מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטאופורוזיס ?שרון02/12/2011
אני בת 42. משקל: 50 ק"ג, גובה 1.59 מטר.
עשיתי בדיקה למסת העצם ונתקבלו התוצאות הבאות:
עצם ירך:
T = -2.7
Z=-2.3
עמוד השידרה:
T=-2.4
Z=-2
האם אני בתחילתה של המחלה ?
האם עליי ליטול תרופות ?
האם אפשר לשפר את התוצאה ע"י תזונה וספורט או רק לשמר אותה ?
אינני מעשנת , אינני צורכת אלכוהול , שומרת על תזונה בריאה , ממעיטה בספורט.
לאימי (בת 70) אוסטאופורוזיס ונוטלץ תרופה (פורצלן), בשל כך ערכתי הבדיקה.
ממתינה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס ? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/12/2011שלום !
לא ניתן להעריך מצבך ולתת המלצות לטיפול באופן וירטואלי.
המלצתי לקבוע תור למרפאת אוסטאופורוזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרוןאייל01/12/2011
אני גבר בו 50 ידוע שיש לי חוסר בטסטוסטרון מגיל צעיר וכן אין יצור של זרע, זה מבדיקה שנערכה לי לפני כ-30 שנה ע"י אנדרוקולוג ואז נאמר לי לצערי שאין פתרון לבעיה, כמו כן אני סובל מתת פעילות בלוטת התריס. היום לאור התפתחות האינטרנט וכל המאמרים שאני מוצא שאלתי היא: האם יש מצב שאני יכול ללקות באוסטיאופורוזיס או בעיות אחרות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטרון - תגובה
חוסר טסטוסטרון יכול לגרום לירידה במסת העצם, אבל אתה מקבל טיפול תחליפי, לכן הסיכון הוא לא גבוה.
כמובן אוסטאופורוזיס יכולה להיות מסיבות אחרות (חוסר ויטמין D , דיאטה דלה בסידן, עישון). כדאי לבצע צפיפות העצם וכך תדע האם קיימת בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסטוסטרון
אייל07/12/2011אני לא מקבל ומעולם לא הוצע לי טיפול תחליפי, האם זה אומר שמצבי חמור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטסטוסטרון - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/12/2011קשה לי לגיד האם המצב הוא חמור.
אך אין ספק שגבר צעיר עם חוסר טסטוסטרון אמור לקבל טיפול תחליפי. הטיפול הוא חשוב למניעת אוסטאופורוזיס, לשמירת מסת השרירים ול"הרגשת גבר" .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צפיפות עצםנטלי01/12/2011
שלום לרופאה
הייתי מבקשת לדעת מהי ההבחנה לפי התוצאות הבאות
T Score --1.3 Total
Neck --0.7 T Score
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אניני מקבלת התייחסות לשאלתי?
נטלי03/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות צפיפות עצם - תגובה
האבחנה לא מתבצעת למספרים אלא לבן אדם בפגישה אישית ולאחר הערכת נתונים קליניים ומעבדתיים וכמובן בהתאם להסתכלות על צילומים של צפיפות העצם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין קל=Dאילנה28/11/2011
שלום.
אני נמצאת "גבולית "באוסטואופורזיס ואני מקבלת ויטה קל+D
שאלתי היא האם זה נחשב לכדורים ?.?.
שאלה זו באה בעקבות הצטרפותי לביטוח "תאונות אישיות"
ואז נשאלתי אם אני חולה באסוטאופורוזיס ואם אני משתמשת בכדורים כלשהם.
האם זה נחשב כי אני משתשת בכדורים לטיפול בעקבות המחלה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין קל=D - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/11/2011שלום !
תכשירי סידן וויטמין D - הם תוספת מזון.
כמובן ישנם מצבים כאשר תכשירים האלו הופכים להיות טיפול פעיל.
אך במקרה של "אוסטאופורוזיס גבולית" - הם טיפול מניעתי בלבד.
