מידע רפואי
פורומים
- סרטן (אונקולוגיה)
- רפואת עור משלימה
- אקנה-רוזציאה
- טרשת נפוצה
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- טנטרה, מיניות
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- קטרקט - ניתוח וטיפול
- מיאלומה נפוצה, המטולוגיה, לימפומה, קרישה ואנמיה
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- שיער, עיצוב שיער, שיער יבש
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה
- מדרסים בהתאמה אישית | אורטוטיקה
- תזונת ילדים, השמנת ילדים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
- האם ניתן לגדל אוסטאובלסטים במבחנות,איתם03/07/2013
להפריד מהאוסטאוקלסטים ולהזריק לפציינטים כתוספת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף, האם ניתן להזריק לגוף את תוצר
איתם03/07/2013את תוצרי פירוק העצם שמיקים האוסטאוקלאסטים לשם הגברת ייצור אוסטאובלסטים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפציינטים, לחולי אוסטאופורוזי
איתם04/07/2013אוסטאופורוזיס. אני יודע שלשם איחוי שברים כבר עשו את זה והשאלה שלי נוגעת אם אפשר לעשות כן בהנתן מצב רעוע בכל העצמות בגוף.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לגדל אוסטאובלסטים במבחנות, - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/07/2013לא ניתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 30, לאחרונה גיליתי כי ב12 השניםאיתם03/07/2013
האחרונות רמת ויטמין הD שלי הייתה אפסית. בין 2 ל6.
אני מעוניין להבין אילו נזקים חוויתי, האם הם לצמיתות ולמה עלי לצפות בעתיד מבחינה בריאותית.
תודה רבה.
נ.ב אמנם זהו פורום אוסטאופורוזיס, אשמח למידע מבחינת כל האספקטים הבריאותיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו כן,כמה זמן,כיצד ומתי עלי להיחשף
איתם03/07/2013לשמש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה, וחולה סוכרת נעורים כבר 17 שנים.
איתם03/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן,כמה זמן,כיצד ומתי עלי להיחשף - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/07/2013מדי יום ~ 20 דקות בשעות הצהריים עם חשיפה לשמש יותר מ-50% מגף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 30, לאחרונה גיליתי כי ב12 השנים - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/07/2013שלום !
חוסר ויטמין D מתבטא ברככת אצל ילדים ואוסיטאומלציה ( בריחת סידן משלד) אצל מבוגרים.
שני המצבים הם הפיכים עם טיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן עודף גלוקוקורטי בצאיתם04/07/2013
בצורה טבעית ללא התערבות תרופתית?
אם כן, האם הדרך לגלות זאת היא ע"י בדיקת התסמינים של תסמונת קושינג?
חיפשתי ברשת אבל לא כל כך מצאתי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקוקורטי
איתם04/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלוקוקורטיקלי
איתם05/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יתכן עודף גלוקוקורטי בצ - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב21/07/2013תסמונת על שם קושינג מתבטא בהפרשת עודף קורטיזול בלי קשר לצריכת הגוף .
לכן התשובה היא כן .
יכול להיות מצב של "עודף קורטיזול בגוף" לא כתוצאה טיפול תרופתי.
דרך לאבחן היא בדיקות שתן לקורטיזול ובדיקות דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחייה מועילה?רוביק06/07/2013
ד.נ.
האם שחייה מחזקת את צפיפות העצם? האם היא (בנוסף, כמובן, לאמצעים אחרים)מועילה למי שיש לו התחלה של אוסטיאופורוזיס, או שאיננה רלוונטית למחלה זו?
שבת שלום. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחייה מועילה? - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב07/07/2013שלום !
לא שחייה ולא התעמלות אחרות לא "מחזקות צפיפות עצם".
התעמלות כולל שחייה חשובה כדי לשמור מסת השריר ומסת העצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם רלוונטית, או לא?
אלי07/07/2013ד.נ.
