מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת צפיפות העצם:שרון10/07/2014
שלום,
אני בת 65 ואלה תוצאות בדיקת צפיפות העצם שלי:
1. בחוליות: אוסטיאופניה בינונית
2. בירכיים: אוסטיאופניה קשה בצוואר ירך ימין ואוסטיאופורוזיס בשמאל.
הערות: בהשוואה לבדיקה הקודמת עלייה בעמוד שידרה – הסתיידות? וירידה בצווארי ירך.
שאלותיי:
1. מה הכוונה בהסתיידות? זה יכול להיות סרטני חלילה? עליי לעבור בדיקות נוספות?
2. כיצד לשפר את המצב?
בתודה מראש,
סוזנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת צפיפות העצם: - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב13/07/2014אין לדון על תוצאות של צפיפות עצם בלי לראות את הבדיקה עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיסאלחרר ברכה07/07/2014
שלום
בבדיקת צפיפות העצם נמצאו ערכים של T עמוד שדרה 3.8 - ואגן 3.4 -
שאלתי: באיזו רמה זה נחשב?
מהו הטיפול המומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב13/07/2014שלום ,
הערכים הם בטווח של אוסטאופורוזיס.
מעבר לזה לא ניתן להגיד כלום בלי הערכה אישית של כל הנתונים קליניים ומעבדתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות לטיפול באוסטופורוזיסדניאלה24/06/2014
שלום
תוצאות שהתקבלו מהצילום של צפיפות העצם שעשיתי הם :
עמוד שדרה : 3.6-
צוואר הירך: 3.6-
הרופאה שלי המליצה לי לקבל זריקות פעם בחצי שנה במשך שלוש שנים. (PROLIA PREFILׂ )
השאלה היא:
מה זריקה זו עושה? האם שומרת על הקים או משפרת את צפיפות העצם?
מה דעתך על זריקה זו? (עליי לציין שלקחתי בעבר אקטונל במשך שנתיים וזה לא עזר לי)האם יש לזריקה זו תופעות לוואי מיוחדות?
האם אני יכולה להרגיש שלמה עם קבלת טיפול זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
דניאלה24/06/2014אני בת 58
שוקלת 51
ויש לי סוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב29/06/2014שלום רב.
לא ניתן לתת ייעוץ באופן וירטואלי לגבי טיפול ספציפי לממצאים בבדיקת צפיפות עצם.
באופן כללי טיפול בפרוליה כמעט וללא תופעות לוואי.
האם הטיפול מתאים לך או לא, ניתן להגיד רק אחרי הערכה אישית של כל הנתונים קליניים ומעבדתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור פוסאוונסשוש09/06/2014
שלום בשל אוסטאופורוזיס קשה קיבלתי כדור פוסאוונס. השאלה שלי האם כדור זה בונה את העצם או שרק שומר על המצב הקיים ומונע החמרת מצב. שאלה נוספת מקריאת פרסומים שונים הבנתי שיתכן מצב שבו בעכבות שימוש בכדור זה הלסת עלולה "לצנוח" האם הדבר נכון והאם יש תחליף לתרופה זו שבה אין תופעות לוואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור פוסאוונס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב18/06/2014שלום,
טיפול בפוסוונס מונע פירוק העצם מוגברת ובעקבות זה העצם נשמרת וגם יש יותר זמן לבניית עצם חדשה.
אין קשר בין נסיגת החניכיים וטיפול בפוסאוונס.
