פורום שיקום הפה, ציפויי חרסינה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• כתריםעל גבי שתלים
    יאסמין
    09/05/2009

שלום
    מה הסוג הטוב בכתרים כי היום יש בשוק סוגים שונים ואני מתלבטת במה לבחור כי שמעתי על כתרים זירקון שהם לא גורמות לדלקת חניכיים ולזיהומים אחר הרכבה ומה ההבדל ביניהם לבין כתרי חצי אצילה
    אני מודה אם תסבירו לי טוב
    יאסמין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתריםעל גבי שתלים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתרים על גבי שתלים

ד``ר אבידן לרון
    09/05/2009

שלום יאסמין,
    כתרים יכולים להיות מצוינים גם אם ייבנו על מתכת חצי אצילה, מתכת אצילה וגם מזירקוניה. אין סיבה לדלקת חניכיים או זיהומים באף אחד מהם במידה והם נעשים בצורה טובה. גם כתר זירקוניה לקוי יגרום לדלקת חניכיים.
    צריך להתאים את הכתר בכלמקרה לגופו, במידה והכתר קדמי ויש אפשרות לבצע מבנה מזירקוניה, (על מבנה כסוף מטיטניום אין לזירקוניה כל יתרון) , אזי כתר זירקוניה יכול להוות פתרון מאד אסתטי, במקרים רבים מאד כתר על מתכת אצילה יתן פתרון לא פחות טוב.
    לסיכום , כל מקרה לגופו וצריך להתאים את הכתר למיקום בפה ולאדם.
    בהצלחה,
    ד"ר לרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתרים על שתלים ועל שיניים טבעיות

ד''ר איל תגרי
    09/05/2009

ליסמין שלום
    ברצוני להדגיש נושא מסוים מתוך דבריו של ד"ר לרון.
    זה לא החומר ממנו עשויים הכתרים
    זה היכולת והנכונות של הרופא לקחת מטבעים ולבצע יחד עם הטכנאי
    כתרים מתאימים נכונים וטובים.
    זה לא הפלדה זה האדם שבפלדה.
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תותבות
    אני
    09/05/2009

שלום.

לאמא שלי יש שיניים תותבות למעלה ולמטה מזה כ6 שנים.

התותבות לא יציבות ואמא שלי משתמשת בדבק להדבקה מידי יום.

בזמן האחרון אמא שלי מתלוננת על כאבים חזקים וחוזרים בלסת בצד ימין

השבוע לקחתי אותה לרופא שיניים כדי להבין ממה נובעים הכאבים הללו ולהחליף לתותבות חדשות.

הרופא אמר שאין לה עצם כדי לתמוך בתותבות ומזה גם נובעים הכאבים.

הרופא המליץ להשתיל עצם או לבצע השתלות שיניים. אמא שלי לא מוכנה לבצע טיפולים מסוג זה.

השאלה שלי היא האם שיניים תותבות חדשות יוכלו לעזור ולשפר את המצב?

האם הכאבים שהיא מתלוננת עליהם יפסקו באיזשהו שלב?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תותבות

הוספת תגובה

• תותבות

ד``ר אבידן לרון
    09/05/2009

שלום,
    במקרים בהם יש ספיגה מאד מסיבית של הלסת קשה מאד להכין תותבות שתהיינה יציבות , נוחות ותפקודיות. בנוסף , מעטים רופאי השיניים היודעים לבצע תותבות טובות במקרים מסובכים אלו.
    אני ממליץ לפנות לרופא המומחה בהכנת תותבות נשלפות, ע"מ לבצע את התותבת הטובה ביותר האפשרית, במקרים רבים כאשר אין עצם לייצוב התותבת אין גם עצם להשתלות.
    בכל מקרה , תחפשי ברשימה של המומחים לשיקום הפה מביניהם תמצאי רופא שיוכל לעזור לאימך.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות דחופה
    ש
    04/05/2009

