מידע רפואי
פורומים
- טרשת נפוצה
- גניקולוגיה ורפואה סינית
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- ויטמינים תוספי מזון
- גיל המעבר
- גניקולוגיה נערות
- פונדקאות
- תזונה טבעית
- רפואת משפחה
- פדיקור
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- נשירת שיער
- הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החייל
- אוסטאופניה קשה לבחורה בת 25אור24/10/2012
שלום לדוקטורים,
אני בת 25, ולפני שנה פניתי לבדיקת צפיפות עקב ריבוי פציעות ספורט שלא הלם את עצימות האימונים שלי.
נמצאה אוסטאופניה קשה בעמוד שדרה (T=-2.3) ובינונית בירכיים (T=-1.9,-1.2).
אני יחסית נמוכה ושוקלת 50 ק"ג, אבל עוסקת בספורט מגוון בחדר כושר ומקפידה על תזונה מספקת ומאוזנת.
שאלותיי:
1. עד כמה המצב שלי חריג ביחס לבנות גילי?
2. מה ניתן לעשות כדי למנוע מזה להתפתח לאוסטאופורוזיס?
3. כל כמה זמן עליי לבדוק צפיפות עצם?
4. מהו המינון המומלץ של סידן וויטמין D במצבי?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופניה קשה לבחורה בת 25 - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב28/10/2012שלום !
לא ניתן להתייחס באופן פרטני אלייך מחוסר נתונים וחוסר אפשרות לראות את הבדיקה של צפיפות עצם. וכמובן לא ניתן לייעץ על טיפול אישי בפורום.
מומלץ לפנות למרפאה מתמחה באוסטאופורוזיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורטאוגלית24/10/2012
שלום, אמי בגיל שבעים ושבע , סובלת שנים מאוסטרופורוזיס. הולכת עם גב ממש בריצפה. האם פורטאו יעזור לה או כל דבר אחר?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורטאו - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב28/10/2012שלום !
פורטאו היא תרופה נגד אוסטיאופורוזיס.
הטיפול משפר צפיפות עצם, יתכן גם איכות עצם ומונע שברים.
כמובן אין שום תרופה שיכולה ליישר את עמ"ש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונלשרה כהן25/10/2012
שלום!!!
אני נוטלת את האקטונל אחד לחודש מזה כ-שלוש שנים,
בבדיקת צפיפות עצם חל שיפור האם יש שייכות לנטילת האקטונל?
שאלה נוספת האים ניתן לעשות הפסקה כל שהיא באקטונל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל - תגובה
ד``ר שרי טל25/10/2012צפוי שהטיפול באקטונל ישפר את צפיפות העצם ויפחית את הסיכון לשברים. איני יכולה להתייחס באופן פרטני אלייך מחוסר נתונים וחוסר אפשרות לייעוץ אישי בפורום. אך באופן כללי לא מקובל להפסיק את הטיפול לאחר 3 שנים אם אין סיבה ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות פורטאושרה22/10/2012
האם יש השפעה שלילית על הראיה לחומר פורטאו?
מקבלת למעלה משנה זריקות פורטיאו מדי יום.לאחרונה
חל שינוי לרעה בראיה שלי, האם יש לתלות זאת בטיפול הממושך בפורטיאו?
תודה מראש -שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות פורטאו - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/10/2012שלום !
אין קשר בין התרופה ושינויים בראייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורטאודניאלה18/10/2012
שלום
שמעתי שמאשרים פורטאו רק לאנשים מגיל 70 האם זה נכון?
האם זה תלוי בגיל??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורטאו - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/10/2012שלום !
זה לא נכון.
מאשרים תרופה לנשים לאחר הפסקת מחזור ולגברים עם אוסטאופורוזיס קשה ו/או חוסר יעילות טיפול קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי קשות לאחר נטילת אקטונלאלמונית17/08/2012
אחרי 10 שעות מלקיחת כדור בפעם הראשונה של אקטונל התחלתי לסבול מכאבים חזקים בעצמות החזה ובגב שבין השכמות .קיבלתי לוריד חומר נגד כאבים וזריקת וולטרן במיון.
אני כבר יומיים עם כאבים ולא רואה את הסוף להפך התחילו לי כאבים גם בברך.
