מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת אוסטופרוזיסמיכל19/11/2014
בת 45 ביצעתי בדיקת אוסטופרוזיס לבירור מכיוון שתוצאות הקלציום שלי 10.8
תוצאות הבדיקה מינוס 2.7
והשניה מינוס 1.2* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אוסטופרוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/12/2014שלום,
יש לפנות עם תוצאות של בדיקת צפיפות עצם למרפאה אנדוקרינית להערכת כל הנתונים קליניים ומעבדתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוכלי להמליץ על תרופה חלופית?ד``ר שרי טל05/11/2014
בת 46 אחרי סרטן שד (הורמונלי) לוקחת אנסטרזול (סובלת מקרישיות יתר -אפלה) תוך שלוש שנים מאז שהתחלתי לקחת את התרופה, בדיקת צפיפות העצם שלי הפכה מתקינה ללא תקינה, כנראה בגלל הכדור..
הרופא רשם לי ריבון 150 ולקחתי אותו בפעם הראשונה שלשום ע״פ ההוראות.
במהלך 24 שעות מרגע לקיחת הכדור הרגשתי כאבי תופת של השרירים, חום, בחילה והייתי מרותקת למיטה כ 24 שעות.
שתיתי הרבה מים ואתמול הכל עבר כלא היה.
דיווחתי על התופעה לרופא המשפחה והוא אמר לי לפנות לאנדוקרינולוג לצורך החלפת התרופה.
התור הבא הפנוי הוא עוד שלושה חודשים...
האם תוכלי להמליץ על תרופה חלופית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבון 150 - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/12/2014שלום רב,
השפעת הכדור ,שכבר לקחת , נמשכת במשך חודש.
לכן אין דחיפות .
לא ניתן להמליץ על טיפול תחליפי בלי הערכה של כל הנתונים קליניים ומעבדתיים.
בינתיים חשוב להקפיד על תזונה רבת סידן או/ו לקחת תוספת סידן ולשמור רמת ויטמין D תקינה בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- calcium urine 24hדנה26/10/2014
שלום רב,
יש לי אוסטאופורוזיס והיום קיבלתי תוצאות בדיקת דם.
ערך calcium urine 24h הינו 342 כאשר ערך המקסימלי התקין הינו 250.
מבקשת לדעת :
1. אני לוקחת חצי דיזותיאזיד על מנת לשמור על רמת calcium urine 24h תקינה. האם כדאי להעלות את המינון לדיזותיאזיד שלם ?
2. כמה זמן בערך לוקח עד שרמת ה- calcium urine 24h יכולה להסתדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר calcium urine 24h - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/12/2014שלום רב,
במקרים של הפרשתה מוגברת של סידן בשתן מומלץ להימנע מתוספת סידן בכדורים, אך להקפיד על תזונה עם צריכת סידן לפחות 1000 מג ליממה ותזונה דלת מלח. לגבי מינון של דיזוטיאזיד יש להתייעץ עם רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין dבתשבע19/10/2014
שלום.
אני בת 69.
עקב אוסטאופורוזיס אני נוטלת ויטמין d.
נאמר לי בזמנו שעלי לקחת זאת עם מזון או שתיה כלשהם.
במשך הזמן עברתי לקחת זאת באופן ישיר ללא תוספות.(טיפות על כפית ישירות לפה).
האם יש עם זה בעיה?
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין d - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/12/2014שלום,
יש להקפיד על נטילת ויטמין D לאחר האוכל
ולא משנה ישירות לפה או בטיפטוף על הלחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להמנע ממחלת האוסטאופורוזיסששון15/10/2014
האם ניתן להמנע ממחלת האוסטאופורוזיס?
אם יש לי נטייה גנטית למחלת העצמות החלשות ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להמנע ממחלת האוסטאופורוזיס - תגובה
ד``ר שרי טל20/10/2014איני יודעת את גילך ונתוניך האישיים, אך כללית טיפול מניעתי כולל תזונה מאוזנת עם צריכה מספקת של סידן, לשמור על רמת ויטמין D תקינה (מעל גיל 50 יש צורך בנטילת ויטמין) ופעילות גופנית קבועה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבון 150 תופעות לוואי חמורותמלי07/09/2014
שלום רב
אני בת 63 לאחר בדיקת צפיפות עצם קיבלתי כדור בשם :"ריבון 150". בערב לקיחת הכדור קיבלתי חום גבוה וכאבים חזקים בכל השרירים והפרקים בגופי, כולל לסתות ואצבעות, דבר שמנע ממני יכולת הליכה. בלילה גררתי את עצמי למטבח לחפש כדור להורדת חום, איבדתי את ההכרה ובני מצאני שוכבת ליד המקרר. בנוסף היו לי כאבי בטן ושילשולים רבים, פעמיים לא הספקתי להגיע לשרותים שנמצאים חצי מטר ממיטתי. לא יכולתי לאכול כלום , כל מה שנכנס לגוף, כולל מים, גרם לכאבי בטן עזים. בנוסף היו לי כאבי ראש נוראיים.