ד"ר אבידן שלום רב,
    אני זקוקה לשני שתלים והייתי מעוניינת להתיעץ אתך לגבי בחירת הרופא המטפל.
    בעבר היתי מטופלת אצל רופא פרטי,מומחה לשיקום וכיום אני מטופלת באחת המרפאות הציבוריות בשל העלויות הגבוהות.עשיתי כבר מספר בירורים והייתי אצל מספר רופאים ואני עדיין מתקשה להכריע ודי מבולבת.
    האם ניתן ליצור אתך קשר במיל?
    בברכה,
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות דחופה

הוספת תגובה

• בחירת רופא- שרון

ד''ר איל תגרי
    04/05/2009

לשרון שלום
    אמנם פנית לד"ר אבידן ואני בטוח שגם הוא יענה לך במהרה, אך תרשי לי לעזור לך לפזר את הענן.
    מה בעצם השאלה שלך?
    איזה רופא לבחור? את כבר יודעת- מומחה לשיקום הפה, עובדה שהיה לך אחד כזה בעבר.
    האם העלויות יותר גבוהות? כן, אצל רופא מומחה לשיקום הפה הן יותר גבוהות, אך יש תמורה למחיר הזה- את לא במרפאה ציבורית על כל המשתמע מכך.
    ראית הרבה רופאים, במי לבחור?- לבחור בזה שאת סומכת עליו, גם אם הוא יותר יקר.
    איכות עולה כסף, אך שווה זהב.
    האם קיבלת תוכנית טיפול מפורטת, בכתב, שמפרטת עליויות, שלבים, ומפרטת שלבים ו\או סיבוכים אפשריים.
    אם כן, אז הכל ברור.
    אם לא, אז למצוא את המומחה שייתן וייציג בפניך תוכנית כזאת.
    עצם הבדיקה והכנת תוכנית כרוכה בעלות. אבל כאמור, סוף מעשה במחשבה תחילה ואיכות עולה כסף.
    את לא ממש רוצה שמישהו יאלתר אצלך בתוך הפה, לא ?
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות דחופה

ד``ר אבידן לרון
    04/05/2009

שלום שרון,
    אני מסכים עם כל מילה של ד"ר תגרי!
    ואם עדיין תרצי ליצור עימי קשר ניתן גם במייל
    [email protected]
    בברכה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלות של ניתוח אפיסקטומי
    אתי
    30/04/2009

מהו טווח המחירים לניתוח אפיסקטומי אצל אנדודונט (רופא פרטי)?
    האם אפשר לקבל המלצה על אנדודונט באזור תל אביב רמת -גן.

לקביעת תור
    סגירה
    עלות של ניתוח אפיסקטומי

הוספת תגובה

• אפיסקטומי

ד''ר איל תגרי
    30/04/2009

לאתי שלום:
    אפיסקטומי עשוי לעלות מ3000 עד 5000 ש"ח, אבל אולי שווה לברר בפורום של אנדודונטים.
    לגבי המלצה, איני נוהג להמליץ על רופאים למטופלים שאינם מטופלים שלי.
    רצוי לבצע את הטיפול אצל רופא שמשתמש במיקרוסקופ טיפולי.
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אפיסקטומי

אתי
    30/04/2009

לד"ר אייל ,

תודה ,

מה כתובת האתר של פורום אנדודונטים?

אתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיל

אתי
    30/04/2009

אתה במקרה יודע מה הכתובת שלך האתר??
    תודה רבה,

אתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדודונטים

ד''ר איל תגרי
    04/05/2009

לאתי שלום
    מה דעתך להקיש בגוגל "איגוד האנדונדודניטים הישראלי" ?
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים
    דינה
    23/04/2009

שלום
    האם החדרת סטרואידים לחניכיים עלולה לפגוע בעצם השן או ברקמות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים

הוספת תגובה

• הזרקת סטרואידים לחניכיים

ד''ר איל תגרי
    23/04/2009

שלום דינה
    אולי תסבירי באיזה הקשר אמור הטיפול הנ"ל להתבצע ?
    מה המטרה של הטיפול הנ"ל ?
    איזה חומר או שם תרופה אמור להיות מוזרק?
    האם יש מצב רפואי כללי ( סיסטמי) ברקע ?
    אולי אז אוכל לענות תשובה מושכלת יותר
    בברכת בריאות
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יישור שיניים פוגע בגדילה ?...
    אור
    23/04/2009

