מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטואופורוזיס בגיל צעירנורית19/11/2013
שלום רב, אני בת 44 ועשיתי השבוע באופן עצמאי בדיקת צפיפות העצם. אציין, כי עשיתי את הבדיקה ללא שום סיבה מיוחדת. אני פעילה במכון כושר, עדיין מקבלת מחזור ואין לי כל סימפטום מיוחד (פשוט הייתי עם חברה שעשתה בדיקה והחלטתי לעשות גם). להפתעתי הרבה, התוצאות אינן טובות... ירך 2- ועמוד שדרה 2.6- שאלותי הן: האם טיפול יכול להביא את מצב צפיפת העצם למצב תקין או שרק מונע את המשך הידלדלות העצם? כמו כן, האם יש יתרון בכך שעשיתי את הבדיקה בגילי זה ולא חיכיתי לגיל מבוגר יותר? אודה לתשובתכם, בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטואופורוזיס בגיל צעיר - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב20/11/2013שלום !
אין לתת תשובה/המלצות בצורה וירטואלית בלי הערכה אישית של כל הנתונים קליניים ומעבדתיים וכמובן בלי לראות את הצילומים של צפיפות העצם.
המלצתי לקחת תור למרפאה מתמחה במחלות עצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צפיפות העצםדליה18/11/2013
שלום
אני בת 63
לפני 10 חודשים ביצעתי בדיקת צפיפות העצם במכון מור
תוצאות הם
ירך 2.1 T SCORE
עמוד השדרה 3.7 T SCORE
כאשר בוצעו לי בדיקה הוגדרו לי גובה לא נכון במקום 156 הגדירו לי 162
(הפרש 6 מ מ )
השאלה שלי --אולי לכן התוצאות לא נכונות
האם כדאי לחזור על בדיקה בהקדם האפשרי ואיפה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צפיפות העצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב20/11/2013שלום !
גובה הנבדק/ת משפיעה על תוצאות של הבדיקה במידה מסוימת .
האם לחזור לבדיקה או לא , תלוי במה הדחיפות בביצוע צפיפות עצם, האם התוצאות אמורות להשפיע על החלטות טיפוליות , למשל .
לגבי איכות הבדיקות של צפיפות העצם ,הייתי ממליצה על מכונים עם שימוש מכשירים מסוג LUNAR כמו רמת אביב, בית חולים בילינסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אקלסטה וחוסר בויטמין Dלי14/11/2013
האם מותר לקבל זריקת אקלסטה כאשר רמת ויטמין D OH-25 היא נמוכה (20)? האם אפשר לקבל את הזריקה ולהשלים עם תוספים (אם כן מה המינון של הויטמין), או שצריך לחכות שהרמה תעלה ורק אז לקבל את הזריקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אקלסטה וחוסר בויטמין D - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב20/11/2013לא מומלץ לתת טיפול פעיל נגד אוסטאופורוזיס אדרבה טיפול בעירוי כמו אקלסטה בנוכחות חוסר ויטמין D .
הסיבה לכך :
א) סיכון מוגבר לסיבוכים כמו ירידה חדה ברמת סידן דם
ב) חוסר יעילות הטיפול בנוכחות חוסר ויטמין D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיס לגבר צעירישי25/10/2013
האם חלב נאקות יכול לעזור במצב של אוסטיאופורוזיס בעמוד השדרה - 2.7 -2.8 ?
איזו תזונה , תרגילי כשר הכי טובים לשימור מצב זה אצל גבר צעיר בן 37?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס לגבר צעיר - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/10/2013שלום,
לגבר צעיר עם ערכים נמוכים בצפיפות העצם בדרך כלל מומלץ לבצע בירור סיבות אפשרויות לממצא זה, ורק לאחר מזה לדון על טיפול מתאים.
המלצות כלליות לשמירת מסת העצם הן : צריכת סידן ( כולל תזונה ) עד 1000-1200 מג ליממה, שמירת רמת ויטמין D תקינה, התעמלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופרוזיס ופרוליהמירה20/10/2013
האם לחולת טרומבוציטופניה מותר לקבל פרוליה אחת לחצי שנה.