במילים אחרות, אנשים שמקבלים תזונה רבת סידן ונמצאים הרבה בשמש לא זקוקים בתכשירי סידן ותוספת של ויטמין D .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס סביב שבר- שאלהאלה28/11/2011
שלום, רציתי לשאול:
שברתי כמה עצמות בכף הרגל לפני כ6 שבועות. בבדיקת הסיטי הראשונה נאמר לי כי
מודגם שבר של הטוברקול הקידמי של הקלקנאוס .
גודל הפרגמנט השבור 7X18 מ" .מ
בבדיקה השניה שנעשתה חודש אחרי (ו6 שבועות אחרי השבירה), נאמר כי
השבר בקדמת הקלקנאוס איננו מחובר והפעם קיימים סימני אוסטיאופורוזיס סביב קו השבר
רציתי לשאול מה בדיוק זה אומר והאם יש משהו שאני יכולה לעשות?
תודה
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס סביב שבר- שאלה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/11/2011שלום !
שברים בכף רגל הם בדרך כלל לא מוגדרים כשברים אוסטאופורוטיים.
אך כמובן תלוי בסיבה. במידה ומדובר בשבר לא טראומטי יש לבצע בירור סיבות אפשריות , וזה רשימה ארוכה שכוללת גם בדיקות דם וגם צפיפות העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה משהו
אלה01/12/2011תודה על התשובה. אני לא לגמרי מבינה מה הכוונה בשבר לא טראומטי...
נפלתי במדרגות (פיספסתי את האחרונה). זה נקרא טראומטי? ומה זה אומר לגבי האוסטאופורוזיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה משהו - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/12/2011שבר בכף רגל כתוצאה מנפילה לא מוגדר כשבר על רקע אוסטאופורוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה וסידןאלי27/11/2011
ד.נ.
האם שתיית 3-2 ספלי קפה או אספרסו (ע"י מבוגר), שתזונתו מאוזנת, יכולה לגרום לבריחת סידן? בברכה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה וסידן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/12/2011במחקרים מדובר על 4-5 כוסות של קשה כסיכון לאוסטאופורוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיסשואלת27/11/2011
שלום, אני שואלת עבור הוריי,
יש אוסטאופורוזיס, השאלה שלי האם לקיחת פוסלאן פעם בשבוע משתווה ללקיחת
אקטונל 150 מ"ג פעם בחודש?
היעילות אותה יעילות או לאחת מהם יותר יעילות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס - תגובה
ד``ר שרי טל28/11/2011פוסלאן ואקטונל הן 2 תרופות שונות המשתייכות לאותה משפחת תרופות הנקראת ביספוספנטים ויעילותם דומה. לאקטונל שבועי וחודשי ישנה אותה יעילות. פוסלן אינו קיים בצורה החודשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
שואלת28/11/2011תודה על תשובתך.
השאלה שלי האם לקיחת פוסלאן שבועי משתווה ללקיחת אקטונל חודשי, מבחינת יעילות?
(למרות ששניהם תרופה שונה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות בונה עצםאורה26/11/2011
האם קיים הסבר מדעי/ ביולוגי/ פיזיולוגי לכך שהתעמלות אכן משפרת את צפיפות העצם ? אם כן מהו התהליך שאכן קורה ? תודה מראש, אורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות בונה עצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/11/2011התעמלות בעקר שומרת ולא משפרת את מסת העצם . מנגנון השמירה הוא דרך התפתחות ו/או שמירת מסת השרירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורה29/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעמלות בונה עצם - תגובה
ד``ר שרי טל28/11/2011פעילות גופנית חשובה לבריאות העצם. ספורטאים לוקים פחות באוסטיאופורוזיס ואילו אצל נכים ישנה אוסטיאופורוזיס מואצת. עומס על העצם מסייע לבניית העצם ומכאן חשיבותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורה29/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפר מונש עמק חפרענת סופר22/11/2011
לרופא שלום
עם היסטוריה משפחתית של אויסטרופוזיס ו-2 שברים בשורש כף היד (בשתי הידיים בפרק זמן של 5 חודשים) פרופ צופיה שר שלום מגדירה אותי כחולת אויסטרופוזיס
וממליצה לקחת פורטאו.
מספר שאלות בנדון: מה הם תופעות הלואי של תרופה זו
- האם בעיה לקבל את התרופה דרך הקופות ומי זכאי?
