מידע רפואי
פורומים
- מחלות ריאה אסטמה
- סרטן (אונקולוגיה)
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- תרומת ביציות
- ניתוחים פלסטיים לילדים
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- חרדות, טראומות, פחדים
- רפואת שיניים לילדים
- זכויות רפואיות
- סרטן העין (אונקולוגיה של העין)
- ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב
- אקנה, צלקות פצעי בגרות
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
- פוסאלאן וסידןרוביק12/10/2013
ד.נ.
האם נטילת פוסאלאן (פעם בשבוע) משפיעה על צריכת הסידן המומלצת? האם נדרשת כמות יומית של 1200 מ"ג סידן למבוגרים המקבלים גם פוסאלאן? שבוע טוב. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסאלאן וסידן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב16/10/2013שלום !
נטילת פוסאלן לא משפיעה על צריכת סידן.
צריכת סידן 1000-1200 מג ( ממזון ו/או תכשירי סידן) ליממה ,היא המלצה כללית לאנשים בריאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצם באולטרסאונדגבי17/09/2013
איפה נתן לבצע בדיקה של צפיפות עצם/חוזק העצם באולטרסאונד .
הסיבה לשאלה - נבדקתי בשיטה הרגילה לפני 10 חודשים
שברתי יד לפני כשנה ונעשו לי עקב כך צילומי רנטגן רבים
וכן צילומי סטטוס לשניים לאחרונה ואיני מעוניין לקבל כמויות נוספות של קרינה .
אני רוכב אופניים וסובל מאוסטאופורוזיס בינוני ומעוניין לדעת
מהו גודל הסיכון שאני לוקח לאחר תקופה ארוכה של טיפול בריבון וגם בטיפול בתרופות של רפואה אלטרנטיבית ואימוני כוח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם באולטרסאונד - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/10/2013בדיקת US לא משקפת מדע לגבי "חוזק העצם"
לא ניתן להשוות בין תוצאות של צפיפות עצם בשיטת DXA ובדיקת US .
לכן הבדיקה שנעשתה פעם ראשונה לא ייתן שום אינפורמציה לגבי יעילות הטיפול שהיה עד כאן.
פרט לכך אם בדיקה DXA נעשתה לפני 10 חודשים, אין שום סיבה לחזור לבדיקה לפחות בחצי שנה הקרובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת אוסטאופורוזיסורד20/09/2013
לאמי יש אוסטאופורוזיס והתרופות הרסו לה את הגוף. אני היום בת 41, עוסקת בספורט יום יומי. רציתי לדעת איך אני יכולה למנוע כך שאני לא אחלה באוסטאופורוזיס. האם קבלת הורמונים בגיל המעבר מונעת את המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת אוסטאופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/10/2013טיפול הורמונלי תחליפי לאחר הפסקת מחזור יכול לעזור גם לתסמינים של גיל המעבר וגם לשמור מסת העצם לנשים שאין להן הנחיות נגד לטיפול מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטואופורוזיסדנה02/10/2013
בת 52 ללא מחזורים תוצאות בדיקת צפיפות עצם -2.1 ירך שמאל ו-1.9 בירך ימין לא הומלץ על טיפול נוסף מעבר סידן ויטמין D . מתאמנת עם מכשיר סטפר מידי יום, לאחרונה יש כאבים עזים ברגל שמאל לאחר האימון. האם מותר לעשות ספורט אגרסבי ? או הליכה בלבד?
תודה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטואופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/10/2013שלום !
אין קשר בין מספרים בבדיקת צפיפות עצם וכאבים .
לגבי כאבים יש להתייעץ עם רופא אורטופד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dיוגב01/10/2013
שלום רב
1. האם יש סכנת הרעלה מעודף ויטמין D .?
אני צורך ביום 10 טיפות ויטמין + כדור ויטה קל (המכיל , כמדומני כערך טיפה נוספת) .
הסיבה לצריכה זו - נטילת פרדניזון בעבר ומטוטרקסאט בהווה (7.5 מג שבועי) ., בשל דרמטומיוסיטיס (נלווה לגידול סרטני לפני כ- 3 שנים , אך הדרמטומיוסיטיס קיים עצמאית - אנטי MI2 חיובי )
2. האם נטילת הויטמין צריכה להיות סמוכה לנטילת ה- ויטה קל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D - תגובה
אין סכנת הרעלת ויטמין D במינונים שאתה מקבל
ניתן לקבל ויטמין D ( טיפות) יחד עם תכשירי סידן. יש להקפיד על נטילת טיפול לאחר האוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבון + G6PD + לוסק + יוטרילקס לבלאיריס25/09/2013
שלום , האם ריבון מתנגש עם G6PD? או כדור יוטרילקס לבלוטת התריס + לוסק לצרבת ?