ובכלל לאיזה חולים אסור לקבל פרוליה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופרוזיס ופרוליה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/10/2013הטיפול בפרוליה לא משפיע על ספירת דם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיס והיריוןאפרת13/10/2013
לאישה עם אוסטיאופורזיס 3.1- ועקמת בגב תחתון,
האם יש מניעה ללידה טבעית? או שמא רצוי לבצע ניתוח קיסרי?
בנוסף האם מותר לה לקבל אפידורל?
אשמח לקבל תשובה בהקדם בתודה מראש אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס והיריון - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב16/10/2013ההחלטה לגבי ניתוח קיסרי או לידה רגילה צריכה להתבסס על מצב קליני ולא על נתונים בצפיפות עצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת הבהרה
אפרת16/10/2013מודה לך על ההתייחסות.
האם יש מניעה לקבל אפידורל?
ואם לא, האם אפשר לקבל אפידורל גם כשיש עקמת בגב תחתון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת הבהרה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב17/10/2013שוב, בשאלות הן לרופא אורטופד או רופא מרדים.
אין שום קשר בין מספר שהתקבל בבדיקת צפיפות עצם ופעולות סביב הלידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכים של בדיקת צפיפות עצם
רותם גל05/02/2014בת 63 ובבדיקת צפיפות נקבע שהערכים אצלי 0.5 מה מצבי לפי הטבלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת הבהרה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב09/02/2014אין שום קשר בין צפיפות עצם נמוכה והרדמה אפידורלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסאלאן וסידןרוביק12/10/2013
ד.נ.
האם נטילת פוסאלאן (פעם בשבוע) משפיעה על צריכת הסידן המומלצת? האם נדרשת כמות יומית של 1200 מ"ג סידן למבוגרים המקבלים גם פוסאלאן? שבוע טוב. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסאלאן וסידן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב16/10/2013שלום !
נטילת פוסאלן לא משפיעה על צריכת סידן.
צריכת סידן 1000-1200 מג ( ממזון ו/או תכשירי סידן) ליממה ,היא המלצה כללית לאנשים בריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטואופורוזיסדנה02/10/2013
בת 52 ללא מחזורים תוצאות בדיקת צפיפות עצם -2.1 ירך שמאל ו-1.9 בירך ימין לא הומלץ על טיפול נוסף מעבר סידן ויטמין D . מתאמנת עם מכשיר סטפר מידי יום, לאחרונה יש כאבים עזים ברגל שמאל לאחר האימון. האם מותר לעשות ספורט אגרסבי ? או הליכה בלבד?
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטואופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/10/2013שלום !
אין קשר בין מספרים בבדיקת צפיפות עצם וכאבים .
לגבי כאבים יש להתייעץ עם רופא אורטופד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dיוגב01/10/2013
שלום רב
1. האם יש סכנת הרעלה מעודף ויטמין D .?
אני צורך ביום 10 טיפות ויטמין + כדור ויטה קל (המכיל , כמדומני כערך טיפה נוספת) .
הסיבה לצריכה זו - נטילת פרדניזון בעבר ומטוטרקסאט בהווה (7.5 מג שבועי) ., בשל דרמטומיוסיטיס (נלווה לגידול סרטני לפני כ- 3 שנים , אך הדרמטומיוסיטיס קיים עצמאית - אנטי MI2 חיובי )
2. האם נטילת הויטמין צריכה להיות סמוכה לנטילת ה- ויטה קל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D - תגובה
אין סכנת הרעלת ויטמין D במינונים שאתה מקבל
ניתן לקבל ויטמין D ( טיפות) יחד עם תכשירי סידן. יש להקפיד על נטילת טיפול לאחר האוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבון + G6PD + לוסק + יוטרילקס לבלאיריס25/09/2013
שלום , האם ריבון מתנגש עם G6PD? או כדור יוטרילקס לבלוטת התריס + לוסק לצרבת ?