- מה המחקרים מדווחים על תרופה זו!
- וכמה באמת תרופה זו אכן בונה את רקמת העצם!
מודה לך מאוד בתמיכה ,אני ממש בתחילת הדרך עם תרופה זו ( עד עכשיו לקחתי אוויסטה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפר מונש עמק חפר - תגובה
ד``ר שרי טל22/11/2011בפנייתך ציינת שקיבלת המלצה לטיפול בפורטאו מפרופ' צופיה איש שלום, הייתי מציעה שתפני אליה בשאלות היות ויש לה את ההיכרות המדויקת עם כל הנתונים הרפואיים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת צפיפות עצםאלי וייס20/11/2011
מהם באחוזים תוצאות בדיקת צפיפות העצם שלהלן:(חשוב לי לקבל תשובה באחוזים)
ערך T.Score -2.0
ערך T.Score -2.3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות בדיקת צפיפות עצם - תגובה
ד``ר שרי טל20/11/2011סטיית תקן אחת שווה ל10% בערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטלוסאירית14/11/2011
המלצוי לי על פרוטלוס ואני צריכה לעבור טיפולי שיניים כמו עקירה ושתלים
האם אפשר ליטול תרופה זו בזמן הטיפול כי הבנתי שאם אקטונל לא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטלוס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב16/11/2011עד היום לא תאור קשר בין נטילת PROTELOS ובעית שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מרפאים אוסטאופורוזיס בגיל 27 ?שלי11/11/2011
זה ניתן לריפוי מלא ?
אלה שהיה להם אוסטאופורוזיס בגיל כזה צעיר והיום הם יותר בוגרים , היום זה יותר חמור אצלם ? או שתיקנו להם את זה בלי בעיה ? ואם כן איך ?
אפשר לגרום לכך שמסת העצם לא תהיה נמוכה יחסית לגיל , ותהיה בנורמה ?
יש דרכים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מרפאים אוסטאופורוזיס בגיל 27 ? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב13/11/2011עד גיל 30 אמורים להגיע לשיא של מסת העצם. חלק מאנשים לא מגיעים לשיא עקב סיבות שונות: מחלות כרוניות, תרופות, סיבות גנטיות, חוסר תזונה נכונה, עישון ....
לאנשים שנמצאים בסיכון גבוה לפתח אוסטאופורוזיס מומלץ לבצע בדיקות בגיל צעיר יותר . יש לציין ש"מספירים נמוכים" בצפיפות העצם לא תמדי מצביעים על ירידה במסת העצם וכמובן לא אומרים שום דבר על איכות העצם.
אנשים צעירים שיש להם בעיה בצפיפות העצם, מטפלים קודם כל בסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה כן אומר על איכות העצם והמסה?
כג13/11/2011איזה בדיקה?
שאת אומרת "לאנשים שנמצאים בסיכון גבוה לפתח אוסטאופורוזיס מומלץ לבצע בדיקות בגיל צעיר יותר"
את מתכוונת לצילום של צפיפות עצם בלבד? אם לא אז מה עוד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב סיבות שונות זה כולל גם ויטמין D
כג13/11/2011לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה כן אומר על איכות העצם והמסה? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב16/11/2011תלוי באיזה "גורם סיכון" מדובר.
לפעמים מספיק לבצע בדיקות דם ולפעמים כדי להשלים עם בדיקת צפיפות העצם כבדיקת BASE-LINE לצורך מעקב בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם חוסר ויטמין D ממושך זה סיבה
כ16/11/2011מספיק טובה ?
ותזונה לא כ"כ מוקפדת של סידן מגיל צעיר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מרפאים אוסטאופורוזיס בגיל 27 ? - תגובה
ד``ר שרי טל20/11/2011מסת העצם המקסימלית נרכשת עד גיל 30 לערך. מסת העיצם המירבית מושפעת מגורמים גנטיים וסביבתיים.
פעילות גופנית, תזונה נכונה כולל צריכה מספקת של סידן, ורמה תקינה של ויטמין D , כל אלה חשובים להשגת מסת עצם מירבית גדולה יותר.
