מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צפיפרת העצםדליה30/01/2013
שלום
ביצעתי בדיקת צפיפות העצם
אבקש הסבר
מה זה
BMD
T SCORE
PR
Z SCORE
AM
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפרת העצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/02/2013שלום !
לא ניתן לתת שום הסבר בלי לראות תוצאה של בדיקה וכמובן את בן אדם למי הבדיקה שייכת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאדליה30/01/2013
שלום
אחותי עברה ניתוח החלפת מרפק יד
השאלה לרופא
אחורי כמה זמן ניתן לבצע בדיקת צפיפות העצם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופא - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב11/02/2013שלום !
אין קשר בין החלפת פרק ירך לביצוע בדיקת צפיפות עצם .
ברור שבדיקת צפיפות עצם באותה רגל של החלפת פרק ירך כבר לא תהיה רלוונתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שנים מותר לקחת אקטונלמילי28/01/2013
אני לוקחת חמש שנים אקטונל (בשנה האחרונה תחליף ריזדורנט)
המצב שלי יציב, רציתי לדעת כמה שנים מותר להמשיך רצוף עם התרופה הזו
והאם זה גורם לנזקים בגוף, אני בת 65.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שנים מותר לקחת אקטונל - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/01/2013שלום !
לאחר 5 שנים של טיפול, רצוי לבצע הערכה מחודשת לגבי אפשרות הפסקת הטיפול או החלפת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטרופורוזיסדליה27/01/2013
שלום
תוצאות בדיקות צפיפות העצם
T TOTAL
עמוד שידרה -3.7-
צואר הירך 2.1-
TOTAL Z
עמוד שידרה 2-
צואר הירך 0.6-
מה % אוסטרופורוזיס לפי הגיל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטרופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/01/2013המספרים הם בטווח של אוסטאופורוזיס.
מעבר לזה לא ניתן להגיד שום דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באוסטרופורוזיסדליה24/01/2013
אני בת 63
תוצאות בדיקות צפיפות העצם
T TOTAL
עמוד שידרה -3.7-
צואר הירך 2.1-
TOTAL Z
עמוד שידרה 2-
צואר הירך 0.6-
רמה ויטמין D 37 בדם 37
מה הטיפול המומלץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג סידן
דליה25/01/2013שלום
מה הבדל בין תוסף סידן קרבונט או ציטראט מבחינת הספיגה בגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג סידן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/01/2013קלציאום קרבונט נספג בעקר לאחר האוכל. קלציאום ציטרט נספג גם בצום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באוסטרופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב27/01/2013שלום !
המספרים בטווח של אוסטיאופורוזיס.
מעבר לזה לא ניתן לטפל או לתת ייעוץ מקצועי במסגרת פורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסגים
דליה27/01/2013שלום
שאלה
למה מצביעה ניתונים שונים בין
T TOTAL
Z TOTAL
מה זה T Z
,USV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסגים - תגובה
ד``ר שרי טל29/01/2013אבחנת אוסטיאופורוזיס נקבעת על פי ה T-SCORE המשווה את מסת העצם לממוצע של מסת העצם בנשים צעירות. ה-Z-SCORE משווה את מסת העצם לממוצע של נשים באותו הגיל של הנבדקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באוסטרופורוזיס - תגובה
ד``ר שרי טל29/01/2013גלי שלום,
לפי ערכי צפיפות העצם שציינת יש צורך בטיפול תרופתי. אין כמובן אפשרות למתן יעוץ אישי בפורום זה. באופן עקרוני יש מקום לקבל תוספי סידן וויטמין D ובנוסף טיפול תרופתי. כל זאת בנוסף לפעילות גופנית קבועה ותזונה נכונה. לא ציינת באלו יחידות נבדקה רמת ויטמין D אצלך ולכן אין אפשרות לקבוע האם זו רמה תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CTXדלית23/01/2013
שלום
אני בת 51, הפסקת מחזור בגיל 43, סובלת מאוסטאופרוזיס. מקבלת סידן וויטמין D ואקטונל אחת לחודש. אין שיפור בבדיקות צפיפות העצם.