מתשובתך לא ברור לי האם שחייה היא רלוונטית למי שיש לו התחלה של אוסטיאופורוזיס, או שאיננה רלוונטית? האם היא מונעת את המשך התהליך האוסטיאופורוטי, או שאיננה מונעת אותו? אבקש הבהרתך. בברכה, אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם רלוונטית, או לא? - תגובה
ד``ר שרי טל11/07/2013שחיה היא פעילות גופנית עם יתרונות מרובים ויש להניח שגם לגבי העצם יכול להיות לה יתרון מסוים, אך לא מספק. פעילות יעילה לעצם היא זו המטילה עומס על העצם כמו הליכה, ריצה, ריקוד, הפעלת שרירים עם או בלי משקולות וכו'. עומס זה הינו מופחת בזמן שחיה ולכן לגבי העצם אינו מספק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסת עצם וצפיפות עצם
אלי10/07/2013ד.נ.
מה ההבדל בין שמירה/חיזוק של מסת עצם (המונעת אוסטיאופורוזיס, אם הבינותי נכון) לבין שמירה/חיזוק צפיפות עצם (שלא מונעת אוסטיאופורוזיס, אם הבינותי נכון)? אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסת עצם וכו'
רוביק18/07/2013מדוע אין תשובה לשאלתי בנדון מ-10.7? אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזו מטרה מומלץ?רוביק09/07/2013
שלום לרופאה,
האם שמירת מסת שריר ומסת עצם תורמת משהו למניעת אוסטיאופורוזיס? ואם לא, לאיזו מטרה מומלץ - אם בכלל - לעשות פעילות גופנית השומרת על מסת שריר ומסת עצם? א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיזו מטרה מומלץ? - תגובה
ד``ר שרי טל10/07/2013איבוד מסת עצם מובילה לאוסטיאופורוזיס העלולה לגרום שברים. כמובן ששמירת מסת עצם מונעת אוסטיאופורוזיס ולהפחית סיכון לשברים. לפעילות גופנית יש השפעה חיובית על מסת עצם ושריר. מסת שרירים טובה יותר עשויה לחזק את היציבות ולמנוע נפילות, ובאופן כזה יעילה במניעת שברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אויסטה כנגד אוסטופורוזיססימונה07/07/2013
בוקר טוב,
כני כבת 68 וחצי ומזה למעלה מ-12 טופלתי בפוסלן ובאקטנול לאחר שאובחנתי כחולת אוסטופורוזיס. בשנה האחרונה אני בהפסקה טיפולית ואיני נוטלת אקטונל (בהמלצת רופאה) ולפני כחודשיים המליץ לי האנדוקרינולוג על נטילת אוויסטה. בזמן האחרון אני חשה עקצוצים ברגליים ותחושה של קשיות. במשפחתי יש עבר של שבץ אמי ואחי חלו באירוע מוחי (אך יצאו ממנו) ואבי נפטר משבץ בריאות. אני עברתי לפני שנים ניתוח בורידי הרגליים אך הרופא לא התרשם שיש לי בעיה חמורה בורידים. האם יש קשר בין נטילת האוויסטה והתופועות שציינתי? והאם אני יכולה להפסיק את האוויסטה בבת אחת?
אודה לכם על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אויסטה כנגד אוסטופורוזיס - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב07/07/2013שלום !
התופעות שאת מתארת יכולות להיות קשורות לטיפול באווסטה.
פרט לכך סיפור של דליות ורידי רגליים וסיפור של שבץ מוחי במשפחה מצדיקים זהירות לגבי המשך טיפול באווסטה.
קשה לי לתת תשובה לגבי הפסקת הטיפול בלי לראות כל הנתונים קליניים.
אבל יתכן מאוד שלאחר 12 שנה של טיפול בפוסאלן ובגילך ניתן להפסיק טיפול באווסטה.
