מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בריחת סידןמיכל20/02/2012
שלום,
מה אפשר לעשות כדי למנוע בריחת סידן בשתן?תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת סידן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב22/02/2012שלום !
כדי למנוע בריחת סידן בשתן, בשלב ראשון צריך להקפיד על דיאטה דלת מלח.
כמובן ,במקביל יש לבצע בירור סיבות אפשרויות לכך ולטפל במידה וניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופניה גבולית -2.3 BMD 378 CM/2ירון20/02/2012
שלום, אני בן 28 וחצי ועשיתי בדיקת צפיפות עצם , שלפניה קדמו בדיקות צפיפות עצם אחרות שבמסגרתן אובחנתי כבעל צפיפות עצם נמוכה וגם עברתי סי טי גב לומברי שאבחן את צפיפות העצם הנמוכה בכל העצמות הנבדקות. במסגרת הבדיקה שבה עשיתי את בדיקת צפיפות העצם באמה, השמאלית, אשר בוצעה בשנת 2010,צפיפות העצם הייתה -2.3 378 BMD CM/2 עד כמה צפיפות העצם בשורש כף היד, הגבולית, קרי אוסטאופניה היא חמורה ביחס לגיל זה ? הכוונה שלי גם לכמות ה-BMD תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופניה גבולית -2.3 BMD 378 CM/2 - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב22/02/2012שלום !
אין דרגות חומרה לפי הגיל.
נתונים תומכיך שצפיפות העצם נמוכה יחסית לגילך וצריך לברר סיבות לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות פורטאו בהזרקה עצמיתד``ר שרי טל19/02/2012
בת 69. סובלת מאוסטאופורוזיס ועקמת.. שברתי בעבר יד ורגל ולפני טופלתי 9 שנים בפוסלאן. לפני כשנה התבקשתי להפסיק את הטיפולבפוסלאן לשנה.
לפני כ4 חודשים החלקתי והתגלה אצלי שבר דחיסה בחוליה 12.
הומלץ לי לקבל זריקות פורטאו בהזרקה עצמית יומיומית למשך שנתיים שאלותי:1. האם לא קיימת הזריקה הזאת בעירוי חודשי או שנתי(שמעתי מחברה)
2. האם הזריקה נמצאת בסל?
תודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות פורטאו - תגובה
ד``ר שרי טל21/02/2012פורטאו הוא טיפול המביא לבניית עצם וניתן בזריקה תת עורית יומית ולא בשום צורה אחרת. העירוי השנתי - מדובר על תרופה אחרת הנקראת אקלסטה והיא ממשפחת הביספוספנטים שעליה נמנה גם הפוסלן.
אם היה שבר לאחר טיפול ממושך בפוסלן הפורטאו הוא הטיפול המומלץ.
כמובן שעלייך לקבל תוספי סידן וויטמין D לפי צרכייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לבניית עצם PROTELOSרועי14/02/2012
אני בן 77 סובל מאוסטיאופורוזיס בינוני -קשה מטופל מזה עשר שנים במקסיבון שהרופאה הפסיקה אותו לפני שנה ועתה ממליצה לי על PROTELOS כתרופה בונה עצם. לא היו לי שברים למעט ריסוק קרסול לפני 17 שנה בעת טיול בהרי יהודה וניתוח בהדסה לרבות השתלת מבנים תומכים ברגל שאינם מפריעים לי בהליכה, כפי שתראו להלן. ראיתי שהיתה סקרנות גדולה ועניין סביב תרופה זו לפני כשנה - שנה וחצי, והיא נעלמה מאיזכורים בתקופה האחרונה. האם כדאי לי לשקול שימוש בתרופה זו? למרות כמה מחלות כמו, לחץ דם, פרוסטטה, סרטן התריס שנותח ובעיות אנדוקריניות אני מתפקד כהלכה הולך כל יום בין 5-15 ק"מ מטפס על כ-300 -500 מדרגות ביום [בשבת כ-1000 מדרגות]. האם ה-PROTELOS נחוצה לי? האם היא מיועדת גם לגברים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לבניית עצם PROTELOS - תגובה
ד``ר שרי טל15/02/2012אין אפשרות לקבל יעוץ אישי בפורום. פרוטלוס היא תרופה שהוכחה כמורידה סיכון לשברים באוסטיאופורוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPROTELS הערה לתגובה
רועי16/02/2012לפי שהבנתי ה-PROTELOS בונה עצם וזה לכאורה יתרונה על תרופות אחרות. אשמח לקבל הערכה על מידע זה. ועוד.. הדיון בתרופה זו התנהל בערנות בפורום משלהי 2010 ועד לפני כ-חצי שנה ומאז ההתייחסות דלה. האם זה יכול להעיד על כך שהיא אחת מכמה תרופות שלכל אחת יתרונות (וחסרונות מן הסתם) ולא התרופה בהא הידיעה ולפיכך צריך להתאימה למצבו של כל חולה. אני מקווה ששאלות אלה, שאינן אישיות, יקבלו מענה. תודה, רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע ההוראה לקחת אותה לפני השינה ?
