
יש לקחת בחשבון שתכשירי סידן הם תוספת מזון בלבד.
המלצה לצריכת סידן ( מזון או תוספת בכדורים) היא 1000-1200 מג ליממה.
אנשים שלא מגיעים לצריכת סידן המומלצת מקבלים תוספת בכדורים בהתאם לתזונה שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון של סידן ציטראט-המשך
עליזה02/07/2012לד"ר צבטוב, תודה לתשובתך.
במידה ובאופן תיאורטי אינני אוכלת סידן, כמה כדורים מהסוג שכתוב עליהם:
250 מ"ג (1190 מ"ג סידן ציטראט) עלי ליטול מידי יום ?
תודה רבה
עליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון של סידן ציטראט-המשך - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/07/2012באופן תיאורטי אם לא "אוכלים" סידן כלל , מומלץ עד -4-3 כדורים של קלציאום ציטרט .
צריך להסתכל כמה elemental calcium mg/tabl נכלל בכדור.
בכדורים שלך, יתכן המספר זה הוא 250 מג.
ב-calcium citrat שאני מכירה כמות הסידן הוא 350 מג לכדור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון של סידן ציטראט-המשך - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/07/2012באופן תיאורטי אם לא "אוכלים" סידן כלל , מומלץ עד -4-3 כדורים של קלציאום ציטרט .
צריך להסתכל כמה elemental calcium mg/tabl נכלל בכדור.
בכדורים שלך, יתכן המספר זה הוא 250 מג.
ב-calcium citrat שאני מכירה כמות הסידן לכדור בדרך כלל - 315 מג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון של סידן ציטראט - המשך
עליזה04/07/2012תודה להילה, אך חשוב לי והייתי רוצה לקבל תשובה מד"ר צבטוב.
האם תכולת כל כדור היא 250 מ"ג סידן או 1190 מ"ג סידן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהht29/06/2012
שלום אני בת 25 וסובלת ממחלת המתבטאת בספיגת מזונות במערכת העיכול (מטופלת אצל גסטרו ) כותאה מזה נמצאת בתת מישקל די גדול.
הומלץ לבצע צפיפות עצם והתקבלה תוצאה של -3.2. אני די בלחץ מזה מה ניתן לעשות?
חשוב לציין שאני מקבלת כדורי סידן וויטמין די
כמו כן מבצעת שיעורי פילאטיס עם פיזוטרפיסטית ועל מנת לחזק את הרגלים רכיבה על אופנים. מה עוד ניתן לעשות? והאם התוצאות עד כדי כך חמורות?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
ht30/06/2012לפי מה נקבעים כל האחוזים האלו בטבלאות? מה המשמעות שלהם? ניתן לקבל על זה הסבר מורחב כולשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב01/07/2012שלום !
יתכן ומדובר בצפיפות העצם נמוכה לגלך. קשה להסביר על אחוזים, צריך לראות את הבדיקה.
הטיפול הוא תזונה נכונה ועליה במשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות מומלצת לבניית עצםדורית21/06/2012
אני בת 42 ונמצאת בסיכון גבוה לחלות באוסטרופורוזיס עקב רקע משפחתי. רצתי לשאול איזה התעמלות הכי מומלצת עבורי בשלב הזה לעשות כדי לבנות את העצם ולסייע במניעת האוסטרופורוזיס עד כמה שניתן. יש כל כך הרבה חוגים שאני הולכת לאיבוד ולא יודעת מה הכי טוב לי. יש חוג של טווחי תנועה,הליכון,בוסו באלנס,פלדנקריז ועוד. אשמח להצעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות מומלצת לבניית עצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/06/2012שלום !
התעמלות היא לא "בונה עצם", היא שומרת/מפתח מסת שרירים ובאופן עקיף שומרת מסת העצם. כל התעמלות שמכוונת לפיתוח ושמירת מסת שרירים ( פילטיס, התעמלות אארובי או שילוב בינהם) הוא טוב גם לעצם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כותרתשושנה20/06/2012
אני סובלת אוסטאופרוזיס קשה אני בת שישים ושמונה וקבלת מדה שנתיים דריקה אחת לשנה שאלתי האם דה עודר ואם אין לדה השלחות בתודה שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כותרת - תגובה
ד``ר שרי טל20/06/2012את כנראה מקבלת אקלסטה אחת לשנה. כמובן שאין אפשרות לקבל בפורום יעוץ אישי. באופן כללי טיפול זה נמצא יעיל בהפחתת הסיכון לשברים. רוב תופעות הלואי נמצאו לאחר קבלת הזריקה הראשונה והם היו תופעות דמויות שפעת הפיכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואיאורה18/06/2012
האים אקטונל יכול לגרום לקשיים בזיקפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי - תגובה
ד``ר שרי טל18/06/2012לא ידוע על תופעת לוואי זו בטיפול באקטונל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיסאבי13/06/2012
בן 63, בבדיקת צפיפות עצם קיבלתי את התוצאה הבאה: עמוד שדרה 68% עם ערך T-Score -3.3 ירכיים ימין 64% עם ערך T-Score -3.0 וירך שמאל 71% עם ערך T-Score -2.4. 1. מה ניתן להבין מכך על מידת החומרה של האוסטאופורוזיס? 2. מהו הטיפול שבדרך כלל ניתן כדי לשפר את מצב האוסטאופורוזיס? 3. כיצד עוקבים אחר שיפור במצב האוסטאופורוזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב14/06/2012המספרים תומכים באוסטאופורוזיס.
