פורום שיקום הפה, ציפויי חרסינה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר מאיר ממרייב
ד"ר מאיר ממרייב
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר מאיר ממרייב ללא פרסום בפורום

• דחיית שתל שן
    אבי
    10/12/2009

שלום רב,
    האם יש מצב של דחיית שתל שן ע"י הגוף?
    כיצד ניתן לזהות מצב של דחיית שתל שן?
    מהם הגורמים לדחיית שתל שן?

בתודה מראש, אבי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחיית שתל שן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כשלון של השתלה

ד``ר אבידן לרון
    10/12/2009

שלום אבי,
    השתלה מוצלחת היא השתלה בה השתל מתחבר בצורה הדוקה מאד לעצם הלסת, יש המדברים אפילו על איחוי לעצם.
    מצב כזה מתרחש , כאשר ההשתלה מבוצעת ע"י רופא מיומן באחוזים גבוהים ביותר, לעיתים יש כשלון של ההשתלה , לא מתהווה הקשר הרצוי ואז אין חיבור לעצם לכל אורך השתל, , אם בכלל, השתל לא יציב, יש דלקת מסביב , כאב וחוסר נוחות. בקיצור כשלון.
    על הסיבות נכתבו ספרים ולא כאן המקום לפרט . יש לי רק עצה אחת וחשובה מאד. בצע את ההשתלה אצל רופא מיומן, הטוב ביותר שתמצא, אל תלך שבי אחר מחיר זול, בסוף זה יקר
    בהצלחה
    ד"ר לרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים
    מישהי
    07/12/2009

יש לי כבר קרוב לשנה נסיגה ודלקת בחניכיים.
    בערך אותו זמן יש לי גם ריח וטעם מאוד רע בפה.. האם זה נובע מהדלקת?
    יש דרך לטפל בזה חוץ מטיפול אצל הרופא? (נקבע לי תור לשבוע הבא להקצעת שורשים)

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים

ד``ר אבידן לרון
    07/12/2009

שלום לך מישהי
    אם יש נסיגת ודלקת חניכיים, אין מנוס מלהבדק ע"י רופא שיניים .
    לגבי הריח והטעם הם יכולים לנבוע מדלקת החניכיים, את זה צריך לאבחן הרופא שיבדוק אותך.
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שן
    שירן
    06/12/2009

ד"ר שלום
    האם ניתן לבצע השתלת שן בשן טוחנת עליונה כאשר העקירה התבצעהלפני כ-10 שנים?
    ליד השן שנעקרה קיימת עדין שן בינה שלא נעקרה לדעתי יש ספיגה של עצם.
    לאחרונה יש לי כאבים בשן בינה שנראה לי שהיא נטתה לכוון הרווח שנוצר מהעקירה.
    אני פוחדת לעקור את שןן הבינה ואז להשאר ללא שתי שינייםץ
    מה דעתך? האם ישנה אפשרות להשתלה למרות שיש ספיגת עצם?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שן

הוספת תגובה

• השתלת שן לאחר 10 שנים

ד''ר איל תגרי
    07/12/2009

אפשר גם אפשר
    נכון, לפעמים יהיה צורך בביצוע כמה פעולות מקדימות-
    הרמת רצפת הסינוס
    הרחבת העצם
    שילוב של השניים
    אבל היום בידיים הנכונות ניתן להכין כל אזור לקליטת שתל
    ואז לבצע את ההשתלה
    בבריאות ובהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתרים- בודדים או גשר?
    אפרת
    01/12/2009

שלום אני צריכה לעשות 4 כתרי זירקוניה בשיניים קדמיות.
    1. מה היתרונות אם בכלל של גשר על פני בודדים?
    2. שמעתי שגשר מונע ניידות שיניים וחזק יותר בשל חלוקת עומס בזמן אכילה. האם זה נכון?
    3. מתי מומלץ על ידך לעשות גשר?
    4. האם עלותו נמוכה מ-4 בודדים?
    5. האם עליי לבקש אחריות LAVA על הכתרים ולהתעקש על חברה זאת?
    תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    כתרים- בודדים או גשר?