אורן12/10/2012גם הרופאה וגם בעלון שמצורף לתרופה, מדברים על לקחת אותה לפני השינה.
למה זה ?
אי אפשר לקחת אותה בבוקר ?
(בהנחה שאני לא צורך מוצרי חלב בבוקר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע ההוראה לקחת אותה לפני השינה ? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/10/2012מומלץ לקחת תרופה שעתיים לפני אוכל ושעתיים לאחר מזה לא לאכול, זאת אומרת 4 שעות של צום סביב נטילת תרופה.
לפני שינה זה הזמן הכי נוח מבחינה זו. כמובן ניתן לקחת אות התרופה בכל שעה של היום, רק 4 שעות להיות בצום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין אוסטופרוזיס לרעד וצמרמורתאייל09/02/2012
שלום רב
אמא שלי סובלת כבר תקופה ארוכה מתופעות של צמרמורת ורעד.
בדיקות ממגוון סוגים לא הצליחו לאתר את הבעיה
סובלת מאוסטופרוזיס
לאחרונה הועלה כיוון השערתי שיש קשר בין הדברים, אשמח לתשובתכם האם התופעה מוכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין אוסטופרוזיס לרעד וצמרמורת - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב12/02/2012שלום !
אין שום קשר בין אוסטאופורוזיס לצמרמות ורעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בריחת סידןמיכל08/02/2012
עברתי בדיקת איסוף שתן 24 שעות ובנוסף שתן בבוקר עטוף בנייר כסף,לבדיקת בריחת סידן בשתן.יצאה תשובה 12,כשצריך להיות 7 לכל היותר.האם כל הסידן בורח?אני לוקחת סידן כל יום וויטמין די ופרוטלוס כל ערב.מה לעשות ואיך לשמור על הסידן בעצמות?יש לי אוסטאופורוזיס כשנה ואני בת 56 .תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בריחת סידן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב12/02/2012יש להפנות שאלתך לרופא המטפל.
אין לבצע מסקנות או לתת המלצות ל"מספרים" בלי הערכת נתונים באופן אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקלסטה - תופעות לוואיאפרת05/02/2012
שלום,
לפני 6 ימים קיבלתי עירוי של אקלסטה (בפעם הראשונה).
למחרת החלו כאבים עזים בכל אזור בית החזה, הן בגב והן מקדימה, כאשר המוקדים הכואבים יותר הם בגב.
אני לא מרגישה כאב כשנוגעים במקומות אלו. הכאב הוא פנימי.
הכאבים מתחזקים בנשימות עמוקות.
אני לוקחת אדוויל ומוסקול והם מקלים רק במעט לכמה שעות.
האם זה סביר?
תודה,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקלסטה - תופעות לוואי - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב08/02/2012שלום !
כאבים בעצמות, חום נמוך , תופעות כמו "שפעת" הם תופעות לוואי שכיחות.
בדרך כלל זה קורה בטיפול ראשון ולא חוזר בטיפולים הבאים.
ניתן לקחת אקמול רגיל. כל התופעות עוברות בדרך כלל תוך מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקלסטה - תופעות לוואי - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב08/02/2012שלום !
כאבים בעצמות, חום נמוך , תופעות כמו "שפעת" הם תופעות לוואי שכיחות.
בדרך כלל זה קורה בטיפול ראשון ולא חוזר בטיפולים הבאים.
ניתן לקחת אקמול רגיל. כל התופעות עוברות בדרך כלל תוך מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה עושים בדיקת שחלוף עצם בגוש דן?אדית02/02/2012
ומה עלות בדיקה כזו?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה עושים בדיקת שחלוף עצם בגוש דן? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב08/02/2012בדיקה בשתן ניתן לבצע בקופ"ח כללית , בדיקות בדם בבית חולים איכלוב, רמב"ם.
בדיקות לא בסל , תשלום תלוי ממספר בדיקות ומקום ביצוע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונל CTX והשתלות שינייםדוד31/01/2012
שלום
אני לוקח אקטונל במשך שנה וחצי פעם בשבוע 35 מג ,רופא השניים שלח אותי לבדיקת דם CTX והתקבלה תוצאה של 127.200PG/ML והוא שלל אפשרות של שתלים (אני זקוק לשלושה שתלים כרגע)טענתו שקיים סיכון גבוה לנמק גרמי בבצוע טפולי שיניים כירורגיים, הצעתי להפסיק לתקופה, רופא השניים לא חושב שזה יעזור,
שאלותי
1. מה עושים בשביל לשנות את תוצאת הבדיקה בCTX
2. האם יש כדור חלופי שלא מכיל ביספוספונטים
בברכה דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל CTX והשתלות שיניים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב02/02/2012שלום !
התוצאה של CTX , היא תגובה נורמלית לטיפול באקטונל.
