מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יישור שיניים וסד לילהמרב14/02/2009
שלום, אני בת 25 ואני שוקלת לעשות יישור שיניים בגלל שלאחרונה הובלטו אצלי שתי שיניים בקדמת הלסת (הניבים בלסת עליונה). שמעתי שיש טיפול חדש בו הגשר הוא פנימי ואינו נראה. בנוסף אני אמורה להיות מטופלת בסד לילה לטיפול בחריקת שיניים בשינה וכאבים במפרק ה-TMJ. האם קיימת אפשרות שאוכל לשלב את הטיפולים? כלומר מאחר ושני הטיפולים קשורים להזזת לסתות/שיניים, האם הם אינם מפריעים זה לזה? או שאולי טיפול אחד כבר יסייע בפתרון הבעיה השנייה? המון תודה מראש ושבוע טוב מרב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים וסד לילה
ד''ר איל תגרי14/02/2009למירב שלום
אין קשר בין הטיפולים.
יישור שיניים - מומחה לאורתו- מזיזים שיניים מכשור פנימי או חיצוני.
סד לילה- מומחה לשיקום- מניעת חריקת שיניים ומניעת נזקים.
במהלך אורתו- יתכן ויהה צורך בביצוע סד לילה על לסת תחתונה.
בהצלחה
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיפול שורש + כתררותם08/02/2009
היי יש לי חור בשן מספר 26, רופא השיניים בכללית המליץ לבצע טיפול שורש + מבנה +כתר השאלה היא האם חייבים כתר לאחר טיפול שורש בשן הנ"ל? תודה, רותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רותם
ד''ר איל תגרי08/02/2009לרותם שלום
בדרך כלל זה מה שנהוג
אך צריך לראות את השן הספציפית. אולי בכלל ניתן לסיים הטיפול בשן רק בסתימה ?
הצורך במבנה תלוי בכמות הרס הכותרת.
שווה לשמוע עוד דעה, מבנה + טיפול שורש + כתר זה טיפול לא זול.....
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים בודדים או גשר?ליאור06/02/2009
לאחרונה גשר ישן החל להתרופף בחלקו האחורי והוצע לי להחליפו בגשר חדש, רציתי לשאול האם יש יתרון לגשר על פני התקנת 3 כתרים בודדים. (העובדה היא שנאלצתי להחליף גשר ל3 שיניים עקב התרופפות בשן אחת ואם היו לי כתרים נפרדים יכולתי להחליף רק כתר אחד...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים בודדים או גשר
ד``ר אבידן לרון08/02/2009שלום ליאור,
ככלל עדיף לבצע כתרים בודדים, אפשרות הניקוי טובה יותר , ניתן להעביר חוט דנטלי והמרחב של החניכיים בין השיניים תקין יותר.
ברם, ישנם מקרים בהם רצוי לחבר בין הכתרים, לדוגמא כאשר התמיכה של השיניים מופחתת, כאשר עלולה להיות בעיה באחת השיניים ונאלץ לעקור אותה ועוד,
השאלה שהעלת היא חשובה והפתרון המתאים עבורך צריך להיות מתוך שיקול דעת מקצועי, אני ממליץ שתשקול התיעצות עם מומחה לשיקום הפה, הוא בר הסמכא בנושא.
בהצלחה
ד"ר אבידן לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האים יש מומלצים להשתלות באזור שלימירי בן ארצי05/02/2009
אני צריכה לעשות 7השתלות שכולל עקירות ועוד טיפולים ,האים יש לכם רופאים מומלצים באזור חולון ,אודה לכם במידה ויש אפשרות לתת סדר גודל מחיר להשתלה כולל מה שכרוך הכתר הזמני והקבוע והאים יש מחירון בפיכוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלצים
ד''ר איל תגרי08/02/2009למירי שלום
את מוזמנת להיכנס לאתר של האיגוד הישראלי לשיקום הפה ולמצוא מישהו שקרוב למקום מגורייך...
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שתלים דנטליים והוספת עצםמקסים04/02/2009
שלום, יש לי שן חלבית שלא צמחה תחתה שן קבועה. לכן בוצעה בה סתימה קבועה. כעת אחרי 10 שנים התגלה כי יש תהליך דלקתי (PA) בשן ויש לעקור אותה. נאמר לי כי לאחר העקירה יש לבצע הוספת עצם בגלל אותו תהליך PA מתקדם ולשים שתלים דנטליים. הרופא רוצה להוסיף את האבקה ולשים את השתל מיד לאחר העקירה (תחת אותה הרדמה) מה שנראה לי מאוד מוזר, האם לא צריך לחכות לפחות חודש חודשיים בין שלב הצמחת העצם (על ידי אבקה) להכנסת השתל? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת עצם
ד''ר איל תגרי04/02/2009אם יש זיהום בדרך כלל אכן רצוי לנקות ולהמתין.
