מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שתלים דנטליםדנה11/03/2010
ד"ר שלום
לפני חודשים פלוס עברתי השתלה של שיניים 45 ו-46
מידי פעם יש לי כאב קל משתל אחד בד"כ אחרי שתיה קרה או חמה
השתל לאחרונה גלוי מעל לחניכים
1-האם המצב תקין? והאם יכול להווצר מצב שלמרות שהשתל יציב
הוא נכשל?
2-אחרי כמה זמן מבצעים שיקום?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים דנטלים
ד''ר איל תגרי11/03/2010לשואלת שלום:
לפני שאענה לך יש לי שאלה משלי:
האם מסרת על שאלות אלו לצוות שטיפל בך ?
מה היתה תשובת הצוות לשאלות אלו ?
לאחר קבלת התשובות אשמח לענות....
בברכה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירן11/03/2010ד"ר שלום
לא שאלתי כי הרופא שלי נמצא בחו"ל והוא חוזר אחרי פסח
אשמח אם תענה לי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבות אצל מבוגריםדפי08/03/2010
שלום,
סבתא שלי מתגוררת בחו"ל, היא בת 82 ויש לה שן מקורית אחת. עד כה היו לה שיניים תותבות שהחזיקו בעזרת היתמכות בשן שלה, אבל לאחרונה השן נשברה והיא אומרת שהרופא לא מוצא פתרון. מה נהוג לעשות במצב זה בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבות אצל מבוגרים
ד''ר איל תגרי08/03/2010שלום דפי:
מאד פשוט - לעשות זוג תותבת כראוי !
אם הסבתא הסתדרה עד היום, פשוט צריך לבצע התאמה \ ביצוע מחודש
של תותבת למצב הקיים
הרבה בריאות ואריכות ימים
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהאני משוגעת28/02/2010
רופא שיניים מצא לי ציסטה מעל שן קדמית עליונה, לפני כשנה עברתי טיפול שורש באותו שן.
רופא אמר שינסה לעשות טיפול שורש מחדש.
לפני 3 ימים הוא עשה לי טיפול שורש ופגישה שלי איתו עוד כמה ימים.
אך אני מרגישה ששום דבר לא השתנה, ועדין יש נפיחות באותו מקום וכאבים.
האם זה בסדר שטיפול שורש לא עוזר לי כל כך מהר?
אני מאוד מפחדת לעשות ניתוח.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר איל תגרי01/03/2010לשואלת שלום:
1. באמת חידוש טיפל שורש לא אמור להשפיע \ לשפר תוך כמה ימים. יש לעקוב לפחות כמה שבועות.
2. ניתן לבצע צילום CT לצורך אבחנה מדוייקת יותר.
3. עליך להתייעץ עם מומחה לטיפלי שורש.
4. ניתן היום לחדש את טיפול השורש בעזרת מיקרוסקופ טיפולי ולדעת יותר על האבחנה המשוערת של הכשלון הקודם.
5. גם את הניתוח יש לבצע תחת הגדלה, לכל הפחות משקפיים מגדילות ( לופות) X 4, או מיקרוסקופ טיפולי. בעזרת עזרים אלו סיכויי ההצלחה גדולים הרבה יותר.
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשיעל25/02/2010
היי
אני בת 40 וזקוקה לכתרים בשיניים 11 21 23.
הרופא שמטפל בי הסביר לי שלפני כתר יש צורך בטיפול שורש.
ביום א' הקרוב הרופא רוצה להשחיז לי את השיניים ולהרכיב לי כתר זמני שהוא יחידה אחת מחוברת
ורק לאחר מיכן להפנות אותי לרופא שמתמחה בטיפולי שורש במרפאה בה אני מטפלת.
הרופא הסביר לי שמורידים את הכתר הזמני לפני כל טיפול, עושים טיפול שורש ומבנה, ולאחר מיכן מחזירים את הכתר הזמני.
ברצוני לשאול אותך מספר שאלות:
1. האם אפשר לעשות קודם השחזת שיניים ורק אחר כך לעשות טיפול שורש ומבנה ?
2. כמה זמן אני צריכה ללכת עם כתר זמני והאם יש חשיבות לפרק הזמן ?