הוספת תגובה

• כתרים בודדים

ד''ר איל תגרי
    01/12/2009

שאלה זו כבר נשאלה וקיבלה תשובה מלאה בעבר
    תעיפי מבט בתשובות קודמות
    בהצלחה ובבריאות
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזוזת שיניים
    שרית
    25/11/2009

שלום רב, יש לי שתי שאלות:
    אני בת 24.
    1. האם טיפול ביישור שיניים בלסת עליונה בלבד יכול לגרום לתזוזה בלתי רצויה של שיניים בלסת התחתונה (שלא מטופלות)? או שאין קשר בין הדברים?
    2. האם קיימת תופעה של תזוזת שיניים ספונטנית עקב כוחות הלעיסה וגורמים נוספים לאוכלוסייה בגילאים עד 30?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תזוזת שיניים

הוספת תגובה

• תזוזת שיניים

ד``ר אבידן לרון
    25/11/2009

שלום שרית,
    אין אפשרות לענות לשאלתך ללא בדיקתך, תזוזת שיניים קשורה בסגר של השיניים וצריך לבדוק כל מקרה לגופו.
    אני ממליץ כי תתיעצי עם אורטודנט או מומחה לשיקום הפה.
    לגבי תזוזה ספונטנית של שיניים עם הגיל, קיימת לעיתים תנועה קדימה של שיניים והווצרות של צפיפות באזור הקדמי, שוב גם כאן ליציבות הסגר תפקיד מכריע,
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפויי חרסינה לעומת בונדינג
    שי
    24/11/2009

אני סובל משיניים עליונות קדמיות שחוקות, וזה מפריע לי אסתטית.

הוצע לי ע"י רופא שיניים לבצע בונדינג במקום ציפוי חרסינה, בעלות זולה בהרבה. האם זה טיפול מומלץ והאם ניתן להגיע לתוצאות טובות באמצעות טיפול זה?

חשש נוסף שלי הוא שהשחיקה של השיניים תפגע בטיפול. נאמר לי שיהיה עלי לשים סד, והשאלה מה יהיה על הטיפול אם לא אסתגל לשינה עם סד? האם ישנם פתרונות אחרים (מלבד סד) לשחיקה?

ושאלה נוספת: האם בתחום זה של טיפול שמטרתו אסתטית יש יתרון למומחה לשיקום פה?

תודה,
    שי

הוספת תגובה

• ציפוי חרסינה לעומת בונדינג

ד``ר אבידן לרון
    24/11/2009

שלום שי,
    בונדינג יכול להיות יפה מאד , תלוי במיומנותו ובכשרונו של הרופא המטפל, אבל ציפוי חרסינה יהיה בד"כ יפה יותר.
    נקודה נוספת היא עמידותו של ציפוי החרסינה שהיא גבוהה יותר לאורך זמן לעומת הבונדינג.
    יש להזהר במקרים של שחיקהולבדוק אם בכלל המקרה מתאים לציפוי בכלל, בכל מקרה סד לילה הוא חובה ואין סיבה שלא תתרגל אליו,
    אי שימוש בסד יגרור שברים בשיקום , לא משנה מה סוגו, עוגמת נפש וצורך בתיקונים או חזרה על הטפול.
    לגבי מומחה לשיקום הפה, ראשית יש לו את המיומנות להמליץ לך על הטיפול המתאים יותר, שנית, מיומנותו ונסיונו אמורים לתת לך טיפול טוב יותר, מתאים יותר, עמיד יותר ואף אסתטי יותר.
    בהצלחה,
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן סדוקה
    מירי
    22/11/2009

שלום רב,

לפני שנתיים נפלתי וסדקתי קלות את שתי השיניים הקדמיות. בזמנו הרגשתי שאחת מהן התנדנדה, והלכתי לרפואת שיניים דחופה. שם אמרו לי שאין צורך לעשות דבר.
    את הסדקים בשיניים ניתן לראות ואני חוששת שאולי בכל זאת הייתי צריכה לעשות משהו.

אודה על תשובתכם.