עד מתי? והאם בפעם השניה התופעות אמורות להחלש או שעלי להחליף את התרופה?
אני בת 56 וללא כל מחלות כרוניות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי קשות לאחר נטילת אקטונל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב18/08/2012שלום ! כאבים בעצמות תוארו לאחר נטילת ביספוספונטים דרך הפה (אקטונל או פוסאלן) . התופעות אלו יותר שכיחות לאחר טיפול טיפול באקלסטה דרך הוריד. העצמה של כאבים בדרך כלל לא כל כך חזקים ונמשכים לא יותר מ-3 ימים.
התגובה שלך לטיפול מעבר מה שצפוי. אני לא הייתי ממשיכה את הטיפול באקטונל.
לאור הגילך הצעיר, הייתי גם ממליצה לבצע הערכה נוספת לגבי צורך הטיפול בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של האקטונל?
אורלי18/10/2012שלום. אני אישה בת 51 סובלת מאוסטורופורזיס בעמוד שדרה -2.9 .הייתי אצל אנדוקרינולוג והוא המליץ לי על אקטונל 150 מ"ג כדור אחד פעם בחודש. ועוד בקבוק אחד של ויטמין d פעם בחודש. כמה שעות לאחר הלקיחה של שתי התרופות הרגשתי חולשה בשרירים, בחילות , גב תפוס וכאבים כלליים. הייתי אצל רופא מחליף והיא הציעה לי לקחת כדור לאלרגיה. איך אני אמורה לנהוג והאם יש קשר בין התרופות והתופעות האלו. אני רוצה לציין שעברה כמעט יממה ואני עדיין עם אותם כאבים.
אורלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי של אקטונלאלמונית16/07/2012
האם ידוע על תופעות כגון הפרעות בזיקפה ונשירת שיער אצל גברים שמשתמשים באקטונל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי של אקטונל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב05/08/2012אקטונל לא גורם לבעיות בזיקפה ולא גורם לנשירת שער.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעלון לצרכן של האקטונל כתוב
משה13/08/2012שנשירת שיער היא אחת מתופעות הלווי.
אז... מה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיבה שאין התייחסות היא
משה18/08/2012ש...
מה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו שויין
משה29/08/2012בהעדר תגובה, מן הסתם התשובה של הרופאה במקרה זה שגוייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנושר מהאקטונל לי קרו כל תופעות
נורית16/10/2012הלוואי שכתוב.תעשה הפסקה ותראה.חברות התרופות מרעילות אותנו.הפסקתי והכל עבר.עכשיו אני עם פרוליה-זריקה 2 פעמים בשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם היו לך תופעות לוואי לפרוליה?
אילה16/10/2012איך את מרגישה עם הפרוליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה ללא תופעת לווי לבריחת סידן
מ04/09/2012אני בן שבעים עם לחץ דם שמקבל תרופות ללחץ דם קבוע נורמיטן נוורבסק
עשיתי בדיקה צפיפות העצם והתגלה שיש לי בריחת סידן אוסטאופורוזיס
הרופאה נתנה לי רצפט לאקטונל 150 מ'ג , עדין לא לקחתי .
ראיתי במדריך התרופות על כל מיני תופעות לוואי לתרופה הזאת ואני ממש חושש
האם יש תרופה אחרת לבריחת סידן בלי תופעות לוואי וסכונים
אודה לכם מראש על כל תשובה מועילה
מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה ללא תופעת לווי לבריחת סידן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב19/09/2012אני חוזרת למה שכתבתי- אקטונל לא קשור לבעיות בתפקוד מיני.