3. האם זה בסדר להרכיב כתר אחד לכל שלושת השיניים ?
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש בשיניים עם כתרים
ד``ר אבידן לרון25/02/2010שלום יעל
1. לא בכל שן שמבצעים בה כתר צריך לעשות טיפול שורש
2. במידה ואכן מבצעים טיפול שורש , סדר העבודה בד"כ , לא משנה. אבל צריך לשקול כל מקרה לגופו
3. משך הזמן בו נמצאים עם כתרים זמניים , נגזר מצורך כלשהוא, בד"כ מסיימים את טיפול השורש , מבנה ואם אין צורך במעקב מיוחד , מסיימים את העבודה.
4.ניתן לחבר אך רצוי להפריד במידת האפשר , זה מקל על השמירה על ההגיינה
מקווה שהייתי לעזר
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתרים מבנים וטיפולי שורש
ד''ר איל תגרי25/02/2010ליעל שלום:
ברצוני להוסיף על תשובתו של ד"ר לרון, כי בנוסף לנאמר
לא בכל שן שעושים בה טיפול שורש, יש צורך לבצע אחר כך מבנה
ובמיוחד שכך בשיניים קדמיות !!!
יתכן ואת צריכה לפנות לחוות דעת שניה, רצוי אצל מומחה לשיקום הפה.....
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריםיעל23/02/2010
שלום ד"ר
אישתי זקוקה למספר כתרים בשיניים 11,12,21,22
בילבלו אותנו עם מושגים כמו "חרסינה עם בסיס מתכת",
"חרסינה עם בסיס מתכת חצי אצילה",
"חרסינה עם בסיס מתכת אצילה",
"זרקוניה"
האם אתה יכול להסביר את ההבדלים בין סוגי הכתרים הנ"ל
ולהמליץ לנו על סוג הכתר הרצו ?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים
ד''ר איל תגרי24/02/2010לאליעזר שלומות:
מן הסתם אתה מבין שללא בדיקה יסודית של אשתך והמצב בפה ומצב וצורת החניכיים
איני יכול להמליץ על סוג הכתר הרצוי לה !
על סוגי הכתרים השונים אתה יכול ללמוד באתר של האיגוד הישראלי לשיקום הפה, או להקיש את שמם בגוגל ולמצוא אתרים המסבירים על כך.
מעבר לכך, והחשוב ביותר !!!!!!!!!!!!
זה לא סוג הכתר, זה האיכות ביצוע של הרופא, איכות ההכנה של השן המושחזת
ואיכות ההתאמה בין הכתר לשן !!!!!!!!!!
את זה הרופא עושה \ מיייצר במהלך ההכנה ובמהלך הכנת הכתר !!
על זה אין לך שליטה ואתה צריך לבחור את הרופא הנכון.
לדוגמא איך נראים הכתרים הזמניים ? האם החניכיים בריאות לידם כמו ליד שן טבעית ??
מקווה שעזרתי
בברכה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
יעל24/02/2010ד"ר שלום,
הבוקר אישתי היתה אצל רוםא השיניים שהציע לה כתרים מחרסינה עם בסיס מתכת בשם NP
האם לשיניים קידמיות סוג כזה של כתר אסטטי במידה מספקת?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
ד''ר איל תגרי24/02/2010לאליעזר שלום
אתה כנראה לא מפנים את התשובה שלי
זה לא החומר
זה הרופא.
נשמע שאתה לא ממש סומך על הרופא.
אז מה זה משנה איזה חומר הכתר יהיה עשוי, אם לא יהיה עשוי כהלכה ?
מקווה שהתשובה ברורה
התשובה היא לא מה שנוח לך לשמוע
התשובה היא התשובה הנכונה והפעולה הנכונה !
בהצלחה ובבריאות
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול משקם לפהחופית23/02/2010
שלום רב אני בת 35 ולאחר טיפולי שיניים רבים. כעת אני עומדת להתחיל בטיפולים נוספים הכוללים 6! שתלים וטיפול שורש שאלתי היא מהן הבדיקות הרצויות לפני טיפול כ"כ מורכב? האם יש צורך בצילומים מיוחדים ? איך אפשר באמת לדעת שהרופא מומחה לדבר והשתלים אכן עומדים בתקן ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול משקם
ד''ר איל תגרי24/02/2010לחופית שלום :
הבדיקות הרצויות לטיפול שאת עומדת לעבור הינן:
האם לרופא יש את ההשכלה הפורמלית לטפל בי ?