יש לי בעיה בלסת העליונה הניב השמאלית שלי נמצאת כמעט על החניכיים רציתי לעקור אותה אבל הרופא אמר לי ליישר אותה ישים לי פלטה יקח שנה/ חצי שנה טיפול עכשיו השאלה שלי בדוגרי אם הפלטה (תהלייך ישור השיניים ) יפגע לי בגדילה למה אני בן 16 וחצי ומצדי לחכות עד 19 ולעשות יישור עכשיו פניתי לפה כי בדוגרי רופא יגיד לי לא שזה לא פוגע (רוצים כסף ) ואני ממש בתזונה וכושר וזה שיא חשוב לי תודה לעונים ורק מי שבאמת מבין שיגיב שאני לא אצא מתוסכל

הוספת תגובה

• האם יישור שיניים פוגע בגדילה

ד''ר איל תגרי
    23/04/2009

שלום אור
    פלטה נשלפת היושבת על הלסת על החניכיים ועל השיניים אינה פוגעת בגדילה.
    כמובן
    היישור צריך להתבצע ע"י מומחה ביישור שיניים בשילוב עם מומחה לשיקום הפה שאמור לתכנן איך יראה המשנן שלך בגיל הבגרות.
    אין סיבה לפגוע בתזונה או בכושר
    לבחור רופא טוב, לקחת את ההורים לפגישה ושגם הם יתרשמו מהרופא
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות בנוגע להשתלת שיניים
    יפה
    20/04/2009

שלום רב,
    אני צריכה לעבור השתלת שיניים
    לאחר פנייה לרופא השיניים התברר לי שעליי לעשות 16 שתלים (8 בלסת עליונה+8 בלסת תחתונה)
    האם אין אפשרות לבנות גשר על 4 שתלים בכל לסת ועם זה להרכיב את הגשר?
    האם מומלץ לעשות את כל השתלים בפעם אחת עם הרדמה מקומית\כללית?
    האם יש צורך בבדיקות ספציפיות לפני התחלת הטיפול (אני בת 55)??

אודה להתייחסותך..
    תודה וערב טוב.

הוספת תגובה

• התיעצות בנוגע להשתלות

ד``ר אבידן לרון
    21/04/2009

שלום יפה,
    לגבי כמות השתלים, אני ממליץ בחום שתפני לקבלת חוות דעת נוספת ממומחה לשיקום הפה, אחד או שניים לפחות. את עומדת לפני ביצוע של פרוצדורה מורכבת מאד ואף יקרה ורצוי לוודא שאת מקבלת את ההחלטה הנכונה.
    מספר ומיקום השתלים תלויים בכל מקרה ומקרה לגופו, אין תשובה המתאימה לכולם.
    לגבי הביצוע עצמו , מספר השלבים והכנות, אני משוכנע שתוכלי לקבל תשובות על כך מן המומחים לאחר שיוחלט מה תכנית הטיפול.
    בהצלחה,
    ד"ר אבידן לרון
    מומחה לשיקום הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז למי הולכים להשתלות?
    ספטמבר
    20/04/2009

אני אחרי השתלה לא מוצלחת ועוקבת אחרי כל מה שנאמר פה באתר. אבל כאשר אני מבקשת המלצות מחברים שמרוצים מהרופאים שלהם מתברר שאפילו לא אחד מהרופאים הוא מומחה לשיקום הפה. אז מה בדיוק קורה כאן? הולכים לכל רופא שמבצע השתלות על סמך המלצות חברים או בוחרים מומחה מרשימה באינטרנט? על מה לסמוך יותר? אולי תוכלו לפתור לי את החידה הזו?

לקביעת תור
    סגירה
    אז למי הולכים להשתלות?

הוספת תגובה

• למי הולכים להשתלות?

