מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בעקבות תוצאה גרועה בבדיקת צפיפות עצםאסתר זטורסקי26/02/2019
אני בת 73 . בבדיקת צפיפות עצם התוצאה מראה על מצב לא טוב. כצעד ראשון איזה תזונה חשובה ואיזה עיסוק ספורטיבי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על דנסיטי הסידן האמורפי
יובל10/03/2019היי,
כבן משפחה מטפל, רציתי להמליץ לך על תוסף הסידן האמורפי דנסיטי כיוון שהוא עזר לבן משפחתי תוך זמן קצר.
בהתחלה הייתי ספקן, אך כשהתקשרתי לחברה וקיבלתי הסבר, הסכמתי עם הטיעון הקובע, כי כיוון שמדובר בסידן אמורפי (חלקיקים קטנים יותר ביחס לגבישי), אזי יש יותר סיכוי שהוא ייספג. כמו כן, כיוון שהוא קטן יותר, אז יש פחות סיכוי שהוא ישקע בכלי הדם ולכן.. פחות סיכון למשתמש.
מאחל לך בריאות שלמה ומלאה. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתירה בין טיפול בנקסיום לספיגת סידןנילי13/02/2018
עקב תופעת ריפלוקס אני נוטלת נקסיום 20 מ"ג מזה שנתיים.
בבדיקת צפיפות עצם שעשית לאחרונה עולה שיש ירידה של כ- 10% ברמת הצפיפות בהשוואה לבדיקה קודמת מלפני שנה וחצי
מה ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקסיום וספיגת סידן
ד``ר שרי טל13/02/2018חסרים נתונים חשובים כמו גילך. ירידה בצפיפות העצם אחרי גיל המנופאוזה אינה מפתיעה. לנקסיום תתכן השפעה על ספיגת הסידן אך לא השפעה גדולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירוי אקלסטה-תופעות לוואימלי24/01/2018
שלום,
לפני 8 ימים קיבלתי לראשונה עירוי אקלסטה, בערב עלה לי החום לסביבות 38, ומאז ועד היום חום עד 37.5 כאבי שרירים ופרקים, כאבים בברכיים שמורגשים בעיקר בעליה/ירידה במדרגות,
האם סביר לסבול מתופעות לוואי כ"כ הרבה זמן? האם יש מה לעשות או צריך לעשות?
אני נוטלת כל 4 שעות אקמול או אופטלגין האם זה בסדר? מוכרת לכם תופעה כזו?
לי אמרו יומיים שלושה (אין לי שום שפעת או צינון חד משמעי מהאקלסטה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעירוי אקלסטה
ד``ר שרי טל13/02/2018תתכן תגובה כזו במשך מספר ימים, אך כדאי להיבדק ע"י רופא מטפל לשלול סיבה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיפול באוסטופורוזיסמונה13/11/2017
שלום וברכה, תודה מראש על עזרתכם במענה.
אני גרה בחו"ל וקצת בחוסר ביטחון לגבי תשובות המומחה כאן, אשמח לדעת דעתכם.
אני בת 50, אובחנתי כמי שיש לה תחילה של אוסטופורוזיס.
קיבלתי טיפול בכדור 150 מ"ג Bonviva אחת לחודש וויטמין ADDERA D3 כדור של 7000 אחת לשבוע.
הראומטולוג פסל נטילת תוספת סידן בטענה שמחקרים מוכיחים שיש יותר נזק מתועלת, ברצוני לדעת אם זה נכון, מכיוון שידוע לי על חברותיי שכן לוקחות יומיום כדורי סידן לפי הנחיית רופאן.
שאלותי:
1. הטיפול ב BONVIVA מבוסס על ibandronato. האם אוכל להחליפו בכדור (כדוגמת ריבון) המבוסס על Risedronate 150 mg? מה ההבדלים בין שני הכדורים לטיפול באוסטפורוזיס? 2.האם לוותר על לקיחת הסידן בהמלצת הרופא?
תודה רבה על תשובתכם ועזרתכם. בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני נכנסת מידי יום לבדוק תשובה. האם ישנן תשובות לשאלות הפונים בפורום?
מונה26/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מאוסטאופורוזיס בגיל צעיריוליה29/08/2017
שלום, אני בת 25 ועקב שברים חוזרים התבקשתי לבדוק צפיפות עצם. התוצאה: אוסטאופורוזיס. אחותי בת 27 גם נבדקה והתוצאה: אוסטאופניה. אבא בן 53 שסובל מכאבי גב גם נבדק, התוצאה: אוסטאופניה. אמא שלו גם כן סובלת קשות מהמחלה. לעומת זאת אמא שלי, בת 51, נבדקה והבדיקה יצאה תקינה לחלוטין. האם ייתכן שהמחלה היא גנטית מהצד של אבא? כל הבדיקות שעברתי יצאו תקינות (גם גושה אין לי). האם יש צורך בבירור גנטי מעמיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה ליוליה
דר. נירית אבירן ברק29/08/2017יוליה שלום
לרוב אין משמעות לתשובת אוסטאופורוזיס בגילך אך אני מציעה להגיע לבירור אצל אנדוקרינולוג רצוי מומחה למחלות עצם בכדי לשלול מחלות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין כאבים בלסת לאקטונלמור09/03/2017
שלום רב, אני בת 50 והתחלתי טיפול באקטונל בגלל אוסטאופורוזיס. עד כה נטלתי כדור אחד לפני כחודש ובימים הקרובים אני אמורה ליטול את הכדור השני.