האם הוא מומחה לשיקום הפה ?
האם יש לו תיק עבודות לפני ואחרי להדגים לי את איכות עבודתו ?
אל תצפי מעצמך לדעת את הפרמטרים הרפואיים לעבודה, את לא רופאה.
את "רק" צריכה לבחור את הרופא הנכון !!
בברכה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בלשוןיואב22/02/2010
יש לי יובש בלשון ושיכבה לבנה יבשה מעל הלשון וטעם מר בפה כבר חצי שנה וזה לא עובר הרופא מישפחה אומר שהוא לא יודע מה זה וממה זה נובע האם יש טיפול לכזה דבר או האם אני בפורום המתאים אם לא אז לאיזה רפואה הלשון שייכת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בלשון
ד''ר איל תגרי22/02/2010לאבי שלום
המומחיות המתאימה הינה "רפואת הפה", קיימת מחלקה גם בהדסה עין כרם
גם באונ' תל אביב, ומן הסתם בעוד מקומות.
זה נשמע לי כמו פטריה.
יש להגיע לרופא השיניים, אולי לקחת משטח \ בדיקה בקטריאלית.
לא סוף העולם אך בהחלט דורש התייחסות וטיפול.
האם ניסית לנקות את הלשן עם גב מברשת השיניים במשך כמה חודשים ?
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים איך לבחור רופא לאסתטיקתיעל22/02/2010
השיניים?יש לי כמה תיקונים אסתטיים ואף אחד ממכרי לא מכיר רופא בתחום.אני חוששת לפנות סתם כך לרופא ללא המלצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא לאסתטיקה
ד''ר איל תגרי22/02/2010ליעל שלום:
כמו בכל תחום השיקום, גם בתחום האסתטיקה למומחה לשיקום הפה יש יתרון על הרופא ה"כללי".
ולכן שווה להתאמץ ולחפש דרך האתר של האיגוד הישראלי לשיקום הפה, מומחה לשיקום.
מעבר לכך ישנם עוד כמה פרמטרים היכולים לעזור לך לוודא שאת עושה את הבחירה הנכונה:
1. האם הרופא משתמש במשקפיים מגדילות- המאפשרות עבודה דייקנית יותר.
2. בקשי לראות תמונות של עבודות שלו, לפני ואחרי, רופא יסודי הגאה בעבודתו מצלם את עבודתו, כך הוא גם יכול לשתף מטופלים בצפי לבאות, וגם יכול ללמוד בעצמו על טיב עבודתו.
את מוזמנת להיכנס לאתר אינטרנט שלי כדי להבין במה המדובר....
בהצלחה ובבריאות
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום בלסת עליונהנחמה18/02/2010
כרגע יש לי גשר מניב לניב אך השיניים ביניהם ניידות מאוד וצריכות להיעקר.
לכמה שתלים אזדקק להערכתך בין הניבים כדי לשקם שוב את האיזור?
לפי הרופא שלי יש מקום לארבעה שתלים אך רציתי לדעת אם יש צורך בכל כך הרבה או שאפשר להסתפק בפחות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שתלים
ד``ר אבידן לרון18/02/2010שלום נחמה,
תכנון של שיקום אינו עניין מתמטי, יש להביא בחשבון פרמטרים רבים , יתרת המשנן בלסת, השיניים בלסת הנגדית, הסגר בין הלסתות, כמות העצם אורכה, רוחבה ואיכותה וכו' וכו'
תשובה לשאלתך יכולה להנתן רק לאחר בדיקה יסודית כולל הדמייה של CT.
אני ממליץ על קבלת חוות דעת ממומחה לשיקום הפה, הוא הסמכות המתאימה.
בהצלחה,
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שתלים - מה רוצים ?
ד''ר איל תגרי18/02/2010לנחמה שלום:
בהמשך לתשובתו המצויינת של ד"ר לרון, ברצוני להוסיף שעליך לשקול לשנות את השאלה !