עכשיו אני שבוע אחרי ועדיין חלשה מאד ובקושי יכולה לדבר מרוב חולשה וסחרחורות.
סבל כזה נוראי לא עברתי מעודי, ואני יודעת מהו סבל, חליתי פעמיים בסרטן.
שאלתי היא: האם תופעות אלה מוכרות? האם זה קרה בגלל שהכדור חזק במיוחד (הוא הרי מחליף 30 כדורים)
מה עושים הלאה?
לתשובתכם אודה
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבון 150 תופעות לוואי חמורות - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב08/09/2014שלום רב,
דבר ראשון , ריבון - היא תרופה שלוקחים אותה בבוקר בצום לפני כל התרופות . שכיבה אסורה לפחות 30 דקות לאחר נטילת כדור.
דבר שני , יש לדווח על מה שקרה לך לרופא מטפל כדי לבצע בירור סיבות אפשרויות ונוספות ,מעבר לתגובה לריבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מלי08/09/2014תודה על התשובה המהירה. הקפדתי מאד לקחת את התרופה לפי ההוראות. אגב, זו התרופה היחידה שאני לוקחת מכיוון שלא הסכמתי להכניס לגופי רעלים. אבל כאן " אכלתי אותה" בינתיים הגוף מתחיל להתנקות ואני מרגישה את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס בשנות 20עירית01/09/2014
שלום,
אני בת 23, bmi 16.5 בערך, בשל הפרעת אכילה כבר כ10 שנים. תקופות ארוכות בלי ווסת או ווסת לא סדירה.
בכללי יש לי מבנה גוף קטן מאוד (במשפחה) וגם במשפחה נטייה לאוסטאופורוזיס.
בבדיקה שבצעתי התוצאות היו עמוד שדרה מינוס 2.4 וצוואר ירך מינוס 0.4.
לפני מספר ימים בבדיקה אצל אנדרקינולגית מומחית, נאמר לי שהבדיקה לצפיפות העצם בגילי מיותרת. שאין שום תרופות לטיפול בגיל כה צעיר, בטח שלא לפני הולדת ילדים.
ההוראות של הדוקטור היו צריכת סידן בתוספים ובמזון, ויטמין D , פעילות ספורטיבית וכמובן עלייה במשקל. שבכולם אני נכונה להתמיד. אבל המצב נראה לי כזה חמור ביחס לגילי ואני רק מקווה שאולי יש עוד דרך לחזק את צפיפות העצם. תרופות בכל זאת?
אני יודעת שהבאתי את המצב על עצמי. ואני אוכלת את עצמי על זה עכשיו. די מדוכאת..
יש עוד תקווה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס בשנות 20 - תגובה
אין לי משהו להוסיף מעבר שכבר נאמר לך.
אין גם שום משמעות בבדיקת צפיפות עצם בגילך.
הטיפול הוא עליה במשקל וגלולות, במידה ואת לא מקבלת מחזור ווסת סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופניה ואוסטאופרוזיסיפעת31/08/2014
מבקשת לברר מה אומרות התוצאות- אני בת 46.5 אחרי ניתוח טבעת וירידה של 45 ק"מ משנת 2010 .
עשיתי בדיקת צפיפות עצם שנימצא בה אוסטאופניה קלה- ערך בין 1-2.5 סטית תקן, אוסאופרוזיס ערך T נמוך מ2.5- סטית תקן, ניתבקשתי להיות במעקב ובירור מדוע?אצל מי עושים מעקב לאוסטאופרוזיס?אורטופד?אחר?
בעמה"ש: צפיפות עצם של חולית L2-L4 1.182 , סקורט: -0.3 (L4 -1).
הירך: צפיפות העצם בצואר הירך מימין: 0.897, משמאל- 0.853 , סקורט: מימין- 0.7- , משמאל0.853,סקורט: מימין 0.7- , משמאל 1.1- ,T SCORET TOTAL HIP: מימין: 0.8-, משמאל 0.9-
אנא הסבירו לי למה הכוונה? ממה ניגרם? למי פונים?מה החומרה?מה הפיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופניה ואוסטאופרוזיס - תגובה
לא נתן ניתן ייעוץ וירטואלי למספרים ללא בדיקת צילומי צפיפות עצם וכול הנתונים קליניים ומעבדתיים.