אם לרופא תחושה שהוא הצליח לנקות באופן מוחלט ומוצלח, אז ניתן לבנות עצם כבר בשלב העקירה.
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש הסברארז04/02/2009
שלום רב, אודה לכם אם אוכל לקבל הסבר מה הוא ההבדל בין: 1. מומחה לשיקום הפה 2. רופא לפה ולסת 3. רפואת הפה רוב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר
ד''ר איל תגרי04/02/2009לארז שלום:
1. מומחה לשיקום הפה- כתרים גשרים אסתטיקה סגר יחס בין הלסתות שתלים ושחזור הפה
2. כירורג פה ולסת- ניתוחים בלסתות בחניכיים בלחיים בלשון ובמשנן.
2. רפואת הפה- נגעים בפה ובריריות, השפעה של מחלות כלליות על רקמות הפה.
כל טוב
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
ארז05/02/2009באיזה אתר אפשר לחפש מומחה לרפואת הפה? בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםמלי30/01/2009
שלום לפני חצי שנה בדיוק בוצע בהעמסה מיידית גשר בלסת עליונה אשר יושב על 5שתלים מייד לאחר ההשתלה חשתי כי האף סתום ןאף תחושה של גודש ןלחץ מתחת לאף מעל השפה ומצדי האף. הדבר נמשך כ4 חודשים והיום נותרתי עם נחיר שמאלי די סתום ולחצים מתחת לנחיר ומצידו השמאלי. עלי לציין כי מתחת לנחיר זה לא בוצ ע שתל ממה הדבר נובע? האם יתכן נזק מהאלחוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשר על שתלים
ארז30/01/2009סתם מתוך סקרנות: האם יש לך עוד שיניים טבעיות שלך בלסת עליונה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת שיניים תשובה לשיר
מלי31/01/2009לא אין לי עוד שיניים טבעיות בכלל בלסת עליונה למה את שואלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ארז31/01/2009תודה על תשובתך. שאלתי כי התפלאתי איך עשו לך גשר שלם על 5 שתלים. לי יש 4 שתלים ועשו לי תותבת נשלפת עם מחברים מדוייקים והחייך פתוח. כל הכבוד שעשו לך מה שעשו. תהני!!!!אבל אני מבינה שיש לך בעיה!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף סתום לאחר השתלה,
ד``ר אבידן לרון31/01/2009שלום מלי,
צריך לראות צילומי רנטגן שלך ואולי אף CT ע"מ לבדוק באם יש קשר להשתלה.
אני ממליץ שתפני לכירורג פה ולסת לבדיקה יסודית, יתכן ויש קשר להשתלה,
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאף סתום מהשתלת שיניים
מלי31/01/2009ד"ר לרוון תודה על תגובתך. הייתי בבדיקה אצל רופא פה ולסת עוד לפני כמה חודשים כאשר המצב היה הרבה יותר חמור. לא ראה שום דבר חריג. האם יתכן כי נגרמו נזקים דווקא מהאילחוש ? כמה שאני מבינה לא ניתן לראות פגיעה ברקמות רכותבצילום רנטגן ולפליאתי הרבה אמר לי הרופא שגם בצילום סיטי כמ עט ולא ניתן לראות אפילו דלקות במדוייק וחבל להחיחשף לקרינה שבצילום אזה מה כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר אבידן לרון31/01/2009שלום מלי
אני בכל זאת מציע בדיקה אצל כירורג פה ולסת ואולי גם רופא אף אוזן גרון
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנחיר סתום
ד''ר איל תגרי04/02/2009הדבר עלול לנבוע או מנזק באלחוש או מנזק מהכירורגיה עצמה- הזזת רקמות וכד'.
זה הזמן להיבדק ע"י מומחה לכיר' פה ולסת או נוירולוג..
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של עקירה כירורגית אצל בת 12קרנית30/01/2009
רופאה אחת אומרת שיש לעבור רק את העקירה ובמהלך השנים השיניים יצמצמו את הפער. אחרת אומרת שחייבים השתלת עצם על מנת שלא תהיה נסיגה של העצם. האם זה באמת חובה? האם השיניים יצמצמו את הפער והאם השתלת העצם לא תפריע לזה?... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן
ד''ר איל תגרי30/01/2009לקרנית שלום
העובדה שזו עקירה כירורגית היא משנית בשלב זה
ראשית, לא כתבת איזה שן עוקרים לילדה
לא כתבת למה
איך נראה שאר המשנן ? בריא, ? מטופל ?
אני מציע להתייעץ או אם מומחה לשיקום הפה, או מומחה לאורטתודונטיה
לפני ביצוע העקירה !!
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתל דנטאלי מיד לאחר עקירהמישל27/01/2009
האם אפשרי לבצע את תהליך שתל דנטאלי םיד לאחר עקירת שן, ומה הם הסיכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתל מיידי לאחר עקירה
ד``ר אבידן לרון27/01/2009שלום מישל,
ניתן לבצע השתלה מייד לאחר עקירה וזאת בתלות במספר גורמים אותם הרופא צריך להביא בחשבון, כגון המצאות מספיק עצם לעגון השתל, בריאות מקום ההשתלה( ללא זיהום) ועוד,
רופא מומחה יוכל להמליץ לך באם ניתן לבצע לך השתלה מסוג זה.
הסיכונים הם כמו בהשתלה רגילה, כשלון ההשתלה, זיהום או פגיעה ברקמות אחרות.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרדנה18/01/2009
שלום, אני בשנות השלושים שלי ויש לי כתר קדמי בשיניים 14 שנה. אין איתו בעיה כרגע. רק הבשר למעלה צבוע מעט באפור, זה לא נורא. סה"כ החיוך שלי די יפה. האם כדאי / צריך להחליף או באיזשהו שלב? בפעם הקודמת הוא נפל בעצמו. תודה מראש, דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר
ד''ר איל תגרי18/01/2009לדנה שלום
כפל מעצמו זה לא טוב. פעם הבאה יפול עם השן, ואז מה תעשי ?
בדיקות תקופתיות אצל רופא שיניים טוב הן דבר הכרחי, מדי חצי שנה.
בלי תוצאות בדיקה קלינית, לכל הפחות צילומים טובים וגם רנטגן, לא ניתן לענות על השאלה
אבל למה להתפשר
אפשר היום לעשות כתרים שאף אחד לא ידע שהם כתרים, במיוחד קדמיים,
אז לא מגיע לפה שלך ולחיוך שלך משהו בריא ויפה ?
בברכה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות תאונה בעבר בעיה בלסת עליונהארז17/01/2009
בגיל צעיר עברתי תאונה שבא נעקרו שלוש שיניים קידמיות בעזרת שומר מקום הצליחו לשמור מקום של שתי שיניים והמקום של השן הנוספת הצטמצם זאת אומרת בחלק של אמצע לסת עליונה במקום 6 שיניים יש רק 5 מה שגורם לשתי השיניים הקדמיות לסטות מקו אמצע ועוד שתי שיניים מכל צד של כל שן אמצעית לא זהה לשן המקבילה לה בצד השני. לפני חצי שנה בערך עברתי טיפול נוסף אצל מומחה לשיקום הפה שהוציא את שני הכתרים הישנים עקר לי שן קידמית אמצעית ושם כתר של 3 שיניים חדש שני הקידמיות המרכזיות +שן שצמודה לאחת מהן . המצב כרגע הוא כמו שאמרתי 5 שיניים במרכז במקום 6 . האם יש אפשרות לעקור עוד 2 שיניים ולהתקין כתר של 6 שיניים בחלק האמצאי כמו שהיה מלכתחילה ואיך זה יראה אסטתית? או אם יש הצעות נוספות חשוב לציין בכתר החדש 3 השיניים רחבות ככה שמבחינת מקום ל 6 שיניים לא חושב שצריכה להיות בעיה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום אזור קדמי בעקבות תאונה
ד``ר אבידן לרון17/01/2009שלום ארז,
קשה ובעצם בלתי אפשרי, לענות לשאלותיך ללא בדיקה שלך.
אך בכל זאת מספר תובנות,
1. ככלל, רצוי להכתיר כמה שפחות שיניים אם אין צורך,
2. אני ממליץ כי תחזור למומחה לשיקום הפה שטיפל בך ותעלה בפניו את הסוגיה, תשמע את דעתו ובאם יהיו לך התלבטויות , תפנה לעוד מומחה לשיקום הפה או שניים ותקבל מהם חוות דעת.