דהיינו, שאלתך הינה "כמה שתלים צריך כדי לשקם את חוסר השיניים מניב עד ניב"
אך לאמיתו של דבר השאלה הינה -כמה שתלים ואיזה תכנון צריך כדי לשקם את כל הלסת
ואת כל המשנן- לסת נגדית וכד'.
והתשובה פרוסה לך בתשובתו של ד"ר לרון- הרבה מאד פרמטרים !
בהצלחה ובבריאות
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצותnataly15/02/2010
עברתי תהליך ארוך ומפרך של עקירת שתי השיניים הקדמיות ביותר העליונות +השתלת עצם+2 שתלים וכיום לאחר שנה מאז ההשתלה עשיתי חשיפת שתל ואני עומדת בפני שיקום כלומר כתרים . הייתי מעוניינת להתייעץ יש לי מכרים שעובדים במעבדת שיניים מצויינת-שאחרי עוגמת נפש רצינית מפליפר רעוע(שהיה נופל כשהייתי מדברת) ומאוד מאוד רע אסטתית שנעשה לי במרפאת שיניים של אחת הקופות המוכרות בנו לי פליפר ללא ווים שהיה נראה טוב וטבעי עד כדי כך ששקלתי להישאר איתו לתמיד . בכל אופן הייתי מעוניינת שהם אלה שיבנו לי את הכתרים הבעיה כמובן שהם אינם עובדים עם הרופא שלי שעובד עם מעבדה גרועה ביותר. הם הציעו לי לעשות אצלם את המבנים והכתרים לפי התאמה אישית במקום -מידות, צבע שיניים וכל מה שאבקש אבל זה אומר גם שהם אלה שירכיבו לי את הכתרים ..הפליאה אותי האפשרות של הרכבת כתרים לא על ידי רופא שיניים ..האם זה מקובל \אפשרי שהטכנאי יתקין שיניים ולא רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקנת הכתרים שלא ע"י הרופא
ד''ר איל תגרי15/02/2010לנטלי שלומות:
1. עבודה בתוך הפה, מטבעים \ מידות הרכבת מבנים וכתרים אסורה על מי שאינו רופא, וגם לא תהה טובה כעבודה שתתבצע ע"י רופא מיומן וטוב.
2. מצער לשמוע שהרופא שלך עובד עם מעבדה גרועה.
3. את יכולה לבקש ממנו לעבוד עם מעבדה אחרת, ולשלם להם את הסכום שהוא רגיל לשלם, ואת תשלימי את החסר מכיסך.
4. לחילפין, את יכולה להרשות לו לסיים את העבודה, ואם איכות העבודה לא תמצא חן בעינייך ללכת לרופא אחר ולהחליף....
5. חבל שיש לך רופא שאת לא סומכת עליו או על המעבדה...
בברכה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח מהפה שלא עובר...ערן14/02/2010
היי,
שמי ערן ואני בן 23 לאחורנה מטרידה אותי מאוד בעיה שאין לי מושג כיצד מתמודדים איתה.
לפני כשנה וחצי במהלך נשיקה עם בת הזוג שלי שמתי לב שנראה כאילו היא סובלת.
לאחר נסיונות ארוכים לדובב אותה לבסוף היא אמרה שיש לי ריח מהפה והוא מאוד חריף ולא נעים.
אציין שעד לפני הרגע הזה לא הקפדתי מאוד על הגיינת השיניים, לא הייתי מצחצח מידיי יום, גם כשהייתי מצחצח - הייתי מצחצח באופן שגוי, לא השתמשתי בחוט דנטלי ולא הקפדתי לצחצח את הלשון.
מאותו הרגע התחלתי להקפיד. צחצחתי שיניים במשך דקות ארוכות, ביסודיות על פי הנחיות שראיתי באינטרנט וקיבלתי אצל השיננית, ביקרתי אצל רופא השיניים אשר דאג לסתום לי את כל החורים, כתרים וטיפולי שורש (סה"כ יש לי 2 שיניים שעברו טיפולי שורש ועליהם כתרים שן 16 ושן 35)
לאחר חצי שנה הפה שלי שוקם כמעט לחלוטין וריח הפה נעלם!
מאז ועד היום אני מקפיד מאוד על ביקורים תכופים אצל השיננית (אחת לשלושה חודשים)
אני מקפיד על בדיקות אצל רופא השינים וכשיש חור - סותמים.