יש סיכון נמוך מאוד לבעיות ריפוי תוך כדי פעילות פולשניות בלסת כמו למשל עקירת שן או השתלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיסניבין29/05/2014
בצעתי בדיקת ציפיות עצם t.score עמוד שדרה התוצאה היא (3,1-)
וירך אגן (2,3-) ובכף יד האמה (1,9-)
אני מעוניין לדעת לגבי התוצאה
אני בת 37 גובה 1.70 משקל 63
עברתי cva עם אנגיומה מוחית תוך ורדי בצד ימין
אני כל כך פוחדת מהעניין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב29/05/2014שלום,
לא ניתן לדון על תוצאות בלי הערכה אישית של כל הנתונים קליניים ומעבדתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו בדקות צריך לעשות
ניבין29/05/2014תודה רבה ד״ר אבל לפי המספרים מה צריך לעשות והאם זו התחלה למחלה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחלימים מאוסטאופורוזיס?מרל20/05/2014
ביתי בת 20, לוקחת סטרואידים כבר 4 שנים. יש לה אוסטאופורוזיס קשה בחוליה אחת. האם יש אפשרות שמסת עצם חדשה תצמח? האם מחלימים מהמחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מחלימים מאוסטאופורוזיס? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב20/05/2014בגיל 20 אנחנו עדיין נמצאים בתהליך של בניית מסת העצם.
כמובן אצל ביתך טיפול בסטרואידים הוא הגורם העיקרי שמפריע.
בדרך כלל מסת העצם עולה לאחר הפסקת הטיפול , אבל כמובן הכול תלוי במשך הטיפול ומינון מצטבר.
חשוב להקפיד על תזונה רבת סידן (או תוספת סידן) - לפחות 1000-1200 מג ליממה , לשמור רמת ויטמין D בדם לא פחות מ-70 ננומול/ל ולדאוג על מחזור וסת סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה ונמעודדת
מרל20/05/2014תודה על התשובה המהירה ונמעודדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופורוזיס ורמת סידן בדםב19/05/2014
שלום וברכה!
בריאה בדרך כלל. לפני כשנתיים נתגלתה רמת סידן גבוהה בבדיקת דם. 10.91. במקביל ערכתי בדיקת צפיפות עצם והתוצאה היתה -2.2(מינוס) במפרק הירך.(אוסטיאופניה)
המלצות הרופאים השונים היו שונות, מנוגדות זו לזו ומבלבלות. בעוד שרופאת המשפחה המליצה על תגבור ויט D ותוספת סידן, האנדקרינולוג המליץ על הפחתה במינון D, אי נטילת תוספות סידן ואפילו המעטה בצריכת מוצרי חלב. לשאלותי איך ישפיע הדבר על עצמותי ענה שאיננו מודאג. (אני הייתי כן מודאגת) העליתי השערה שמדובר בבעיה בבלוטת הפרתירואיד אך השערתי התבטלה על ידו במחי יד שכן על פי בדיקות הדם הבלוטה תקינה. כעבור זמן הלכתי לאנדוקרינולוג אחר והוא ביקש להימנע מנטילת D כלל. ולהמשיך לצרוך מוצרי חלב בצורה מתונה. ואמנם כתוצאה מטיפול בסימטומים, קרי צריכה מתונה של מוצרי חלב ואי נטילת ויט D רמת הסידן בדם ירדה לגבול העליון בתוך הנורמה. היום כעבור שנתיים של חוסר החלטיות באשר לטיפול תוצאות הבדיקות שלי הם כדלקמן:
צפיפות עצם: -2.7 (מינוס) בצוואר הירך. (אוסטיאופורוזיס!)
סידן ברמה נורמאלית גבוהה בדם 10.40 וויט D בחוסר אדיר.
האנדוקרינולוג פסק שעלי לנטול 8 טיפות D ליום וכעבור חצי שנה להתחיל לקחת פוסלאן /אקטונל. חשוב לציין שגילי הוא 50. וכן אני בעלת מבנה גוף רזה. גובהי 1.58 מ ומשקלי 50 ק"ג.
בריא לי כיום שעלי לפעול ויפה שעה אחת קודם כדי לעצור את הדרדרות העצם. אני מודאגת. אשמח לעצתכם. בתודה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס ורמת סידן בדם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב20/05/2014שלום רב,
לא נראה לי שניתן להבין מה הבעיה שלך ואיך ניתן לטפל בלי הערכה אישית את כל הנתונים קליניים ומעבדתיים.
המלצתי לקחת תור לאנדוקרינולוג המתמחה במחלות עצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופאניהנורית30/04/2014
שלום רב,
בת 52
חולה באוסטופאניה בידיים.
מהי דרך הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דילול עצםנורית25/04/2014
שלום
בת 52
אובחנה אצלי דילול עצם בידיים.
