מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תגובה לזריקת קורטיזון נגד דלקתטלי13/03/2018
שלום, ד"ר.
הבת שלי, בת 24, קיבלה זריקת קורטיזון נגד דלקת בירך. מעבר לתופעות שחלפו כעבור כמה ימים התחילו להופיע לה פצעים דמוי אקנה בפנים( מין גבשושיות רק ללא מוגלה). פנינו לרופא עור והוא רשם משחה בשם דואק אבל המצב רק הולך ומחמיר. כל הפנים שלה מכוסים פצעים וגבשושיות אדומים והמצב כל כך גרוע שהיא אינה יכולה לצאת מהבית.הבנתי שזריקת קורטיזון יכולה לגרום להופעת אקנה אבל ברמה כזאת? האם זו יכולה להיות אלרגיה לזריקה ולא אקנה? וכמה זמן זה יכול להימשך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה מקורטיזון
פרופ` חיים ראובני17/03/2018תופעה ידועה.. יכולה לקחת שבועות וחודשים..
ממליץ לפנות לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקזמה חריפה בעור באצבעותעדי12/03/2018
שלום,
יש לי אקזמה באצבעות, מאוד חריפה עד לכדי דם שיורד לי.
ניסיתי מלא משחות ואף אחד לא עובדת.
זה התחיל לפני שנתיים בערך, חולף וחוזר כל תקופה.
מה אפשר לעשות? טיפולים? משחות?
אשמח לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקזמה ..
פרופ` חיים ראובני13/03/2018לחזור לרופא.. לבצע בדיקת מטלית . לחפש גורם ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים שמנים על הגבאסף11/03/2018
מדי פעם צצים לי פצעונים על הגב העליון, לא חצ'קונים, בלי ראש, הם פשוט נפוחים וקצת כואבים וחולפים אחרי כמה ימים. מה זה הפצעונים האלה ואיך אפשר למנוע אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בגב
פרופ` חיים ראובני12/03/2018סביר שמדובר בפצעי בגרות .. פנה לטיפול רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש דרך למנוע שפשפת?אלון08/03/2018
האם יש דרך למנוע שפשפת? ומה הדרך היעילה ביותר לטפל בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפשת ..
פרופ` חיים ראובני08/03/2018לעיתים שפשפת מלווה בזיהום פטרייתי ..
ממליץ להתייעץ עם רופא עור..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש קיצוני בידיים בגלל אלכוהולקובי06/03/2018
שלום וברכה ד"ר.שמי קובי אני פיזוטרפיסט במקצוע שלי במסגרת העבודה יוצא לי להתשמש המון באלכוהול לחיטוי הידיים ושטיפות מרובות של הידיים עם סבון מה שגורם ליובש מאד קיצוני באופן תמידי בידיים עם המון קשקשים וקילופים בעור אני משתדל להשים קרם לחות לידיים אבל לא תמיד זה עוזר חוץ מקרמים טיפוליים חזקים..2 שאלות ברשותך האם יש לך המלצה על משהו מסויים שניתן לעשות בשביל למנוע את היובש? והאם ניתן להשים קרם לחות גם לאחר ששמתי אלכוג'ל מבלי לשטוף את הידיים בינהם ?תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש..
פרופ` חיים ראובני08/03/2018אלכוהול מייבש.. מאוד..
ממליץ להמנע ..
וממליץ הרבה קרם לחות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה חוזרת באזור המפשעהחופית06/03/2018
יש לי פריחה באזור המפשעה, עובר עם קרם אבל חוזר. החלפתי סבון, תחתונים הכל. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה .
פרופ` חיים ראובני06/03/2018האפשרויות מגוונות ..
נא לחזור לרופא המטפל להערכה חוזרת ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת כבר שנה מסבוריאה דרמטיטיסענבר מעיין04/03/2018
אני ענבר מעיין בת 19 ואני סובלת כבר שנה מסבוריאה דרמטיטיס יש לי שער הרוך ומתולתל מאוד וחשבתי אם אני יעשה החלקה יפנית אולי זה יעשה לי חיים קלים יותר
כי כואב לי גם להיסתרק שזה בעיה מאוד גדולה בשבילי זה מומלץ לעשות את זה אם יש לי סבוריאה דרמטיטיס ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער..
פרופ` חיים ראובני06/03/2018ההסבר שלך "עמום"
מציע להגיע לרופא עור להערה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום פטרייתי עם דלקתרינה03/03/2018
לפני שלשה ימים הופיעה לי פריחה, הרופא אמר זיהום פטרייתי עם דלקת. זה קצת שורף וקצת כואב. קיבלתי טיפול במשחת טרידרם. בינתיים לא עובר. האם זה מסוכן? האם צריך ניתוח להסרת הפטרייה ומה אפשר עוד לעשות לטפל בדבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום
פרופ` חיים ראובני06/03/2018לא ניתן לייעץ .. ע"ס תמונות ..
להגיע לרופא עור ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיבור הקיפה עם איבר המיןעוואד03/03/2018
שלום יש משהו לא נכון בתמונה . החיבור בין הכיפה לבין האיבר עצמו .
מה לדעתכם יכל להיות ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבר מין ..
פרופ` חיים ראובני06/03/2018לא ניתן לתת יעוץ .. ע"ס תמונות ..
להגיע לרופא עור לייעוץ ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Malassezia - מה הטיפול המומלץ?דנה28/02/2018
שלום,
מזה כחצי שנה יש לי עור בעייתי בפנים, אחרי ביקורים רבים אצל רופאי עור שחשבו שיש לי אקנה/רוזציה/סבוריאה ,מריחת משחות, ואנטיביוטיקה שלא עזרו ואף החמירו את המצב- הגעתי למסקנה שזה משהו פטרייתי אחרי חיפושים באינטרנט- הלכתי פעם נוספת לרופאת עור,הרופאה שלחה אותי לבדיקת משטח עור שאישרה את האבחנה: Malassezia species.
הפצעונים הקטנים האלה התפשטו לא רק לפנים אלא גם לצוואר ולגב.
הטיפול שקיבלתי כרגע הוא: 20 מג קיורטן פעם ביומיים, ופעם ביומיים לחפוף עם שמפו ניזורל.
השאלה שלי- האם הטיפול הוא נכון? יש צורך לקחת ראקוטן? או שיש כדור אנטיפטרייתי שעדיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
פרופ` חיים ראובני03/03/2018יש לך רופאת עור שאבחנה ומטפלת בך.
ממליץ להתמקד בהמלצותיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער דליל - למי לפנותליטל28/02/2018
היי, יש לי שיער דליל שצומח לאט, ולעיתים גם נשירה משמעותית. האם רופא עור יוכל לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
פרופ` חיים ראובני03/03/2018בהחלט...וגם יכוון אותך לפתרונות רפואיים ואסתטיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בכף רגל ולא פטרייהעדי27/02/2018
המון זמן אני סובל מגירודים בכף רגל אך ללא שום פתרון...
ניסיתי את כל המשחות שקשורות לפטרייה אבל לא עזר..
קיבלתי בנוסף עוד משחה בשם קלובטאזול וגם לא עזרה לי.
בלילה כבר אני לא יכול לישון מרוב גירודים...
אני מגרד את הכף רגל עד שיורד לי ממש דם..
מצ:ב תמונות...
אם יש המלצה למשחה מסויימת שאבקש מרשם מרופא משפחה אז אשמח
תודה מראש
עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד ברגל
פרופ` חיים ראובני03/03/2018לא ניתן לאבחן על סמך צילום
סביר שיש לך אקזמה
פנה לרופא עור לאבחון וטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטייה לציסטות באזור המצחאורן27/02/2018
יש לי נטייה לציסטות בעיקר במצח. יש דרך למנוע אותן במקום לבוא שוב ושוב לניקוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטת
פרופ` חיים ראובני03/03/2018ממליץ להגיע לרופא עור
אתה חייב אבחון וטיפול בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מולוסקום מדבק מעצמי לעצמי למקומות נוספים?מבוגר25/02/2018
יש לי מולוסקום באיבר המין ובירכיים.
האם צריך להיזהר בנגיעה בהם מבחינת הדבקה עצמית למקומות נוספים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולוסקום מדבק בקלות
sbh26/02/2018אבל אם תעשה חיפוש בגוגל : מולוסקום טיפול
אתה כבר תהיה מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלוסקום
פרופ` חיים ראובני27/02/2018בהחלט מדבק..
ובכל זאת , זו מחלה שנעלמת ללא טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה איך לקיים יחסי מין?
מבוגר28/02/2018יש לי הרבה פצעונים בירחיים הפנימיים...
לצרוב את כולם אני חושש יהיה מוגזם וייצור פצעים גדולים יותר עד שיתרפא. מה עושים במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולוסקום נמשכת שנים אז להגיד נעלמת מעצמה ?
sbh01/03/2018זה רחוק מלומר שהמחלה נעלמת מעצמה ללא טיפול
כי למבוגרים המחלה נמשכת כ 4-5 שנים לפחות
ולילדים זה מינימום שנתיים זה במקרה הטוב.
במשך השנתיים הילד מדביק ומעורר מתח בקרב כל מי שנמצא סביבו , בגן הוא מדביק אחרים , במעגל המשפחתי הוא מדביק אחרים ויוצר מתח עם קרובי משפחה שילדיהם נדבקו.
עדיף לטפל ולחסל את זה מאשר לבנות על
" נעלמת מעצהמה אחרי שנים "* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולו קום
פרופ` חיים ראובני03/03/2018ממליץ להגיע לרופא עור לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעה של כתם אדוםתמי25/02/2018
אתמול גיליתי שצץ לו כתם אדום על הבטן, לא בולט ולא מגרד. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם
פרופ` חיים ראובני27/02/2018יכול להיות "כלום" או הרבה דברים ..
אם לא עובר לפנות לרופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)