כמובן צחצוח פעמיים ביום, העברת חוט דנטלי, שימוש במי פה, החלפת המברשת כל 3 חודשים, וכמובן ניקוי הלשון בעזרת מנקה לשון מיוחד.
הכל היה טוב ויפה עד ש-
בשבועות האחרונים שמתי לב שיש לי ריח מהפה, על אף שהנני מקפיד מאוד על צחצוח, הרגלי שתיה וכד'.
זה מאוד מתסכל מכוון שאני יודע שעשיתי הרבה על מנת להפטר מזה וכבר הייתי בטוח שנפטרתי מהתופעה.
אציין כי
א. לפני כ3 שבועות הייתי מנוזל (נזלת מוגלתית+דלקת גרון) הבעיה עברה לחלוטין, נכון לכתיבת שורות אלו - אין לי סימנים לנזלת חיידקית
ב. על מנת להפטר מהעניין ניסיתי ליטול ויטמין C ואבץ - לא עזר
ג. ניסיתי לפתור את הבעיה על ידי שימוש במשחה אנטיביוטית - ללא הועיל
ד. ניסיתי לפתור את הבעיה על ידי שימוש בסודה לשתיה ובמי חמצן (!) - ללא הצלחה
ה. ניסיתי לפתור את הבעיה על ידי מציצה של סוכיות מנטה, לעיסת מסטיקים, שתיית כמויות של מיץ לימון - לא עזר
ו. אפילו ניסיתי למרוח על השקדים עצמם מי חמצן (וכמעט שהקאתי את הנשמה) - אך הנסיונות עלו בתוהו.
הריח חריף ומאוד לא נעים, שמתי לב שהריח גם מגיע מהאף. מעצבן אותי שהבעיה לא עוברת גם אחרי שמצחצחים שיניים שעות. איך אפשר להפטר מזה? ניסיתי הכול (חוץ מלהשתמש באקונומיקה, והאמת שאני דיי קרוב מלנסות)
בקיצור - אני נואש.
אשמח מאוד לעצתך.
נ.ב
כאשר הנני מעביר חוט דנטלי תחת השיניים התוחנות העליונות קרי שיניים 16/17 ו 26/27 אני מרגיש ריח מוזר, אין שם כאבים האיזור עם הכתר קצת רגיש אך הוא היה רגיש מאז ומעולם והיה תחת מעקב של רופא השיניים שלי שאבחן לעומק את הנקודה וקבע שאין שם בעיה.
אציין גם עוד כי יש לי גשר מאחורי השיניים הקדמיות וברקע קיימות בעיית סוכר בדם (סוכרת נעורים, מאוזנת)
אשמח מאוד מאוד לעצתך
ואודה לך יותר על תשובה מפורטת
תודה רבה מראש,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהפה
ד''ר איל תגרי14/02/2010שלום ערן:
אכן בעיה סבוכה, יש להתמודד עימה בכמה שלבים:
הראשון, וודא שלא רק אתה מרגיש את הריח. בדוק עם בת זוגך או חבר טוב האם גם הם חשים בריח.
השני, בצע בדיקה מקיפה אצל רופא שיניים, לא האחד שאצלו ביצעת את הטיפולים, כך שיבדוק
את איכות הטיפולים והאם אין מקומות שבהם נשארה עששת ( רקבון ) או שנתפסים שרידי מזון.
דווח לי ונתקדם שוב
בברכה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתריהודה06/02/2010
שלום
עשיתי 3 כתרים,לאחר טיפול שורש,והארכת כותרת , הכתרים מןדבקים בהדבקה זמנית,מאז הדבקת הכתרים אני לא יכול לאכול בצד של הכתריםבגלל כאבים ,וכל הזמן יש לי כאב עמום,
הרופא שביצע את הכתרים לא יודע להגיד לי את הסיבה,ומציע שאמתין
בכתר הזמני לא היה כאב
אודה על חוות דעתך ודרכים שלדעתך עלי לעשות
תודה מראש
יהודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יכולת לאכול על הכתרים הקבועים
ד''ר איל תגרי06/02/2010ליהודה שלום:
די פשוט:
1. בקש מהרופא להדביק מחדש את הכתרים הזמניים, תבדוק האם הכאב חלף.
2. קח את הכתרים הזמניים ואת הקבועים ולך לרופא מומחה לקבל חוות דעת שניה...
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע חשוב לדר' תגריאייל04/02/2010
דר' תגרי שלום רב,
מצאתי לנכון להביא לידיעתך בהקשר לשאלה ששאלו כאן לגבי טיפול לאחר הקרנות,קיים טיפול הנמצא בסל שירותי הבריאות ומיועד למי שעבר הקרנות וצריך פעולה כירורגית לאחר מכן קיים פרוטוקול הנקרא פרוטוקול מרקס הטיפול מיועד למי שצריך לעבור פרוצדורה כירורגית בשיניים לאחר הקרנות הטיפול ניתן במרכז לרפואה היפרברית בתא לחץ בחיפה. כמובן שהכל משולם על ידי קופת החולים מבצעים 20 טיפולים לפני הפעולה הכירורגית ו 10 טיפולים לאחריה דבר הגורם למיטה קפילרית מאוד טובה לאיזורים אלה תוכל למצוא מידע רב על כך אם מקישים בגוגל HBOT AND RADIONECROSIS
בתקווה להעלות את המודעות ולעזור למי שזקוק לטיפולים אלה
המשך יום מעולה
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול מרקס
ד''ר איל תגרי05/02/2010תודה רבה אייל
במקרים כאלה ראשית אבקש להזדהות בשם מלא
ושנית דומני שהפורום המתאים הוא פניה אישית ולא בפורום,
בכל מקרה שמעתי על הפרוטוקול
למיטב זכרוני הוא לא תמיד משפר את המצב
אשמח לשמוע \ לקבל מאמרים בנושא
אודה לפניה אישית למייל שלי בלווית הרפרנסים המתאימים
בברכה ותודה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבדתי את הסגר המלא שהיה לי בפהנחמה01/02/2010
שלום רב,
אני חייל בן 20, מטופל בתל השומר במרפאת שיקום הפה.
מאחר ואני חורק שיניים קיבלתי סד לילה, לאחר כחודשיים הבחנתי שאין לי יותר סגר מלא (נוצר לי רווח בין השיניים הקדמיות העליונות והתחתונות) בעבר הייתי כוסס ציפורניים, אחרי הפסקה של בערך חודש מכסיסת הציפורניים, ניסיתי לחזור להרגל המגונה אך לא יכולתי מאחר וכבר לא היה לי סגר מלא, מה שלא איפשר את תפיסת הציפורניים עם השיניים.
הרופא שמטפל בי טוען שגדלו לי שיני בינה בצורה לא נכונה (ושאין להן מספיק מקום והן תקועות וגורמות לתזוזה בפה) ובמקביל קרה מצב בשם "בקיעת שיניים" שגורם לי לסגר לא מלא (אני חשבתי שזה בגלל שסד הלילה לחץ לי וגרם לתזוזה)
הוא המליץ שאני אפסיק להשתמש בסד (למרות שאני חורק שיניים בצורה חזקה מאוד) למשך חודש-חודשיים כדי שנראה האם הסגר חוזר לעצמו לבד.
כשהדבר לא קורה, הוא ממליץ לי על 2 אופציות טיפול, הראשונה עקירת שיני הבינה (הוא טוען שאין בהן צורך, האם זה נכון?)
והשניה היא השחזה סלקטיבית של נקודות בשיניים שגורמות לרווח בשיניים.
הייתי מעוניין לקבל את דעתך על המצב ומה היית ממליץ, בנוסף הייתי רוצה לדעת מה ההשפעה של עקירת שיני בינה, האם המצב יכול לגרום לרווחים בעתיד בין השיניים או תזוזה של השיניים וכתוצאה מכך איבוד המצב שהשיניים שלי הן יחסית ישרות?
האם כדאי לי למהר ולעקור את שיני הבינה? יש פתרון אחר?
כרגע אני באמת מרגיש שישנה תזוזה כללית בפה, יכול להיות שהדבר נגרם בגלל שיני הבינה, למרות שלפי מה שאני זוכר הן יצאו כבר ממלפני הרבה זמן, הרופא שלי טוען שהן לא יצאו במלואן והן מתקשות לצאת מאחר ואין להן מקום.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית סגר
ד``ר אבידן לרון01/02/2010שלום מאור,
ראשית אין אפשרות לתת לך תשובות חד משמעיות ללא בדיקתך,
לעניין הסגר שהשתנה, יתכן והוא נובע מבנייה לא נכונה של הסד לילה, אני לא מאמין שהוא נגרם כתוצאה מהזזת השיניים ע"י שיני הבינה.
יש צורך בבדיקה מדוקדקת, יכולות להיות מספר סיבות לשינוי סגר ופתיחת מרווח באזור השיניים הקדמיות.
לגבי עקירת שיני הבינה , אין תשובה ללא בדיקה פרטנית.
לסיום , אני ממליץ שתפנה לחוות דעת נוספת ממומחה לשיקום הפה, מחוץ לצבא ,לשם בדיקה ואבחנה נכונה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויי סגר
ד''ר איל תגרי02/02/2010למאור שלום
בגלל חשיבות הנושא אני מתערב גם כן
עצתו של ד"ר לרון נכונה ביותר וחשובה ביותר
בהחלט יתכן שהסד גורם לשינויי סגר !!!!!!!!!!!
אנא פנה בהקדם למרפאה נוספת של מומחה לשיקום הפה שיבדוק את הסד
ואת התאמתו ואת הסגר !
בברכת בריאות
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה, הבעיה היא כספית
מאור06/02/2010שלום רב,
אני סה"כ חייל, ואני יודע שאני חייב ללכת למומחה אמיתי לשיקום הפה, אני מושך את זה כבר חודשים והמצב רק מחמיר, הבעיה רוב המומחים לוקחים יחסית הרבה כסף (בשיקולי חייל) והצבא לא מכסה את זה מאחר והוא מחזיק כביכול מרפאת "מומחים" בתל השומר, בעיקרון יש שם מומחה אחד אמיתי בלבד שהוסמך לשיקום הפה, ואני מטופל אצלו.
אני מתחיל להרגיש את בעיית הסגר המלא כשאני אוכל, אני לא מצליח לחתוך מזון בעזרת השיניים הקדמיות, במקביל השיניים הטוחנות שלי מתחילות לאבד את הפונקציונליות שלהן בגלל החריקה והשחיקה הרבה.
אותו רופא אומר שהוא לא מודאג מהשחיקה ושצריך לתת לזה עוד זמן ולראות אם הסגר יסתדר מעצמו, השאלה אם כדאי לי באמת לחכות? מה כבר אפשר לעשות כדי לסדר את זה? לעקור? לשייף? אני יכול להשקיע ולבוא לרופא מומחה לשיקום הפה אבל לא יהיה לי כסף לשלם לו להמשך הטיפולים...
הביטוח שלי יכסה אותי בטיפולים שכאלו רק בעוד שנה, וגם בצורה חלקית מאוד, כרגע הוא לא מכסה טיפולים שכאלו וקשה לי לעמוד בהם כלכלית..
הייתי שמח אם הייתם יכולים לייעץ לי מה לעשות במסגרת מה שהצבא מספק לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת סינוס והשתלת עצםשירי27/01/2010
השתלת עצם והרמת סינוס - האם מדובר באותה פרוצדורה בשמות שונים? אם לא - אודה עבור ההסבר על ההבדלים והאם מדובר בשני שלבים הכרחיים.
בתודה מראש עבור התשובה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת סינוס והשתלת עצם
ד''ר איל תגרי27/01/2010שאלה טובה
בנסיבות מסוימות יתכן וזה אותו דבר, אך יתכן ובמקרה שלך הרופא התכוון לאותו דבר או לשני פרוצדורות שונות.
אם הם הכרחיים- כל מקרה לגופו. יש מקרים שלא ניתן להתקדם בלי לבצע, ויש מקרים שרופא טוב
ידעלהסתדר עם "מה שיש".
צריך בדיקה אצל מומחה נוסף, שמבין את התחום- כירורג פה ולסת.
את יכולה לחפש לך מישהו דרך האתר של האיגוד הישראלי לכירורגיה
בהצלחה ובבריאות
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)