לגודל מסת העצם המירבית יש השפעה על התפתחות אוסטיאופורוזיס ונזקיה בגיל המבוגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שיש בגיל צעיר אוסטאופורוזיסשלום10/11/2011
זה אומר שהצפיפות עצם נמוכה כבר בגיל צעיר נכון ?
לאחר גיל 30 ניתן רק לנסות למנוע ירידה במסת העצם, אז מה יהיה בעצם ?
אי אפשר לרפא את זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיש בגיל צעיר אוסטאופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב13/11/2011עד גיל 30 אמורים להגיע לשיא של מסת העצם.
חלק מאנשים לא מגיעים לשיא עקב סיבות שונות: מחלות כרוניות, תרופות, סיבות גנטיות, חוסר תזונה נכונה, עישון ....
לאנשים שנמצאים בסיכון גבוה לפתח אוסטיאופורוזיס מומלץ לבצע בדיקות בגיל צעיר יותר . יש לציין ש"מספרים נמוכים" בצפיפות העצם לא תמיד מצביעים על ירידה במסת העצם וכמובן לא אומרים שום דבר על איכות העצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצם לא תקינה ילד עם אפילפסיהדניאלה פרנקל06/11/2011
שלום רב
בני בן 6 ובגיל חצי שנה אובחן כחולה אפילפסיה מאז לוקח למוטריג'ין נכון להיום לוקח 125 מ"ג ליום.
לפני כשבני היה בן ארבע בעת מספר נפילות היו לו שברים , בכתף , באצבע, סדק בחוליות הצוואר בגין וכן שבר בגולגולת כמו כן בהיותו בן ארבע ו שבעה חודשים שבר את מפרק יד שמאל בנפילה מעמידה ולאחר חודש פתח את השבר בנפילה נוספת בגן, במהלך היות בן ארבע עשינו בדיקת צפיפות עצם שהראתה T=-1.4 ואז אובחן כחולה אוסטיאופניה (לאחר השבר בגולגולת, לפני השברים במפרק היד) וכן כסובל מחוסר בויטמין D בני החל לקחת ויטמין D 1000 מ"ג ביום.
לפני שנה בהיותו בן חמש עשינו בדיקת צפיפות עצם שתוצאתה היתה Z=-0.5
והיום כשבני כמעט בן 6 עשינו שוב את הבדיקה ותוצאתה היא Z=-2.4 אני מבינה שהפעם הבדיקה היא לפי סטיית התקן ולפי מה שקראתי באתר רפואי בסטיית תקן (Z SCORE) מעל -2 זה נחשב אוסטיפרוזיס,
1. האם זה נכון?
2. לאיזה רופאים עליי לפנות?
3. האם ניתן לטפל , באיזו צורה?
4. אני מתגוררת בעיר החוף הצפונית האם אתם מכירים רופא המתמחה בנושא בילדים ויכולים להמליץ עליו, לא משנה מה מיקומו בארץ...
5. והכי חשוב תודה מראש על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם לא תקינה ילד עם אפילפסיה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב08/11/2011שלום !
אצל ילדים אין אוסטאופורוזיס. שברים קרוב לוודאי הם בגלל נפילות .
בנסוף לכך חוסר ויטמין D מאוד שכיח אצל חולי אפילפסיה עקב תרופות שהם מקבלים. צפיפות העצם נמוכה תוך כדי חוסר ויטמין D היא לא אבחנתית ולא מומלצת.
יש לדאוג על כמות מספקת של סידן בתזינה ולטפל בחוסר ויטמין D .
מניעה הכי טובה של שברים היא מניעה נפילות, זאת אומרת טיפול במחלה הבסיס.
לדעתי ניתן להמשיך מעקב אצל רופא ילידים ורופא נירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורטאוו.06/11/2011
שלום ,
אני בתקופות הפוריות עם אקטונל , עקב לקיחת סטרואידים .
שמעתי על התרופה החדשה הזו , ונראה לי שהיא יותר מתאימה עבורי - בגלל שאני בתקופת הפוריות ....... האם זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורטאו - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב08/11/2011התרופה לא רשומה לנשים לפני מנופאוזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)