מומלץ לקחת תור למרפאה המתמחה במחלות עצם.
בדרך כלל מדובר במרפאה אנדוקרינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטלוסיעל28/08/2014
שלום,אני בת 598,מטופלת בפרוטלוס שלוש שנים.
בביקורת האחרונה שבה הייתי,הרופאה הורתה להפסיק את הפרוטלוס כי התרופה לא בטוחה,ולא נתנה תרופה אחרת רק לקחת תוסף סידן ולהתעמל.
אני לא מתעמלת הרבה,רק הליכות 3-4 פעמים בשבוע.
האם יש הגיון בהפסקת הפרוטלוס??למה מפסיקים,היא לא נתנה לי תשובות ברורות,רק שזו לא תרופה בטוחה.
אני מפחדת שתהיה החמרה במצבי(לאחר ששלש שנים אני שומרת על ערכים דומים) ואז לא תהיה דרך חזרה.מה הסיבה לאי בטחון בפרוטלוס?מלבד אוסטופורוזיס אני לא נוטלת תרופות לשום דבר ודי בריאה.תודה.יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
יעל28/08/2014אני בת 59..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטלוס - תגובה
קשה לי לתת הסבר להגיון של רופא מטפל.
פרוטלוס היא תרופה מקובלת לטיפול באוסטאופורוזיס.
קיימות מספר אזהרות למי לא מומלץ לתת תרופה ( כמו ברוב התרופות) .
ניתן להתייעץ לגבי צורך בהמשך טיפול במרפאה מתמחה במחלות עצם ( מרפאה אנדוקרינית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס קשה קנביס רפואיאבי26/08/2014
אני סובל מאוסטאופורוזיס חמורה יש לי שבר בחוליה בגב אני סובל מכאבים חמורים שותה כדורים לטיפול בכאב כגון פרוקסט 5 תרמדקס רוקסט אבל הכאב לא עובר אני כמובן שותה כדורים לטיפול באוסטאופורוזיס פעם בשבוע וויטמין D כול יום אני מטופל במרפאת כאב כשנה וחצי האם אני זכאי לקנביס רפואי והאים זה יעזור לי להיתגבר על הכאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס קשה קנביס רפואי - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב08/09/2014שלום ,
יש להפנות את השאלתך לפורום הנכון . למשל פורום אורטופדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אויסטה לכדור לכולסטרולדורית פלג25/08/2014
שלום
אבקש לדעת האם לקיחת אויסטה וכדור קרסטור לכולסטרול אינה פוגעת אחד בשני
כשהכדורים נלקחים יחד.
תודה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת אויסטה לכדור לכולסטרול - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב08/09/2014שלום ,
לא ידועה לי כלשהי אינטראקציה בין שתי התרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של בדיקת צפיפות העצםענת29/07/2014
בת 60. מקבלת ויטה קל 1200 מ"ג + ויטמין די 8 טיפות 4000 יח'. תוצאה בדיקת צפיפות העצם: עמוד שידרה: 1.7- (אותו תוצאה כמו לפני 3 שנים) וירכיים: 2.5- (ולפני 3 שנים היה 2.2-). לקחתי את הכדורים 3 שעות אחרית שתיית קפה עם חלב. רופא המשפחה טוען שאני הייתי צריכה לקחת עם האוכל ולא על קיבה ריקה. האם זה יכול להשפיע על התוצאה ???? מה התוצאה שלי אומרת לכן ומאיזה מספר נחשב לאוסטיאופורוזיס?? (הוא מעוניין לתת לי צ'אנס לחזור על הבדיקת צפיפות העצם עוד שנה לאחר לקיחת הויטה קל עם האוכל. האם יש סיכוי שהתוצאה תהיה תקינה בעוד שנה לאחר שאקח כמו שצריך הכדור?!?!). תודה רבה וסליחה על האריכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף...
ענת29/07/2014ויטה קל אני לוקחת פעם ביום וויטמין די פעם בשבוע 8 טיפות של 4000 יח'. בנוסף מטופלת באלטרוקצין 100 ובליפיטור 10 - מאוזנת. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף... - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/08/2014שלום,
הערכים שאת מציינת הם בגבול של אוסטאופורוזיס.
מעבר לזה לא ניתן להגיד או להמליץ דברים בלי הערכה אישית של כל הנתונים כליניים ומעבדתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידן אמורפי מסרטן כחולרחל ר29/07/2014
שלום לדר,
אני מאובחנת כחולת אוסטאופרוזיס ,קבלתי זריקת פרוליה ראשונה לפני חצי שנה ובקרוב השניה,לקחתי כ9 שנים ביפוספונטים וכן קלציום ציטארט וויטמין d. לפני כחודש בדיקת צפיפות העצם הראתה החמרה,רציתי לדעת אם כדאי לעבור לסידן אמורפי שקראתי לגביו כי נקלט טוב יותר ,הוא נחקר קלינית בביח" הדסה ,האם אני צריכה לבדוק את ספיגת הסידן,אציין שרמת D טובה מאוד ,
אודה לתשובה מהירה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן אמורפי מסרטן כחול - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/08/2014שלום,
טיפול בכדורי סידן - הוא תוסף מזון בלבד.
צריכת סידן המומלצת כולל תזונה ו/או תוספי סידן היא 1000-1200 מג ליממה.
במידה ויש סימנים קליניים, מחלות רקע קשורות לבעיות ספיגה או בדיקות מעבדה מחשידות לחסור ספיגה של סידן יש לשקול לעבור לתכשירים עם ספיגה יותר טובה ולא קשורה לאוכל כמו סידן אמורפי או קלציאום ציטרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספיגת סידן
רחל ר14/08/2014לדר שלום
בהמשך לתשובתך, שאלתי-באיזה בדיקה רואים אם ספיגת הסידן טובה, והאם תוכלי להמליץ לי על תוסף סידן שנספג בצורה הטובה ביותר,כולל סידן אמורפי לגביו שאלתי,אציין שאני אוכלת מוצרי חלב אך התוצאה של צפיפות עצם החמירה,
תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקהמירה24/07/2014
אני בת 46, המטופלת לאורך השנים בפרדניזון בעקבות מחלת הבכצ'ט. הטיפולים היו במהלך החיים למשך מספר חודשים כל פעם כולל בהריונות (3 במספר).
כרגע בבדיקה התקבלה תוצאה של 2.7- ובמקביל אני מקבלת פרדניזון 5 מ"ג.
אני אמורה להתחיל טיפול של RIBONE 35מ"ג פעם בשבוע וטיפות של ויטמין D כל יום.
הבנתי שזהו טיפול הניתן בגיל מבוגר יותר ושהוא יעיל רק לפרק זמן מסויים בלבד.
לא הצלחתי להבין עד כמה המצב הנ"ל חמור או לא.
אשמח אם יש המלצה על רופא מסויים שכדאי להתייעץ איתו, כרגע הטיפול ניתן דרך ראומטולוג.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב10/08/2014טיפול בפרדנזיון מעלה סיכון לשברים עוד לפני שהערכים בצפיפות עצם יורדים.
לכן החלטה להתחיל טיפול פעיל נגד אוסטאופורוזיס היתה במקום.
לגבי שאולות איזה טיפול ולכמה זמן , כדאי לפנות למרפאה אנדוקרינית/מטבולית המתמחה באוסטאופורוזיס .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 44 - מאזן הורמונים תקין ופתאם בדהדר15/07/2014
נבדקתי לאוסטרופורוזיס ותוצאות גם בירכיים וגם בעמוד שידרה -2.8 כתוב אוסטרופורוזיס בינוני . יש לי תור לאינדקרינולג אבל רחוק.
בנתיים אני בלחץ... כיצד יתכן, אני צעירה יחסית , עם מחזור סדיר, עושה ספורט מסיבי, כולל התעמלות עם התנגדות כבר 24 שנים...
אוכלת ממש בריא והדבר היחיד שאני רזה ולא גבוהה.
מה עושים עכשיו? פתאם הפכתי "חולה"? חברת ביטוח לחול טענה שאני בסיכון וגבתה מחיר כמו מחולה...
מה הטיפול? ושמעתי שזה לא ממש מחזיר מצב לקדמותו
אני מוכנה לשלם פרטי אם יש טיפול שיחזיר לי את בריאותי . יש לי כבר שנה כאבים בעמוד השידרה בין החוליות אבל לא כאב שמונע ספורט.
עובדה מצערת היא שהלכתי לבדיקה רק כיוון שמדדו לי גובה וראו שאיבדתי 3-4 סמ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 44 - מאזן הורמונים תקין ופתאם בד - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב16/07/20141) נתחיל מזה שבגילך ובתוך בריאות שלמה, איך שאת מתארת, אין שום סיבה לבצע בדיקת צפיפות עצם.
2) הבדיקה של צפיפות עצם מעוצבת לנשים לאחר הפסקת מחזור , בנות 60 או יותר צעירות עם גורמי סיכון לשברים.
3) מספר שהתקבל בבדיקה של צפיפות עצם הוא לא "מחלה" , אין שום סכנת חיים ואין שום קשר לכאבי גב .
4) ניתן להמתין בסבלנות לבדיקה מסודרת אצל אנדוקרינולוג ואין שום סיבה להיות בלחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)