אודה על תשובה מהירה . תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבון + G6PD + לוסק + יוטרילקס לבל - תגובה
ריבון ,כמו כל ביספוסםונט אחר, יש לקחת בצום בבוקר 30 דקות לפני נטילת תרופות אחרות.
קיימים דיווחים שטיפול בלוסק בו זמני יכול להשפיע על ספיגת הכדור.
אין הנחיה נגד לקבל טיפול לחולים עם G-6PD-D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוליהא16/09/2013
היי
נכתב לבן 78 חולה בס. ערמונית גרורתי שמקבל טיפול הורמונלי להתחיללקבל זריקת פרוליה 60 מג אחת לשלושה חודשים.
שאלותיי:
1. הוא מקבלטיפול הורמונלי 8 חודשים ורק עכשיו הוצע לו הטיפול הזה, למרות שבצילומים רואים שיש נטייה לשברים משברים קודמים. הוא לא היה אמור לקבל זאת קודם?
2. האם צריך לבצע טיפולי שיניים ולבדוק את מצב לסת כמו בתכשירים אחרים לפני קבלת הזריקה או שניתן לקבלה מיידית?
3. האם זה הטיפול הכי טוב לחולים כמוהו או שהתכשירים הותיקים יותר עדיפים (עירוי של זומרה וכו')?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוליה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב17/09/2013שלום,
הטיפול ניתן כחלק מפרוטוקול של טיפול אונקולוגי.
לכן יש להפנות את השאלות לפורום מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונל וציפורניים מפוצלות ושבירותבתיה15/09/2013
אני לוקחת כשנה אקטונל. בחודשים האחרונים הציפורניים מפוצלות, דקות מאוד ושבירות. האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל וציפורניים מפוצלות ושבירות - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב17/09/2013אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אמורה לקבל זריקת אקלסטה 5mg/100m. האם מותר?ד``ר שרי טל11/08/2013
שלום,
סימתי השתלת שיניים עם השתלת עצם לפני שנה.
סימתי טיפול שורש לפני חודש.
אני אמורה לקבל זריקת אקלסטה 5mg/100m.
האם מותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אקלסטה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/09/2013" מותר" מבחינת מה ?
מבחינת מצב השיניים ? מבחינת מצב העצם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקת אקלסטה
שלומית11/09/2013שלום.
האם חומר הזריקה יכול להזיק להשתלת השיניים או השתלת העצם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקת אקלסטה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/09/2013התרופה לא "מזיקה".
אבל היא מעלה סיכון לסיבוכים בזמן השתלה/טיפולי שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקת אסקלטה
שלומית15/09/2013שלום.
עשיתי את השתלת השיניים לפני שנה.
האם קים סיכון שחומר הזריקה יפגע בהשתלת השיניים הקימת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצםפנינה12/08/2013
שלום רב,
אני אישה בריאה בת 59, מרבה לעסוק בפעילות גופנית. אני צמחונית.
בדיקת צפיפות עצם הראתה ערכים של :
ירך : 1.9- לעומת 1.5- לפני שנתיים.
ע"ש : 2.6- לעומת 2.1- לפני שנתיים.
האם ומהו הטיפול המומלץ
תודה
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/09/2013לא ניתן להמליץ על טיפול בצורה וירטואלית
מומלץ לפנות למרפאה המתמחה במחלות עצם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורטאושוש23/08/2013
אני נוסעת ל"חול לשבוע וזה נראה לי בעייתי לדאוג לקרור המתאים האם אני יכולה להפסיק לשבוע ומיד בחזרה להמשיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורטאו - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/09/2013ניתן להפסיק טיפול לשבוע- שבועיים בזמן נסיעות לחול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת סידן עם פמרהא.30/07/2013
לאחר סרטן שד מטופלת בפמרה שאחת מתופעות הלוואי שלה היא הגברת בריחת סידן. צפיפות העצם שלי מראה עמוד שדרה T -2.3, ירך T-2.2.
האונקולוגית שלי המליצה על טיפול פוסלן או אקטונל, או לחילופין זריקות פרוליה.
שאלותי הן:
1. האם תוצאה זו מחייבת כבר טיפול.
2. מה ההבדלים בין התרופות והאם אינו מתנגש עם פמרה .
3. האם מומלץ לבדוק ייעוץ אצל רופא מומחה בנושא ?
אגב מקבלת סידן +ויטמין D.
אודה מאד לתשובתך
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת סידן עם פמרה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב31/07/2013שלום !
טיפול בפמרה מעלה סיכון לאוסטאופורוזיס ושברים.
המלצה להתחיל טיפול שמונע אוסטאופורוזיס היא במקום.
לגבי איזה טיפול ספציפי לקחת, ניתן להגיד רק לאחר הערכה של כל הנתונים קליניים ומעבדתים וכמובן לא בפורום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' צבטוב תודה רבה!!!
א.31/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס לבת 26נעם23/07/2013
שלום,
אני בת 26 ובדיקת צפיפות עצם שעשיתי העלתה כי הערך הוא 2.9 שלילי. גובהי הוא 1.47 ומשקלי 40 ק"ג. לקחתי גלולות מזה ב- 9 השנים האחרונות ולפני כחודשיים הפסקתי לחלוטין.
בנוסף נבדק אצלי הורמון ה- PTH וערכו נמצא תקין (16.3pg/ml).
שאלתי היא מה עלי לעשות כעת על מנת לשפר את המצב? מהי המשמעות של הממצאים? האם עלי לקחת תרופות לבניית עצם או טיפול נטורופתי יספיק?
האם ישנן עוד בדיקות שמומלץ לי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס לבת 26 - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/07/2013שלום !
לא ניתן לתת תשובות על טיפול המתאים בלי הערכה של כל הנתונים קליניים ומעבדתים
המלצתי לקבוע תור למרפאה המתמחה בבעיות עצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף סידן ?יוגב24/07/2013
אני גבר בן 65 . בגלל שימוש בפרדניזון (לטיפול בדרמטומיוסיטיס במקביל לגידול סרטני שהוסר) אני מקבל טיפול של ויטמין D + ויטה קל .. הפרדניזון הופסק וכיום אני נוטל 7.5 מ"ג לשבוע מתוטרקסאט . קבלתי בעבר אקטונל והוא הופסק .נאמר לי כי עלי להגיע לרמת סידן יומית של כ-1200 מג .אני צורך במזון סרדינים , ירקות גבינות ויוגורט .בבדיקת צפיפות עצם ב-2012 צוין שאינן מעידות על אוסטאופורוזיס . צוין כי ב-צואר ירך ימין יש אוסטאופניה.
שאלותי:
1. האם אין סכנה של צריכה מוגברת של סידן (מעל 1200 מג) והאם עלולות להיות לכך השלכות על מערכות אחרות (שתן וכלי דם) ?
2. כיצד בודקים זאת?
3. האם משנה מקור הסידן (חלב סרדינים ירקות) מבחינת התועלת או הנזק ?
4. נשמעת ביקורת על מוצרי חלב . האם "כצעקתה" ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף סידן ? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/07/2013המלצה היא להגיע לצריכת סידן עד 1000-1200 מג ליממה עם מזון.
אין "עודף סידן" עם שמירת תזונה רבת סידן בלבד.
כאשר מקבלים גם כדורי סידן , צריכים להתייחס גם לתזונה כדי לא לגרום להפרשת סידן מוגברת דרך שתן.
לגבי שאלה איך להגיע לצריכת סידן מספקת כדי לפנות לדיאטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהחן21/07/2013
אני בת 54 עשיתי בדיקת צפיפות עצם לפני שנתיים וחצי והיה גבולי
האם יש טעם לעשות שוב?
כמו כן האם אוסטופווזיס גורם לכאב באגן, בברך ובגב ללא כל נפילה או פציעה
האם מותר להשתמש בלוסטראל המשמש כנוגד חרדה ממשפחת ה-ssri
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/07/2013שלום !
מקובל לבצע צפיפות עצם פעם ב-2-5 שנים
צפיפות העצם נמוכה יכולה להסביר שבר וכאבים בעקבות זה.
אין קשר בין כאב וצפיפות עצם נמוכה במידה ולא מדובר בשבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?