ד``ר אבידן לרון
    21/04/2009

שלום ספטמבר,
    אחוזי ההצלחה של השתלות הינם גבוהים ביותר על פי הפרקטיקה ועלפי המחקרים, מעל ל90% ובמקרים מסוימים אף מעל ל95%.
    עלמנת להגיע לשיעורי הצלחה גבוהים אלו מומלץ לבצע את ההשתלה אצל רופא האמון על ביצוע הפרוצדורה, בעל נסיון רב,ולדעתי האישית, בעל רקע רחב בביצוע פרוצדורות כירורגיות וטיפול ברקמת עצם ושאר הסטרוקטורות בלסתות ( סינוסים וכדו' ) . אני ממליץ לבצע את התהליך אצל רופא בעל כישורים אלו, הוה אומר כירורג פה ולסת מיומן!
    נכון שגם רופאים ללא הכשרה זו מגיעים להצלחות, הבעיה היא במקרים המורכבים או במקרים בהם הרקמה אינה אידיאלית מבחינת איכותה, לא תמיד הרופא שאינו מומחה יוכל לאבחן את השוני ולדעת כי זה אינו המקרה עבורו.
    לדעתי כאשר מבצעים השתלות , כדאי ללכת לרופא המיומן ביותר ולא הזול ביותר וניתן להעזר בחברים או באינטרנט , ללכת ולפגוש 2-3 רופאים, להתרשם מהם 'לחקור, לבקש לשוחח עם מתרפאים שעברו טיפולים דומים וכו' ואז להחליט
    בהצלחה
    ד"ר אבידן לרון
    מומחה לשיקום הפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכלוך מצטבר על השיניים
    מאיה
    04/04/2009

שלום רב,
    יש לי שאלה, מעט מתביישת לשאול. אך חייבת עזרה.
    יש לי שיניים קידמיות מעט בולטות החוצה,
    בזמן השינה, כנראה בגלל שאני ישנה עם פה פתוח והשיניים חשופות החוצה,
    מצטבר לכלוך על השיניים תוך כדי שינה.
    אני דואגת לצחצח שיניים לפני השינה, שוטפת במי פה וכלום לא עוזר.
    אני ממש מרגישה רע בגלל זה.
    אשמח לעצות ופתרונות.
    תודה
    מאיה.

לקביעת תור
    סגירה
    לכלוך מצטבר על השיניים

הוספת תגובה

• שיניים

ד``ר אבידן לרון
    04/04/2009

שלוןם מאיה,
    יתכן ואכן השינה עם פה פתוח ונשימה דרך הפה יכולים לגרום ליובש והרגשה של הצטברות לכלוך על השיניים,
    אני ממליץ שתבדקי ע"י רופא אף אוזן וגרון באם יש הפרעה לנשימה דרך האף, אםקיימת נשימה דרך האף, הדרך היחידה לפתור את הבעיה זה יישור שיניים.
    בינתיים שתייה מרובה וצחצוח טוב לפני ואחרי השינה.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים
    מאי
    29/03/2009

שלום .
    אני בת 15 ויש לי גשר אני לקראת טיפול סיום ואני עים הגומיות שמסדרות את המנשך .
    ואחר כך צריך לעשות קיבוע ואני מפחדת האם זה קשה לאכול עים זה ?
    האם זה מציק ?
    והאם אחרי שמורידים את הגשר יש סימנים ?
    כמה זמן צריך להיות עים קיבוע ?

אודה לך עים תענה לתשובתי

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים

הוספת תגובה

• קיבוע לאחר יישור שיניים

ד``ר אבידן לרון
    30/03/2009

שלום שובל,
    אני חושב שאת כל השאלות הללו את צריכה לשאול את האורתודנט שעושה לך את יישור השיניים. הוא הכתובת, אם לא תהיי מרוצה מהתשובות את יכולה להתיעץ עם אורתודנט נוסף.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום פה
    מלי
    16/03/2009

ד"ר תגרי שלום בלסת עליונה ביצע רופא השיניים 5 שתלים ועליהם הורכבו שיניים לכל הפה עם חניכיים אקרליות ושינ יים מקומפוזיט ללא חך כמובן. מאז עברו 8 חודשים ומלבד כל האי נוחות שאני חשה הדיבור שלי נעשה לקוי לגמרי יש אותיות שאינני יכולה להגות כמו שצריך וחוץ מזה כשאני מדברת אני נשמעת כאילו יש לי פלטה בפה ממה הדבר יכול לנבוע? האם עלי לבקש ביצוע חדש של העבודה ?