במידה וקיימת ירידה בצפיפות עצם או קיים סיכון גבוה לשבר, ניתן לשקול טיפולים אחרים שקיימם בשוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופורוזיס ודמנציהמאיה30/06/2013
שלום רב
אימי בת 78 סובלת מ75% אוסטאופורוזיס ודמנציה בשלב המתקדם.את הבדיקת מיפוי עצם עשתה לפני שנים.והיא מקבלת פוסאלן.רציתי לדעת אם יש צורך לבדיקה נוספת בגיל ובמצב הזה והאם יש תרופה יותר מתקדמת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס ודמנציה - תגובה
ד``ר שרי טל01/07/2013מאיה שלום,
הנתונים שאת נותנת הם כלליים מדי. אני מניחה שהתכוונת לבדיקת צפיפות עצם ולא מפוי. כללית יש מקום לבצע בדיקת צפיפות עצם במסגרת הערכת מצב העצם ולשקול בהתאם לכך ולנתונים נוספים המשך טיפול תרופתי מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת פרוליה 60 מ"גציפי25/06/2013
שלום רב,
אמי בת ה- 81 החלה לקבל השבוע זריקת פרוליה 60 מ"ג לטיפול באוסטרופורוזיס.
האנדרוקרינולוג המליץ לה על נטילת הזריקה אחת לחודש,
אולם בבית המרקחת הרוקחת אמרה לי שנוטלים את הזריקה הזו אחת לחצי שנה.
שאלתי: האם בנטילה של אחת לחודש אין חשש מנזק כלשהו לגוף?
בתודה מראש,
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת פרוליה 60 מ"ג - תגובה
ד``ר שרי טל27/06/2013לא מקובל לקבל פרוליה אחת לחודש. דרך המתן שנמצאה נכונה היא פרוליה 60 מ"ג אחת ל-6 חודשים. אני מניחה שהיתה אי הבנה במתן ההנחיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקה בנוכחות אוסטיאופורוזיס וקיפוזתמה17/06/2013
שלום ותודה מראש
יש לי בלטים בצואר ובשיא הקיפוזה בת ה-77 מעלות לפחות, וכאבים חזקים בשרירי הגב העליון הנמצאים בעומס רב, ומיגרנות מסיבות דיסקליות צואריות. אוסטיאופורוזיס קשה בגב התחתון.(כידוע רק שם בודקים צפיפות,לא בגב העליון)
(הרבה פיזיוטרפיה מגוונת והידרותרפיה לא עזרו). לאחר שנים של NSAIDS אופטלגין(סימבלטה אלטרול ארקוקסיה ליריקה) וקודאברול- אני לוקח כבר כחודש טרגין,שמעייף אותי מדי.
הרופא במרפ' כאב שוקל להזריק טליסטון(Telistone?) אך אומר שהדבר לא יעזור בגלל העיוותים בעמ"ש, ושיהיה צורך בכמות גדולה לכל מפרקי החוליות שבאיזור, כי זה לא נקודתי משורש עצב מסוים. כמו-כן אומר שלא כדאי בגלל בריחת הסידן הנ"ל.(כמו-כן אומר שאי אפשר לצרוב בגלל חוסר גישה ,מהעיוותים)
1.האם יש בחומר ה-טליסטון סיכון משמעותי להחמרה ניכרת באוסטיאופורוזיס?
2. האם להציע לו שישקול להזריק חומר אחר? איזה?
3. האם יש משכך כאבים אחר שאינו מעייף או גורם לכאבי בטן, שאני יכול להציע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה בנוכחות אוסטיאופורוזיס וקיפוז - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב18/06/2013שלום !
יש לפנות שאלתך לפורום אורטופדי.
בדרך כלל אין קשר בין כאבים בצואר ואוסטאופורוזיס .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול בפוסלאןקמליה16/06/2013
שלום,
עבור אמא שלי בת 87 שסובלת מאוסטאופורוזיס,
לאחרונה הופסק לה הטיפול בפוסלאן, שקיבלה במשך שבע שנים, בטענה שלא אמורים לקבל את התרופה יותר מחמש שנים.