אודה על תשובה מהירה . תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבון + G6PD + לוסק + יוטרילקס לבל - תגובה
ריבון ,כמו כל ביספוסםונט אחר, יש לקחת בצום בבוקר 30 דקות לפני נטילת תרופות אחרות.
קיימים דיווחים שטיפול בלוסק בו זמני יכול להשפיע על ספיגת הכדור.
אין הנחיה נגד לקבל טיפול לחולים עם G-6PD-D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת אוסטאופורוזיסורד20/09/2013
לאמי יש אוסטאופורוזיס והתרופות הרסו לה את הגוף. אני היום בת 41, עוסקת בספורט יום יומי. רציתי לדעת איך אני יכולה למנוע כך שאני לא אחלה באוסטאופורוזיס. האם קבלת הורמונים בגיל המעבר מונעת את המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת אוסטאופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/10/2013טיפול הורמונלי תחליפי לאחר הפסקת מחזור יכול לעזור גם לתסמינים של גיל המעבר וגם לשמור מסת העצם לנשים שאין להן הנחיות נגד לטיפול מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצם באולטרסאונדגבי17/09/2013
איפה נתן לבצע בדיקה של צפיפות עצם/חוזק העצם באולטרסאונד .
הסיבה לשאלה - נבדקתי בשיטה הרגילה לפני 10 חודשים
שברתי יד לפני כשנה ונעשו לי עקב כך צילומי רנטגן רבים
וכן צילומי סטטוס לשניים לאחרונה ואיני מעוניין לקבל כמויות נוספות של קרינה .
אני רוכב אופניים וסובל מאוסטאופורוזיס בינוני ומעוניין לדעת
מהו גודל הסיכון שאני לוקח לאחר תקופה ארוכה של טיפול בריבון וגם בטיפול בתרופות של רפואה אלטרנטיבית ואימוני כוח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם באולטרסאונד - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/10/2013בדיקת US לא משקפת מדע לגבי "חוזק העצם"
לא ניתן להשוות בין תוצאות של צפיפות עצם בשיטת DXA ובדיקת US .
לכן הבדיקה שנעשתה פעם ראשונה לא ייתן שום אינפורמציה לגבי יעילות הטיפול שהיה עד כאן.
פרט לכך אם בדיקה DXA נעשתה לפני 10 חודשים, אין שום סיבה לחזור לבדיקה לפחות בחצי שנה הקרובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוליהא16/09/2013
היי
נכתב לבן 78 חולה בס. ערמונית גרורתי שמקבל טיפול הורמונלי להתחיללקבל זריקת פרוליה 60 מג אחת לשלושה חודשים.
שאלותיי:
1. הוא מקבלטיפול הורמונלי 8 חודשים ורק עכשיו הוצע לו הטיפול הזה, למרות שבצילומים רואים שיש נטייה לשברים משברים קודמים. הוא לא היה אמור לקבל זאת קודם?
2. האם צריך לבצע טיפולי שיניים ולבדוק את מצב לסת כמו בתכשירים אחרים לפני קבלת הזריקה או שניתן לקבלה מיידית?
3. האם זה הטיפול הכי טוב לחולים כמוהו או שהתכשירים הותיקים יותר עדיפים (עירוי של זומרה וכו')?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוליה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב17/09/2013שלום,
הטיפול ניתן כחלק מפרוטוקול של טיפול אונקולוגי.
לכן יש להפנות את השאלות לפורום מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונל וציפורניים מפוצלות ושבירותבתיה15/09/2013
אני לוקחת כשנה אקטונל. בחודשים האחרונים הציפורניים מפוצלות, דקות מאוד ושבירות. האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל וציפורניים מפוצלות ושבירות - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב17/09/2013אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באוסטיאופניהתולי06/09/2013
בן 65, ללא עודף משקל, בריא באופן כללי, מקפיד על פעילות גופנית, בבדיקת צפיפות עצם נמצאה אוסטיאופניה.
מה הטיפול המומלץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באוסטיאופניה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/09/2013לא ניתן לתת ייעוץ באופן וירטואלי.
באופן כללי הטיפול הוא : תזונה רבת סידן, ויטמין D בהתאם לצורך, התעמלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)