מידע רפואי
פורומים
- סרטן (אונקולוגיה)
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- אוסטאופורוזיס
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- וטרינריה
- צליאק
- חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות
- מחלות חניכיים
- סקס ונוער
- יופי
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- יעוץ זוגי ודייטינג
- הפרעות אכילה
- ביטוח בריאות
- רפואת שיניים לילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בעקבות תוצאה גרועה בבדיקת צפיפות עצםאסתר זטורסקי26/02/2019
אני בת 73 . בבדיקת צפיפות עצם התוצאה מראה על מצב לא טוב. כצעד ראשון איזה תזונה חשובה ואיזה עיסוק ספורטיבי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על דנסיטי הסידן האמורפי
יובל10/03/2019היי,
כבן משפחה מטפל, רציתי להמליץ לך על תוסף הסידן האמורפי דנסיטי כיוון שהוא עזר לבן משפחתי תוך זמן קצר.
בהתחלה הייתי ספקן, אך כשהתקשרתי לחברה וקיבלתי הסבר, הסכמתי עם הטיעון הקובע, כי כיוון שמדובר בסידן אמורפי (חלקיקים קטנים יותר ביחס לגבישי), אזי יש יותר סיכוי שהוא ייספג. כמו כן, כיוון שהוא קטן יותר, אז יש פחות סיכוי שהוא ישקע בכלי הדם ולכן.. פחות סיכון למשתמש.
מאחל לך בריאות שלמה ומלאה. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתירה בין טיפול בנקסיום לספיגת סידןנילי13/02/2018
עקב תופעת ריפלוקס אני נוטלת נקסיום 20 מ"ג מזה שנתיים.
בבדיקת צפיפות עצם שעשית לאחרונה עולה שיש ירידה של כ- 10% ברמת הצפיפות בהשוואה לבדיקה קודמת מלפני שנה וחצי
מה ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקסיום וספיגת סידן
ד``ר שרי טל13/02/2018חסרים נתונים חשובים כמו גילך. ירידה בצפיפות העצם אחרי גיל המנופאוזה אינה מפתיעה. לנקסיום תתכן השפעה על ספיגת הסידן אך לא השפעה גדולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עירוי אקלסטה-תופעות לוואימלי24/01/2018
שלום,
לפני 8 ימים קיבלתי לראשונה עירוי אקלסטה, בערב עלה לי החום לסביבות 38, ומאז ועד היום חום עד 37.5 כאבי שרירים ופרקים, כאבים בברכיים שמורגשים בעיקר בעליה/ירידה במדרגות,
האם סביר לסבול מתופעות לוואי כ"כ הרבה זמן? האם יש מה לעשות או צריך לעשות?
אני נוטלת כל 4 שעות אקמול או אופטלגין האם זה בסדר? מוכרת לכם תופעה כזו?
לי אמרו יומיים שלושה (אין לי שום שפעת או צינון חד משמעי מהאקלסטה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעירוי אקלסטה
ד``ר שרי טל13/02/2018תתכן תגובה כזו במשך מספר ימים, אך כדאי להיבדק ע"י רופא מטפל לשלול סיבה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיפול באוסטופורוזיסמונה13/11/2017
שלום וברכה, תודה מראש על עזרתכם במענה.
אני גרה בחו"ל וקצת בחוסר ביטחון לגבי תשובות המומחה כאן, אשמח לדעת דעתכם.
אני בת 50, אובחנתי כמי שיש לה תחילה של אוסטופורוזיס.
קיבלתי טיפול בכדור 150 מ"ג Bonviva אחת לחודש וויטמין ADDERA D3 כדור של 7000 אחת לשבוע.
הראומטולוג פסל נטילת תוספת סידן בטענה שמחקרים מוכיחים שיש יותר נזק מתועלת, ברצוני לדעת אם זה נכון, מכיוון שידוע לי על חברותיי שכן לוקחות יומיום כדורי סידן לפי הנחיית רופאן.
שאלותי:
1. הטיפול ב BONVIVA מבוסס על ibandronato. האם אוכל להחליפו בכדור (כדוגמת ריבון) המבוסס על Risedronate 150 mg? מה ההבדלים בין שני הכדורים לטיפול באוסטפורוזיס? 2.האם לוותר על לקיחת הסידן בהמלצת הרופא?
תודה רבה על תשובתכם ועזרתכם. בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני נכנסת מידי יום לבדוק תשובה. האם ישנן תשובות לשאלות הפונים בפורום?