מעיין

לקביעת תור
    סגירה
    שן סדוקה

הוספת תגובה

• שן סדוקה

ד''ר איל תגרי
    22/11/2009

למעיין שלום,
    צריך לראות ולבדוק, אם ממש רואים אז צריך לעשות משהו......
    את צריכה להגיע לרופא שיש לו מערכת הגדלה כך שיוכל לבדוק באופן מדוקדק....
    בהצלחה ובריאות
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר
    אבנר
    13/11/2009

שלום ד"ר
    אני זקוק לכתר חדש, ובשן ליד יש לי כתר בן כ 18 שנה. כמה זמן בערך נשאר בפה כתר והאם נכון להוציא את הקיים ולהחליפו בכתר חדש

לקביעת תור
    סגירה
    כתר

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי הקודמת

אבנר
    13/11/2009

בהמשך לשאלתי הקודמת האם בשן 21 חיבים לעשות כתר זמני או שאפשר אחרי הסתימה והמבנה את הכתר הקבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתרים

ד''ר איל תגרי
    13/11/2009

כתר בן 18 שנה אכן רצוי להחליף
    לפני שעושים קבוע צריך לעשות זמני שייהיה בפה עד להחלפתו על ידי הקבוע
    תמצא רופא שאתה סומך עליו !!!
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לכל השאלות ביחד

ד``ר אבידן לרון
    13/11/2009

שלום,
    ראשית לצורך שיקום פה, רצוי לבצע סטטוס פריאפיקלי, זהו צילום מדויק הרבה יותר מצילום פנורמי.
    לגבי החלפת כתר, יש צורך לבדוק אותו, יתכן כי כתר שנעשה לפני 18 שנים יכול להשאר בפה עוד שנים רבות. ויתכן שלא.
    ולגבי שאלתך האחרונה, יש לבצע כתר זמני , תמיד, הוא משמר את השן המושחזת, תומך בחניכיים, דואג שלא תהיה תזוזה של השן או של השיניים הסמוכות,בודק את העמסת השן בפונקציה, מחקה את הכתר הקבוע ויכול להציף בעיות שאם ייתקלו בהם לראשונה עם הכתר הקבוע , יתקשו לפתרן.
    בקיצור ולעניין , הכתר הזמני הוא חלק בלתי נפרד מהשיקום הקבוע
    בברכה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום הפה
    אבנר
    13/11/2009

שלום,
    אני בת 46 וזקוקה לשיקום הפה עקב הזנחה רבת שנים. האם אני חייבת לבצע צילום סטטוס פריאפיקאלי לכל הפה או שניתן להסתפק בצילום פנורמי היות ויש לי רפלקס הקאה וקשה לי לבצע צילום סטטוס פריאפיקאלי .

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום הפה

הוספת תגובה

• סטטוס נ. פנורמי

ד''ר איל תגרי
    13/11/2009

שלום
    פנורמי מדויק הרבה פחות
    ממילא צריך צילומים פריאפיקלים כדי להחליט באופן ספציפי
    רפלקס הקאה ניתן להתגבר במבחר אפשרוות
    אבל כל זאת ממילא צריך להחליט עם הרופא
    תמצאי רופא מומחה לשיקום הפה שאת סומכת עליו
    כל ההחלטות תזרומנה בקלות !!
    בהצלחה
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתרים בודדים או גשר???
    אולה
    11/11/2009

שלום,
    אני צריכה לעשות מספר כתרים בשיניים קידמיות בלסת העליונה, 13-22
    הוחלט כי הכתרים יהיו כתרי חרסינה על בסיס מתכת אצילה. השאלה שלי היא, האם חייב לעשות גשר או שניתן לעשות כל כתר בנפרד?
    מה יראה יפה יותר מבחינה אסתטית? וחזק יותר לאורך זמן?
    בעיני, במידה ותפגע מאוחר יותר שן אחת יהיה קל יותר לטפל בה באופן פרטני מאשר להוריד את כל הגשר, תקן אותי אם אני טועה..
    תודה מראש, אולה

לקביעת תור
    סגירה
    כתרים בודדים או גשר???