מהי דרך הטיפול?
האם רפואה משלימה יכולה לסייע לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילול עצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/04/2014שלום,
אין מחלה בשם "דילול עצם בידיים".
כדי להגיע עם בדיקת צפיפות עצם להתייעצות למרפאה המתמחה במחלות עצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטסטאופורוזיס
נורית27/04/2014שלום!
הרופא כן איבחן אצלי אוסטאופורוזיס.
איך אפשר לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה ובניית עצםמאי15/04/2014
שלום,
אני קראתי שיוגה זו גם פעילות בונה עצם.
השאלה האם גם התנוחות של 'כיפוף קדימה', הן לא מסוכנות במצב של אוסאופורוזיס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה ובניית עצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/04/2014שלום ,
מקובל להתאים התעמלות לגיל ומצב של השלד.
כל מקרה לגופו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופורוזיסדניאלה10/04/2014
שלום
יש לי אוסטאופורוזיס דרגה 3.
ואני מעוניינת לקנות כורסת עיסוי לגב.
והשאלה שלי היא, האם אני יכולה לעשות שימוש בכורסא כזו, האם שימוש בכורסא כזו עלול לגרום נזק לעצמות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב13/04/2014שלום,
שום כורסה, מיטה או כדומה לא עושים "נזק" לעצמות אלא אם נופלים מהם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Fosavansמרגריטה08/04/2014
שלום, מאוד מודאגת בעלי לפני כשנה עבר ניתוח היה לו שבר בראש ירך לאחר מכן גילינו שהוא סובל מאוסטאופורוזיס קיבל פוסאוונס וויטמין D משהו כמו חצי שנה השאלה היא כזאת הוא התחיל לרדת במשקל זאת תופעה מוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Fosavans - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/04/2014שלום,
טיפול בפוסאוונס לא גורם לירידה במשקל.
מומלץ לבצע בירור סיבות אפשרויות רלוונטיות לירידה במשקל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dמיכל25/03/2014
שלום רב,
האם קיימות זריקות או עירוי למתן ויטמין D?
אם כן, האם יש תופעות לואי למתן הויטמין בזריקות/עירוי?
האם זה בסל הבריאות?
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב26/03/2014שלום,
קיימת ויטמין D בזריקה תוך שרירי.
הטיפול לא בסל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוליה proliaמאיה12/03/2014
שלום רב,
אמי בת 73. בבדיקת צפיפות העצם האחרונה שעשתה נראו ערכים המצביעים על ירידה ושחיקה בצפיפות העצם לעומת בדיקות קודמות. היא נוטלת סידן כבר כמה שנים.
הרופא משפחה הציע לה ליטול את זריקת הפרוליה אחת לחצי שנה.
קצת הרקע....אימי עברה לפני כ-14 שנה סרטן הלימפה ולפני כ-5 שנים סרטן השד. נוטלת גם כדורים לאיזון סוכר (ערכים של 115 בשנים האחרונות) היא גם g6pd.
אשמח לשמוע מה היתרונות ומה החסרונות של טיפול זה? והאם יש חלופות אחרות היכולות להתאים?
בברכה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוליה prolia - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב23/03/2014שלום ,
הטיפול בפרוליה מומלץ לאנשים עם אוסטיאופורוזיס שנמצאים בסיכון גבוה לשבר או כאשר טיפול קודם לא היה יעיל.
כמובן אין לתת המלצה או הערכה לגבי טיפול שהומלץ בצורה וירטואלית אלא רק בהערכה אישית של כל הנתונים קליניים ומעבדתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלציצוביבה12/03/2014
האם לקחת עם הארוחה או על קיבה ריקה?
אני שמה בפה ממש לפני השנה והכדור מיד מתמוסס.
מה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלציצו - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב12/03/2014calcichew הוא תכשיר של קלציאום קרבונט.
ספיגה של קלציאום קרבונט תלויה בהפרשת חומצה בקיבה,.
לכן מומלץ לקחת טיפול מייד לאחר האוכל כאשר הפרשת חומצה בקיבה מקסימלית כתגובה לאוכל. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)