לרוב אנשים מספיק להפסיק תרופה למספר חודשים כדי להקטין סיכון לסיבוכים.
הבדיקה CTX היא מאוד לא מדויקת ולא ספציפית כדי להגדיר מי יהיה בסיכון ומי לא.
לכן לדעתי לא מוצדק לסרב לבצע פעולה רק בעקבות התוצאה של CTX* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונל150אנה28/01/2012
שלום,אני בת 44 מזה שנתיים תגלה אצלי אוסטופורזיס של עמוד שידרה. כבר שנה אני לוקחת אטונל 150 .האם זה מאי לגילי.(עד לאחרוה קיבלי מחזור סדיר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל150 - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב31/01/2012שלום !
לא מקבול לתת טיפול פעיל נגד אוסטאופורוזיס ( אקטונל וכדמוה) לנשים צעירות עם מחזור סדיר אלא יש סיבה לכך.
לכן כל מקרה לגופו בהערכה אישית במרפאה מטבולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סידןרוטל27/01/2012
בן 62 סובל מאוסטיאופניה. חישבתי לאחרונה את כמות הסידן שאני מכיניס לגוף כולל גלולה של 315 מ"ג ויצא כ-3 גר', בגלל הרבה מוצרי חלב ובמיוחד גבינה צהובה 5%. כמובן שויטמין די בכמות ראוייה גם. האם עלי להקטין את כמות הסידן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת סידן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב31/01/2012צריכת סידן ליממה בגילך היא 1000-1200 מג ליממה. לא משנה אם תקבלי סידן עם תזונה או עם תוספת מזון.
אם התזונה שלך מלאה בסידן, אין צורך בתוספת כדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן נטילת פוסלאןמשה20/01/2012
שלום,
אני משתמשת למניעת בריחת סידן בתרופה בשם פוסלאן מזה כמה חודשים.
נאמר לי ליטול את התרופה פעם בשבוע ואני נוטלת אותו כל יום שבת,
האם אפשר להקדים או לאחר ביום את נטילת התרופה? (חד פעמי לקחת ביום שישי במקום בשבת).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופן נטילת פוסלאן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב22/01/2012שלום !
אם פעם אחד לקחת את כדור ביום אחר יש להמשיך לקבל את הטיפול באותו יום.
במידה ותרצי בכל מקרה לחזור לאותו יום שאת רגילה, ניתן להמתין שבוע ( לא לקחת שבוע תרופה) ומשבוע לאחר מזה להמשיך באותו יום שאת רוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה לתשובה אבלדן19/01/2012
הטיפות יש בהם ממתיקים מלכותים לא בריאים בעיקר לסוכרטים מצאתי שיש לחברה ביו- קר או טוניק בריאות באנגליה ויטמין די נטו האם חברה מוכרת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לתשובה אבל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב22/01/2012אני לא מכירה את החברה. לדעתי יש מספיק חברות בארץ וניתן לבחור בינהם.
התוספת ממתק בחלק מתכשירים הוא לא משמעותי אפילו לאנשים עם סוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי פוסלאןשרה17/01/2012
אני בת 52 ובבדיקת צפיפות העצם התקבלה תוצאה של -2 בעמוד השדרה.
הרופאה המליצה לקחת פוסלאן אך ראיתי שיש הרבה תופעות לואי.
שאלתי:
1. האם הכרחי לקחת כדור זה פעם בשבוע?
2. האם יש טיפול שונה שאפשר לקחת? כמו תרופות טבעיות?
3. מה עלי לאכול כדי להעלות את רמת הסידן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי פוסלאן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב22/01/2012שלום !
קשה לתת עצה בלי לראות בדיקת צפיפות העצם ולהתרשם מנתונים קליניים ומעבדתיים. וכמובן קשה לנחש מה הייתה הסיבה להמליץ על פוסאלן.
אני אישית לא ממליצה פוסאלן או כדומה לנשים צעירות כמוך במידה ולא מדובר באוסטאופורוזיס או סיכון מגובר לאוסטאופורוזיס ( למשל תרופות מסוימות שמשפיות על איכות העצם)
לכן השאלות שלך אמורות להיות לרופא שהמליץ את הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דידן14/01/2012
שלום האם יש טיפות ויטמין די ללא שום תוספות כמו הממתיקים למינהם ועוד כל מיני תוספות ? רק ויטמין די נטו . איזה חברה בארץ או או בעולם? ? והאם בקפסולות נקי מעופרת אם לא מצויין כך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין די - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/01/2012שלום !
אין תרופות "ללא שום תוספות". בכל תרופה ( טיפות, כדורים, נרות...) מוסיפים מרכבים כדי לייצב את החומר הפעיל ( למנוע למשל פירוק לפני שהחומר נספג) .
המרכבים אלה בדרך כלל לא פעילים. הם יכולים להיות עם טעם או בלי, צבעים שונים, בצורת כפסולה, טבליה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)