מונה26/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מאוסטאופורוזיס בגיל צעיריוליה29/08/2017
שלום, אני בת 25 ועקב שברים חוזרים התבקשתי לבדוק צפיפות עצם. התוצאה: אוסטאופורוזיס. אחותי בת 27 גם נבדקה והתוצאה: אוסטאופניה. אבא בן 53 שסובל מכאבי גב גם נבדק, התוצאה: אוסטאופניה. אמא שלו גם כן סובלת קשות מהמחלה. לעומת זאת אמא שלי, בת 51, נבדקה והבדיקה יצאה תקינה לחלוטין. האם ייתכן שהמחלה היא גנטית מהצד של אבא? כל הבדיקות שעברתי יצאו תקינות (גם גושה אין לי). האם יש צורך בבירור גנטי מעמיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה ליוליה
דר. נירית אבירן ברק29/08/2017יוליה שלום
לרוב אין משמעות לתשובת אוסטאופורוזיס בגילך אך אני מציעה להגיע לבירור אצל אנדוקרינולוג רצוי מומחה למחלות עצם בכדי לשלול מחלות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין כאבים בלסת לאקטונלמור09/03/2017
שלום רב, אני בת 50 והתחלתי טיפול באקטונל בגלל אוסטאופורוזיס. עד כה נטלתי כדור אחד לפני כחודש ובימים הקרובים אני אמורה ליטול את הכדור השני.
אני סובלת בשבועיים האחרונים מכאבים במפרק הלסת ובלסת עצמה כמעט מידי יום, כאבים שהולכים ומתעצמים. אני גם מתקשה לאכול מאכלים קשים דוגמת לחם. האם ייתכן קשר לכדור כבר בשלב זה? האם היית ממליץ להפסיק ליטול את השני? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה.. ראיתי שכבר ענית לי..
מור09/03/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת ריבון 150 לצפיפות עצםזינה04/02/2017
שלום,
אני בת 51 אובחנתי עם צפיפות עצם נמוכה בעב ובירכיים, הרופא המליץ לי את התרופה ריבון 150,לציין שחליתי פעמיים בסרטן השד..
לאחר שקראתי בעלון את תופעות הלואי נכנסתי לאנטרנט וקראתי על תופעות הלואי שעברו אחרות!
האם כולם עוברות את אותן תופעות? מה האחוז?
סבלתי המון בחיי וקשה לי לסבול עוד יותר!
האם יש תרופה שיש בה פחות תופעות לואי ויכולה להתאים למצבי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לזינה
ד``ר שרי טל14/02/2017ריבון היא אחת התרופות השייכת למשפחת הביספוספנטים המקובלות כקו ראשון בטיפול באוסטיאופורוזיס.
תרופות אלה יעילות ותופעות הלוואי שלהן מועטות בד"כ.
אני מציעה שתדברי עם הרופא שלך על חששותיך והוא יתן לך את הפרופורציה המתאימה לדברים שקראת באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אקטונל וכאבים בלסתמור11/02/2017
שלום, אני בת 50 נוטלת סטרואידים באופן קבוע בנשאף ולעתים פרדניזון בגלל אסטמה. בגלל אוסטאופורוזיס הומלץ לי על אקטונל. לקחתי כדור אחד וכעבור כמה שעות במשך מספר ימים התפתחו לי כאבים בלסת. האם ההמלצה היא להפסיק? האם יש תרופה חליפית שאינה פוגעת בלסת? )אגב יש לי מספר שתלים וטיפולי שורש(. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשאלתה של מור
ד``ר שרי טל14/02/2017מור שלום,
ראשית עלייך להיבדק ע"י רופא שיניים. אין זה סביר שהכאבים קשורים לנטילת טבליה אחת של אקטונל. רק לאחר בדיקת רופא השיניים אפשר יהיה להחליט על המשך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי חמורות של אקלסטהריקי13/11/2016
שלום, לפני שבועיים קיבלתי עירוי אקלסטה ובאותו יום התחילו לי תופעות של כאבים בעצמות, התעלפויות ,חולשה.
יומיים לאחר מכן כאבים בעיניים עם חוסר יכולת להזיז את האישונים עקב הכאבים. לאחר כמה ימים הכאבים עברו לאוזנים ולאחר מכן לגב התחתון (כאבים בלתי נסבלים), כמה ימים לאחר מכן הכאבים עברו לברך.
אני לוקחת שני כדורים להרגעת הכאב בשם רוקסט פלוס שרק איתם אני יכולה לתפקד.
האם תופעות לוואי אלו מוכרות ונתקלתם בהם בעבר?
כמה זמן עד שהתופעות יעברו?
והאם יש דרך לטפל בתופעות האלה?
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים נוספים
ריקי13/11/2016אני בת 51.
ולפני 10 חודשים עברתי ניתוח להסרת סרטן שד, בלוטות תקינות.