להפך, ירידה בתפקוד מיני יכולה להיות קשורה לחוסר הורמונלי וכתוצאה מכך להביא לאוסטאופורוזיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לבניית עצם PROTELOSרועי14/02/2012
אני בן 77 סובל מאוסטיאופורוזיס בינוני -קשה מטופל מזה עשר שנים במקסיבון שהרופאה הפסיקה אותו לפני שנה ועתה ממליצה לי על PROTELOS כתרופה בונה עצם. לא היו לי שברים למעט ריסוק קרסול לפני 17 שנה בעת טיול בהרי יהודה וניתוח בהדסה לרבות השתלת מבנים תומכים ברגל שאינם מפריעים לי בהליכה, כפי שתראו להלן. ראיתי שהיתה סקרנות גדולה ועניין סביב תרופה זו לפני כשנה - שנה וחצי, והיא נעלמה מאיזכורים בתקופה האחרונה. האם כדאי לי לשקול שימוש בתרופה זו? למרות כמה מחלות כמו, לחץ דם, פרוסטטה, סרטן התריס שנותח ובעיות אנדוקריניות אני מתפקד כהלכה הולך כל יום בין 5-15 ק"מ מטפס על כ-300 -500 מדרגות ביום [בשבת כ-1000 מדרגות]. האם ה-PROTELOS נחוצה לי? האם היא מיועדת גם לגברים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לבניית עצם PROTELOS - תגובה
ד``ר שרי טל15/02/2012אין אפשרות לקבל יעוץ אישי בפורום. פרוטלוס היא תרופה שהוכחה כמורידה סיכון לשברים באוסטיאופורוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPROTELS הערה לתגובה
רועי16/02/2012לפי שהבנתי ה-PROTELOS בונה עצם וזה לכאורה יתרונה על תרופות אחרות. אשמח לקבל הערכה על מידע זה. ועוד.. הדיון בתרופה זו התנהל בערנות בפורום משלהי 2010 ועד לפני כ-חצי שנה ומאז ההתייחסות דלה. האם זה יכול להעיד על כך שהיא אחת מכמה תרופות שלכל אחת יתרונות (וחסרונות מן הסתם) ולא התרופה בהא הידיעה ולפיכך צריך להתאימה למצבו של כל חולה. אני מקווה ששאלות אלה, שאינן אישיות, יקבלו מענה. תודה, רועי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע ההוראה לקחת אותה לפני השינה ?
אורן12/10/2012גם הרופאה וגם בעלון שמצורף לתרופה, מדברים על לקחת אותה לפני השינה.
למה זה ?
אי אפשר לקחת אותה בבוקר ?
(בהנחה שאני לא צורך מוצרי חלב בבוקר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע ההוראה לקחת אותה לפני השינה ? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/10/2012מומלץ לקחת תרופה שעתיים לפני אוכל ושעתיים לאחר מזה לא לאכול, זאת אומרת 4 שעות של צום סביב נטילת תרופה.
לפני שינה זה הזמן הכי נוח מבחינה זו. כמובן ניתן לקחת אות התרופה בכל שעה של היום, רק 4 שעות להיות בצום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי הבדיקותגיא07/10/2012
אני גבר בן 54 ועברתי לראשונה בדיקת צפיפות עצם במכשיר lunar i-dexa.
בבדיקה התגלה ע"ש -1.9 , ירך ש -2.4 , ירך י -2.6 .
האם ישנם בדיקות צפיפות עצם שמבוצעות עם מכשירים אחרים?
האם לאור התוצאות, ויתכן לפני התחלת טיפול תרופתי לזה, כדאי לבצע בדיקה חוזרת כי אולי המכשיר לא כוייל כראוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר, דילגת עלי, אפשר תשובה בבקשה
גיא11/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגי הבדיקות - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/10/2012שלום !
קיימים מכשירים שונים לצפיפות עצם וכמובן יש הבדלים בתוצאות בין מכשיר למכשיר.
לכן חשוב לבצע מעקב של צפיפות עצם באותו מכשיר ובאותו מכון.
לגבי תוצאות שהתקבלו, אין צורך לבצע בדיקה חוזרת או לבצע בדיקה במכשיר אחר. התוצאה היא לא כל כך חשובה. מה שחשוב זה הערכת סיכון לשבר. לפי סיכון ממליצים טיפול או מעקב בלבד.
מטרת בדיקת צפיפות עצם היא בעקר מעקב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפורטאוחנה09/10/2012
שלום רב ,
הנני מזריקה פורטאו מזה חמישה חודשים .עליי לעבור טיפולי שורש
בשתי השיניים הקידמיות .נאמר לי שקיימת בעיה בטיפול שיניים
בזמן נטילת פורטאו .האם זה נכון ?מה הסכנות ? ומה עושים כשחייבים
בטיפול שיניים דחוף?
אודה לכם על מענה מהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בפורטאו - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/10/2012שלום !
אין שום בעיה לבצע טיפולי שיניים בזמן טיפול בפורטאו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההרגעה והמענה המהיר
חנה10/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת טיפולאילה08/10/2012
מי אמור להזריק פרוליה ? האם כל אחות יכולה להזריק את התרופה ? האם רצוי להגיע למרפאות בתי חולים או שאפשר גם בקופת החולים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת טיפול - תגובה
טיפול בפרוליה הוא טיפול נגד אוסטיאופורוזיס אצל נשים לאחר הפסקת מחזור ולגברים בסיכון גבוה לשבר.
למי לתת טיפול זה או אחר מחליט רופא שהתמחה במחלות עצם לאחר הערכה כל הנתונים קליניים ומעבדתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס?נטע09/10/2012
היי, אני בת 18 וחצי, בבדיקת צפיפות עצם שעשיתי התוצאה הייתה -3.2 האם זה אוסטאופורוזיס? ואם כן, האם הוא חמור ? (מה הרמה שלו)
תודה,
נטע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס? - תגובה
לא ניתן לבצע אינטרפרטציה של בדיקה בלי לראות אותה ובלי הערכה אישית כל נתונים קליניים ומעבדתיים.
בגיל 18 יתכן וצריכה להיות סיבה מיוחדת כדי לבצע בדיקת צפיפות עצם. לכן גם התוצאות צריך לייחס לסיבה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונלריקי08/10/2012
שלום רב מזה שנה לערך אני נוטלת אקטונל לציין מאז יש לי כאבים עזים באגן+ ירך ימין מה ניתן לעשות
בברכה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל - תגובה
תיאורו תופעות לוואי כמו כאבים בעצמות בזמן טיפול באקטונל. כדי לוודא שהתרופה גרמה לכך ניתן לנסות להפסיק אותה לחודש-חודשיים ולבדוק מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vita-cal+dתמי24/08/2009
שלום, אבקש לדעת איך ליטול את 2 כדורי הסידן ו3 טיפות ויטמין ד, כדי שהטיפול יהיה אפקטיבי. אם ארוחות?סוגי הארוחות? ביחד? לחוד? סובלת מאוסטאופורוזיס ברמה די מתקדמת, מינוס 3. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון
ד''ר עמיאל פיגנבאום25/08/2009שלום רב,
את הסידן מומלץ ליטול בין הארוחות או לפני השינה.הנקודה החשובה היא לא ליטול את הסידן יחד עם מוצרי חלה.לעומת זאת את הויטמין די יש ליטול בסמוך לארוחה המכילה גם מרכיב שומני,כי ויטמין זה שייך לקבוצת הויטמינים המסיסים בשומן כמו הויטמינים A E K
ויטמין די בטיפות נספג טוב יותר בהשוואה לכדורים.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהVITA CAL + D 61012
בןחור ויקה06/10/2012אני בת 71 ולוקחת תרופה זאת כ-5 שנים.
אני גם לקחתי כשנתים ACTONEL פעם בשבוע ומיזה כחודשיים הועברתי ל-RIBON/ACTONEL 150 פעם בחודש.
האם יש תנגודת בין שתיהן ?.
מזה כשלושה חודשים צירפתי לתרופותי-צ'יפרלקס,פלויקס(בעיקבות צינתור +3 סטנטים) מיקרופירין 100,NEXHIUM לצבת,CRESTOR, 80 MG DIOVAN,VASODIP ,כאמור הוספתי OMEGA 3 מחוזק וטיפות VIT D 1000 יח'
האחרוים פעם ביום,האם יש להם תנגודת מיוחדת לפלויקס וציפרלקס או האחרים .
תודה על תשובתכם למייל-אני בכללית מושלם ולצערי נכה ניצולת שואה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לטיפול בסידןמרים827/09/2012
האם יש טיפול חלופי לסידן+D שניתן למניעה?
זריקות, חלופות אחרות חדישות יותר,..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לטיפול בסידן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/09/2012מידה ומדובר במניעה בלבד, התחליף הוא תזונה רבת סידן וחשיפה לשמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?