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום פה

הוספת תגובה

• דיבור לקוי

ד``ר אבידן לרון
    28/03/2009

שלום מלי,
    הסימפטומים שאת מתארת מצביעים על מנח לא נכון של השיניים בפה, אני מציע שתפני לייעוץ למומחה לשיקום הפה, על מנת שיחווה את דעתו בנוגע לדרכים לתיקון המצב.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה על הקצעת שורשים
    אלעד
    13/03/2009

שלום , ביקרתי אצל רופאת חניכיים להערכה פרויודנטית (לבדוק את מצב הניכיים)בעקבות הפניה ממומחה פה ולסת אליו הגעתי בשביל סד לילה עקב חריקות שיניים. הבאתי לה צילום סטטוס ואחרי בדיקה ושאלות שהיא שאלה אותי, היא אמרה שאין לי ממש דלקת אבל יש קצת נסיגה גנטית והיא ממליצה על ביקורים תכופים אצל שיננית (כל חודשיים שלושה), על הסד לילה שכבר קיבלתי, וגם על "הקצעת שורשים". מכיון שזהו טיפול פולשני ויקר מאד (2500 שח בקופת חולים אצל המומחית), ואני מאד מפחד ממנו, הייתי רוצה לדעת האם אפשר לקבל חוות דעת שניה מרופא שיניים רגיל (כללי) או אצל מומחה אחר בתחום הפה, וגם האם אפשר לעשות את זה במרפאה פרטית יותר בזול ובמקצועיות רבה יותר, בהרדמה מלאה? ואיך בכלל עושים את זה בלי לקרוע את החניכיים ? איך אפשר להגיע מתחת לשורשים כשכל החניכיים שלי סגורות? אני מקבל צמרמורת רק מלחשוב על זה......... מצד שני אני מפחד שינשרו לי השיניים בגלל הנסיגה.. מה עושים? תודה רבה מראש אלעד

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים

ד``ר אבידן לרון
    13/03/2009

שלום אלעד,
    ראשית אני ממליץ שתפנה למומחה למחלות חניכיים נוסף לשם קבלת חוות דעת נוספת, זה יוכל להסיר את הספק מלבך, ( אני מקווה).
    לגבי טיפול מקביל במרפאה פרטית, אצל מומחה לחניכיים אחר, זה לא יעלה לך פחות,
    לגבי "קריעת החניכיים" , אם יש צורך בפרוצדורה , זה אומר שיש לך כיסים עמוקים , כך שלא ייכנסו למרומות שאין אליהם גישה..
    לסיום, חוות דעת נוספת, בשלב ראשון,
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים

ד''ר איל תגרי
    13/03/2009

לאלעד שלום:
    הקצעת שורשים לא מתבצעת "מתחת" לשורשים, אלא בצד.
    אם יש כיסי חניכיים עמוקים, אזי צריך לעשות.
    רצוי לקבל חוות דעת שניה, במקרה שלך נשמע ממומחה לחניכיים.
    תכנס לאתר אנטרנט של "האיגוד הישראלי לפריודונטיה" ותמצא שם מישהו כלבבך.
    הרדמה כללית- אתה קצת נסחף, לא ? מדובר בתהליך פשוט שמבצוע בהרדמה מקומית....
    בהצלחה,
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה חמה להשתלת שיניים
    פלוב גולי
    07/03/2009

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה חמה להשתלת שיניים

הוספת תגובה

• ההמלצה התאדתה מרוב חום

ד``ר אבידן לרון
    07/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד ניתן לנקות כתמי קפה מהשיניים
    אריאל
    01/03/2009

שלום אני שותה כ 4 כוסות קפה שחור ביום, ונוצרים לי כתמים מכוערים על השניים הקדמיות התחתונות. ניקוי שיניים אצל שיננית עוזר אך הכתמים חוזרים לאחר כחודשיים. אינני מעשן כמעת - סיגרייה או סיגר בחודש. האם ניתן באמצעים ביתיים להוריד את הכתמים? האם ציחצוח שיניים אחרי הקפה יעזור?

הוספת תגובה

• ניקוי כתמי קפה מהשיניים

ד``ר אבידן לרון
    01/03/2009

שלום אריאל
    ראשית תוודא עם השיננית כי בסיום הניקוי היא עושה לשינייך פוליש עם משחה עדינה, כמו כן צחצוח תדיר יותר בודאי יעזור.
    אתה יכול להשתמש במשחת שיניים יותר אברזיבית, יש משחות להורדת כתמים, הן יותר גרגיריות ואולי זה יעזור,
    אתה גם יכול להגדיל את תדירות הביקורים אצל השיננית
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכנה לשחיקה של השן

אריאל
    01/03/2009

האם אין סכנה בשחיקה של השן כאשר משתמשים במשחות גרגריות יותר ומבקרים אצל השיננית הרבה? האם תוכל להמליץ על משחת שיניים או מברשת שיניים מתאימה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחקיה

ד''ר איל תגרי
    07/03/2009

אכן קיימת סכנת שחיקה.
    אין להשתמש במשחה של השיננית בתור משחת שיניים, וגם אצל השיננית יש להפעיל שיקול דעת
    ישנן כמה משחות לניקוי השיניים
    לכן יש להקפיד ללכת לשיננית העובדת אצל רופא טוב שינחה וידריך אותה במה להשתמש
    במשחת שיניים-
    רשום על השפורפרת כמה החלקייקים גסים
    יש להשתמש במשחה "לשיניים רגישות" משחות אלו פחות שוחקות
    ולא להשתמש במשחה "לניקוי השיניים מכתמים" מאחר ומשחות אלו
    בדיוק מכילות את החומרים השוחקים....
    בהצלחה
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים חלשות
    יסמין
    15/02/2009

שלום רב. שמי יסמין ואני בת 34. סבלתי מבולימיה שנים רבות (למעלה מעשר שנים). לפני כשנה וחצי נשברה לי שן קדמית. הלכתי לטיפול שיניים. במהלך הטיפול נשברה, או יותר נכון כמעט נעלמה לחלוטין שן סמוכה. עשו לי בניית שיניים וכתרים. לאחר מכן לא הקאתי לחלוטין שנה ורבע. בשבועות האחרונים הקאתי מספר פעמים והשיניים החלו לכאוב. אני גם מרגישה שהן חלשות. מה ניתן לעשות? האם יש חשש שהשיניים ינשרו? שמעתי ששיניים יכולות לנשור בהריון. האם יש סכנה כזו? בעיה נוספת היא שהכתרים יותר בהירים משאר השיניים. אמנם התאימו לי את הצבע, אולם שיניי כנראה הצהיבו מאז. האם יש דרך להבהיר את השיניים ללא פגיעה בהן (באמייל)? מה ניתן לעשות עם השיניים הקדמיות החלשות שלי? האם המצב נובע בהכרח מן הבולימיה? מה עשויה להיות עלות הטיפול בשיניים במצב כזה? האם יש דרך לחזק שיניים חלשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שיניים חלשות

הוספת תגובה

• פגיעה בשיניים עקב בולימיה

ד``ר אבידן לרון
    15/02/2009

שלום יסמין,
    כפי הנראה הפגיעה בשיניים היא עקב החומציות של ההקאות הגורמת להמסת חומר השן.
    אני ממליץ שתבדקי בצורה יסודית , כולל צילומי רנטגן, ע"י רופא שיניים, רצוי מומחה לשיקום הפה. והוא יוכל להמליץ לך על הטיפול המתאים לך.
    לגבי "נשירת שיניים", היא לא קורית עקב בולימיה, אובדן שיניין=ם יכול להתרחש עקב מחלת חניכיים שזו בעייה אחרת.
    לגבי צבע השיניים, יתכן וניתן לבצע הלבנה , אך רק לאחר בדיקה של תקינות חומר השן שנותר לאחר ההמסה בעקבות ההקאות.
    בקיצור, בדיקה יסודית ע"י מומחה לשיקום הפה תתן לך את התשובות שאת מבקשת.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה