מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פורטאושוש23/08/2013
אני נוסעת ל"חול לשבוע וזה נראה לי בעייתי לדאוג לקרור המתאים האם אני יכולה להפסיק לשבוע ומיד בחזרה להמשיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורטאו - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/09/2013ניתן להפסיק טיפול לשבוע- שבועיים בזמן נסיעות לחול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות עצםפנינה12/08/2013
שלום רב,
אני אישה בריאה בת 59, מרבה לעסוק בפעילות גופנית. אני צמחונית.
בדיקת צפיפות עצם הראתה ערכים של :
ירך : 1.9- לעומת 1.5- לפני שנתיים.
ע"ש : 2.6- לעומת 2.1- לפני שנתיים.
האם ומהו הטיפול המומלץ
תודה
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/09/2013לא ניתן להמליץ על טיפול בצורה וירטואלית
מומלץ לפנות למרפאה המתמחה במחלות עצם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אמורה לקבל זריקת אקלסטה 5mg/100m. האם מותר?ד``ר שרי טל11/08/2013
שלום,
סימתי השתלת שיניים עם השתלת עצם לפני שנה.
סימתי טיפול שורש לפני חודש.
אני אמורה לקבל זריקת אקלסטה 5mg/100m.
האם מותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אקלסטה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/09/2013" מותר" מבחינת מה ?
מבחינת מצב השיניים ? מבחינת מצב העצם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקת אקלסטה
שלומית11/09/2013שלום.
האם חומר הזריקה יכול להזיק להשתלת השיניים או השתלת העצם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקת אקלסטה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב15/09/2013התרופה לא "מזיקה".
אבל היא מעלה סיכון לסיבוכים בזמן השתלה/טיפולי שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקת אסקלטה
שלומית15/09/2013שלום.
עשיתי את השתלת השיניים לפני שנה.
האם קים סיכון שחומר הזריקה יפגע בהשתלת השיניים הקימת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת סידן עם פמרהא.30/07/2013
לאחר סרטן שד מטופלת בפמרה שאחת מתופעות הלוואי שלה היא הגברת בריחת סידן. צפיפות העצם שלי מראה עמוד שדרה T -2.3, ירך T-2.2.
האונקולוגית שלי המליצה על טיפול פוסלן או אקטונל, או לחילופין זריקות פרוליה.
שאלותי הן:
1. האם תוצאה זו מחייבת כבר טיפול.
2. מה ההבדלים בין התרופות והאם אינו מתנגש עם פמרה .
3. האם מומלץ לבדוק ייעוץ אצל רופא מומחה בנושא ?
אגב מקבלת סידן +ויטמין D.
אודה מאד לתשובתך
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת סידן עם פמרה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב31/07/2013שלום !
טיפול בפמרה מעלה סיכון לאוסטאופורוזיס ושברים.
המלצה להתחיל טיפול שמונע אוסטאופורוזיס היא במקום.
לגבי איזה טיפול ספציפי לקחת, ניתן להגיד רק לאחר הערכה של כל הנתונים קליניים ומעבדתים וכמובן לא בפורום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' צבטוב תודה רבה!!!
א.31/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף סידן ?יוגב24/07/2013
אני גבר בן 65 . בגלל שימוש בפרדניזון (לטיפול בדרמטומיוסיטיס במקביל לגידול סרטני שהוסר) אני מקבל טיפול של ויטמין D + ויטה קל .. הפרדניזון הופסק וכיום אני נוטל 7.5 מ"ג לשבוע מתוטרקסאט . קבלתי בעבר אקטונל והוא הופסק .נאמר לי כי עלי להגיע לרמת סידן יומית של כ-1200 מג .אני צורך במזון סרדינים , ירקות גבינות ויוגורט .בבדיקת צפיפות עצם ב-2012 צוין שאינן מעידות על אוסטאופורוזיס . צוין כי ב-צואר ירך ימין יש אוסטאופניה.
שאלותי:
1. האם אין סכנה של צריכה מוגברת של סידן (מעל 1200 מג) והאם עלולות להיות לכך השלכות על מערכות אחרות (שתן וכלי דם) ?
2. כיצד בודקים זאת?
3. האם משנה מקור הסידן (חלב סרדינים ירקות) מבחינת התועלת או הנזק ?
4. נשמעת ביקורת על מוצרי חלב . האם "כצעקתה" ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף סידן ? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/07/2013המלצה היא להגיע לצריכת סידן עד 1000-1200 מג ליממה עם מזון.
אין "עודף סידן" עם שמירת תזונה רבת סידן בלבד.
כאשר מקבלים גם כדורי סידן , צריכים להתייחס גם לתזונה כדי לא לגרום להפרשת סידן מוגברת דרך שתן.
לגבי שאלה איך להגיע לצריכת סידן מספקת כדי לפנות לדיאטנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס לבת 26נעם23/07/2013
שלום,
אני בת 26 ובדיקת צפיפות עצם שעשיתי העלתה כי הערך הוא 2.9 שלילי. גובהי הוא 1.47 ומשקלי 40 ק"ג. לקחתי גלולות מזה ב- 9 השנים האחרונות ולפני כחודשיים הפסקתי לחלוטין.
בנוסף נבדק אצלי הורמון ה- PTH וערכו נמצא תקין (16.3pg/ml).
שאלתי היא מה עלי לעשות כעת על מנת לשפר את המצב? מהי המשמעות של הממצאים? האם עלי לקחת תרופות לבניית עצם או טיפול נטורופתי יספיק?
האם ישנן עוד בדיקות שמומלץ לי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס לבת 26 - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/07/2013שלום !
לא ניתן לתת תשובות על טיפול המתאים בלי הערכה של כל הנתונים קליניים ומעבדתים
המלצתי לקבוע תור למרפאה המתמחה בבעיות עצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהחן21/07/2013
אני בת 54 עשיתי בדיקת צפיפות עצם לפני שנתיים וחצי והיה גבולי
האם יש טעם לעשות שוב?
כמו כן האם אוסטופווזיס גורם לכאב באגן, בברך ובגב ללא כל נפילה או פציעה
האם מותר להשתמש בלוסטראל המשמש כנוגד חרדה ממשפחת ה-ssri
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/07/2013שלום !
מקובל לבצע צפיפות עצם פעם ב-2-5 שנים
צפיפות העצם נמוכה יכולה להסביר שבר וכאבים בעקבות זה.
אין קשר בין כאב וצפיפות עצם נמוכה במידה ולא מדובר בשבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזו מטרה מומלץ?רוביק09/07/2013
שלום לרופאה,
האם שמירת מסת שריר ומסת עצם תורמת משהו למניעת אוסטיאופורוזיס? ואם לא, לאיזו מטרה מומלץ - אם בכלל - לעשות פעילות גופנית השומרת על מסת שריר ומסת עצם? א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיזו מטרה מומלץ? - תגובה
ד``ר שרי טל10/07/2013איבוד מסת עצם מובילה לאוסטיאופורוזיס העלולה לגרום שברים. כמובן ששמירת מסת עצם מונעת אוסטיאופורוזיס ולהפחית סיכון לשברים. לפעילות גופנית יש השפעה חיובית על מסת עצם ושריר. מסת שרירים טובה יותר עשויה לחזק את היציבות ולמנוע נפילות, ובאופן כזה יעילה במניעת שברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אויסטה כנגד אוסטופורוזיססימונה07/07/2013
בוקר טוב,
כני כבת 68 וחצי ומזה למעלה מ-12 טופלתי בפוסלן ובאקטנול לאחר שאובחנתי כחולת אוסטופורוזיס. בשנה האחרונה אני בהפסקה טיפולית ואיני נוטלת אקטונל (בהמלצת רופאה) ולפני כחודשיים המליץ לי האנדוקרינולוג על נטילת אוויסטה. בזמן האחרון אני חשה עקצוצים ברגליים ותחושה של קשיות. במשפחתי יש עבר של שבץ אמי ואחי חלו באירוע מוחי (אך יצאו ממנו) ואבי נפטר משבץ בריאות. אני עברתי לפני שנים ניתוח בורידי הרגליים אך הרופא לא התרשם שיש לי בעיה חמורה בורידים. האם יש קשר בין נטילת האוויסטה והתופועות שציינתי? והאם אני יכולה להפסיק את האוויסטה בבת אחת?
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אויסטה כנגד אוסטופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב07/07/2013שלום !
התופעות שאת מתארת יכולות להיות קשורות לטיפול באווסטה.
פרט לכך סיפור של דליות ורידי רגליים וסיפור של שבץ מוחי במשפחה מצדיקים זהירות לגבי המשך טיפול באווסטה.
קשה לי לתת תשובה לגבי הפסקת הטיפול בלי לראות כל הנתונים קליניים.
אבל יתכן מאוד שלאחר 12 שנה של טיפול בפוסאלן ובגילך ניתן להפסיק טיפול באווסטה.
במידה וקיימת ירידה בצפיפות עצם או קיים סיכון גבוה לשבר, ניתן לשקול טיפולים אחרים שקיימם בשוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחייה מועילה?רוביק06/07/2013
ד.נ.
האם שחייה מחזקת את צפיפות העצם? האם היא (בנוסף, כמובן, לאמצעים אחרים)מועילה למי שיש לו התחלה של אוסטיאופורוזיס, או שאיננה רלוונטית למחלה זו?
שבת שלום. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחייה מועילה? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב07/07/2013שלום !
לא שחייה ולא התעמלות אחרות לא "מחזקות צפיפות עצם".
התעמלות כולל שחייה חשובה כדי לשמור מסת השריר ומסת העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם רלוונטית, או לא?
אלי07/07/2013ד.נ.
מתשובתך לא ברור לי האם שחייה היא רלוונטית למי שיש לו התחלה של אוסטיאופורוזיס, או שאיננה רלוונטית? האם היא מונעת את המשך התהליך האוסטיאופורוטי, או שאיננה מונעת אותו? אבקש הבהרתך. בברכה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם רלוונטית, או לא? - תגובה
ד``ר שרי טל11/07/2013שחיה היא פעילות גופנית עם יתרונות מרובים ויש להניח שגם לגבי העצם יכול להיות לה יתרון מסוים, אך לא מספק. פעילות יעילה לעצם היא זו המטילה עומס על העצם כמו הליכה, ריצה, ריקוד, הפעלת שרירים עם או בלי משקולות וכו'. עומס זה הינו מופחת בזמן שחיה ולכן לגבי העצם אינו מספק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסת עצם וצפיפות עצם
אלי10/07/2013ד.נ.
מה ההבדל בין שמירה/חיזוק של מסת עצם (המונעת אוסטיאופורוזיס, אם הבינותי נכון) לבין שמירה/חיזוק צפיפות עצם (שלא מונעת אוסטיאופורוזיס, אם הבינותי נכון)? אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסת עצם וכו'
רוביק18/07/2013מדוע אין תשובה לשאלתי בנדון מ-10.7? אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן עודף גלוקוקורטי בצאיתם04/07/2013
בצורה טבעית ללא התערבות תרופתית?
אם כן, האם הדרך לגלות זאת היא ע"י בדיקת התסמינים של תסמונת קושינג?
חיפשתי ברשת אבל לא כל כך מצאתי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקוקורטי
איתם04/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלוקוקורטיקלי
איתם05/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יתכן עודף גלוקוקורטי בצ - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/07/2013תסמונת על שם קושינג מתבטא בהפרשת עודף קורטיזול בלי קשר לצריכת הגוף .
לכן התשובה היא כן .
יכול להיות מצב של "עודף קורטיזול בגוף" לא כתוצאה טיפול תרופתי.
דרך לאבחן היא בדיקות שתן לקורטיזול ובדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לגדל אוסטאובלסטים במבחנות,איתם03/07/2013
להפריד מהאוסטאוקלסטים ולהזריק לפציינטים כתוספת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף, האם ניתן להזריק לגוף את תוצר
איתם03/07/2013את תוצרי פירוק העצם שמיקים האוסטאוקלאסטים לשם הגברת ייצור אוסטאובלסטים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפציינטים, לחולי אוסטאופורוזי
איתם04/07/2013אוסטאופורוזיס. אני יודע שלשם איחוי שברים כבר עשו את זה והשאלה שלי נוגעת אם אפשר לעשות כן בהנתן מצב רעוע בכל העצמות בגוף.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לגדל אוסטאובלסטים במבחנות, - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/07/2013לא ניתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 30, לאחרונה גיליתי כי ב12 השניםאיתם03/07/2013
האחרונות רמת ויטמין הD שלי הייתה אפסית. בין 2 ל6.
אני מעוניין להבין אילו נזקים חוויתי, האם הם לצמיתות ולמה עלי לצפות בעתיד מבחינה בריאותית.
תודה רבה.
נ.ב אמנם זהו פורום אוסטאופורוזיס, אשמח למידע מבחינת כל האספקטים הבריאותיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו כן,כמה זמן,כיצד ומתי עלי להיחשף
איתם03/07/2013לשמש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה, וחולה סוכרת נעורים כבר 17 שנים.
איתם03/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן,כמה זמן,כיצד ומתי עלי להיחשף - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/07/2013מדי יום ~ 20 דקות בשעות הצהריים עם חשיפה לשמש יותר מ-50% מגף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 30, לאחרונה גיליתי כי ב12 השנים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/07/2013שלום !
חוסר ויטמין D מתבטא ברככת אצל ילדים ואוסיטאומלציה ( בריחת סידן משלד) אצל מבוגרים.
שני המצבים הם הפיכים עם טיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס ודמנציהמאיה30/06/2013
שלום רב
אימי בת 78 סובלת מ75% אוסטאופורוזיס ודמנציה בשלב המתקדם.את הבדיקת מיפוי עצם עשתה לפני שנים.והיא מקבלת פוסאלן.רציתי לדעת אם יש צורך לבדיקה נוספת בגיל ובמצב הזה והאם יש תרופה יותר מתקדמת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס ודמנציה - תגובה
ד``ר שרי טל01/07/2013מאיה שלום,
הנתונים שאת נותנת הם כלליים מדי. אני מניחה שהתכוונת לבדיקת צפיפות עצם ולא מפוי. כללית יש מקום לבצע בדיקת צפיפות עצם במסגרת הערכת מצב העצם ולשקול בהתאם לכך ולנתונים נוספים המשך טיפול תרופתי מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת פרוליה 60 מ"גציפי25/06/2013
שלום רב,
אמי בת ה- 81 החלה לקבל השבוע זריקת פרוליה 60 מ"ג לטיפול באוסטרופורוזיס.
האנדרוקרינולוג המליץ לה על נטילת הזריקה אחת לחודש,
אולם בבית המרקחת הרוקחת אמרה לי שנוטלים את הזריקה הזו אחת לחצי שנה.
שאלתי: האם בנטילה של אחת לחודש אין חשש מנזק כלשהו לגוף?
בתודה מראש,
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת פרוליה 60 מ"ג - תגובה
ד``ר שרי טל27/06/2013לא מקובל לקבל פרוליה אחת לחודש. דרך המתן שנמצאה נכונה היא פרוליה 60 מ"ג אחת ל-6 חודשים. אני מניחה שהיתה אי הבנה במתן ההנחיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)