ולפני 5 חודשים הוצאת שחלות למניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה נגד אוסטאופורוזיס ?נורית29/09/2009
שמעתי על זריקה אקלקטה (Acalacta) נגד הנ"ל לאשה לאחר שבר (וניתוח) לפני כחצי שנה, ללא חשש לאוסטאופורוזיס, למניעה, כ"כ נאמר שאותה זריקה גורמת לשפעת,
נשמע יותר ממוזר, אני יודעת, לא מצאתי בחיפוש כלום על אותה זריקה, אשמח אם תאיר את עיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בערוי לוריד
ד''ר עמיאל פיגנבאום29/09/2009שלום רב\
אקלסטה הינה תרופה ממשפחת הביספוספונטים כמו האקטונל אך ניתנת בערוי לתוך הוריד.היא למעשה טיפול באוסטיאופורוזיס ומיועדת רק לחולים במחלה ולא למניעה.אחת מתופעות הלוואי של הטיפול הינה תופעות לוואי הדומות לשפעת כולל עליה בחום הגוף.
בברכה
דר' פיגנבאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלתי ערוי של אקלסטה
מימי14/07/2016השבוע קיבלתי ערוי של אקלסטה .הרופאה אמרה לי כי יתכן וארגיש כאבים וכן עליה במידות החם.
אכן כך היה אני שלושה ימים אחרי ועדין מרגישה קצת כאבים.
בכל אופן קבלתי אישור מהקופה קוםת חולים מאוחדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר גלוריה צבטוברחל20/06/2010
שלום ד"ר,
הייתי אצלך לפני בערך שבועיים בבי"ח בלינסון,
יש לי שאלה להמשך הטיפול,
יש איזשהו אימייל שאני אוכל לשלוח לך שאלה בפרטי?
תודה רבה!
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות פורטאו-השפעה על בדיקות דם
אילנה שגב09/06/2016שלום,
אני מטופלת בזריקות פורטאו כשבעה חודשים.
יש לי עליה מתמדת בערך ALK PHOSPHATASE
כרגע עומד על ערך 239 U/L
האם יתכן שיש קשר לזריקות?
בכבוד רב,
אילנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גלוריה צבטוב23/06/2010שלום !
תשלחי שאלתך ות.ז בפקס שכתוב אצלך במכתב סיכום.
אז אני אוכל לראות סיכום אחרון להתייחס בהתאם לשאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונל ושתלים בשינייםונינה מנדל14/06/2010
אני סובלת מאוסרואופורוזיס ומטופלת באקטונל. רופא השיניים טוען שתרופה זו גורמת לבעיות בעצמות החיניכיים. לאחרונה עברתי השתלות בפה. מבדיקת צפיפות עצם שבצעתי בשבוע שעבר ניכר כי יש שיפור במחלה. שאלתי האם להמשיך עם התרופה למרות הנזק לחניכיים? האם קיימת תרופה אחרת שאין לה את תופעות הלוואי הזו? אני פוחדת להמשיך עם התרופה ובכך השתלים לא יקלטו טוב ובנוסף עלי לבצע שתלים נוספים.
תודה,ונינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס
שרה09/12/2015שלוםן רב ,
אני בת 56 גילו לי עכשיו אוסטאופורוזיס קשה למרות שכל הבדיקות שלי יצאו ממש טובות, אמרו לי שאני צריכה להתחיל לקבל את זריקת הפרוטאו , לפני שנתיים עשיתי שתלים ובניית עצם בפה האם הפרוטאו עלול לגרום לנזק לשתלים לחניכיים ? בנוסף האם מותר לי לעשות מסאגים ? לרוץ ? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטיאופורוזיס תזונה ודיאטה
שימרית18/01/2016בנוסף לטיפול הרפואי באוסטיאופורוזיס,
כדי מאוד לצרוך דיאטה ותזונה נכונה...
אוסטאופורוזיס היא מחלה הפוגעת בצפיפות
ובחוזק של העצמות וגורמת לדלדול ולהיחלשות
של העצמות, מה שעלול להביא לכך שהן
ישברו בקלות יחסית.
לויטמין D חשיבות רבה בספיגת הסידן בגוף
בשמירה על רקמת העצם. ייצורו מותנה
בחשיפה לשמש, אך למרות שאנו חיים
בארץ שטופת שמש, מחקרים מראים
שאחוז ניכר מהאוכלוסייה בישראל סובל
ממחסור בוויטמין D.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר גלוריה צבטוב16/06/2010שלום רב !
1) קשר בין אוסטאופורוזיס ונסיגת חניכיים.
קיימת ספרות לא קטנה על קשר בין אוסטאופורוזיס ונסיגת חניכיים: מי שסובל מאוסטאופורוזיס יש לו גם נסיגת חניכיים מוגברת. גם כן יש לא מעט עבודות שהראו שטיפול בביספוספונטים ( כמו אקטונל למשל) משפר לא רק צפיפות העצם וגם עוצר נסיגת חניכיים !!!