לא עברה בדיקת צפיפות העצם בזמן האחרון.
נאמר לה שהיא לא צריכה תרופה חלופית, מפני שאפקט הפוסלאן נשמר כשלוש שנים לאחר הפסקת לקיחתה.
אשמח לקבל את חוות דעתך
בתודה, קמליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת טיפול בפוסלאן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב17/06/2013שלום !
יתכן והמשך טיפול בפוסאלן מעבר ל-5 שנים לא מוסיף הרבה מבחינת מניעת שברים.
האם צריך לתת טיפול אחר ? מחליטים בהתאם לסיכון לשבר
קיימים היום תרופות נוספות שניתן לתת לאחר מיצוי טיפול בפוסאלן באנשים עם סיכון גבוה לשבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בצפיפות עצם וטיפול בסידן ?בועז דניאלי13/06/2013
אני בן 61.5 . עקב נסיבות רפואיות סובל מירידה בצפיפות עצם ובמעקב מזה שנה.
נמצא כיום ברמה גבולית: בעמוד שדרה t.score = -0.4 בעצם האגן/ירך t.score = -1.0.
אמנם לא בתחום המוגדר "אוסטאופניה", אך רופאי המליצו על המשך מעקב אחת לשנה.
בבדיקת איסוף שתן ל 24 שעות ממצאים כלהלן: calcium - urine 24 h = 98 mg
calcium - u sample = 4.9 mg/dl .
calcium בבדיקת דם רגילה (המטלוגיה) = 9.76 mg/dl
האם ממצאים אלה מעידים על חוסר סידן בעצמות ?
אם חיובי, האם מתחייב טיפול בסידן ?
אציין שאני סובל מהיעדר טסטוסטרון (שזו הסיבה לבעיה הנ"ל) ומנוע מלקבל טיפול להשלמת ההורמון החסר בגופי. בהינתן מצב זה, האם במקרה שאזדקק לתוסף סידן, תהיה לכך תועלת ? להבנתי, היעדרו של ההורמון מונע ספיגת הסידן בעצמות ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אוסטאופורוזיס קשה בגבראייל29/05/2013
שלום
אני גבר בן 71. משקל תקין 70 ק"ג גובה 1.75
סובל מאסתמה ומטופל במשאפים. מעבר לזה די בסדר.
עובד.
מקפיד ללכת כמה פעמים בשבוע 1.5 ק"מ לשמור על כושר וגם מרים קצת משקלות.
לפני 10 שנים אובחן אוסטאופורוזיס בצפיפות עצם.
יש בערך מינוס 3.5 סטיות תקן בירך ובערך מינוס 4 בעמוד השדרה.
אין שינוי מהותי בצפיפות לאורך 10 השנים שמודד.
בדיקות דם אנדוקריניות מקיפות ( טסטוסטרון, DPD, קורטיזול,
כימיה, שתן 24 וכו' וכו') יצאו בסך הכל תקינות.
האנדוקרינולוג בקופ"ח ציין שככל הנראה מדובר באוסטאופורזיס על רקע גנטי.
לוקח קלציום 500 מ"ג ליום ומגיע ל 1,000 מג עם התזונה
וגם 1200 ויטמין D ונמצא ברמות תקינות של 90 NMOL/L.
במשך 5 שנים לקחתי אקטונל. לפני שנתיים הוחלט על הפסקה וכעת
האנדוקרינולוג מתלבט האם כדאי שאחזור לאקטונל או שאולי כדאי שאקבל טיפול בזריקה באקלסטה.
אני חושש מטיפול בזריקת אקלסטה היות וראיתי שזה יכול לגרום לתופעות לוואי ואף לנזק כלייתי ועוד בעיות.
אשמח לשמוע את דעתך בתור מומחית לצפיפות עצם.