לשאלות אחרות ניתן לתת תשובה רק לאחר הערכה של כל גורמי סיכון , נתונים קליניים ומעבדתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיסיעלה13/06/2012
בבדיקת צפיפות עצם קיבלתי את התוצאה הבאה:
עמוד שדרה 68% עם ערך T-Score -3.3
ירכיים ימין 64% עם ערך T-Score -3.0
וירך שמאל 71% עם ערך T-Score -2.4.
1. מה ניתן להבין מכך על מידת החומרה של האוסטאופורוזיס?
2. מהו הטיפול שבדרך כלל ניתן כדי לשפר את מצב האוסטאופורוזיס?
3. כיצד עוקבים אחר שיפור במצב האוסטאופורוזיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב14/06/2012המספרים תומכים באוסטאופורוזיס.
לשאלות אחרות ניתן לתת תשובה רק לאחר הערכה אישית של כל הנתונים קליניים ומעבדתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותעידית13/06/2012
בת 64 סובלת מאוסטאופורוזיס מזה כ- 20 שנים. טופלתי בעבר בפוסאלן ובשנים האחרונות באוויסטה. בבדיקה אחרונה נקבע אוסטאופורוזיס קשה ב- L2 L3. רופא המשפחה המליץ לעבור לאקטונל (או לגרסה הגנרית שלו ריבון 150. השאלה היא -
א. האם יש הבדל בין אקטונל לגרסה הגנרית?
ב. האם בכלל לעבור מאוויסטה לאקטונל?
ושאלה אחרונה בנושא שונה - אני פעילה גופנית. בשיעור פילטיס אחרון נאמר לי ע"י המורה כי כל הפעילות הגופנית של חוליות גב במצב עגול (כגון כפיפות בטן או ירידה הדרגתית עם החוליות למזרון) אינן בריאות לסובלת מאוסטאופורוזיס. האם אכן כן? האם לא לעשות שום פעילות גופנית שכרוכה בהפעלת גב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב14/06/2012פעילות גופנית חשוב להמשיך בהקשר של התפתחות מסת השירירים.
התעמלות לא משפרת צפיפות העצם אלא שומרת את מסת העצם.
לגבי שאלה איזה טיפול להמשיך ואם להמשיך בכלל : לא ניתן לתת ייעוץ בצורה וירטואלית בלי הערכה של יעלות טיפולים קודמים וסיכון לשברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטולוסלאה13/06/2012
שאלות:
האם פרוטולוס הוא בסל הבריאות?
האם קופת החולים חייבת לספק לי את התרופה אם אני מביאה רצפט ממומחה מהדסה?
מה לעשות אם הקופה מסרבת בלי הנמקה רפואית משכנעת?
תודה על התשובות
לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטולוס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב14/06/2012התרופה בסל לנשים עם אוסטאופורוזיס כקו שני לאחר מיצוי טיפולים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החדשות על תרופה בשם אויסטהמרים מגבעתיים12/06/2012
יום שלישי 12.6.2012
שלום דוקטור, לאחרונה נודע לי מרופא שיניים שמי שלוקח אוויסטה במשך שנים זה בעייתי
לעבור ניתוח חירוגי אפילו בחניכיים. יש לי אוסטופרוזיס ולוקחת את התרופה הנ"ל למעלה מחמש עשרה שנים. שאלתי: האם יצא מחקר חדש שהאוסר לעבור ניתוח חירוגי בשל טיפול בתרופה במשך שנים רבות. אני בת 74 שנים נוטלת תרופות של אוקסר,ליטורבה, לוסק,,נוטנסיל, אויסטה ואספרין .אודה לך דוקטור אם אקבל תשובה על שאלתי ותודתי מראש,
מרים מגבעתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החדשות על תרופה בשם אויסטה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב13/06/2012שלום !
1) לא מקבלים טיפול באווסטה מעבר ל-5-7 שנים.
הסיבה - זה הזמן שטיפול נבדק מבחינת יעילות
2) לא מקובל לתת טיפול באווסטה לנשים מעל גיל 70 עקב העדר יעילות נגד שברים בצואר הירך וסיכון לאירועים טרומבואמבוליים ( למשל אירוע מוחי).
הסיכון לשניהם עולה עם הגיל.
3) לא תואר שום מקרה של סיבוכים לאחר טיפול שיניים אצל אנשים שקיבלו או מקבלים טיפול באווסטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)