לכן מבחינת זאת את לא צריכה לדאוג.
2) מצד שני , תוארו מספר מקרים בודדים על טיפול בביספוספויטים אשר גרם לבעית ריפוי לאחר טיפול דנטלי פולשני. בעקר היה מדובר בחולים עם מחלה ממאירה ושקיבלו טיפול במינונים גבוהים דרך הוריד. הקשר הוא לא ברור עד הסוף.
המלצות היום הם הבאות: לחולה עם סיכון לא מוגבר לשבר ניתן להפסיק טיפול בביספופסונטים למספר חודשים סביב טיפול פולשני ולאחר מזה ניתן לחדש טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופורוזיסFany08/09/2015
אני מתחילה לקבל פוסאוונס 5600 70 mg. וויטמין d , בעיקבות אוסטופורוזיס קשה , בעלון התרופה נכתב שאין לקחת כאשר יש מחסור בויטמין d . כמובן שאת שניהם קיבלתי מהרופאה האנדריקולוגית שמטפלת בי, האם מותר לקחת או לא. אודה לתשובה , תודה חג שמח ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס
שולמן17/10/2015אוסטאופורוזיס - צפיפות העצם גדולה
יותר אצל גברים מאשר אצל נשים.
השלד הבוגר שומר על צפיפותו במשך
העשור ה-3 או ה-4.
היום ידוע שעד סוף החיים קיים תהליך
בלתי פוסק של התחדשות העצם.
להלן וידאו על אוסטאופורוזיס ודרכי טיפול ומניע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקלסטה וטיפולי שינייםמיה06/01/2011
אםא שלי בת 76 שנה שנייה מקבלת אקלסטה .עכשיו יש לה בעיה בלסת ועם שיניים תותבות האם היא יכולה לעבור עקירה?בנוסף היא מקבלת טומקסיפן כבר שנתיים.הרופא רוצה לעבור לפמרה הרופא טוען שזה גורם לירידה בצפיפות העצם. מה כדאי לעשות ?אם לוקחים מנה נוספת של אקלסטה האם זה יעזור לירידה שנגרמת עיי פמרה
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקלסטה וטיפולי שיניים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב09/01/2011ניתן להמתין עם מנה נוספת של אקלסטה עד גמר טיפול שינויים.
אם היא כבר קיבלה שתי מנות של אקלסטה, הצפיפות העצם לא תירד כל כך מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן לא כדאי לטפל בשיניים.
אוה25/08/2015שלום רב,
לפני כ 4 חודשים קיבלתי עירוי של אלקסטה בפעם הראשונה, בזמן אחרון יש לי איזה בעיה בשן, ואני כמובן מפחדת לטפל. כמה זמן אחרי העירוי קיימת הבעיה של נמק שיכול להווצר כתוצאה מטיפול שיניים. זאת מיגבלה גדולה ואני שוקלת אם לקחת שוב את התרופה. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'רבה מטה - תה ארגנטינאיפרלה22/10/2009
דר' פיגנבאום שלום
כתבת תשבה שהקפאין גורם לאי ספיגת סידן. שאלתי היא אם ידוע לך לגב מטה - התה הירוק הארגנטינאי - האם צריך לצמצם בצריכתו ? אנחנו נוהגים לשתות לפחות 4 כוסות ליום (זה משקה מסורתי לארגנטינאים).- האם זה עול לגרום להחשת תהליך האוסטיאופורוזיס?
תודה על תשובותיך לכולם - הן מעמיקות ומוסיפות הרבה ידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקאות המכילים קפאין
ד''ר עמיאל פיגנבאום22/10/2009שלום רב,
תה המכיל קפאין מוריד את ספיגת הסידן והינו גם חומר משתן פרט לתה צמחים שאינו מכיל קפאין יתר סוגי התה מכילים קפאין ומומלץ לצרוך אותם בהגבלה כדי למנוע בעיות אלו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתה ירוק - האם מכיל קפאין
אסתר25/10/2012אנחנו צורכים הרבה בבית תה ירוק וזה המשקה האהוב על ילדינו. האם תא ירוק עלול לפגוע בספיגת הסידן בגוף הילדים ובכלל?
תודה מראש,
אסתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת פוסלן
אילנה כץ02/08/2015שלום,
אני בת 62 לוקחת פוסלן 8 שנים. לאחרונה סדקתי שתי צלעות כתוצאה מלחץ מתון על הצלעות.
האם צריך להפסיק פוסלן?- שמעתי שיש קשר בין שבירת עצמות לנטילת פוסלן שנים רבות.
האם צריך לקבל תחליף?.
TS עמוד שדרה -2.9
TS אגן -2.7
שאלה נוספת: מתי צריך לבדוק צפיפות עצם לאחר הפסקת פוסלן, לאחר שנה או שנתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?