מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהגדי14/09/2012
אנו זוג נשוי [שלא קיים יחסים עם אנשים אחרים] ראינו שיש חשש במין אוראלי להדבקות במחלות
האם במקרה שלנו חשש כזה קיים ? השאלה היא לשני בני הזוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אכי פרידמן18/09/2012קיים תמיד אך קלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות בדיקות שתןאנונימי13/09/2012
קיבלתי תוצאות בדיקת דם U.UREAL/PARVUM-PCR
חיובית מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח תוצאות בדיקות שתן - תגובה
ד''ר אכי פרידמן18/09/2012שבעבר נחשפת לחיידק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בשפתייםלין11/09/2012
שלום.
יצא לי הרפס בשפתיים לפני כיומיים. התחלתי טיפול בעזרת המשחה פנליפס, אך זה עדיין לא עבר. תוך כמה זמן צפוי לעבור ההרפס?
שמעתי שלאחר שלושה ימים ההרפס כבר אינו מדבק, האם זה נכון?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בשפתיים - תגובה
ד''ר אכי פרידמן18/09/2012הטיפול בדכ מקצר את התהליך אך כל עוד יש שלפוחיות הדבר מדבק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדילומהאנונימי11/09/2012
שלום רב,
לבעלי יש יבלת ליד המפשעה,האם ייתכן שזו קנדילומה? ואיך אפשר להדבק?
(לא קיימנו יחסי מין עם פרטנרים נוספים אף פעם).האם יש צורת הדבקה נוספת חוץ מיחסי מין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדילומה - תגובה
ד''ר אכי פרידמן18/09/2012ייתכן שמדובר בהדבקה מהעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונדילומה
אנונימי19/09/2012לפני שהתחתנו היינו בתולים,כלומר לא קיימנו יחסי מין או מגע מיני ישיר
האם יש דרך נוספת להדבק בוירוס?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו מכירדידי10/09/2012
שלום לכם,
אני בת 39, מה שרציתי לשאול הוא האם מוכרת לכם תופעה של פצעים בכפות הידיים, שהם כואבים נורא ונראים עם ראש לבן (ספק שלפוחית) מרגיש כמו קוץ ביד. הפצעים מופיעים לי פה ושם, וכרגע הופיעו בכמות, לפחות ב-7 אצבעות ולפעמים יותר מפצע אחד באצבע...
לוקחת מלפני חודשיים פלקוניל, עקב כאבי פרקים.
מוכרת התופעה, זה קשור לתרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו מכיר - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/09/2012שלום דידי,
פני לבדיקת רופא עור בשאלת Dyshidrosis - תופעה אלרגית שמתבטאת בבועות קטנות בעור אצבעות וכפות הידיים בעיקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרידרם ולוסטרלשלי10/09/2012
שלום,
האם יש מניעה למרוח משחת נרידרם לעור כאשר לוקחים לוסטרל?
למיטב הבנתי מדובר בתרופה עם סטרואידים שגם אם מורחים על העור מעט נכנס למחזור הדם. האם יש תגובות בין תרופתיות בין לוסטרל (50 מ"ג ליום) לסטרואידים?
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נרידרם ולוסטרל - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/09/2012למיטב ידיעתי אין מניעה, בעיקר כוון שמידת הספיגה של הסטרואיד מהעור הנה זניחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיוסי06/09/2012
שלום רב
תופעה שקיימת אצלי מס שנים ורציתי לשאול האם היא תקינה
כשאני נכנס לשרותים עקב "יציאה" אני שם לב שבדרך כלל אולי בגלל שאני מתאמץ או לא יודע למה יוצא לי הפרשה קלה של זרע מאבר המין.
האם זה טבעי?
או אולי קשור לעובדה שלא ביצעתי יחסי מין המון זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופא - תגובה
ד''ר אכי פרידמן09/09/2012פנה לאורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר
יוסי09/09/2012היי ד"ר.
אני אפנה אליו
אך שוב,ברשותך ארצה להבין האם זו תופעה מוכרת\טבעית?
שאין לחשוש ממנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה, מחלת עור, פריחהיובל04/09/2012
שלום,
לאחרונה אחי הקטן מפתח אלרגיה נוראית - ואני אשמח לקבל אפשרות לזיהוי.
הוא ילד קטן וחמוד, סוכרתי (סוג 1), בן 13.
הדבר הנוראי הזה קורה באופן לא סדיר בעת שינה/שכיבה וצפייה בטלוויזיה/ישיבה על כסא (בעיקר מרופדים אבל גם על כסא עץ).
הטיפול הזמני בזה הוא שתיית תרופה בשם פנסטיל (יש גם כזו למריחה), דבר שעוזר ומעלים את הבעיה תוך כחצי שעה.
אני רוצה לציין שלפני מספר ימים עשינו הדברה 'אורגנית' בבית לנמלים וחרקים וגם באמצעות "פצצת עשן" שאמורה לחסל כל דבר בבית, והדבר עדיין קורה.
רופא הילדים לא ידע מה הבעיה והמליץ לשתות את הפנסטיל לפני שינה כטיפול מונע וגם לאחר שמתחילים סימנים שכאלה.
תודה רבה,
יובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטיקריה טיפול מציל
ענת05/09/2012אנסי לסייע לך במידע ולחסוך ממך כמה טעויות שאת עשוייה לעשות במהלך
החיפוש של טיפול בעניין זה.
אני אחות במקצועי.
לאח שלך יש אורטיקריה כפי שהיה לבני בן ה 7.
הטיפול הקונבציונלי בורטיקריה לא קיים !!!
הטיפול המציל מאורטיקריה הוא לא קונבציונלי אלא טיפול אלטרנטיבי
גואל שאת יכולה למצא בגוגל.
תחפשי בגוגל - טיפול בלעדי באורטיקריה
כך תגיעי לאתר של המטפל שעוסק במחלות עור
הפניסטיל שאחייך קבל הוא משהו מאד מינורי
שבקרוב הגוף יתרגל אליו ולא יגיב.
כמו הפניסטיל יש עוד כמה תרופות אנטיהיסתמיניות כך הן נקראות
שלא ירפאו את האורטיקריה .
הסיוט הגדול יתחיל כשאחיך יתחיל לקבל פרדניסון שזה סטירואידים
או אז תתחלנה תופעות לוואי נוראיות וקשות יותר מהמחלה עצמה
שומר נפשו ירחק מהסטירואידים ככל האפשר.
מקריאת מכתבך אני מבינה שהוא סכרתי ( סוג 1 )
ומכאן קיימת אפשרות סבירה וגבוה ביותר כי
שתי המחלות ללו קשורות האחת בשנייה
כי שתיהן מחלות אוטואימוניות שנוצרות בהן נוגדנים
עצמיים ( הגוף תוקף את עצמו ).
תפעלי כעצתי כי זה היה הדבר שהעלים לבני את הפריחה אחרי שנתיים של סבל יומי
שרק הוחמר בתרופות קונבציונליות שניתנו בידי רופאי אלרגיה למינהם
וכולם אותו הדבר .
בהצלחה ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יובל05/09/2012על מהירות התגובה וההכוונה.
אני אבדוק את הנושא ואדווח להורים על ההמלצות שלך,
באמת באמת תודה,
מקווה שההמלצות האלו ייושמו ויעזרו לו במניעת התופעה הזו!
יובל (אח דואג).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה, מחלת עור, פריחה - תגובה
ד''ר אכי פרידמן09/09/2012ממליץ לפנות לרופא אלרגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע באיבר מיןאלון04/09/2012
לפני כחודשיים קיימתי יחסי מין אוראלים לא מוגנים עם נערת ליווי , יומיים לאחר המגע המיני יצא לי על הפין פצעון ממש מתחת לחור , כבר חודשיים שפצע זה לא עובר , הרופא יעץ לי להשים משחת עניים שנקראת "סינטומיצין" פעמיים ביום !!!
וכבר עברו חודשיים וזה עדיין לא עובר אני ממש לחוץ!!
אפשר עזרה בבקשה ? אולי יש משחה יותר טובה ? מה זה אומר שכבר חודשיים וזה לא עבר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע באיבר מין - תגובה
ד''ר אכי פרידמן09/09/2012גש לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגש לא טוב לאחר יחסי מין ללא מניעהמשה04/09/2012
שלום,
לפני 3 ימים קיימתי יחסי מין עם מישהי, ובאמצע הקונדום נפל ללא ששמתי לב, וגמרתי בפנים.
עכשיו אני מרגיש עייפות כבר יומיים, סחרחורות, שלשול, כאב גרון קל, וחוסר תאבון.
אני בן 19.
יכול להיות שנדבקתי במשהו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגש לא טוב לאחר יחסי מין ללא מניעה - תגובה
ד''ר אכי פרידמן09/09/2012קשה להאמין אך גש להיבדק.
ד"ר אכי פרידמן
מומחה ברפואת עור ומין
רפואה אסתטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בלמיסל ONCE ומשחות אחרותחסוי04/09/2012
לום,
יש לי כבר מס' ימים פטריות ברגלים.
אני סובל מאוד מגירודים והגעתי למצב שמרוב גירודים, פצעתי את העור וגרמתי לפצעים פתוחים ודימום קל באצבעות כף הרגל.
ניסיתי תכשירים כמו פיטרקס של טבע, בקטרובן משחה ובטאקורטן משחה שכולן לא עזרו לי להרגעת הגירויים.
ניגשתי לקופ"ח והמליצו לי על למיסיל ONCE ואכן רכשתי את המשחה. עקבתי אחר הוראות השימוש וכרגע אני אחרי 24 שעות רחצתי רגליים ועדיין מרגיש גירודים נוראיים.
רציתי לדעת האם אני יכול להמשיך למרוח משחות נוספות כמו שהזכרתי לעיל או שאין להמשיך טיפול במשחות אחרות כיוון שהלמיסיל עדיין ממשיך לפעול בעור הרגליים?
בנוסף אשמח להמלצה על משחה או תרופת סבתא שתרגיע לי את הגירודים והגירויים ברגלים. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בלמיסל ONCE ומשחות אחרות - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרוי בפי הטבעתראמי03/09/2012
מזה שנה אני מרגיש גרויי עז בפי הטבעת הגרוי חצוני ולא פנימי זה מתחיל להזיק לי
האם יש חשד למילה מינית כל שהיא הייתי אצל רופא משפחה ונבדקתי על טחורים והרופא אמר שהכל בסדר מה עלי לעשות ידוע לי שאני צריך בדיקות דם אבל כהתחלה אני רוצה להרגע כאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרוי בפי הטבעת - תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זקפה פתאומיים ונטייה לאונןאד01/09/2012
שלום רב,
יש לי מדי פעם התקפי זקפה ורצון לאונן. מה ששמתי לב שיש לי שפיכה מוקדמת (גירודים באיזור איבר מין) וגם אחרי זה אני מרגיש תשישות, כאילו גמור. אמרתי את זה לרופא עור ומין המטפל שלי - והוא לא התייחס לזה - האם זה מצביע על הפרעת זקפה או משהו?
תודה מראש,
אדוארד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זקפה פתאומיים ונטייה לאונן - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/09/2012רופאי העור מומחים למחלות מין אך לא לתיפקוד מיני או להתנהגות מינית.
המלצתי: פנה לאורולוג ולסקסולוג ליעוץ מוסמך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטן 20 מ''גליאר30/08/2012
שלום דוקטור
האם ראקוטן 20 מ''ג יכול לטפל באקנה
הרופא עור הביא לי ראקוטן 20 מג למשך חצי שנה כדור אחד ביום
האם זה יעביר לי את האקנה ?
יש לי נראה לי אקנה קלה- בינונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראקוטן 20 מ''ג - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/09/2012במינון זה צפויה הפחתת פעילות המחלה והשריית החלמה של העור אך לדעתי ידרש מינון יומי גבוה יותר למשך פרק זמן של מס' חודשים כדי למנוע את הישנות האקנה
המלצתי: פנה שנית לרופא העור שלך ושאל אותו לגבי שיקוליו בבחירת משטר הטיפול הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע אל האףמירי30/08/2012
שלום
כבר שנה אולי או יותר שמתי לב שיש לי מין פצע אל האף מין בלוטה קטנה שאני נוגעת זה מעצבן אותי ולפעמים יורד דם שאני נוגעת ורוצה להוריד.
נפגשתי עם רופת אור ואמרה לי להוריד והזריקה מאוד כואבת ורק שמעתי ברכתי משם אני פוחדת מזריקות חשבתי אולי בסרפה או משהו.
השאלה שלי עם היה לי סרטן עור לא היתי מרגישה משהו? או הסרטן רדום ויכול להיות עם הזמן להרגיש ומה מרגישים עם יש לי סרטן בבדיקות דם?
לי יש דלקת פרקים והבדיקות לא ממש בסדר בגלל תמיד מראה שיש לי דלקת בגוף אבל בגלל הפצע איזה בדיקה יכול לפתוח לי העיניים שיש לי אולי סרטן אור?
אני בת 64
תודה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע אל האף - תגובה
ד''ר אריה י. ליפשיץ24/09/2012שלום מירי,
רופאת העור הציע לך לבצע ביופסייה לבירור טיב הנגע.
אני ממליץ לך להתגבר על הפחד ולבצע את הפעולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)