1. עד כמה האקלסטה תהיה יותר יעילה מאשר האקטונל? האם האקלסטה תקטין בעוד עשרות אחוזים את הסיכון לשברים לעומת האקטונל
או שהפער ביניהן קטן ושתי התרופות יעזרו במידה דומה?
2. אם הפער ביניהן קטן, האם זה מצדיק את הסיכון שבאקלסטה?
3. מה את ממליצה במצב כמו שאני מתאר אני מאוד מתלבט אם ללכת על הזריקה או לקחת שוב אקטונל.
4. האם יש מקום לשקול פורטאו בגבר עם תפקוד הורמונלי תקין ואוסטאופורוזיס על רקע גנטי?
תודה רבה על העזרה!!
אהוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה - עד כה אין לי שברים.
אייל30/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטאופורוזיס קשה בגבר - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/05/2013שלום !
לפי מה שתיארת, נראה לי שרופא מטפל שלך שולט במחלתך היטב.
יתכן והחלטה על טיפול באקלסטה נובעת מנתונים קליניים שלא ניתן לראות באופן וירטואלי בפורום.
ואם זה החלתה של רופא מטפל שמכיר את מחלתך שנים רבות, צריך לשאול אותו על מה מתבוססת החלטה של אקלסטה ומה לצפות מטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטיאופניהנופר29/05/2013
שלום,
אני בת 23 אפילפטית מגיל 10. שותה טגרטול 400 מ"ג פעמיים ביום.
הנוירולוגית שלי הפנתה אותי לעשות בדיקה לצפיפות העצם והתוצאה הייתה :"אוסטיאופניה קלה משמאל בצוואר הירך"
רציתי לדעת מזה אומר.? והאם יש קשר בין התרופה שאני לוקחת לזה?
בנוסף,
אציין שעברתי לפני כמה חודשים בדיקות דם שהראה שהויטמין D שלי מאוד נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופניה - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב30/05/2013שלום !
תרופות נגד אפילפסיה משפיעות על מטבוליזם נורמאלי של ויטמין D .
לכן חשוב מאוד לטפל בחוסר ויטמין D .
בדיקת צפיפות עצם חסרה משמעות בנוכחות חוסר ויטמין D כי לא מבדילה בין צפיפות נמוכה עקב חוסר ויטמין D או בעיה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת צפיפות עצםפלוני26/05/2013
שלום רב
ביצעתי בדיקת צפיפות עצם לאחר ששברתי את מפרק הירך.
הבאתי את התוצאות לרופא משפחה והוא אמר שהכל בסדר.
היום במעקב לתאונה הנ"ל הודיע לי האורטופד שהתוצאות מעידות על "גבול תחילת תחילת אוסטופורוזיס ולהתחיל באמצעות רופא משפחה בטיפול כרוני כנגד אוסטופורוזיס כולל פורטאו".
אני מבולבל ! אשמח לקבל חוו"ד נוספת ואף לשלוח את תוצאות הבדיקה אליכם.
אשמח לקבלת מענה
תודה ויום טוב
פלוני (אני מעוניין לשמור על פרטיות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת צפיפות עצם - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב28/05/2013שלום !
שבר בצואר הירך מנפילה רגילה ולא כתוצאה של תאונת דרכים או נפילה מגובה דורש בירור .
במידה וקיימת התרשמות קלינית ! שמדובר בשבר אוסטאופורוזטי,
יש להתחיל פעיל נגד אוסטאופורוזיס.
צפיפות עצם לא חייבת להיות בטווח של אוסטאופורוזיס כדי להתחיל טיפול נגד אוסטאופורוזיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דל שומןלאה19/05/2013
האם זה נכון שבמוצרי חלב דלי שומן הסידן לא נספג ולא תורם לצפיפות העצם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דל שומן - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב26/05/2013זה נכון , רצוי חלב לפחות 3% .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?