מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- fכתרים על גבי שתלים בשניים טוחנותאיילה29/08/2009
בפי הושתלו שתלים לשנים טוחנות בלסת תחתונה.
השאלה: איזה כתרים עדיפים במקרה זה, חרסינה על גבי מתכת או זרקוניה?
האם כתרי זרקוניה עמידים וחזקים כמו כתרים מחרסינה על מתכת והאם הם מתאימים
לשנים טוחנות על גבי שתלים?
אודה מאד אם תמליצו לי מה עדיף לעשות במקרה זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים על שתלים באזורים אחוריים של ה
ד``ר אבידן לרון29/08/2009שלום איילה,
אני ממליץ באזור הטוחנות לבצע את הכתרים החזקים ביותר, כלומר חרסינה מאוחה למתכת.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תותבת חיך מלאliel27/08/2009
מהי התותבת הזאת, מתי יש בה צורך, ומה התחליפים? תודה על תשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבת עם כיסוי חיך מלא
ד``ר אבידן לרון27/08/2009שלום ליאל,
ע"מ לענות תשובה מלאה לשאלותייך נדרש לכתוב ספר עב כרס,
בד"כ הכוונה היא לתותבת נשלפת עם כיסוי מלא של החיך, הכיסוי של החיך משמש לחלוקת עומס רחבה יותר וטובה יותר וזאת במקרים שאין מספיק שיניים ע"מ לשאת בנטל, או שהשיניים אינן חזקות מספיק.
תארי לי בפירוט את הבעיה שלה הומלץ הטיפול הנ"ל ואנסה לעזור ביתר ספציפיות.
בברכה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני19/08/2009
שלום לכם
האם מקובל לעשות על שן בינה שעברה טיפול שורש מבנה+כתר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר על שן בינה
ד``ר אבידן לרון19/08/2009שלום רוני,
לגבי שיקום של שן הבינה עם כתר ( מבנה צריך תמיד לעשות לאחר טיפול שורש), זה תלוי במצב השן ומיקומה, אם כותרת השן הרוסה והשן נמצאת בתפקוד , יתכן וצריך גם לעשות כתר.
תשובה מדויקת יכולה להנתן רק לאחר בדיקה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר זרקוניהמשה17/08/2009
עשיתי כתר זירקוניה על שן קדמית לפני כשבועיים והוא הודבק קבוע
אני מרגיש אותו בולט קצת
קיים עוד חומר קרמי עד הזירקוניה,השאלה היא האם ניתן לשייף אותו קצת בלי לפגוע בברק ובחלקות שלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר זירקוניה
ד``ר אבידן לרון17/08/2009שלום משה
ניתן לבצע את ההתאמה באמצעות מיכשור מתאים שאמור להיות לרופא שלך
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצם לקראת שתל שן קדמיתסו אלן09/08/2009
שלום רב וצהריים טובים.
עקב טראומה וחבלה בגיל צעיר (ככל הנראה), השן הקדמית שלי התנדנדה זמן רב עד שהרופא נאלץ לעקור אותה.
בצילום CT של הפה, נמצא כי לאחר כשנה מהעקירה, העצם לא אוחתה וכי החלל מגיע כמעט לאף. הכירורג טוען שלא ניתן לבצע השתלת שן רגילה מכיוון שאין עצם, וכי החומר הרגיל בו משתמשים להשלת עצם עלול "להתפזר" בשל החלל הגדול.
מהן הפתרונות שנמצאים לרשותי (אם ישנן כאלה בכלל*? האם יש מה לעשות או שאני אסתובב עם פליפר כל חיי?
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עצם לקראת שתל שן קדמית
ד''ר איל תגרי09/08/2009לסו אלן שלומות:
הפתרון מאד פשוט:
לעשות צילום רנטגן + CT של האזור המדובר
לפתוח אינטרנט, למצוא שנים שלושה כירורגים
שנים שלושה פרויודונטים ו \ או מומחים לשיקום הפה שמבצעים את הכירורגי בעצמם
ולהגיע לבדיקה נוספת, הצעת טיפול רפואית שניה שלישית רביעית.
את לא באמת מצפה שבכמה מילים תוכלי להעביר את כל המידע הרלוונטי לרופא מומחה ?!
את גם יכולה להגיע אלי או למישהו כמוני, שיבדוק באופן יסודי ויציע הצעת טיפול מעשית.
לא מרימים ידיים כל כך מהר...
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות, שאלה נוספת:
סו אלן10/08/2009האם אתה מבצע גם השתלות שעצם ושיניים מהסוג שכתבתי עליהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות, שאלה נוספת:
ד''ר איל תגרי10/08/2009כן.
לכן יכולתי לענות לך תשובה מפורטת....
בברכה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתינוק שלי בן 11 חודש נשבר השןיהודה31/07/2009
לתינוק שלי בן 11 חודש נשבר השן הקדמית,{שן חלבית}, הרופא טוען שעד גיל 7 שנים,
אין מה לעשות, עד שגודל חדש. האם זה נכון? או שיש אפשרות לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתינוק שלי בן 11 חודש נשבר השן
ד''ר איל תגרי31/07/2009ליהודה שלום:
כמה נשבר ? הרבה, מעט, חצי, רבע , כל הכותרת ?
קצת מידע חשוב, לא ?
בנוסף, חשוב לעקוב אחר שינויי צבע ונפיחויות.
מתי היתה הפגיעה ?
בברכת בריאות
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לשתליםספטמבר31/07/2009
בטיפול שמתוכנן לי ישאר שתל ללא תפקיד בלסת תחתונה. האם כדאי לעקור אותו? האם עקירה כזו מסובכת יותר מעקירת שן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לשתלים
ד''ר איל תגרי31/07/2009לספטמבר שלום:
נראה לי שעולות כמה שאלות כבדות משקל לגבי הטיפול שעברת:
1. האם השתל שישאר ללא תפקיד הונח ע"יי הצוות שמטפל בכך כרגע ? אם כן, מדוע ? אם לא,
מדוע החלפת צוות ?
2. מהם השיקולים ומהי תוכנית הטיפול שנמסרה ובוצעה שבעקבותיה הונח השתל שהיום קוראים לו "השתל ללא תפקיד" ? מיהו הרופא החתום עליה ? האם נעשתה תוכנית טיפול שיקומית ראויה לפני שהוחדר השתל "ללא התפקיד" ?
3. "עקירת שתל" היא פרוצדורה כירוכית קשה ודרמטית הרבה הרבה יותר מהוצאת שן, ודי לחכימה ברמיזה.......
בהצלחה ובבריאות
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זהו...
ספטמבר03/08/2009בזמנו התחלתי טיפול ללא בירור מעמיק. כי בטחתי ברופא. רק אחרי שקלטתי לאיזה ברוך הוא הכניס אותי התחלתי ללמוד את הנושא וכמובן שהחלפתי רופאים. בגלל השתל ללא תפקיד אני קצת לא שקטה בלשון המעטה. האם הוא יכול להזדהם אם ישאר בפה? האם הסיכון לזיהום שונה מזה שהיה אילו כן היה לו תפקיד? מצד שני אולי בעתיד אזדקק לו ולכן כדאי שישאר בפה . אני מאד מתלבטת והייתי רוצה לשמוע דעה נוספת. את הרמז אני בטוחה שהבנתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זהו
ד''ר איל תגרי09/08/2009לצורך חוות דעת נוספת אתה צריך להיות על הכסא של רופא עם כל הרנטגנים וה- CT
רק כך ניתן לתת עצה רלוונטית ספציפית לך, ולא בלונים פורחים באויר
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשיניים תחתונות קדמיותנועה26/07/2009
שלום רב,
מזה כשנה וחצי אני סובלת מרגישות בשתי השיניים התחתונות הקדמיות ככל הנראה כתוצאה משחיקת שיניים. הרגישות מתבטאת באי נוחות ממשבי אוויר קרים ובעת הגיית האותיות צ,ז,ס. אני משתמשת קבוע פעמיים ביום במשחה לשיניים רגישות+מי פה של אלמקס, הייתה הטבה בהתחלה אך כעת המצב חזר להיות כמו קודם. עקב השחיקה עשיתי סד לילה, אך לאחר מספר חודשים הפסקתי להשתמש בו משום שהוא לא הטיב עם מצבי, לא התרגלתי אליו ולכן הפריע לי מאוד לישון.
רציתי לשאול מה המלצתכם במצב כזה? האם ישנה אפשרות לשחזר ציפוי מעל אזור השחיקה?
תודה נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשיניים תחתונות קדמיות
ד''ר איל תגרי26/07/2009לנועה שלום:
את צריכה לעבור בדיקה יסודית. יתכן והבעיה שלך נרחבת יותר ממה שאת חוששת. שחיקה נרחבת משפיעה לא רק על רגישות שיניים, ויתכן שהסימפטומים הללו הינם רק "קצה הקרחון".
אני ממליץ לך לבקר באתר של האיגוד הישראלי לשיקום הפה ולבחור מומחה או שניים הקרובים למקום מגוריך ולהיבדק על ידם.
בהצלחה ובבריאות
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות בשיניים
ד``ר אבידן לרון26/07/2009שלום נועה,
ראשית אני ממליץ שתבדקי ע"י מומחה לשיקום הפה שיאבחן את הסיבה לרגישות, יש כיום חומרים שרופא השיניים יכול למרוח על השיניים להורדת הרגישות, בנוסף כדאי לבדוק באם הסד שייצרו לך תקין. כמו כן ניתן לשחזר ולצפות במידת הצורך.
בקיצור , ממליץ על בדיקה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרי זירקוניהגל מיכל25/07/2009
אני צריכה לעשות 4 כתרי זירקוניה בשיניים קדמיות. האםעדיף מומחה לשיקום הפה על פני מי שהינו רו"ש ללא מומחיות זאת? אם כן- מדוע?
בנוסף, המליצו לי על הרופאים: מרטין גרוס, יוסי אזואלוס, ארווין וייס. אשמח לחוות דעתכם לגביהם. תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרי זירקוניה
ד``ר אבידן לרון25/07/2009שלום מיכל
מומחים לשיקום הפה הם בעלי יותר ידע ויותר הכשרה ממרבית הרופאים בנושא של שיקום פה וטיפול אסתטי וטיפולים מורכבים.
מכוון ששיקום האזור הקדמי של הפה מצריך התיחסות למכלול של גורמים, מומלץ להגיע למומחה לשיקוםהפה.
אין מתוך דברי להסיק כי רופאים שאינם מומחים לא יוכלו להתמודד עם המקרה , אך במידה ואין לך המלצה ספציפית ויכולת לראות מקרים שבוצעו לאורך שנים , הפניה למומחה לשיקום הפה , ובאם יש לך עליו המלצות אז על אחת כמה וכמה, אמורה להקטין את האפשרות בבחירה שגויה של הרופא המטפל.
בהצלחה
ד"ר לרון
נ.ב. כפי שכבר עניתי לך מוקדם יותר, הרופאים שהזכרת הם רופאים מצוינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארכת כותרתגל מיכל24/07/2009
שלום, רופא השיניים אמר לי שהכתרים הישנים שלי גרמו לי לחניכיים מודלקות מאד וייתכן ואצטרך ניתוח הארכת כותרת. אשמח לשמוע פרטים לגבי ניתוח זה:
1. מה משך הניתוח
2. האם מבוצע בהרדמה מלאה או מקומית
3. מהם הסיכונים
4. כיצד מתבצע
5. מהי עלות הניתוח אצלך אם הדלקת היא מעל 3 שיניים קדמיות בלבד
כמו כן, האם יש תחליפים לפתרון הבעיה ללא ניתוח ובמידה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת כותרת
ד``ר אבידן לרון24/07/2009שלום מיכל,
ראשית צריך לברר אם את באמת זקוקה לניתוח הארכת כותרת, אני ממליץ שתבדקי ע"י מומחה לשיקום הפה שיחווה את דעתו.
לגבי הפרוצדורה, היא מאד פשוטה, נעשית בהרדמה מקומית, סדר אורך של כחצי שעה.
אני ממליץ שהפרוצדורה תבוצע ע"י מומחה לחניכיים.
לגבי עלויות , , תלוי ברופא המבצע בד"כ בסביבות 1700-2000 ש"ח,
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארכת כותרת
ד''ר איל תגרי25/07/2009למיכל שלום:
אני תומך בכל מילה שרשם ד"ר לרון
ברצוני להוסיף כי הארכת כותרת לשלוש שיניים קדמיות עלולה להתגלות כבעייתית מבחינה אסתטית כי על ארבע השיניים הקדמיות עליונות להיות סימטריות.
יכול להיות שצריך לשקול הבקעה אורתודונטית של השיניים או פרוצדורה דומה.
יש לבצע כתרים זמניים טובים ואז להחליט על הפרוצדורה
אזור קדמי הוא אזור לא סלחני לטעויות.....
בברכת בריאות
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרי זירקוניהגל מיכל24/07/2009
שלום, ברצוני לעשות 4 כתרי זירקוניה בשיניים קדמיות והמליצו לי על רופאי השיניים הבאים:
יוסי אזואלס, ארווין וייס, אביהו קוטון ועל הטכנאים: רפי להב, אילן ברוש, עמיר ליף.
אשמח לשמוע דעתך לגבי המומחים הנ"ל. תודה. מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על רופאים
ד``ר אבידן לרון24/07/2009שלום מיכל
אני מכיר את השניים הראשונים , והם מצוינים את השלישי אני לא מכיר.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלויות מוזלות לאחר טיפולים כימירינת21/07/2009
אמא שלי סיימה טיפולים כימותרפיים ,עקב טיפולים רוב השיניים נפגעו היא צריכה לעשות טיפולים בשיניים האם קיימת אפשרות של הסדר דרך קופת החולים להוזלת עלויות ,או שהיא אמורה להוציא הכל מכיסה ולשלם עבור כל הטיפולים שזה כולל שתלים ויש לציין שזה 11 שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלויות מוזלות לאחר טיפולים כימי
ד''ר איל תגרי21/07/2009לרינת שלום:
ראשית, איחולי החלמה מהירה לאימך.
יש לברר נקודה זו במשרד הבריאות או במשרדי קופ"ח. אכן שמעתי שישנה השתתפות
כלשהי בתשלומים עקב מחלה קשה, אך איני יודע כיצד זה מתבצע.
אם תעברי על כל השאלות בפורום, תגיעי למישהו שלפני כמה חודשים שאל שאלה דומה, אולי תפני אליו ותראי מה הוא העלה בחכתו.
בהצלחה ובבריאות
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה..
רינת21/07/2009שלום לד''ר איל תגרי
קודם כל תודה רבה ,היא אכן בשלבי החלמה.תודה גם שהשבת לי
בקופת החולים למרות כל העדיף ותוספות שיש,אין אפשרות כזו נאמר לנו שאין עלויות מוזלות והמחירים אותן מחירים כמו לכל מבוטח
תודה שהשבת לי ,רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה של: רינת
ד''ר איל תגרי23/07/2009בבקשה רינת
תנסי לפנות לביטוח לאומי או לנציבות קבילות חולים
אולי הם יפנו אותך בכיוון הנכון.
בהצלחה ובבריאות
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים או תותבתמאיה11/07/2009
שלום,
אני בת 72 ויש לי שתלים מלפני 15 שנה בשילוב עם גשר.
בלסת עליונה יש לי גשר שיושב על שתלים ושן שלי.
כרגע השתל מאוד מתנדנד ולכן ביקשתי מרופא שיניים שלי הצעה לפתרון.
הרופא אבחן כי מכיוון שהשן שלי במצב יירוד ואי אפשר להוריד את הגשר יש לנסר אותו, לעקור את השן ואז יש 2 אפשרויות: להכניס שתלים או לעשות תותבת.
כאשר כל שאר הפה יישאר במצב הנוכחי - שתלים.
אני בת 72 , עם לחץ דם כרוני גבוה ובעיות בריאותיות אופייניות לגילי.
מכיוון שהכנסת שתלים הינה פרוצדורה סבוכה כואבת וארוכה, אני נוטה לעשות את התותבת.
מה גם שאני מקווה ששאר השתלים יחזיקו מעמד ולא אצטרך לעבור פרצדורות נוספות.
אשמח לקבל ייעוץ בנושא זה : שתלים או תותבת - יתרונות וחסרונות .
אשמח אם תתיחסו גם לפן הכלכלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים או תותבת
ד``ר אבידן לרון11/07/2009שלום מאיה,
הדילמה שאת מציגה ברורה והגיונית אך קשה לתת לך תשובת מדף שתמליץ לך מה לעשות.
אני ממליץ שתפני למומחה לשיקום הפה שיבדוק אותך עם צילומי רנטגן, יעריך את מצבך הבריאותי, מצב וכמות העצם הנותרת, האם ניתן לבצע השתלות, האם צריך לבצע השתלת עצם נילווית, מה מצב הלסת מבחינת תמיכה לתותבות( גם תותבות נזקקות לעצם ע"מ שיהיו יציבות ואחוזות היטב), וכו'
רק לאחר בדיקה של האופציות האפשריות , ניתן יהיה לתת לך יתרונות וחסרונות לגבי כל תכנית טיפול לגביך.
בקיצור , צריך להפעיל שיקול דעת וידע מקצועי נרחב ע"מ לתת לך עצה שתהיה טובה ונכונה.
כפי שכתבתי בפתיח, בדיקה והתיעצות אצל מומחה לשיקום הפה , זו ההתחלה.
בהצלחה
ד"ר לרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתלים למטופלת בת 72
ד''ר איל תגרי11/07/2009למאיה שלום:
ד"ר לרון ענה לך תשובה מפורטת ונכונה.
ברצוני רק להסיף שניתוח החדרת שתלים הינה אמנם פרוצדורה כירורגית, אך לא צריכה להיות כואבת במיוחד, וישנם הרבה מטופלים גם מבוגרים ממך ב- 10 שנים שעוברים ניתוחי השתלות בהצלחה וללא טראומה מיוחדת, ונשארים עם גשרים בפה באיכות חיים נעימה ונוחה.
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית חניכייםגלי09/07/2009
שלום רב
אני חולה במחלת חינכיים המון זמן יותר מ10 שנים
לסירוגין מטפלת... יש תקופות של הזנחה ויש תקופות טובות יותר בהן אני אצל שיננית מידי שלושה חודשים מצחצחת המברשת מיוחדת וכל מיני מברשות קטנות לניקוי בין השיניים
אך הנסיגה ממשיכה , מקדימה יש לי כתר שעליו גם חרסינה ורודה לדמות את החנייכים שנסגו (בשיניים העליונות הקידמיות) זה בסדר אבל לא מושלם.
ולמטה השיניים ממש עקומות
אני מעוניינת בשיקום הפה , לחיוך יפה
איך עושים זאת ומהם העלויות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום פה ומחלת חניכיים
ד``ר אבידן לרון09/07/2009שלום גלי,
אני ממליץ שתפני למומחה לשיקום הפה, הכנסי לאתר של האיגוד ומצאי לך מומחה באזור מגורייך , ופני אליו לייעוץ .
אני משוכנע כי בשילוב עם מומחה למחלות חניכיים הם יוכלו להציע לך פתרון מתאים.
בהצלחה
ד"ר לרון
WWW.LARON.CO.IL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תחושהפאר07/07/2009
שלום רב
לפני כשנה בערך נעשו לי בלסת העליונה 5 שתלים ואליהם חובר גשר לכל הפה לפני כן נעקרו
כל השיניים ובאותו מעמד הורכב הגשר( בעצם זו תותבת כמו בשיטה של אול און פור)
החיבור הינו בהברגה. מאז אני חשה כל הזמן שיניים בפה למשל אני יכולה לקום בבוקר ולדבר
כמו בן אדם ללא שיניים ולמחתרת הכל חוזר לקדמות לפעמים זה יכול להמשך גם ימים
שלמים או שעות או שפתאום אני חשה כי קיימת "גבעה בצד שמאל של הפה כזו שצריך
לשייף ואז לאחר כמה ימים התחושה נעלמת או נופעיה בצד השני או באמצע הפה
דבר נוסף לחץ מתחת לאף ובככל לכל אורך הלסת העליונה
וגם זה בא והולך כמובן שכל בהתחושות האלה מאוד מציקות ממה זה נובע מה עושים עם זה?
לא להפנות אותי לרופא שיניים שלי כי אני כבר מזמן הבנתע שטעיתי בבחירה של הרופא וכנראה גם בשיטה
לשיקום הפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויי תחושה לאחר שיקום
ד''ר איל תגרי07/07/2009לפאר שלום:
אז צריכה למצוא מומחה לשיקום הפה שיבדוק את השיקום שביצעו לך
אם צריך יתכן והוא יעביר אותך "חזרה" לשיקום זמני עם משטחים סגריים מאקריל
ויבצע איזוני סגר על פי הצורך
ואז, כאשר ניתן יהיה לוודא שכל השתלים בסדר גמור
ושכל השיקום נוח ויציב וללא הסימפטומים שתארת
אפשר וצריך יהיה לבצע שיקום קבוע ראוי.
פעם באה לבחור רופא טוב מלכתחילה......
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיוי תחושה
פאר14/07/2009ד"ר תגרי
א. תודה על הייעוץ
ב. עוד שאלה לי אלייך האם פירוק והרכבה של הגשר מס פעמים לא פוגע בשתלים
או בכל דבר אחר?
הגשר מוברג לתוך השתלים אשר בלסת והורד מס פעמים לצורך תיקונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוק והרכבת הגשר
ד''ר איל תגרי15/07/2009לפאר שלום:
אם הפירוק וההרכבה נעשים נכון אזי זה לא אמור לפגוע בשתלים או בחלקים אחרים.
עם זאת, את הברגים יש להדק בכוח מסוים ע"י מד כוח
וכל סגירה שלהם מחלישה אותם, ולאחר מספר פעמים של סגירה ופתיחה יש להחליף את הברגים.
בנוסף לכך, יש שלב חשוב שביותר שיש לוודא, שזו בדיקה שעל הרופא המטפל לודדא, וזו
העובדה שכאשר מושיבים את הגשר ע"ג השתלים הוא אמור להתיישב באופן פסיבי וישיר על גבי
כל השתלים ולא להילחץ או להפעיל כוח.
מתח או כוח בעת התיישבות הגשר הוא הגורם הראשון במעלה לכשלון שתלים.
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוקמ והרכבת גשר
פאר15/07/2009תודה רבה
אבל איך הרופא יכול לדעת באם הניח הגשר כמו שצריך או לא?
מה שהוא עושה הוא מניח את הגשר ואז מבריג אותו לתוך השתלים שבלסת
מחזק וזהו אני אמורה להרגיש משהו מסויים באם הגשר לא מונח טוב?
בזמן ההברגה יש לחץ חזק שנעלם אחרי כמה שניות וזהו אז איך אפשר
לדעת בעצם? אני קצת לחוצה מאחר והגשר הנוכחי הורד כ 5 פעמים הרופא מתכוון
לעשות גשר חדש שזה אומר עוד כמה הורדות והברגות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוק והרכבת גשר
ד''ר איל תגרי19/07/2009לפאר שלום:
הרופא אמור לדעת, כמו שהוא אמור לדעת עוד אלפי פריטי מידע הקשורים לרפואת שיניים.
את לא באמת מצפה שאני אלמד אותך כל מה שהרופא אמור לדעת ?
או שאת סומכת עליו, או שתפני לחוות דעת שניה, או שתחליפי רופא
אל תנסי להיות הרופאה של עצמך, אין לך את הידע
בהצלחה
ד"ר תגרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)