הוספת תגובה

• כתרים או גשר

ד''ר איל תגרי
    11/11/2009

שאלה טובה
    התשובה תלויה בנסיבות. אם אין מחלת חניכיים והמשנן יציב, רצוי בודדים
    אם יש מחלת חניכיים או בעיות צפויות אחרות- רצוי גשר
    בודדים אכן יותר אסתטי ויותר קל ומדויק להכנה,
    רצוי לבצע צילומי רנטגן מדוייקים של כל המשנן לפני המעבר לשחזור קבוע,
    נו, וזה כבר תלוי באיכויות של הרופא המטפל....
    בהצלחה ובבריאות
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חריקת שיניים - אחרי טיפול, מה לעשות
    נחמה
    07/11/2009

שלום רב, אני חורק שיניים כבר מעל לשנה, ב3-4 חודשים האחרונים אני משתמש בסד לילה, בחודשיים האחרונים אני שם לב שהטוחנות שלי נראות ממש שטוחות וקצרות, רוב ה"שפיצים" בקצוות השיניים נעלמו, זה מפריע לי באכילה, ולאחרונה שמתי לב שאין לי סגירה מלאה של השיניים הקדמיות, דבר שהיה לי בעבר, אינני יודע מדוע הגעתי למצב שאני לא יכול לסגור את השיניים הקדמיות העליונות והתחתונות, יש הפרדה של כמה מ"מ, וזה מהזמן האחרון.

רציתי לדעת מה אני יכול לעשות חוץ מלהמשיך להשתמש בסד לילה, הנזק כבר קיים, קשה לי ללעוס, אני לא יכול ללעוס אוכל קשה בגלל שהטוחנות שלי שטוחות יחסית ואין לי את השפיצים שהיו עוזרים לי "לקרוע" את האוכל, מדי כמה לעיסות אני חורק בצורה בלתי רצונית את השיניים (מעין שחיקה קצרה), כנראה בגלל הבדלי גובה בצדדי השיניים, אני מאמין שזה לא תורם למצב הכללי של הפה ובגלל לאורח החיים שלי, זה ממש מעצבן ולא נעים.
    השיניים שלי ניהיו רגישות לקור, אני לא אוכל סוכרים או שותה משקאות מתוקים והרסתי לעצמי את השיניים, לא הייתי צריך להיות אצל רופא שיניים כל החיים חוץ מבגלל החריקה.

פעם נהגתי גם לאכול ציפורניים, הפסקתי עם המנהג לפני כחודש+, והיום אני שם לב שבגלל שאין לי סגירה מלאה של השיניים הקדמיות אני לא מסוגל לקסוס ציפורניים בעזרת השיניים בכלל, ככה אני יודע בוודאות שנוצר לי רווח בין הקדמיות התחתונות והעליונות.

אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על דרכי טיפול, רופא שיניים שהייתי אצלו אמר שאין מה לעשות ושאני אמשיך להשתמש בסד הלילה, נשמע לי לא הגיוני בכלל, חייב להיות משהו שאני יכול לעשות, קשה לי ללעוס, אני סה"כ בן 20 ועושה הרבה כדי לשמור על השיניים שלי, שותה רק מים ולא אוכל סוכרים, מצחצח שיניים וכו'.

תודה רבה.הדפסת ההודעה

הוספת תגובה

• חריקת שיניים - אור

ד''ר איל תגרי
    07/11/2009

לאור שלום:
    ראשית, לא ציינת את גילך, נתון משמעותי במקרה כזה.
    שנית, מתוך סיפורך נשמע שדווקא השימוש בסד הסגרי גרם ל"פתיחה של הסגר" ואי מגע של שיניים קדמיות.
    אתה צריך בדיקה וייעוץ אצל מומחה לשיקום הפה, ותגיע לפגישה כזו עם הסד שאתה משתמש.
    אין ספק שאתה מציג מקרה מורכב, אבל מומחה השווה את שמו יוכל לעזור לך.
    כמו כן יש "מחלקה לסגר" באוני' תל אביב, זה התחום שלהם
    בהצלחה ובבריאות
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בן 20, ואני חייל.

אור
    07/11/2009

עכשיו שאני חושב על זה, הסד בהתחלה ממש לחץ לי על השיניים הקדמיות, שאמרתי את זה לרופא הוא אמר שזה טבעי ושאני צריך להתרגל לזה. (רופא של הצבא) עשו לי את הסד במסגרת הצבא.

יכול להיות שבגלל הרופא הזה הרסתי לעצמי גם את השיניים הקדמיות, מה אני יכול לעשות במקרה כזה? יש לי ביטוח שיניים פרטי של חברת הראל, אתה עובד עם חברות ביטוח במידה וארצה להגיע אליך לבדיקה \ טיפול?

איך מטפלים במצב כזה בכלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מטפלים במצב כזה בכלל?