אני רואה שהמראה של השיניים הקדמיות חשוב לך , אתה לא מרוצה כפי הנראה ולכן כדאי להתייעץ על מנת לקבל את המלצה על דרך הטיפול הטובה ביותר ולהיות משוכנע בה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח בפהשרון17/01/2009
שאלה איזה כודורים יש לריח בפה שאני אם בנות זה לא נעים לי תן לי עצה מה לעשות תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מן הפה
ד``ר אבידן לרון17/01/2009שלום שרון,
אין פתרון קסם לטיפול בריח רע מן הפה, את\ה צריך להבדק ע"י רופא האמון בטיפול בריח פה לקבל ממנו אבחנה למקור של הריח והמלצה לטיפול.
אין כדורים לטיפול בבעייה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבת שלמה שנשברהדינה17/01/2009
לפני מספר חודשים עשו לאימי תותבת שלמה עליונה. אתמול תוך כדי אכילה התותבת נשברה לשניים. ממש נחצתה באמצע. האם זה הגיוני ? האם ניתן לתקן שברים כאלה או שחייבים לעשות תותבת חדשה? תודה דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבת שלמה שנשברה
ד''ר איל תגרי17/01/2009שלום דינה
הגיוני, קורה, לא צריך לקרות.
רופא טוב או טכנאי טוב צריכים להיות מסוגלים לתקן
אם ורק אם התובת נעשתה כראוי.
צריך לשקול לעשות תותבת חדשה עם רשת מתכת בשטח החך, שתמנע
שברים עתידיים
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שתליםארז15/01/2009
שלום רב, ברצוני לשאול איזה צילום משקף ממש את מצב השתלים. נאמר לי שצילום רגיל אצל רופא השיניים לא ממש מראה את מצב השתל וכל מה שסביב לו. בברכה ותודה ויישר כח על האתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום שתלים
ד''ר איל תגרי15/01/2009יפה אמרו לך
צילום CT של מכונה טובה ידגים את השתלים יפה
אבל ישנם עוד פרמטרים נוספים, גם צילום "סטטוס מקביליות" חשוב
וגם בדיקה קלינית- טוב מראה עיניים מ @@
וכמובן שתלים זה לא הכל. אייזה כתרים, איזה גשר, איפה
מה מצב שאר המשנן ??
אין כמו בדיקה אמיתית אצל מומחה אמיתי בתחומו !
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום- תודה לד"ר
ארז15/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי שינים כלואותאייל14/01/2009
שלום בביקור אצל רופא שניים בגיל 16 אובחן אצלי ריבוי שינים כלואות בלסת העליונה והתחתונה , במשך כ 10 שנים עקרתי כ 7 שינים ,שגדלו כלפי חוץ כשן כפולה , לצד השן הקיימת נשארו עוד כ 2 שינים (לא נראות)בלסת התחתונה. אני די חושש להסיר את הנותרות, בשל הפגיעה העצבית שעלולה להגרם (הם עמוק בתוך החניכים). 1.האם השארת המצב הנוכחי עלול לגרום לבעיה? 2.האם הסיכון בהשארתם גדול מהסיכון הכירוגי הכרוך בעקירתם ? 3.רופאת שינים אמרה לי שישנה תסמונת גנטית בשם Gardner בגורמת לפוליפים במעי ,ואחד התסמינים שלה זה ריבוי שינים עודפות. מה דעתך ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים עודפות
ד''ר איל תגרי14/01/2009דעתי שללא צילום רנטגן יסודי ומדויק
וגם כנראה צילום CT
לא כדאי לייעץ לך בנושא זה.
מה דעתך ?
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRE:
אייל15/01/2009ד"ר תודה על התגובה. האמת היא שאני מעדיף שלא לעקור את השינים. השאלה היא באופן עקרוני , אם אני לא סובל מכאבים כלשהם , או לחץ כתוצאה מהשינים הכלואות האם עדין יכולים להתפתח סיבוכים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאופן עקרוני
ד''ר איל תגרי15/01/2009מר איל הנכבד
באופן עקרוני כל רופא שייתן לך תשובה לשאלה הזו ללא בדיקה יסודית כפי שתוארה
יתן עצת אחיתופל.
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)