תוצאת בדיקת CTX 233.300 . מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת CTX - תגובה
בדיקת CTX בדרך כלל עושים כדי להעריך יעילות הטיפול.
משמעות הבדיקה היא רק בשוואה עם בדיקות קודמות או בדיקות הבאות תוך כדי טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת פוסלןענת21/01/2013
שלום - אני בת 50 בשנה האחרונה קיבלתי מחזור רק פעמיים וידוע לי שבתקופה זו יש בריחת סידן גבוהה מהעצמות.
האם עליי לקבל פוסלן וממי עליי לבקש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת פוסלן - תגובה
ד``ר שרי טל23/01/2013טיפול בפוסלן לא ניתן באופן אוטומטי לכל אשה עם הפסקת מחזור הווסת. זו אכן תקופה בה קיים איבוד עצם. עלייך לבצע בדיקת צפיפות העצם ולפנות עם הבדיקה לייעוץ רפואי אצל רופא המשפחה שיחליט אם יש צורך ביעוץ במרפאה המתמחה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אוסטופורזיסבר11/01/2013
שלום רב,
אני בת 29 מושתלת כליה 17 שנה וסובלת כתוצאה מפרדניזון מאוסטאופורוזיס
עדיין אני נוטלת פרדניזון 3 מילגרם ליום.
תוצאות הבדיקה T:
עמוד שידרה 3.0-
צואר הירך 3.3-
אמה 1.6-
תוצאות Z:
עמוד שידרה 3.0-
צואר הירך 3.2-
אמה 1.5-
יש לי כאבים בכל חלקי הגוף, לדוגמא שאני רוחצת כלים אחרי 5 דקות כואבות לי הידים והכתפים. יש לי כאבים בגב תחתון ברגלים.
אני עושה ספורט לבניית עצם פעם בשבוע.
אני סובלת גם מכאבי ראש וכאבים בפנים האם זה יכול להיות כתוצאה מאוסטופורוזיס?
האם יש טיפול לא תרופתי לאוסטופורוזיס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות אוסטופורזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב17/01/2013שלום !
אוסטאופורוזיס לא גורמת לכאבים.
מינון קטן של פרדניזון 3 מג לא מחייב טיפול תרופתי מונע שברים.
בגילך מומלץ בעקר מעקב, שמירת דיאטה רבת סידן או תוספת סידן, ויטמין D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- propeciaליאורשוב09/01/2013
שלום
בן 43 12 שנות שימוש פרופציה 1 מג -האם שימוש ארוך בתרופה ישתופעות לוואי לטווח ארוך כגון אוסטאופורוזיס, בעיות מטבוליות ? אבקש אם תוכלו לפרט את כול התופעות לואי ואיזה בדיקות יש להערך במידה ויש ישתופעות לוואי לטווח ארוך כגון אוסטאופורוזיס, בעיות מטבוליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר propecia - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב17/01/2013שלום !
יש להפנות את שאלתך לפורום הנכון, אני מניכה פורום של רופאי עור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בפוספאז בסיסילסקר06/01/2013
שלום ותודה
ברצוני לשאול האם עליה בפוספאז בסיסי יכול לנבוע מפעילות בעצם בגלל נטילת ארימידקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בפוספאז בסיסי - תגובה
בדיקת alkaline phosphatase היא לא ספציפית רק לעצם.
עליה יכולה להיות בעקבות בעיות כבד.
לכן יש לפנות לרופא מטפל כדי לערוך בירור סיבות אפשרויות לממצא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הטיפול באוסטאופניה בינונית?רעות03/01/2013
אובחנה אצלי אוסטאופניה בינונית, אני בת 39 ברקע פריצות דיסק, שבץ מוחי, היפרכולסטרול וקרעים ברשתית.
לאימי בת ה 65 אוסטאופרוזיס חמור.
האם 5 טיפות ויטמין d מספיקות?
האם יש קשר בין אוסטאופניה ורמות גבוהות של מגנזיום בדם?
יש לי גם Ferro נמוך. וקפיצות שרירים.
אודה לקשירת הדברים אם ניתן.
ואם יש עוד המלצות טיפוליות-אודה.
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הטיפול באוסטאופניה בינונית? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/01/2013אוסטאופניה - זה לא מחלה. לכן אין טיפול ספציפי .
בדרך כלל מקבל לטפל בגורמי סיכון שיכולים לגרום לאוסטיאופורוזיס או לשברים בעתיד.
למשל חוסר ויטמין D , היא אחת מהסיבות שצרך לטפל.
האם 5 טיפות מספיק תלוי ברמת ויטמין D בדם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטונל ופוריותחגית01/01/2013
אני בת 35 עם אוסטיאופורוזיס קשה בעקבות שימוש ממושך בסטרואידים (חולת קרוהן). השבוע הרופאה האנדיקרינולוגית שלי החליטה להתחיל בטיפול באקטונל. הבנתי שזו תרופה שניתנת בדר"כ לנשים לאחר גיל המעבר. ידוע לי שיש לחכות שנה בין נטילת התרופה לבין כניסה להריון. שאלתי היא האם יש טעם להתחיל לקחת את התרופה אם ארצה, למשל, בעוד שנתיים להיכנס להריון? האם התרופה פוגעת בפוריות ובביציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטונל ופוריות - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/01/2013שלום !
טיפול באקטונל לא משפיע על פוריות .
אבל מכיוון שהתרופה נשארת זמן רב בתוך העצם, קיים סיכון תיאורטי לפגיעת שלד אצל עובר בעקבות התרופה זו. במקרים בודדים של טיפול בתרופות מסוג זה אצל נשים בהריון לא קרה שום דבר לילדים שלהם.
סביר להניח שאם הרופא אנדוקרינולוג החליט להתחיל טיפול למרות הכול , מדובר בסיכון מאוד גבוה לשבר בעקבות טיפול בפרדנזיון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים למניעת אוסטופורוזיסעינת31/12/2012
גליו אצלי את המחלה ויחד עם זאת יש לי פריצת דיסק רציתי לגעת אילו תרגילי התעמלות אפשר לעשות בבית לחולי אוסטופורוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילים למניעת אוסטופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב06/01/2013ש להפנות שאלתך לפורום המתאים.
באופן כללי ההתעמלות המומלצת היא התעמלות ל"בניית עצם" שמתרתה היא חיזוק שרירים ומניעה נפילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D בכדורורד27/12/2012
שלום רציתי לשאול האם יש הבדל משמעותי בין לקחת ויטמין D כטיפות לבין ויטמין D ככדורים.
אני לוקחת כל יום 5 טיפות של ויטמין D והטעם מגעיל ושאלתי בבית מרקחת לגבי כדור ואמרו לי שיש לסולגאר ויטמין D ככדורים. האם זה אותו הדבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
צוות סולגאר27/12/2012שלום רב ויטמין די הוא ויטמין מסיס שמן, זאת אומרת הוא נספג בסביבה שומנית. דהיינו לא משנה אם המוצר בכמוסה או בטיפה העיקר שיהיה בו חומצת שומן כלשהיא לספיגה. בסולגאר הכמוסה היא מכבד דגים (מכילה חומצות שומן לספיגה טובה) ולכן הספיגה מעולה. בברכה קריסטינה יעקובלב נטורופתית צוות סולגאר-סופהרב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין D3שירה25/12/2012
קיבלתי עד עתה טיפות ויטמין D 3 1000 יחידות , ז"א 3 טיפות ליום. לאחרונה בישרו לי הרוקחים שהם כבר לא מקבלים ויטמין די של 1000 יח' יש רק של 400, ז,א עלי לטפטף יום יום 15 טיפות. יש לי אפשרות לקנות בחו"ל של 4000 יח' אין של 1000 יח'. האם אפשר/מותר לי לקחת טיפות של 4000 יח' וכמה לקחת (אם הבנתי נכון טיפה אחת ביום??). תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)