אני סובלת בשבועיים האחרונים מכאבים במפרק הלסת ובלסת עצמה כמעט מידי יום, כאבים שהולכים ומתעצמים. אני גם מתקשה לאכול מאכלים קשים דוגמת לחם. האם ייתכן קשר לכדור כבר בשלב זה? האם היית ממליץ להפסיק ליטול את השני? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה.. ראיתי שכבר ענית לי..
מור09/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אקטונל וכאבים בלסתמור11/02/2017
שלום, אני בת 50 נוטלת סטרואידים באופן קבוע בנשאף ולעתים פרדניזון בגלל אסטמה. בגלל אוסטאופורוזיס הומלץ לי על אקטונל. לקחתי כדור אחד וכעבור כמה שעות במשך מספר ימים התפתחו לי כאבים בלסת. האם ההמלצה היא להפסיק? האם יש תרופה חליפית שאינה פוגעת בלסת? )אגב יש לי מספר שתלים וטיפולי שורש(. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשאלתה של מור
ד``ר שרי טל14/02/2017מור שלום,
ראשית עלייך להיבדק ע"י רופא שיניים. אין זה סביר שהכאבים קשורים לנטילת טבליה אחת של אקטונל. רק לאחר בדיקת רופא השיניים אפשר יהיה להחליט על המשך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת ריבון 150 לצפיפות עצםזינה04/02/2017
שלום,
אני בת 51 אובחנתי עם צפיפות עצם נמוכה בעב ובירכיים, הרופא המליץ לי את התרופה ריבון 150,לציין שחליתי פעמיים בסרטן השד..
לאחר שקראתי בעלון את תופעות הלואי נכנסתי לאנטרנט וקראתי על תופעות הלואי שעברו אחרות!
האם כולם עוברות את אותן תופעות? מה האחוז?
סבלתי המון בחיי וקשה לי לסבול עוד יותר!
האם יש תרופה שיש בה פחות תופעות לואי ויכולה להתאים למצבי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לזינה
ד``ר שרי טל14/02/2017ריבון היא אחת התרופות השייכת למשפחת הביספוספנטים המקובלות כקו ראשון בטיפול באוסטיאופורוזיס.
תרופות אלה יעילות ותופעות הלוואי שלהן מועטות בד"כ.
אני מציעה שתדברי עם הרופא שלך על חששותיך והוא יתן לך את הפרופורציה המתאימה לדברים שקראת באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי חמורות של אקלסטהריקי13/11/2016
שלום, לפני שבועיים קיבלתי עירוי אקלסטה ובאותו יום התחילו לי תופעות של כאבים בעצמות, התעלפויות ,חולשה.
יומיים לאחר מכן כאבים בעיניים עם חוסר יכולת להזיז את האישונים עקב הכאבים. לאחר כמה ימים הכאבים עברו לאוזנים ולאחר מכן לגב התחתון (כאבים בלתי נסבלים), כמה ימים לאחר מכן הכאבים עברו לברך.
אני לוקחת שני כדורים להרגעת הכאב בשם רוקסט פלוס שרק איתם אני יכולה לתפקד.
האם תופעות לוואי אלו מוכרות ונתקלתם בהם בעבר?
כמה זמן עד שהתופעות יעברו?
והאם יש דרך לטפל בתופעות האלה?
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים
ריקי13/11/2016אני בת 51.
ולפני 10 חודשים עברתי ניתוח להסרת סרטן שד, בלוטות תקינות.
ולפני 5 חודשים הוצאת שחלות למניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופורוזיסFany08/09/2015
אני מתחילה לקבל פוסאוונס 5600 70 mg. וויטמין d , בעיקבות אוסטופורוזיס קשה , בעלון התרופה נכתב שאין לקחת כאשר יש מחסור בויטמין d . כמובן שאת שניהם קיבלתי מהרופאה האנדריקולוגית שמטפלת בי, האם מותר לקחת או לא. אודה לתשובה , תודה חג שמח ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס
שולמן17/10/2015אוסטאופורוזיס - צפיפות העצם גדולה
יותר אצל גברים מאשר אצל נשים.
השלד הבוגר שומר על צפיפותו במשך
העשור ה-3 או ה-4.
היום ידוע שעד סוף החיים קיים תהליך
בלתי פוסק של התחדשות העצם.
להלן וידאו על אוסטאופורוזיס ודרכי טיפול ומניע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוחסימה08/03/2015
אבקש לפענח לי את הבדיקה בבקשה
אני בת 40.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערות נוספות
סימה08/03/2015אני בת 40 רופא הנשים שלי נתן לי לעשות את הבדיקה מאחר ואני לוקחת זריקה נגד הריון כ-8 שנים .
יש לי כאבים בברך ימין שאני מתקשה ללכת האם יש קשר?
שוב תודה
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיסרויטל01/02/2015
שלום רב,
הנני בת 58, בריאה, ומבצעת בדיקת צפיפות עצם כמדי שנה.
בבדיקה האחרונה התגלו הממצאים הבאים (ערכי T) :
2.8- Neck (בשנה שעברה 2.6-)
spine -1.9 (בשנה שעברה 1.7-)
forearm -3 (בשנה שעברה 2.6-)
כפי שניתן ללמוד מהתוצאות, חלה החמרה במצבי בשנה האחרונה וזאת למרות שאני מבצעת פעילות גופנית מדי יום (לא התעמלות בונה עצם אם כי הליכה ושאר חוגים), נוטלת תוסף ויטמין d, ויטה-קל ומינרלים. מזה כשנתיים שאינני נוטלת את הפוסילן מאחר וקיבלתי אותו 5 שנים ברצף.
מה עלי לעשות על מנת למנוע התדרדרות נוספת זאת ?
כמו כן, איזה השלכות יכולות להיות למצבי כרגע ?
בתודה מראש,
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון נתונים
רויטל01/02/2015להלן כל הנתונים (הנכונים) :
left forearm (Total) .1
Area (cm^2) 23.65
BMC (g) 9.72
BMD (g/cm^2) 0.411
T-Score -3.0 (בשנה שעברה 2.6-)
PR(%) 73
z-score -1.8
AM (%) 82
lumbar spine(Total) .2
Area (cm^2) 53.46
BMC (g) 45.00
BMD (g/cm^2) 0.842
T-Score -1.9 (בשנה שעברה 1.7-)
PR(%) 80
z-score -0.6
AM (%) 93
left hip (Neck) .3
Area (cm^2) 4.91
BMC (g) 2.63
BMD (g/cm^2) 0.534
T-Score -2.8
PR(%) 63
z-score -1.6
AM (%) 75
בתודה מראש,
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באוסטאופורוזיס באופן טבעיאמזלג04/01/2015
טיפול באוסטאופורוזיס באופן טבעי ללא תרופות,
האם הדבר אפשרי?
גילו לאמא שלי, בת 62 אוסטאופניה (דומה לאוסטאופורוזיס),
ולפני שהיא הולכת ליטול תרופות,
רציתי לשאול האם ניתן לעשור לה בדרכים טבעיות?
לאחר חיפוס ברשת האינטרנט ראיתי קליפ ביוטיוב,
אודות דרכי טיפול טיבעיות במחלת האוסטאופורוזיס - אוסטאופניה...
אודה מראש על תשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקליפ לאוסטאופורוזיס
שלומית07/01/2015רוב תודות לכם על הקליפ לאוסטאופורוזיס... :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מאד מנטילת הכדורד``ר שרי טל25/11/2014
ד"ר נכבדות שלום רב,
אני אשה בת 73. בבדיקת צפיפות עצם, התקבלו תוצאות אשר לפיהן רופא המשפחה רשם לי את הכדור ריבון 150.
אני רגישה מאד לתרופות ולכן , חוששת מאד מנטילת הכדור. מה גם, שאם תהיה תגובה לא טובה בגוף, החומר ימצא בו במשך חודש ימים בשל השחרור המושהה.
אני ממש חרדה.
אני נוטלת סידן בטבליות תוססות במים, ויטמין D ,חומצה פולית וB12 לפי הוראות הרופא.
אודה מאד על חוות דעתכן ועצתכן המקצועית,
בכבוד רב,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבון 150 - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/12/2014שלום רב,
לא ניתן לבצע חוות דעת בלי הערכה אישית של כל הנתונים קליניים ומעבדתיים.
מציעה להבדק במרפאה המתמחה במחלות עצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבון 150
מרים29/01/2015ד"ר שלום,
שאלתי היא: אדם בן 84, ללא היסטוריה של שברים, אך עם אוסטאופורוזיס, לוקח בהמלצת רופא , פעם בחודש ריבון, וכן לוקח כל יום תוסף סידן + ויטמין D.
שאלותיי הם: לאורך כמה זמן לוקחים את הריבון? מספר חודשים? שנה? כמה שנים? כל החיים?
האם יש המלצה לתקופת לקיחת התרופה? האם יש גבול כמה אפשר לקחת אותה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעמוד שידרה - הקלה בכאביםרות ב.21/11/2014
סובלת מאוד מכאבים בגב.פריצת דיסק בעצם הזנב שינויים ניווניים בכל עמוד השידרה עם בליטי דיסק עם אוסטורפורוזיס מה הטיפול חוץ מתרופת אקטונל ואיך אפשר להקל על הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בעמוד שידרה - הקלה בכאבים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב24/12/2014שלום,
אוסטאופורוזיס לא גורמת לכאבים .
טיפול באקטונל הוא טיפול למניעת שברים ולא מהקל כאבים.
יש לפנות למרפאת כאב או מרפאה אורטופדית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)