ד''ר איל תגרי
    07/11/2009

לאור שלום:
    בן 20 זה באמת צעיר כדי להיות במצב כזה.....
    אתה מוזמן ליצור עימי קשר באופן ישיר, דרך המייל או טלפון
    שאלות ביטוח וכד' הינן משניות למצבך.....
    או כפי שציינתי, תפתח את האתר של האיגוד הישראלי לשיקום הפה
    תבחר שניים שלושה נחמדים
    ותקפוץ לבדיקה מעמיקה...
    בברכה
    ד"ר אייל תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלבנת שיניים
    רותם
    31/10/2009

שלום. אני בת 14 וחצי. אני רוצה לעשות הלבנת שיניים ורופא השיניים שלי אמר לי שאפשרי לעשות הלבנה גם בגיל הזה. האורתודנט שלי אמר לי שאסור לעשות הלבנה בגיל הזה. בקיצור: מומלץ לעשות הלבנה בגיל הזה או לא? מה הסיכונים ומה השיטה הכי טובה ושהכי פחות פוגעת בשן? מה העלות שלה?
    תודה, רותם.

לקביעת תור
    סגירה
    הלבנת שיניים

הוספת תגובה

• רותם

ד''ר איל תגרי
    31/10/2009

לרותם שלום:
    בגילך הייתי ממליץ להימנע מהלבנת שיניים
    למעט אם יש צביעה קשה, פגם כלשהו.
    המתיני עד אחרי הצבא.
    שינייך אפילו לא סיימו את ה"בקיעה הפסיבית".
    השקיעי את זמנך בלימודים וחברים.....
    הרבה בריאות ואושר
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך...

רותם
    02/11/2009

היי
    תודה על תגובתך. רציתי לשאול מהם הסיכונים בהלבנת שיניים בגיל כזה. הצבע של השיניים שלי מפריע לי, למרות שהוא לא כל כך כהה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלבנת שיניים בגיל 14

ד``ר אבידן לרון
    03/11/2009

שלום רותם,
    אני מסכים עם ידידי ד"ר תגרי כי אם ניתן לדחות את הטפול של ההלבנה אז עדיף, כי חלק מהשיניים טרם סיימו את התפתחותן.
    אך במידה וזה מאד מפריע לך, ניתן ע"י רופא המנוסה בפרוצדורה, בצורה מבוקרת ולמשך זמן קצר לבצע הלבנה ביתית ללא חשש.
    בברכה,
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה:)

רותם
    04/11/2009

תודה רבה על תגובתכם. מה זה אומר "טיפול ביתי"? חשוב לציין שהשיניים שלי סיימו לנשור ולצמוח כבר בסוף כיתה ד'.
    רותם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלבנת שיניים לגיל 14

ד``ר אבידן לרון
    04/11/2009

שלום רותם,
    מדובר על פלטה שקופה שמותאמת לשיניים שלובשים אותה על השינייםם בלילה, בבית, עם חומר הלבנה שמסופק ע"י הרופא שינים.
    בברכה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטריה ברוק
    אתי ירימי
    24/10/2009

יש לי בעיה של כתמים שחורים על השיניים. השיננית מנקה את הכתמים בהשפרצה של גרגרים.
    אך הבעיה היא שהכתמים חוזרים אחרי חודש וחצי, חודשיים ולא כל כך נוח וכנראה גם לא בריא,
    לנקות את השינים אצל שיננית כל חודשיים. השיננית טוענת שהכתמים נגרמים מפיטריה ברוק.
    האם יש פתרון לבעיה ?

יש לי עוד שאלה, השיניים שלי בריאות (אין לי אפילו סתימות) אבל שלושת השיניים הקידמיות שלי עקומות. פעם התקנתי גשר אך לא יכולתי לסבול את זה והורדתי אותו לאחר שבוע. כל הרופאים שהתעצתי איתם, כדי למצוא פתרון אחר, כמו כתרים, אמרו שלא כדאי לי לנגוע בשניים בריאות.
    אבל לי הדבר מציק. האם הם צודקים?

לקביעת תור
    סגירה
    פיטריה ברוק

הוספת תגובה

• צביעת השיניים

ד''ר איל תגרי
    24/10/2009

לאתי שלום:
    אם השיניים שלך "עקומות" אזי הניקוי שלהן לא יסודי וזה יכול להסביר את הצביעה הכהה
    המצטברת על גביהן בקצב מהיר.
    יש לעבור בדיקה אצל רופא שיאבחן את הצביעה ( עם כל הכבוד לשיננית.... היא לא רופא...)
    לגבי יישור השיניים
    כיום יש כמה וכמה שיטות, לא רק "גשר", שווה להתייעץ עם מומחה לשיקום או אורתודונטיה
    חוץ מזה, אולי עכשיו כבר התבגרת ותוכלי "לסבול" את זה לחצי שנה ?
    לא מתים מזה...
    בהצלחה ובבריאות
    ד"ר אייל תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים שינים
    אסת
    22/10/2009

שלום רב!
    בשן עליונה לפני האחרונה עברתי טיפול שורש+מבנה+כתר.
    כל זה קרה לפני 4 חודשים ומאז יש לי כאבים והם אפילו מחמירים עכשיו וגם אם אני לוחצת
    על הפנים באיזור הקרוב לאוזן .בקיצור יש כאבים שמפריעים לי.הרופא שלי הוציא לי השבוע את הכתר ואני בלי כתר עכשיו והוא אמר לי לחזור אליו עוד חודש.אבל האיזור כואב לי ,גם שאני
    נוגעת במבנה .עשיתי כמה צלומים גם אצל רופא אחר ונראה על פניו שטיפול השורש תקין.
    אמרתי לרופא שלי שלמרות שהצילומים בסדר אולי כדי לעשות טיפול שורש שוב-הוא אמר שלא צריך.
    איך אני אפתור את הכאבים האילו. לא אכפת לי לשלם שוב על טיפול שורש.
    מה הפתרון אין אני יודעת ומה מקור הכאבים והרופא אומר שהכל בסדר.
    מה לעשות ?
    תודה,תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים שינים

הוספת תגובה

• כאבים

ד``ר אבידן לרון
    22/10/2009

שלום אסתר
    אכן מתסכל, אני ממליץ שתפני לחוות דעת נוספת למומחה לשיקום הפה או למומחה לטיפולי שורש.
    צריך לשלול אחת לאחת את האפשרויות לכאב: טיפול השורש, חניכיים,סדק בשן וכו'
    בהצלחה
    ד"ר לרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשן

ד''ר איל תגרי
    24/10/2009

לאסתר שלום
    אני מסכים עם אבחנתו והמלצתו של ד"ר לרון
    ברצוני רק להוסיף כי בנסיבות אלו לא היה מקום "להוריד את הכתר"
    אם כי אולי היה מקום להוריד את הכתר הקבוע ולשים כתר זמני תקין במקומו
    אך עדיין הכאב צריך להעלם
    יש לבדוק אפשרות סדק באחד השורשים....
    כאמור, למצוא מומחה ובדיקה יסודית טובה...
    בהצלחה ובבריאות
    ד"ר תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום שנים טוחנות על גבי שתלים
    איילה
    21/10/2009

שאלה לגבי שקום שנים טוחנות על גבי שתלים בלסת תחתונה.
    ברצוני לשאול האם כתרים מזרקוניה ממולצים למטרה זו? האם הם עמידים בלחצים המופעלים בלעיסה באותה מידה כמו כתרים מחרסינה על גבי מתכת?
    נאמר לי שכתרים מחרסינה על גבי מתכת הם מדויקים יותר והם עדיפים כשמדובר בשיקום על גבי שתלים.האם יש אמת בדבר?
    אבקש לדעת מה דעתך בענין זה.? מה אתה ממליץ לעשות? כתרים מזרקוניה או חרסינה על גבי מתכת כשמדובר בשקום על גבי שתלים בשנים הטוחנות בלסת תחתונה.
    תודה.

הוספת תגובה

• כתרים ע"ג שתלים

ד''ר איל תגרי
    21/10/2009

לאיילה שלום:
    אין חשיבות, אני חוזר, אין חשיבות לחומר ממנו עשויים הכתרים
    בידיים הנכונות, בשימוש הנכון, כל חומר יתן לך כתרים טובים לשנים רבות
    זו העבודה התכנונית והביצוע הנכון של הרופא שמוודא את איכות העבודה !!!
    בהצלחה ובבריאות
    ד"ר אייל תגרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה